Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Jack Be Nimble

#101 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Jack Be Nimble »

purgatorio wrote:Mene zanima koja su prava novinara što se tiče snimanja. Naime, na snimku se čuje nekoliko puta da se nalazi na javnoj površini, ali da se smiju snimati privatni objekti i sl. bez dozvole vlasnika. Da li postoji neki zakonski propis koji ovo decidno regulira? (*da ne bi bilo zabune, ne branim krkana sa snimka, već me zanima ova tematika)
I mene bas zanima koja su pravila u BiH. U vecini zapadnih drzava ako si na javnom mjestu sve sto mozes ocima vidjeti mozes i kamerom snimiti. Tako da mozes snimati sa trotoara sta ja radim pred svojim pragom. Neke drzave imaju pravilo da je ok snimati samo nesmije biti skrivena kamera.
strucnjakdemagog

#102 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by strucnjakdemagog »

Jack Be Nimble wrote:
purgatorio wrote:Mene zanima koja su prava novinara što se tiče snimanja. Naime, na snimku se čuje nekoliko puta da se nalazi na javnoj površini, ali da se smiju snimati privatni objekti i sl. bez dozvole vlasnika. Da li postoji neki zakonski propis koji ovo decidno regulira? (*da ne bi bilo zabune, ne branim krkana sa snimka, već me zanima ova tematika)
I mene bas zanima koja su pravila u BiH. U vecini zapadnih drzava ako si na javnom mjestu sve sto mozes ocima vidjeti mozes i kamerom snimiti. Tako da mozes snimati sa trotoara sta ja radim pred svojim pragom. Neke drzave imaju pravilo da je ok snimati samo nesmije biti skrivena kamera.

isti zakon je i ovde. na javnom mjestu mozes da snimas sve sto vidis, i to ne samo novinari, vec i obicni građani.
(Javno mjesto)
(1) Pod javnim mjestom u smislu ovog zakona smatra se mjesto na kojem je slobodan pristup neodreñenom
broju lica bez ikakvih uvjeta (ulice, trgovi, javni putevi, parkovi, izletišta, čekaonice, ugostiteljske,
trgovinske i zanatske radnje, sredstva i objekti javnog prevoza i sl.) ili pod odreñenim uvjetima
(sportski stadioni i igrališta, bioskopske, pozorišne i koncertne sale, izložbene prostorije i sl.), kao i
druga mjesta koja u odreñenom vremenskom periodu služe za ovakve svrhe (zemljišta ili prostorije u
kojima se održavaju javni skupovi, takmičenja i sl.).
(2) Smatraće se da je prekršaj iz ovog zakona izvršen na javnom mjestu i kad je radnja izvršena na mjestu
koje se u smislu stava (1) ovog člana ne smatra javnim mjestom, ako je to mjesto dostupno vidiku sa
javnog mjesta (balkoni, terase, hodnici, dvorišta i sl.) ili ako je posljedica nastupila na javnom mjestu.
Cherry-Cherry

#103 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Cherry-Cherry »

Sjeme vam se zatrlo seljačko, kabadahijsko, balijsko, međedasto, krkansko
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#104 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by japin_mutapi »

muameraga bruda treba da bude uzor svakom postenom bosnjaku

kako je bez razmisljanja ustao u odbranu babovine i bez straha se isprsio ispred pomahnitalog tzv. novinara bas kao i babo mu 92e godine

predlazem da muameragi dodijelimo titulu „prsan godine"
Cherry-Cherry

#105 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Cherry-Cherry »

Najpoželjniji neženja, glavni laf među cuclačima nargile, za kojim seljančice čupaju kosu.
muzicar_iz_parka

#106 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by muzicar_iz_parka »

SDA mudraci su bili prvi kad je trebalo narod braniti, zbog svojih intelektualnih kapaciteta i sposobnosti su i prvi kad je trebalo pokrenuti biznise kao naš dragi Huso.
Samo neposobne FGR komunjare to ne vide
Cherry-Cherry

#107 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Cherry-Cherry »

Nije Huso nego gospodin Huso. I nisu komunjare nego komunjarice.
Cherry-Cherry

#108 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Cherry-Cherry »

strucnjakdemagog wrote:
bingov buraz wrote:
JThomas wrote:ovo nije drski napad i hajka samo na husu, već i na izbornu volju stanovništva novog grada i cijelog kantona :oops:
U trenutku dok se četnici već pomaljaju iza prvih kuća.
:lol:
Hahahaha :lol: :lol:
zagortenej

#109 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by zagortenej »

- Huso Ćesir je napao kameru, a ne kamermana. Svi su se digli da ga osude, utrkuju se da čovjeka isključimo iz stranke. Njega odavno napadaju. Kad takvog jednog novinara, koji zadire u tuđu privatnost i pravi probleme ljudima u životu, a dobro znate koliko takvi prave problema, isključe iz Udruženja novinara, onda ćemo i mi Husu Ćesira. On je dobar SDA-ovac, dobar borac - rekao je Izetbegović.
https://avaz.ba/vijesti/bih/471129/izet ... r-sda-ovac

Je suis Husso :bih:
Porodice Foht

#110 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Porodice Foht »

zagortenej wrote:
- Huso Ćesir je napao kameru, a ne kamermana. Svi su se digli da ga osude, utrkuju se da čovjeka isključimo iz stranke. Njega odavno napadaju. Kad takvog jednog novinara, koji zadire u tuđu privatnost i pravi probleme ljudima u životu, a dobro znate koliko takvi prave problema, isključe iz Udruženja novinara, onda ćemo i mi Husu Ćesira. On je dobar SDA-ovac, dobar borac - rekao je Izetbegović.

Ma ja, opravdao bi on njega i da je prebio novinara. :roll: Sve je prolazno osim interesa.
alibaba_i_30_godina

#111 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by alibaba_i_30_godina »

zagortenej wrote:

Pravda za kameru!

Ko će odgovarati za taj zločin, ko će stati da nju jadnicu brani sutra na Sudu?!

Čuj napao kameru, a ne kamermana... :run:
TheGodfather001

#112 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by TheGodfather001 »

Po Bookiru, nema djela ako napadnete kameru u rukama kamermana, što znači da može Huso nečiju kuću spaliti, ako pri tome ubije i vlasnika kuće nema odgvoronosti jer Huso nije napao vlasnika već njegovu kuću, razbiti nečije auto, ali neće odgovarati za napad i na vozača i tako dalje...
Nevjerovatno je da spodoba u liku Bookira amnestira fizički napad i prijetnje nekog polupismeng primitivca Ćesira, pri tome braneći ga da je "dobar borac i dobar SDA-ovac", a što je kriminalac, nasilnik, terorista to nije relevatno...
E Alija, što nisi ga obrisao od zavjesu k'o svi normalni ljudi
GandalfSivi

#113 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by GandalfSivi »

Molim da se promjeni naziv teme, Bakir je rekao svoje :lol:
Juliuscezar

#114 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Juliuscezar »

ovaj je usvojen
Edin H.

#115 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Edin H. »

alibaba_i_30_godina wrote:
zagortenej wrote:

Pravda za kameru!

Ko će odgovarati za taj zločin, ko će stati da nju jadnicu brani sutra na Sudu?!

Da li Bakir podrzava kriminalce koji otimaju djeci telefone ili zenama otkidaju lancice?

Je li on uopste svjestan da je otimanje kamere krivicno djelo?

Da li je on svjestan da uloga novinara i jeste da istrazuju nepravilnosti. a on bi zbog toga momka izbacio iz Udruzenja novinara :roll:

Istina postujem argument da je Huso dobar SDA-ovac, te bi mu to na sudu trebala biti olaksavajuca okolnost. :D
Cherry-Cherry

#116 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Cherry-Cherry »

Branio bi ga i da je ubio novinara. Fuj, koja je to kanalizacija i šljam.
PM72

#117 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by PM72 »

zagortenej wrote:
Ovakvu glupost ni pokojni Alija ne bi izvalio.Namerno kažem pokojni jer neću ni rahmet da mu predam.Da je UDB-a temeljito radila svoj posao sad ne bi bilo ni Bakira ni SDA.
alibaba_i_30_godina

#118 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by alibaba_i_30_godina »

Edin H. wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:
Pravda za kameru!

Da li Bakir podrzava kriminalce koji otimaju djeci telefone ili zenama otkidaju lancice?

Je li on uopste svjestan da je otimanje kamere krivicno djelo?

Da li je on svjestan da uloga novinara i jeste da istrazuju nepravilnosti. a on bi zbog toga momka izbacio iz Udruzenja novinara :roll:

Istina postujem argument da je Huso dobar SDA-ovac, te bi mu to na sudu trebala biti olaksavajuca okolnost. :D
Jel' ono on prije par godina napao lika/ženu i naredio da se privede samo zato što mu je pokazan srednji prst?! Ne moraš odgovoriti. Pitanje je ironično, a odgovor svi znamo. :oops:

Naravno da zna šta je krivično djelo. Ali samo kada je u njegovu/njihovu korist.
SmokingMan

#119 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by SmokingMan »

Ko će nadoknaditi štetu koju su polutani prouzrokovali na foto opremi?

Usotalom,nisam našao da je prekršen zakon o snimanju na javnome mjestu....
PM72

#120 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by PM72 »

Huso se samo zajebao što nije oteo kameru pa iskeširao lovu za nju i fino se poselamio sa novinarom...
Edin H.

#121 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Edin H. »

alibaba_i_30_godina wrote: Jel' ono on prije par godina napao lika/ženu i naredio da se privede samo zato što mu je pokazan srednji prst?! Ne moraš odgovoriti. Pitanje je ironično, a odgovor svi znamo. :oops:

Naravno da zna šta je krivično djelo. Ali samo kada je u njegovu/njihovu korist.
Razumijem ja da osjeca obavezu da brani clanove stranke, pogotovo one od koje stranka, pa vjerovatno i pojedinci imaju finansijske koristi, medjutim postoje situacije u kojima ne mozes braniti neodbranjivo, jer to steti ugledu stranke. Suspenduj ga, pokreni disciplinski postupak, natjeraj da se izvini i prepusti sudu da donese kvalifikaciiju djela.

Zbog ovakve ili slicne izjave u mnogim zemljama bi i on imao ozbiljnih problema.
Edin H.

#122 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by Edin H. »

Posto me Huso podsjeca na Kanye West-a evo kako je Kanye prosao kada je pokusao oteti kameru fotoreporteru

Judge Alan Rubin sentenced West to serve two years' probation for the misdemeanor battery conviction. He must attend 24 anger management sessions, perform 250 hours of community service and pay restitution to the victim.

Dvije godine uslovno, znaci ako se ponovi morace u zatvor, 24 sata terapije za kontrolisanje agresije, 250 sati drustveno korisnog rada, te naknada stete zrtvi.

https://edition.cnn.com/2014/03/17/show ... index.html
PM72

#123 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by PM72 »

Ti baš ko malehno dijete. :D da je ovo neka normalna država,Huso bi i dalje bio ćato u firmi za proizvodnju gumenih čizama i cijevi (što je bio do rata) i u vlast i opštinu bi mogao ući jedino kad mijenja ili vadi dokumente...
SmokingMan

#124 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by SmokingMan »

Kakve su bile ratne zalsuge dotičnog?
SmokingMan

#125 Re: Huso Ćesir fizički nasrnuo na fotografa Žurnala

Post by SmokingMan »

tr wrote:
SmokingMan wrote:Kakve su bile ratne zalsuge dotičnog?
Čini mi se po pričama da je bio borac ARBiH 4 godine tj. cijeli rat u Sarajevu, Dobrinja ja mislim...ako je to istina...ali svakako kakve veze ima napad na novinara sa ratom...
Nevezano za ovo,samo me interesuje je li bio pripadnik ARBIH ili nije,konkretno.
Locked