freelancerusk wrote:
Kad si već toliko upoznat sa situacijom na terenu, onda znaš dobro koji su "žestoki momci" farbali auta u vojne boje devedesetidruge u okolini Prijedora, pa su se isti ti prvi predali.
A odgovori na pitanja:
-Odakle? Pa naravno da je bilo i boraca iz Prijedora, niko to ne spori, samo Prijedor kao Prijedor se nije organizirao, svi to znamo.
-Znalo se, zna se i sada pa i sada bi se Bošnjaci organizirali isto toliko "dobro" kao i te godine.
-Svima su nam poznati takvi.
Bošnjačko političko rukovodstvo je zakazlo na svakom nivou pa tako i državnom, to ne sporim, to je notorna činjenica, i naravno da su krivci isto tako i u Sarajevu ali ruku na srce - Bošnjaci Prijedora, Bosanskog Novog i okolnih općina su bili skroz kao "muhe bez glave", u poređenju sa Cazinskom Krajinom ili Srebrenicom pogotovo. Srebrenica je bila u još gorem okruženju pa su izdržali do 1995. A Prijedor je imao 50% Bošnjaka i Hrvata koji su se mogli i morali bolje organizirati, ali nisu i tu nije krivo samo rukovodstvo u Sarajevu!
1.)
Pojma nemam ko je farbao i kakva auta, za to cujem prvi put.
Na koje zestoke momke mislis: ovi mladji od Mite do Kuburasa su uhvaceni i ubijeni!?
Mislis na lijevoj obali Sane?
Ne znam takoder da se neko dobrovoljno predao, ako mislis na Azura, Slavka i Hadziju, oni se nisu predali!
Je si li ti iz PD-a?
2.)
Organizovao se Prijedor koliko je SDA organizovala, znaci sjedi i placi.
Srbe je cekao spisak sa svim osobama koje su imale oruzje.
A i ono sto su nabavili je bilo nizasta. Neispravne zolje i sl.
3.) SBBKBB, ne znamo niti ja niti ti sta bi bilo ako bi bilo.
4.)
Cazinska Krajina je imala 30.000 Srba, a mi 350.000
To je razlika.
Uz to ratno iskustvo od 1990 u Cro.
250 tenkova, kompletnu logistiku, ......
Ali si djelomicno u pravu. Bilo nas je jako puno koji smo mislili da nece kod nas nista biti, Jugosloveni, bratstvo i jedinstvo, komsije i ostala sranja.
Lakovjerni bili i momacki popusili!
Zato nas i nema!