KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
- Dr. Kuca
#101 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Mozete ba pricati sta hocete ali ovo je smijeh jedan preveliki.
Bolje da su poduzeli nesto protiv imigranata, neku akciju suzbijanja narkotika. Dotle je doslo da su djeca u 5om razredu pocela prodavati tablete. Al jok, to nije vazno, vazno je objaviti plate uposlenika da malo masa prica, i to.
Bolje da su poduzeli nesto protiv imigranata, neku akciju suzbijanja narkotika. Dotle je doslo da su djeca u 5om razredu pocela prodavati tablete. Al jok, to nije vazno, vazno je objaviti plate uposlenika da malo masa prica, i to.
- AmiĐa_Idriz
- choxnox
#103 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Pa niko te ne tjera da "googlas" rodjaka na spisku.Dr. Kuca wrote:vrbas1979 wrote:Kako je glupost i zbog čega?Dr. Kuca wrote:>Glupost cista.
Ovome se mogu samo protiviti samo uhljebi jer im primanja sada mogu vidjeti svi građani, a pri tome zaboravljaju na činjenicu da ih upravo građani plaćaju i da su njima odgovorni za svaki potrošeni fening i da su oni servis građanima.
Javno, transparentno i dostupno svima.
Sto ja moram znati koliko moj rodjak ima platu? Ako hoce reci ce mi. Ima mnogo razloga, prvo to je poslovna tajna cak i zakonom je tako iskazano, ali ova facebook vlada zna da ce im donijeti poene kod malogradjana. Postoji opasnost od reketiranja itd.itd.
Haj sad reci u kojoj si od ovih ustanova zaposlen.
- choxnox
#104 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Jest ba, osim migranata zaboravio si pomenuti Dodika, mozda i osnivanje rezervnog sastava, kako nije bio ofsajd protiv Nigerije, prelet vanzemaljaca iznad Zute tabije... sve drugo samo da se ne prica i ne talasa o ovomeDr. Kuca wrote:Mozete ba pricati sta hocete ali ovo je smijeh jedan preveliki.
- Dr. Kuca
#105 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Pa da, ovo je i uradjeno za takve kao tichoxnox wrote:Jest ba, osim migranata zaboravio si pomenuti Dodika, mozda i osnivanje rezervnog sastava, kako nije bio ofsajd protiv Nigerije, prelet vanzemaljaca iznad Zute tabije... sve drugo samo da se ne prica i ne talasa o ovomeDr. Kuca wrote:Mozete ba pricati sta hocete ali ovo je smijeh jedan preveliki.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#106 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Doktor kuca, sta je objavili ti platu 
-
old_spice
#107 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
dobro je ovo, nek nisu sa toplim i prevozom prikazali, taman sam ovoliko zeni i prijavio da primam, tako da ostane nesto i za strane
- choxnox
#108 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Ovakav kao ja i jos desetine hiljada drugih u realnom sektoru finansiramo tebe i takve kao ti. Da makar sta korisno radite pa covjeku ne bi ni bilo zao...Dr. Kuca wrote:Pa da, ovo je i uradjeno za takve kao tichoxnox wrote:Jest ba, osim migranata zaboravio si pomenuti Dodika, mozda i osnivanje rezervnog sastava, kako nije bio ofsajd protiv Nigerije, prelet vanzemaljaca iznad Zute tabije... sve drugo samo da se ne prica i ne talasa o ovomeDr. Kuca wrote:Mozete ba pricati sta hocete ali ovo je smijeh jedan preveliki.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#109 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Plate u smislu iznosa nisu nista spektakularno. Osajcovao sam nekoliko poznatih osoba za koje sam smatrao da su giganti
ono u cemu je i dalje prednost nad realnim sektorom, barem vecim dijelom istog, je kolicina (ne)rada koji se ulozi da bi se imale te plate, a i sigurnost i redovnost...
- zomri
#110 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Malo mi je čudno ovo da za isto radno mjesto i stručnu spremu ima dosta različitih iznosa. Ima li neko kakvo objašnjenje?
- GandalfSivi
#111 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Iskustvo?zomri wrote:Malo mi je čudno ovo da za isto radno mjesto i stručnu spremu ima dosta različitih iznosa. Ima li neko kakvo objašnjenje?
- AmiĐa_Idriz
#112 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
old_spice wrote:dobro je ovo, nek nisu sa toplim i prevozom prikazali, taman sam ovoliko zeni i prijavio da primam, tako da ostane nesto i za strane
- zomri
#113 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
to je najvjerovatnije objašnjenje (da je minuli rad uključen u ove cifre) jer koliko znam po zakonu za državne službenike isto radno mjesto i ista stručna sprema znače istu početnu platu. druga mogućnost je norma.GandalfSivi wrote:Iskustvo?zomri wrote:Malo mi je čudno ovo da za isto radno mjesto i stručnu spremu ima dosta različitih iznosa. Ima li neko kakvo objašnjenje?
- Prpa.ba
#114 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Kome se ne dopada da mu plata bude javno objavljena, uvijek svoju srecu moze potraziti u privatnom sektoru. Tamo nema opasnosti od reketa i probisvjeta koji tabire plate, a rodjaci mogu rodjacima govoriti svoju platu samo ako im je volja. 
- dječak sa šibicama
#115 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
>gugla Dr Kuca<_BataZiv_0809 wrote:Doktor kuca, sta je objavili ti platu
-
jefff
#116 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Place su legalna stvar. Nema tu nikakvog kriminalnog akta.Prpa.ba wrote:Kome se ne dopada da mu plata bude javno objavljena, uvijek svoju srecu moze potraziti u privatnom sektoru. Tamo nema opasnosti od reketa i probisvjeta koji tabire plate, a rodjaci mogu rodjacima govoriti svoju platu samo ako im je volja.
-
hali gali halid
#117 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Gdje ima taj zakon da se procita?zomri wrote:to je najvjerovatnije objašnjenje (da je minuli rad uključen u ove cifre) jer koliko znam po zakonu za državne službenike isto radno mjesto i ista stručna sprema znače istu početnu platu. druga mogućnost je norma.GandalfSivi wrote:Iskustvo?zomri wrote:Malo mi je čudno ovo da za isto radno mjesto i stručnu spremu ima dosta različitih iznosa. Ima li neko kakvo objašnjenje?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#118 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Kako je moguće da dvije osnovne škole u istoj opštini, naselju imaju različite plate uposlenika. Domari u jednoj školi plačeniji od ovih drugih, obični računovodja ako se tako i može nazvati ima veću platu od direktora ove druge škole, higijeničarke isto tako....
Zar nisu ovi koeficijenti standardizirani u cijelom kantonu, osnovica puta koeficijent. Ispada da neki imaju 6 i više koeficijent.
Kako je ovo moguće?
Zar nisu ovi koeficijenti standardizirani u cijelom kantonu, osnovica puta koeficijent. Ispada da neki imaju 6 i više koeficijent.
Kako je ovo moguće?
- BHF_Manijak
#119 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
I sta se s ovim promijenilo? Ovo je sad kao nesto novo, nismo inace znali koliko se krecu place u JS - plus minus koja stoja, pa se sad svi lafo ibrete?
Smijesno majke mi, raja drkicu baca k'o da ce ovi sad od stida posmanjivati plate.
Smijesno majke mi, raja drkicu baca k'o da ce ovi sad od stida posmanjivati plate.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#120 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Pa o tom i govorim. Al ovo nije biznis, ovo je državna služba. Služba. Poreskim obveznicima.hadzinicasa wrote:pa moze biti. kad nije od novca poreskih obveznika.Chmoljo wrote:čuj poslovna tajna.Dr. Kuca wrote:
Sto ja moram znati koliko moj rodjak ima platu? Ako hoce reci ce mi. Ima mnogo razloga, prvo to je poslovna tajna cak i zakonom je tako iskazano, ali ova facebook vlada zna da ce im donijeti poene kod malogradjana. Postoji opasnost od reketiranja itd.itd.![]()
đe to piše?
ako te ja placam, onda imam pravo da znam koliko te placam.
@Exnihilo - ti se bas zaigrao
To pojedinci nikako da svare. Ne govorim tebi, naravno.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#121 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Ocekivati promjene poslije svakog konkretnog poteza je naivno.BHF_Manijak wrote:I sta se s ovim promijenilo? Ovo je sad kao nesto novo, nismo inace znali koliko se krecu place u JS - plus minus koja stoja, pa se sad svi lafo ibrete?![]()
![]()
Inače, više se otrova sipa zato što je objavljeno, nego što je neko nešto novo i revolucionarno saznao. Vidljivo i iz ove teme.
A efekat je čista tranparentnost. Plate manje više, ovim se više vidi KO je sve na budžetu. Ljudi pravo kažu da je plata od 850 smiješna jer i u privatnom sektoru se ista može relativno lako dobiti. Al obim rada i sigurnosti je dramatično različit u prvom i drugom slučaju.
Također, dovoljno je i da postoji ovakav registar, čisto kao podsjetnik da je u pitanju služenje građanima koji plaćaju porez i da isti imaju pravo znati na šta novac ide. Ko hoće privatnost, bujrum na tržište rada. Plače za kvalitetnom radnom snagom.
- hadzinicasa
#122 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
M‘da. I ja sam pisala Kuci (po odijeloChmoljo wrote:Pa o tom i govorim. Al ovo nije biznis, ovo je državna služba. Služba. Poreskim obveznicima.hadzinicasa wrote:pa moze biti. kad nije od novca poreskih obveznika.Dr. Kuca wrote:
Sto ja moram znati koliko moj rodjak ima platu? Ako hoce reci ce mi. Ima mnogo razloga, prvo to je poslovna tajna cak i zakonom je tako iskazano, ali ova facebook vlada zna da ce im donijeti poene kod malogradjana. Postoji opasnost od reketiranja itd.itd.
ako te ja placam, onda imam pravo da znam koliko te placam.
@Exnihilo - ti se bas zaigrao
To pojedinci nikako da svare. Ne govorim tebi, naravno.
- Dr. Kuca
#123 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Inace se realni sektor satra placajuci poreze, doprinose. Joj price ko da smo svicarska. Nevjera
- choxnox
#124 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
A jesi li se zapitao odakle tebi i takvim ignorantima novac za platu? Novac pao sa neba? Vlada koja te zaposlila redovno stanca novcanice pa eto ima?Dr. Kuca wrote:Inace se realni sektor satra placajuci poreze, doprinose. Joj price ko da smo svicarska. Nevjera
Realni sektor se i zove realni jer jedino on stvara neku realnu/pravu vrijednost (novac). Hajde evo pod plastom anonimnosti posto ne znamo ko si (niti nas iskreno interesuje) reci nam kakvu drustveno korisnu vrijednost donosi tvoje radno mjesto? Evo mi iz realnog sektora direktno tankamo budzet. Kakve konkretne koristi mi ostalih 3,5 miliona gradjana imamo od tvog rada?
-
Hendrix
#125 Re: KS dobio registar zaposlenih u javnom sektoru - zako o zaštiti ličnih podataka
Jok eto vi sami sebi plate stvorite, a moze i kredit uzeti drzava uvijek jel, zato realni sektor lagano odlazi iz drzave a vi se pitajte kad podju plate kasnit sta bi. Grcki scenario nije daleko.Dr. Kuca wrote:Inace se realni sektor satra placajuci poreze, doprinose. Joj price ko da smo svicarska. Nevjera