Ubijen Slaviša Krunić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
90minut

#101 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by 90minut »

JThomas wrote:
Blixen wrote:catch & release
a mi eto u ovakvom slučaju znamo dan i po poslije jesu li oni. ne znamo ništa, nemamo blage...realno.
Ma kao što se i znalo poznavali su Kovacevica zato sam i rekao nemaju ništa i da ce ih pustiti za 24 sata koliko imaju pravo da ih drže.
apsidejzi

#102 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by apsidejzi »

Thorgerson wrote:
apsidejzi wrote: Problem koji mi imamo: komsije nam nazalost.
Jest komsije nas sprecavaju da evo npr u federaciji formiramo vlast. Ok smetaju ne valjaju ni hrvati komsije. Jedino mi valjamo.

Pa ok, sto onda kanton Sarajevo koji je ociscen od tih prvljavih komsija ne funkcionise kako treba? Zasto smo 20 godina u gabuili. Javni prevoz se raspada, ceste nikakve, smeca na sve strane, itd itd... Opet komsije?

Puka je sreca pa smo uspjeli skinuti sda hobotnicu, ali borba traje jos.

Stoga, nemojmo misliti da bi bilo ovdje med i mlijeko da nema komsija. Bilo bi isto. Jednostavno smo svi stoka.
Upravu si! Mada ja mislim da bi mi mnogo lakse sredili SDA da nema ovih "komsija" koji im daju krila. SDA je jedna od nogu tronosca SDA + SNSD/SDS + HDZ.
CPT

#103 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by CPT »

JThomas wrote:
Blixen wrote:catch & release
a mi eto u ovakvom slučaju znamo dan i po poslije jesu li oni. ne znamo ništa, nemamo blage...realno.
ma ja ba... od propale kafane (karikiram) u SM do antenata jednog od najbogatijih ljudi u "RS", ja bolan.. realno :-) i to Lukacu pod nosom :-)
Edin H.

#104 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by Edin H. »

Tomahawk11 wrote:
"Direktor policije RS Darko Culum potvrdio da su u Sanskom Mostu uhapseni Armin Culum i Nermin Culum, koji se dovode u vezu sa ubistvom Slavise Krunica"

Bio sam se malo zabrinuo za Culume, ali evo dobro je, pusteni :oops:
Point.

#105 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by Point. »

Edin H. wrote:
Tomahawk11 wrote:
"Direktor policije RS Darko Culum potvrdio da su u Sanskom Mostu uhapseni Armin Culum i Nermin Culum, koji se dovode u vezu sa ubistvom Slavise Krunica"

Bio sam se malo zabrinuo za Culume, ali evo dobro je, pusteni :oops:
Jesu ove razne Darke, Nermini i Armini od dva brata djeca.
muzicar_iz_parka

#106 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by muzicar_iz_parka »

Ćulum je poznato prezime u BL po kriminalu, među Srbima. Moguće da je direktor policije u nekoj rodbinskoj vezi sa tom gospodom.

Uhapšena braća Ćulum nemaju veze sa njima, oni su iz Prijedora, sada žive u Sanskom Mostu, traženi od Njemačke i mislim Austrije zbog mafijaških djelatnosti.
Mislim da su Romi po nacionalnosti.
JThomas

#107 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by JThomas »

jesu oni karijerni kriminalci i jesu dobro jebeni. jesu i raja sa sličnim dodikovim glavama iz bl, a svi zajedno sa naserom orićem.

http://d epo.ba/clanak/171324/braca-po-bicepsima-igor-bilbija-i-njegova-sarajevska-raja-sa-denisom-stojnicem-od-teretane-do-kafane

a imaju li šta sa ovim ili su pokupljeni onako - u ovoj fazi mi to stvarno ne možemo znati. čim su odmah pušteni prije da je ovo drugo. bar njima nije problem pritvoriti, naročito u ovakvom slučaju.
bingov buraz

#108 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by bingov buraz »

Ćulumi nisu iz Prijedora nego iz Banjaluke.

Nemaju oni veze sa ovim ubistvom,ljudi imaju razvijen "biznis" vani gdje okreću milione nisu budale da rizikuju ovdje bilo šta.
bosanska senzacija

#109 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by bosanska senzacija »

Bratstvo i jedinstvo u bivšim republikama Jugoslavije je cvjetalo i za vrijeme rata kada je u pitanju organizovana mafija isprepletena saradnjama sa raznim državnim službama. Nedavno sam prisustvovao jednom razgovoru gdje jedan od vođa beogradskog podzemlja Nasera Orića naziva svojim bratom :D

Ove Ćulume iz Sanskog Mosta možeš zatvoriti bez ikakvog suđenja i nećeš puno pogriješiti.

Međutim u ovom slučaju oni mi djeluju kao dimna zavjesa da se prikriju pravi nalogodavci Krunićevog ubistva.
90minut

#110 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by 90minut »

bosanska senzacija wrote:Bratstvo i jedinstvo u bivšim republikama Jugoslavije je cvjetalo i za vrijeme rata kada je u pitanju organizovana mafija isprepletena saradnjama sa raznim državnim službama. Nedavno sam prisustvovao jednom razgovoru gdje jedan od vođa beogradskog podzemlja Nasera Orića naziva svojim bratom :D

Ove Ćulume iz Sanskog Mosta možeš zatvoriti bez ikakvog suđenja i nećeš puno pogriješiti.

Međutim u ovom slučaju oni mi djeluju kao dimna zavjesa da se prikriju pravi nalogodavci Krunićevog ubistva.
Ne djeluje ti ništa.

Jasno je kao dan u cemu je pitanje, priveli su sve koji su imali kontakt s ubijenim Kovacevicem i nema tu ništa cudno ispitali i pustili u roku 24 sata.
Nije sve protiv muslimana, a ovi ne da nisu muslimani vec nisu nikad ušli u vjerski objekat.
seln

#111 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by seln »

Lukač: Pretpostavljamo da iza Krunićevog ubistva stoji neko drugi
Znaci li ovo da

a) Krunica nije ubio Lukac, vec neko drugi, ili
b) Krunic se nije samoubio, vec ga je ubio neko drugi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#112 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by Tomahawk11 »

Otvoreno / Stanivuković o ubistvu tetka, Slaviše Krunića: Jednostavno, nije bio podoban

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... RkvBSJ0Uz0
SmokingMan

#113 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by SmokingMan »

U BL postoje i drugi ljudi gori od Dodika koje je Krunić znao,a sa kojima je imao problema.Nije Dole jedini koji ubire porez u varoši.
sinuhe

#114 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by sinuhe »

Barem bi Stanivukovic trebao izaci s nekim imenima, ali...
A i pokojnik se mogao preseliti negdje da je rijec o tome cemu mislite da jeste.
sinuhe

#115 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by sinuhe »

...
SmokingMan

#116 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by SmokingMan »

Ovo je već od smrti Davida Dragićevića postalo poprilično jednolično i naravno krivca uvijek imamo u već poznatim mrskim nam akterima,mada se po već odavno rastaljenoj opozciji u RS.u može vidjeti da je Davidova smrt manje više bila pogodan plot za raznorazne kalkulacije u pokušaju opozicije da sruši Mile,zaposjedne tron i podjeli vlast.
Tomahawk11
Globalni moderator

#117 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by Tomahawk11 »

sinuhe wrote:Barem bi Stanivukovic trebao izaci s nekim imenima, ali...
A i pokojnik se mogao preseliti negdje da je rijec o tome cemu mislite da jeste.
Vraga bi trebao.
Da i njega ucmekaju.
Nadzorna_ploca

#118 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by Nadzorna_ploca »

Nije mi ih zao ni malo.
TheGodfather001

#119 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by TheGodfather001 »

Bosna i Hercegovina ima 16.000 policijskih službenika, u prosjeku 453 policijska službenika na 100.000 stanovnika, dok je EU prosjek 211 policijskih službenika na 100.000 stanovnika- izvor COMMISSION STAFF WORKING DOCUMENT Bosnia and Herzegovina 2018 Report https://ec.europa.eu/neighbourhood-enla ... report.pdf
I .ebe ih neki krljo Gačić ili ovi bilmezi koji nisu nikakvi plaćenici već međedi koji su gađali flaše po šumama ili neki kreten koji ubi policajce n Alipašinu ili ovog u Prnjavoru...
mO k3

#120 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by mO k3 »

Ovi sitni kriminalci ubili čovjeka koji ima
Svoju tako reci vojsku od 1300 ljudi , bez odobrenja političkog vrha u manjem entitetu nema šanse
insomnia78

#121 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by insomnia78 »

Jebo majku ko da su Trumpa ubili. Kaka ba privatna vojska kakve picke materine. Jeste vi vidjeli nekad zastitare. Niti su svi sposobni niti su svi naoruzani.
90minut

#122 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by 90minut »

:lol:

Privatna vojska koja ne zna za koga radi :lol:
JThomas

#123 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by JThomas »

ne treba 1.300 sposobnih i naoružanih da bi se bavio mutnim i zajebanim stvarima. za teške stvari može nekoliko pravih biti dovoljno, a ostali rade k'o kasirka što radi. zna se ko kosi, a ko vodu nosi. a ako plaćaš 1.300 plata i doprinosa, pa makar i minimalaca, u ovolikoj državi - to opet vuče neke druge stvari i bez ikakve sile. ti si u ovoj državi s tim brojem plata mega preduzeće.

zajeban je to biznis i uvijek na granici kriminala i reketa. i ako on slučajno nije bio takav - sa takvima mu se valjalo boriti i deverati.
JThomas

#124 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by JThomas »

za mnogo djelatnosti zaštitarska agencija ti danas dođe k'o parafiskalni namet. nije obavezno, ali k'o da jeste, gdje god se radi s kešom bez nje nikakvo osiguranje ne možeš ni zaključiti za normalnu premiju ni naplatiti. 1.300 plata s doprinosima, jel to minimalno milion i po-dva mjesečno ulaza?

i tebi je skroz svejedno hoćeš li plaćati agenciju kruniću ili milakoviću. svakako ni ne očekuješ od zaštitara da stvarno spriječi pljačku, nego da možeš naplatiti osiguranje ako se ona desi. ali nije svejedno njima. i eto najjednostavnijeg mogućeg motiva i objašnjenja. prosto priča ko će uzimati ta dva miliona mjesečno.

a naravno, to što je najjednostavnije ne znači da je tačno i u konkretnom slučaju.
insomnia78

#125 Re: Ubijen Slaviša Krunić

Post by insomnia78 »

Nego mene nesto drugo zanima. Svaki vlasnik slicne agencije je blizak vojnim, policijskim jal mafijaskim krugovima ili sve troje zajedno. Kak’a je gospodinova ratna biografija?
Post Reply