Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#101 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

Ovi ko da hors dilaju pa je to toliko profitabilno...Opet hostel. :lol: :-) Nanin tus je jos tu,saso mange.
https://www.olx.ba/artikal/33292408/sta ... sp-hostel/
pustopoljina

#102 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by pustopoljina »

HAVANA wrote:Ovi ko da hors dilaju pa je to toliko profitabilno...Opet hostel. :lol: :-) Nanin tus je jos tu,saso mange.
Prekrašan stan. Sve ima. U cijenu ne ulazim.
choxnox

#103 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by choxnox »

HAVANA wrote:Ovi ko da hors dilaju pa je to toliko profitabilno...Opet hostel. :lol: :-) Nanin tus je jos tu,saso mange.
Sta je ba ovo, na 12. slici sjedis na solji dijagonalno sa bradom u lavabou? Udjes naprijed, izadjes u rikverc :lol:
HAVANA

#104 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

pustopoljina wrote:
Prekrašan stan. Sve ima. U cijenu ne ulazim.
Zato ih i gledam,samo austrougari i jos bolje ako su potkrovlja...za naseg ukusa. :-D Al valja to renovirat da valja. :roll: 250000 moze.Mozda. :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#105 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by mk ultra »

opet ponavljam >= 100m2, bez hidranta truba... kako je dobio papire ptice znaju, a nijedna ona zgrada nema hidranta... itd itd

a općina pušta da se koriste za šta se koriste, a ne bi smjelo ništa drugo osim stanovanja :skoljka:
black

#106 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by black »

HAVANA wrote: Zato ih i gledam,samo austrougari i jos bolje ako su potkrovlja...za naseg ukusa. :-D Al valja to renovirat da valja. :roll: 250000 moze.Mozda. :D
evo za tebe :mrgreen: :skoljka:
https://www.olx.ba/artikal/26383281/ada ... cna-vatra/

dugo je na piku, k'o da nesto nije udure
HAVANA

#107 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

black wrote:
HAVANA wrote: Zato ih i gledam,samo austrougari i jos bolje ako su potkrovlja...za naseg ukusa. :-D Al valja to renovirat da valja. :roll: 250000 moze.Mozda. :D
evo za tebe :mrgreen: :skoljka:

Necu ja to.Ja samo leseve kupujem, pa po nasem,sve nanovo... :D
pustopoljina

#108 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by pustopoljina »

HAVANA wrote:
black wrote: evo za tebe :mrgreen: :skoljka:

Ne bih ni ja.
Ovo bolje izdavati.
Ulozili ljudi fol nesto, a ruzno sve. Placas bezveze.
Havana, barem ono sto je kacio na forum, napravi prelijepe stanove.
HAVANA

#109 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

pustopoljina wrote:
HAVANA wrote:
black wrote: evo za tebe :mrgreen: :skoljka:

Ne bih ni ja.
Ovo bolje izdavati.
Ulozili ljudi fol nesto, a ruzno sve. Placas bezveze.
Havana, barem ono sto je kacio na forum, napravi prelijepe stanove.
Ja sam izvrsni i odgovorni,i onaj sto se cekicem opali po ruci il mu greda na glavu fikne... :lol: Priznajem,sto se ideja tice zena je car. :-D A volimo to plaho.Znas kako ste vi dosadne :D Ja bi nekad i pozurio,al jok.Mozak mi moj probi. :roll:
Last edited by HAVANA on 08/05/2019 20:25, edited 1 time in total.
pustopoljina

#110 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by pustopoljina »

Dobro vi to radite bgm.
dječak sa šibicama

#111 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by dječak sa šibicama »

Ko kad stanove prodaju i normalni i neormalni ljudi, ista stvar i sa kupcima.

Kod mene u mahali, imas zgrade koje su tip top gradnja, jeste predratna ali lift, prodavnice, ovo ono, blizu grad blizu bolnica blizu skole, pijaca, sve pogodnosti. A odmah pored imas zgrade od kartona maltene, gradnja iz 60 i neke ako ne i ranije, stanovi budi bog sa nama, spavas i cujes komsiju sta sapuce, koliko su zidovi tanki. U ratu kad ih spuca granata, u vanjski zid, komplet ona ploca ne znam od cega je, ja kazem od kartona, komplet ploca u milion komada ode. Naslonis se na zid, proletis na livadu kroz zid.

Naravno da prvi stanovi ne mogu imati istu cijenu kao ovi kartonski, medjutim zbog lokacije, prodavci ovih "kartonskih" dignu cijenu i cekaju kupca. I jebem li ga, nekako ga i nadju, malo spuste ali uzmu fine pare. To nikada necu razumjeti.

Inace, bar na primjeru mog ulaza, mogu primjetiti da 90% stanova kupuju neke guzonje koje ni ne zive u tim stanovima, izdaju studentima i slicno. Dakle lovatori, ko zna koji, ne znam nijedan stan u mom ulazu a prodano ih je desetak nakon rata, ni u jedan stan se nisu uselili stvarni vlasnici - kupci. Dodju majstori, sve renoviraju, i onda se izdaje. Cak ni predstavnik stanara ne zna tacno ko je vlasnik, vecine tih stanova.

Tako da, kupaca ima, ali slabo to kupuje obicna raja. Uglavnom je rijeci o novopcenim milionerima, ko sto onaj jedan supak iz kantonalne skupstine necu o imenu, posjeduje ne stanove vec nekoliko zgrada. Frajer ladno kupio zgradu, dvije, tri.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#112 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by sime_cipol »

Poznanik kupio stan na Mejtasu, 2soban, 55-60 m², platio ga oko 150k KM prije 10ak godina.
Izdaje ga kao apartman, 80€ dan. Uz 100 dana godišnje izdavanja, na nuli za 10 godina.
Nudili mu 1000 KM mjesecno kirije, nece ni da čuje :D
tempuser

#113 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by tempuser »

Malo je ta prica oko izdavanja preko AB'N'B/bookinga i sl postala prenategnuta iz vise razloga. Prvo zbog velike ponude cijene su pocele da padaju, drugo sad svi ti posrednici traze dokaze da se placa porez od prihoda i trece sve i da ga izaje 100 dana godisnje po 80/EUR to nije ogromna razlika u odnosu na ono sto je odbio.
Kad izdajes po danu tebi na teret padaju rezije i higijena. Sto je vise gostiju to je veci trosak jer iza svakoga moras ocistiti, a nad rezijama nemas kontrolu, gosti handre grijanje, vodu i struju koliko hoce. Ako ti sam, ili neko koga ne placas nemas vremena da svaki put uleti u stan, ocisti, promjeni posteljinu, vjerujem da ti to niko nece uraditi ispod 20 KM, nek u tih 100 dana 50 x platis ciscenje to je 7500 EUR/godisnje, nek imas 50 EUR rezija mjesecno u prosjeku to je 6900, kad podjelis na 12 mjeseci to je 575 EUR, odnosno 1125 KM/mjesecno u sta ti ulaze odrzavanje, veseraj i eventualna steta i vrijeme da svaki put docekas i ispratis gosta.
Te varijante se isplate ljudima koji zavrte vise stanaova pa podjele trosak higijene i veseraja, docekivanja gostiju itd.
Dosadno mii

#114 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Dosadno mii »

Ko kaze da ciste nakon svakog gosta
tempuser

#115 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by tempuser »

E to je vec druga stvar, ali da legnem u tudju posteljinu i da vidim umuzgano kupatilo, korostene peskire, smece u kanti, prljavo sudje itd, a to je ciscenje od 20 KM, popljuvao bih ga u utiscima najstrasnije. Par takvih utisaka i dovidjenja...
HAVANA

#116 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

sime_cipol wrote:Poznanik kupio stan na Mejtasu, 2soban, 55-60 m², platio ga oko 150k KM prije 10ak godina.
Izdaje ga kao apartman, 80€ dan. Uz 100 dana godišnje izdavanja, na nuli za 10 godina.
Svaka mu cast ako moze izdati tu kvadraturu na mejtasu za 80 eura.Koja je to kalkulacija povrata investicije da uz 100 dana popunjenosti vrati investiciju za 10 godina? Ako odbijemo 30 % tekucih troskova,provizije,kojih sigurno ima toliko...dolazimo na cifru od nekih 11000 km godisnje.Zasto je onda odbio ponudjenih 1000 km mjesecno? Kod nas ljudi lako samaraju ciframa.To je dobar posao,kao i svida u svijetu.I dobra investicija a odlicna pocinje od 150 do 200 i vise dana popunjenosti...Tu popunjenost mozes postici u strogom centru i sa kvadraturom oko 80 i vise m2. Smjestajnog kapaciteta do 7 ljudi,cijenom do 60 eura.Mozes ti staviti 80 eur ali plafon ti je 100 dana.I za to sve mora biti top usluga,sredjeno,cisto...i nije nimalo lako.Kao porodicni dodatni posao sasvim ok.Ako ces placati nekoga da docekuje i ispraca goste,cisti,presvlaci,pere brda posteljina,peskira...nema tu racunice.Bolje dugorocno izdati.
Last edited by HAVANA on 09/05/2019 07:08, edited 1 time in total.
HAVANA

#117 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

Dosadno mii wrote:Ko kaze da ciste nakon svakog gosta
Moze li ocjena s bookinga onda molim te? Nece takav dugo...
HAVANA

#118 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

tempuser wrote:E to je vec druga stvar, ali da legnem u tudju posteljinu i da vidim umuzgano kupatilo, korostene peskire, smece u kanti, prljavo sudje itd, a to je ciscenje od 20 KM, popljuvao bih ga u utiscima najstrasnije. Par takvih utisaka i dovidjenja...
Ma naravno.Ne bi vjerovao kakvo to i sta mora mora biti uz popunjenost recimo 200 dana godisnje,da drzis ocjenu izmedju 9.6 i 10.Apoteka i ko s pinteresta najljepsi stanovi...
nepass1

#119 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by nepass1 »

ma puno je tu posla, pogotovo ako se jos ima stalni posao. cijene su niske. ja sam dvije godine izdavao stan na carsiji. uzme se ok para ali prosle g sam u augustu htio da sve blokiram od umora. trci cisti, docekuj, isprati, kaze u 6h mu bus za bg ujutro u pola 5 po kljuc i da vidim je li stan ok. sad izdao strancima i prst u uho. zarada oko 1/3 manja ali dosta slobodnog vremena. stan ustvari pokrije ratu od novog stana, meni dovoljno.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#120 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by sime_cipol »

HAVANA wrote:
sime_cipol wrote:Poznanik kupio stan na Mejtasu, 2soban, 55-60 m², platio ga oko 150k KM prije 10ak godina.
Svaka mu cast ako moze izdati tu kvadraturu na mejtasu za 80 eura.Koja je to kalkulacija povrata investicije da uz 100 dana popunjenosti vrati investiciju za 10 godina? Ako odbijemo 30 % tekucih troskova,provizije,kojih sigurno ima toliko...dolazimo na cifru od nekih 11000 km godisnje.Zasto je onda odbio ponudjenih 1000 km mjesecno? Kod nas ljudi lako samaraju ciframa.To je dobar posao,kao i svida u svijetu.I dobra investicija a odlicna pocinje od 150 do 200 i vise dana popunjenosti...Tu popunjenost mozes postici u strogom centru i sa kvadraturom oko 80 i vise m2. Smjestajnog kapaciteta do 7 ljudi,cijenom do 60 eura.Mozes ti staviti 80 eur ali plafon ti je 100 dana.I za to sve mora biti top usluga,sredjeno,cisto...i nije nimalo lako.Kao porodicni dodatni posao sasvim ok.Ako ces placati nekoga da docekuje i ispraca goste,cisti,presvlaci,pere brda posteljina,peskira...nema tu racunice.Bolje dugorocno izdati.
80e x 100 dana = 8000 godisnje.
10 god x 8000e = 80 000.
Nije računao tekuce troškove, kaze to se podrazumijeva bio stan izdat ili ne :lol:
Logovan

#121 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Logovan »

choxnox wrote:
Sta je ba ovo, na 12. slici sjedis na solji dijagonalno sa bradom u lavabou? Udjes naprijed, izadjes u rikverc :lol:
:lol: :lol: :lol:
Logovan

#122 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Logovan »

HAVANA wrote:Suze me zalise :lol: Cetvrta slika ce ga izdati odma.Mada i ostale su mrak.I cijena,i sve.

https://www.olx.ba/artikal/30120828/my- ... ja-197-m2/
Daj ba šta je ovo, je l' se ovo neko zajebava ili šta... :lol:
GarfieldLover

#123 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by GarfieldLover »

Izbrisana najupečatljivija slika :)
Valjda skontali i u agenciji da što je previše, previše je...
HAVANA

#124 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

Znaci imamo nekoga iz agencije na temi.Pozdrav. :D
P308

#125 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by P308 »

A sta je bilo na slici, nisam u toku? :D
Post Reply