Kakvu masivnu dominaciju? U čemu?stakasa wrote:Nego kako vi objasnjavate ovako masivnu dominaciju zapadnohercegovackih Hrvata? To jest, vratite se na temu
Hrvati u BiH i za BiH
- Humljanin
#101 Re: Hrvati u BiH i za BiH
-
Seyfo
#102 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Pa prepuni su para od utaje poreza, mnoštva predstavništava stranih firmi, mogućnosti za izigravanje države, urođeni talenat za hohštaplerstvo, zajebi ovog, zavrni onog,pa dodaj Međugorje i pare koje ono nosi... jednostavno, uvijek su najdominantniji oni s parama i uticajem. Vazda bilo i biće
- stakasa
#103 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Pa zasto prije rata nisu bili najdominantniji?Seyfo wrote:Pa prepuni su para od utaje poreza, mnoštva predstavništava stranih firmi, mogućnosti za izigravanje države, urođeni talenat za hohštaplerstvo, zajebi ovog, zavrni onog,pa dodaj Međugorje i pare koje ono nosi... jednostavno, uvijek su najdominantniji oni s parama i uticajem. Vazda bilo i biće
-
Seyfo
#104 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Jebiga,sve iza rata je dobar vakat za loša insana. Došli ljudi na svoje, iz svih grupa, etnija i konfesija, entiteta i kantona.
-
Novak20
#105 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Pet-šest Hrvata na Kliks forumu ne prosipa nikakve fašisoidne i kleronacionalističke ideje i bljuvotine koliko ja vidim.Seyfo wrote:Nije mi jasno zašto se pojedini forumaši uopšte ovdje pojavljuju, konfrontiraju, postovi im se prijavljuju? Da li ih neko tjera ili su ovdje po zadatku? Pa evo taman i da ovo smatraju hrvatskim forumom![]()
Imaju forume bljesak, poskok, dnevnik.ba i neke još gore,tamo je atmosfera skroz drukčija.Pa nek odu tamo i prosipaju svoje fašizoidne i kleronacionalističke ideje i ostale bljuvotine, svi će im aplaudirati, lajkati, niko im neće prijavljivati postove i svi sretni. Ja se na tim forumima ne pojavljujem, ne interesuju me.
Ne mogu govoriti u ime drugih ali ja sam na ovoj i drugim temama samo da borcima protiv antifašizma bude muka što ima ljudi koji ne razmišljaju kao i oni.
-
džakailibu
#106 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Taj kraj je bio potpuno zapostavljen do Dzemala Bijedica. zasto? ideoloska je to percepcija. A opet prije rata je bio i drugi sistem u kojem se nije moglo bogatiti. A opet prica o hohstaplerstvu ne bih je uzimao bas kao generalizaciju-mnogi iz zapadne hercegovine koji su otisli u zemlje zap. evrope su postali jako dobri u biznisu. upoznao sam dvojicu iz zap. mostara koji su u zemlji koja ima oko 50 miliona stanovnika glavni uvoznici kineske robe dakle svih onih bavljak kineskih stvari. tako da ljudi dole imaju jedan osjecaj za biznis uz sve utaje poreza i sl. super je prica o predstvanistvu adidasa u BiH-firma je iz sirokog brijega koja je postala predstavnistvo adidasa 1993.stakasa wrote:Pa zasto prije rata nisu bili najdominantniji?Seyfo wrote:Pa prepuni su para od utaje poreza, mnoštva predstavništava stranih firmi, mogućnosti za izigravanje države, urođeni talenat za hohštaplerstvo, zajebi ovog, zavrni onog,pa dodaj Međugorje i pare koje ono nosi... jednostavno, uvijek su najdominantniji oni s parama i uticajem. Vazda bilo i biće
- mO k3
#107 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Pusti tu priču , prepuni para masa ih je na zapad pobjegla i radi vamo za sitne pareSeyfo wrote:Pa prepuni su para od utaje poreza, mnoštva predstavništava stranih firmi, mogućnosti za izigravanje države, urođeni talenat za hohštaplerstvo, zajebi ovog, zavrni onog,pa dodaj Međugorje i pare koje ono nosi... jednostavno, uvijek su najdominantniji oni s parama i uticajem. Vazda bilo i biće
- Humljanin
#108 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Jel ti imaš kakve argumente kojim bi potkrijepio ovaj izljev šovinizma ili to tek onako, po navici sipaš...?Seyfo wrote:Pa prepuni su para od utaje poreza, mnoštva predstavništava stranih firmi, mogućnosti za izigravanje države, urođeni talenat za hohštaplerstvo, zajebi ovog, zavrni onog,pa dodaj Međugorje i pare koje ono nosi... jednostavno, uvijek su najdominantniji oni s parama i uticajem. Vazda bilo i biće
Utaja poreza? - tko, gdje, jesi li prijavio?
predstavništva stranih firmi - jel to kriminal?
mogućnost za izigravanje države - kakvo i čije izigravanje?
Urođeni talen za hohštaplerstvo - nije ovo nikakav šovinizam..
zajebi ovog, zavrni onog - ni ovo nije šovinizam...
-
Benjo34
#109 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Humljanin wrote:Benjo34 wrote:
Sad te još majoriziramo i na hrvatskm forumu![]()
Povodom komentara u vezi spominjanja rahmetli Alije, ma koliko on bio loš lider, a bio je, prije svega jer je ostavio svoj narod u lošoj poziciji, ne zaboravite da je svoj narod stavio u lošu poziciju trudeći se da ne obespravni druge narode , zamisli da je Alija bio fašista kao što su bili Franjo, Mate,Radovan i Mladić ? Zamisli kakav bi pokolj onda bio
Suština je, HDZ nikada neće prestati tražiti "nešto" dok ne dobije svoj entitet, na kraju i priključenje matici, isto važi i za srbe. Ja se samo nadam, da će moj narod, narod kojem pripadam, Bošnjaci, prepoznati nakon 30 godina, da nažalost "komšije", bar većina izgleda, ne želi im dobro i da će tom spoznajom izabrat sposobne lidere koji će jednom imati muda kažu i srbima i južnim srbima da jedino od bosne što mogu da uzmu su neke lične stvari tipa četkica za zube i to.
Znam da moj post mnogim će zvučati "ratnohuškački" ali izgleda da Čiriličar i Krmoglavi Dodik i Pičkousti snajperista jedino na taj način mogu da odjebu više od nas
Na koji se točno način Alija "trudio (?) da ne obespravi druge narode"?
Može li malo pobliže pojašnjenje primjerima i komparacijom sa drugim ratnim liderima?
I kako misliš "trudio"? Jel imaš intimna saznanja da je imao dobru namjeru ali mu to ostalo u domeni želja i snova?
Jel u "trud da ne obespravi druge narode" spada i islamizacija svega i svačega ? Ili je "trud da ne obespravi druge narode" samim time što ih je ostavio na životu?
Ti mene zajebavaš? Nađi bilo gdje, bilo kakav dokaz da je rahmetli predsjednik naređivao ili ohrabrivao na podstrkavanje ratnih zločina nad drugim. Nađi bilo kakav dokaz da je Alija potpisao nešto što će štetiti drugim narodima, osim svom. Pa vi trebate da ga veličate više nego mi. I koga je bolan Alija islamizirao? Pa mudžahedini su dolazili preko hrvatske granice nisu ovdje nicali nakon kiše? Valjaš gluposti i sudske presude govore za sebe, drugi par opanaka je to što vi izgleda želite da u historiji ostanete rame uz rame sa nacistima i genocidnim. U mjestu iz kojeg ja dolazim ni jedna katolička crkva nije oštećena. Pripadnici Armije su čuvali stražu pored tih objekata, a milostivni hrvati napraviše masakr u Ahmićima, i ti si se našao tu da mi soliš pamet o islamizaciji, ko da je vas i Dodika isti kurac pravio
-
Benjo34
#110 Re: Hrvati u BiH i za BiH
A JOŠ TREĆEG NEMAmO k3 wrote:Pusti tu priču , prepuni para masa ih je na zapad pobjegla i radi vamo za sitne pareSeyfo wrote:Pa prepuni su para od utaje poreza, mnoštva predstavništava stranih firmi, mogućnosti za izigravanje države, urođeni talenat za hohštaplerstvo, zajebi ovog, zavrni onog,pa dodaj Međugorje i pare koje ono nosi... jednostavno, uvijek su najdominantniji oni s parama i uticajem. Vazda bilo i biće
Btw ako je ikako moguće, da se ubaci zastava sa ljiljanima na ovaj emoji, bilo bi dobro
- Humljanin
#111 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Benjo34 wrote:
Ti mene zajebavaš? Nađi bilo gdje, bilo kakav dokaz da je rahmetli predsjednik naređivao ili ohrabrivao na podstrkavanje ratnih zločina nad drugim. Nađi bilo kakav dokaz da je Alija potpisao nešto što će štetiti drugim narodima, osim svom. Pa vi trebate da ga veličate više nego mi. I koga je bolan Alija islamizirao? Pa mudžahedini su dolazili preko hrvatske granice nisu ovdje nicali nakon kiše? Valjaš gluposti i sudske presude govore za sebe, drugi par opanaka je to što vi izgleda želite da u historiji ostanete rame uz rame sa nacistima i genocidnim. U mjestu iz kojeg ja dolazim ni jedna katolička crkva nije oštećena. Pripadnici Armije su čuvali stražu pored tih objekata, a milostivni hrvati napraviše masakr u Ahmićima, i ti si se našao tu da mi soliš pamet o islamizaciji, ko da je vas i Dodika isti kurac pravio
Dobro, vidim ja da si ti još zelen i trebaš još učiti, pa ti ne uzimam za zlo što ne znaš neke stvari.
Eto kad kreneš učiti, možeš odmah početi od primjerice bosanskih franjevaca iz fojničkog samostana. Ne trebaš dalje.
-
kakavdanakneiskustvu
#112 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Kolinda wrote:Maja je za razliku od nekih zeničana uredno iskoristila mogućnost da ima HR dokumentekakavdanakneiskustvu wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... CW80Z4ruxc
da ,i ,ne da joj neki granicni policajac drzave hrvatske da udje u istu
-
Benjo34
#113 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Baš suprotno, nisam ja zelen već mi je pun kurac kmečanja i lafo ugroženosti od strane onih koji kao hoće žive u ovoj državi al ih kao zli mudžahedini tjeraju iz iste, a dobili su najvažnije funkcije, jbt ko alaviti u Siriji, i opet kmečiteHumljanin wrote:Benjo34 wrote:
Dobro, vidim ja da si ti još zelen i trebaš još učiti, pa ti ne uzimam za zlo što ne znaš neke stvari.
Eto kad kreneš učiti, možeš odmah početi od primjerice bosanskih franjevaca iz fojničkog samostana. Ne trebaš dalje.
-
kakavdanakneiskustvu
#114 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Novak20 wrote:Pet-šest Hrvata na Kliks forumu ne prosipa nikakve fašisoidne i kleronacionalističke ideje i bljuvotine koliko ja vidim.Seyfo wrote:Nije mi jasno zašto se pojedini forumaši uopšte ovdje pojavljuju, konfrontiraju, postovi im se prijavljuju? Da li ih neko tjera ili su ovdje po zadatku? Pa evo taman i da ovo smatraju hrvatskim forumom![]()
Imaju forume bljesak, poskok, dnevnik.ba i neke još gore,tamo je atmosfera skroz drukčija.Pa nek odu tamo i prosipaju svoje fašizoidne i kleronacionalističke ideje i ostale bljuvotine, svi će im aplaudirati, lajkati, niko im neće prijavljivati postove i svi sretni. Ja se na tim forumima ne pojavljujem, ne interesuju me.
Ne mogu govoriti u ime drugih ali ja sam na ovoj i drugim temama samo da borcima protiv antifašizma bude muka što ima ljudi koji ne razmišljaju kao i oni.
ti mozda mozes govoriti u ime jevreja,ako su te ovlastili.posto vas nema puno,na žalost
- Humljanin
#115 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Benjo34 wrote:
Dobar ti odgovor na moj komentar
Potkrijepljeno sve kontraargumentima al' ono baš totalno
Haj nema veze, uživaj
-
Seyfo
#116 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Ti se stvarno pravis lud? Vidio valjda da to pali na ovim prostorima? Pa odavvno je prezvakan vic da ce se prije Gospe ukazati nego fiskalni racun. Ako ga zatrazis mozes dobiti eventualno metak u glavu,kao onaj Puljic navijac Sarajeva svojevremeno. Sta je s tim danas btw? Predstavnistva stranih firmi su se grabila dok se ratovalo i ginulo, jbg ne kazu dzaba nekom rat...a to da svi imate svoje carine,svoje poreze i potpuno drukciji tretman zavisno od toga ko uvozi znaju i vrapci na grani. Evo ja sutra da otvorim auto kucu,kako bi se mene gledalo a kako to radi Ljubuski? Aluminij,na koji ne mozes uci na kapiju ako si druge nacionalnosti,sluzio za uhljebljvanje podobnih zahvaljujuci HDZovim ruckovima i vecerama,radio godinama po cijeni struje ispod trzisne i tako unistio EP HZHB,sad ga uvalili EP BIH na grbacu. Ima li jos kakav nacin da nas sjebete? Smislicete, u tome ste prvaci svijeta. I ja sovinist? Ma daaaaajte molim vasHumljanin wrote:Jel ti imaš kakve argumente kojim bi potkrijepio ovaj izljev šovinizma ili to tek onako, po navici sipaš...?Seyfo wrote:Pa prepuni su para od utaje poreza, mnoštva predstavništava stranih firmi, mogućnosti za izigravanje države, urođeni talenat za hohštaplerstvo, zajebi ovog, zavrni onog,pa dodaj Međugorje i pare koje ono nosi... jednostavno, uvijek su najdominantniji oni s parama i uticajem. Vazda bilo i biće
- Humljanin
#117 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Seyfo wrote:Ti se stvarno pravis lud? Vidio valjda da to pali na ovim prostorima? Pa odavvno je prezvakan vic da ce se prije Gospe ukazati nego fiskalni racun. Ako ga zatrazis mozes dobiti eventualno metak u glavu,kao onaj Puljic navijac Sarajeva svojevremeno. Sta je s tim danas btw? Predstavnistva stranih firmi su se grabila dok se ratovalo i ginulo, jbg ne kazu dzaba nekom rat...a to da svi imate svoje carine,svoje poreze i potpuno drukciji tretman zavisno od toga ko uvozi znaju i vrapci na grani. Evo ja sutra da otvorim auto kucu,kako bi se mene gledalo a kako to radi Ljubuski? Aluminij,na koji ne mozes uci na kapiju ako si druge nacionalnosti,sluzio za uhljebljvanje podobnih zahvaljujuci HDZovim ruckovima i vecerama,radio godinama po cijeni struje ispod trzisne i tako unistio EP HZHB,sad ga uvalili EP BIH na grbacu. Ima li jos kakav nacin da nas sjebete? Smislicete, u tome ste prvaci svijeta. I ja sovinist? Ma daaaaajte molim vasHumljanin wrote:Jel ti imaš kakve argumente kojim bi potkrijepio ovaj izljev šovinizma ili to tek onako, po navici sipaš...?Seyfo wrote:Pa prepuni su para od utaje poreza, mnoštva predstavništava stranih firmi, mogućnosti za izigravanje države, urođeni talenat za hohštaplerstvo, zajebi ovog, zavrni onog,pa dodaj Međugorje i pare koje ono nosi... jednostavno, uvijek su najdominantniji oni s parama i uticajem. Vazda bilo i biće
Vec sam rekao da si zelen, a sada bi se kladio da ti je vjerojatno 15 godina kako razmisljas. Ali nema veze, ima zivota pa ces imati kada hodati, uciti i upoznavati druge ljude, pa ces vidjeti da nisu onakvi kakvim su u tvojoj glavi. Niti je sve istina što ti kaze nena.
- Kolinda
#118 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Jesi ti slučajno nekada provirio iz tog svog sokakaSeyfo wrote:Ti se stvarno pravis lud? Vidio valjda da to pali na ovim prostorima? Pa odavvno je prezvakan vic da ce se prije Gospe ukazati nego fiskalni racun. Ako ga zatrazis mozes dobiti eventualno metak u glavu,kao onaj Puljic navijac Sarajeva svojevremeno. Sta je s tim danas btw? Predstavnistva stranih firmi su se grabila dok se ratovalo i ginulo, jbg ne kazu dzaba nekom rat...a to da svi imate svoje carine,svoje poreze i potpuno drukciji tretman zavisno od toga ko uvozi znaju i vrapci na grani. Evo ja sutra da otvorim auto kucu,kako bi se mene gledalo a kako to radi Ljubuski? Aluminij,na koji ne mozes uci na kapiju ako si druge nacionalnosti,sluzio za uhljebljvanje podobnih zahvaljujuci HDZovim ruckovima i vecerama,radio godinama po cijeni struje ispod trzisne i tako unistio EP HZHB,sad ga uvalili EP BIH na grbacu. Ima li jos kakav nacin da nas sjebete? Smislicete, u tome ste prvaci svijeta. I ja sovinist? Ma daaaaajte molim vasHumljanin wrote:Jel ti imaš kakve argumente kojim bi potkrijepio ovaj izljev šovinizma ili to tek onako, po navici sipaš...?Seyfo wrote:Pa prepuni su para od utaje poreza, mnoštva predstavništava stranih firmi, mogućnosti za izigravanje države, urođeni talenat za hohštaplerstvo, zajebi ovog, zavrni onog,pa dodaj Međugorje i pare koje ono nosi... jednostavno, uvijek su najdominantniji oni s parama i uticajem. Vazda bilo i biće
-
Hafis
#119 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Tko o čemu, antifašisti o fiskalnim računima i prevarantima iz ''škutorije''.
Evo moj patrijota jednog poluobjektivnog Klixovog skrininga od prije nekoliko dana.
Eto vidiš da forum ima i svrhu prenošenja znanja, tako da sad možeš malo i raju ispred dragstora educirati.
Vego, čini mi se da je ovo 375 tema o BiH Hrvatima, s tim da je ova vjerujem imala hajdemo reći kako-tako dobre namjere, ali se po starom dobrom halal antifašističkom običaju pretvorila u iskazivanje otvorene mržnje prema istim...doduše uvijek od strane istih 2-3 kroničnih paćenika.
Vezano za tu pretjeranu ''brigu'' o Hrvatima, poručio bih ovim paćenicima jednu staru jorkširsku....sad je baš i ne bih mogao citirati, ali ide otprilike ovako: ''Bolje biti manjinac s EU papirima, nego većinac u redu za (neizvjesnu) radnu vizu ispred EU ambasada''...ili tako nekako.
Evo moj patrijota jednog poluobjektivnog Klixovog skrininga od prije nekoliko dana.
Inače, vjerujem da po tim gore SDA kasabama po Bosni i ne znaju što je fiskalna kasa i račun.
Eto vidiš da forum ima i svrhu prenošenja znanja, tako da sad možeš malo i raju ispred dragstora educirati.
Vego, čini mi se da je ovo 375 tema o BiH Hrvatima, s tim da je ova vjerujem imala hajdemo reći kako-tako dobre namjere, ali se po starom dobrom halal antifašističkom običaju pretvorila u iskazivanje otvorene mržnje prema istim...doduše uvijek od strane istih 2-3 kroničnih paćenika.
Vezano za tu pretjeranu ''brigu'' o Hrvatima, poručio bih ovim paćenicima jednu staru jorkširsku....sad je baš i ne bih mogao citirati, ali ide otprilike ovako: ''Bolje biti manjinac s EU papirima, nego većinac u redu za (neizvjesnu) radnu vizu ispred EU ambasada''...ili tako nekako.
Last edited by Hafis on 10/04/2019 20:24, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#120 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Sve to sto pises ima i kod Bosnjaka, identicno...
-
Benjo34
#121 Re: Hrvati u BiH i za BiH
A lika, kad i sam postane svjestan da lupeta i da ne pije vode to što piše jer su južni srbi provaljeni, tj provaljena njihova politika i hinjska priča onda kaže kako je osoba zelena itd itd 
A Kolindu, Hafisa, msm to svi znamo da je ista osoba, ne treba ni komentarisati, guslari
I da, bolje čekati za radnu vizu pred EU ambasadama, nego imat putovnicu države osuđene za UZP, ono, nekako rahat duši
A Kolindu, Hafisa, msm to svi znamo da je ista osoba, ne treba ni komentarisati, guslari
I da, bolje čekati za radnu vizu pred EU ambasadama, nego imat putovnicu države osuđene za UZP, ono, nekako rahat duši
-
Hafis
#122 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Vidiš kako je ono pametno,. skontalo da se radi o jednom nicku.
-
baglama
#123 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Kako se ovo provuklo bez pomena
http://ba.n1info.com/Vijesti/a326213/No ... -Maku.html
I ovo su vasi juzni srbi uradili
-
Hafis
#124 Re: Hrvati u BiH i za BiH
To su oni isti mladi južnosrbi što bi ih onaj bivši Merlinov bubnjar, onaj dobroćudni debeljko opleo tenkom.baglama wrote:Kako se ovo provuklo bez pomena
-
Seyfo
#125 Re: Hrvati u BiH i za BiH
Hahahhaaa nigdje kontraargumenata, kako sam i pretpostavio. Da zelen sam, da sam zreo spisak bi bio mnogo duzi..nemam ja pojma sta se sve radi i radilo,samo sam zagrebao po povrsini..a kad vec pricamo o zatucanosti u brlogu,pozvao bih se na opus individue pod nadimkom "Vinko"ili tako nesto na ovom forumu...onakvo nesto nije vidjeno u ljudskom rodu,u ravni sa izvjesnim Antom iz Mostara. Sjecate ga se? On mrtav hladan tvrdi da nije bio na Starom mostu jer mu je baba pricala da ce ga svi poznati da je druge rase i odmah ce mu obliznji mudzahedin otfikariti glavu sabljom i iz voleja je nabiti u Neretvu. Ne volim spominjati ovaj primjer, okrece mi se zeludac,ali se meni spocitava zatucanost od strane prvaka svijeta u istome. Rekli bi "ko o cemu,kurva o postenju".