Prijedor 2019

Post Reply
asker

#101 Re: Prijedor 2019

Post by asker »

Ovaj blago retardirani cetnik u pokusaju uopste ne izgleda zajeban. Radni konj balvanas. Kad sam mu pogledao profil uvjeren sam da se niko s njim ne druzi, da je neki predmet sprdnje u svom okruzenju. Ljudi mu pisu da su mu jebavali zenu on se prepisuje s njima :lol:

Naletio na nekog blagog lika, jutro 08:30, covjek ili dovukao zeljezo ili kupuje, radi, bori se, ne misli o budalama. Na prepad dzukac doso s ledja, digo galamu i ili imao pistolj ili gestikulirao da ga ima. Ovaj drugi vjerovatno porodican covjek, zbunjen i vidno uplasen. Upalila foluska i dzukac zadovoljan.

Ne sumnjam da ce mu neko bubrege odvalit.
Fudo387

#102 Re: Prijedor 2019

Post by Fudo387 »

asker wrote:Ovaj blago retardirani cetnik u pokusaju uopste ne izgleda zajeban. Radni konj balvanas. Kad sam mu pogledao profil uvjeren sam da se niko s njim ne druzi, da je neki predmet sprdnje u svom okruzenju. Ljudi mu pisu da su mu jebavali zenu on se prepisuje s njima :lol:

Naletio na nekog blagog lika, jutro 08:30, covjek ili dovukao zeljezo ili kupuje, radi, bori se, ne misli o budalama. Na prepad dzukac doso s ledja, digo galamu i ili imao pistolj ili gestikulirao da ga ima. Ovaj drugi vjerovatno porodican covjek, zbunjen i vidno uplasen. Upalila foluska i dzukac zadovoljan.

Jest, nakav hajvan mu pise da mu guzi zenu, on njemu nesta, znas da je volim, jednom sam starog isamaro kad mi se petljo u brak :lol:
A moglo bi se ono sprcit, nije losa za ove vanredne situacije :lol:
asker

#103 Re: Prijedor 2019

Post by asker »

Fudo387 wrote:
asker wrote:Ovaj blago retardirani cetnik u pokusaju uopste ne izgleda zajeban. Radni konj balvanas. Kad sam mu pogledao profil uvjeren sam da se niko s njim ne druzi, da je neki predmet sprdnje u svom okruzenju. Ljudi mu pisu da su mu jebavali zenu on se prepisuje s njima :lol:

Jest, nakav hajvan mu pise da mu guzi zenu, on njemu nesta, znas da je volim, jednom sam starog isamaro kad mi se petljo u brak :lol:
A moglo bi se ono sprcit, nije losa za ove vanredne situacije :lol:
:lol:
Ma neki retardinjo 100%, jedan kvalitetan samar bi ga smirio. Mada, ovakvi i vape za dokazivanjem, budala lahko nabavi utoku.
Boemica

#104 Re: Prijedor 2019

Post by Boemica »

славянин wrote:Nedao Bog ako bude ja cu da saljem pomoc i dobre zelje iz inostranstva.
:lol: povedi i nas
animals

#105 Re: Prijedor 2019

Post by animals »

Idiot, a i ovaj sto se sliko sa mitraljezom nije nista bolji..
pa ako se slikas sa makinom na fejsu onda budi dosljedan, a ne ko pickica places..
asker

#106 Re: Prijedor 2019

Post by asker »

animals wrote:Idiot, a i ovaj sto se sliko sa mitraljezom nije nista bolji..
pa ako se slikas sa makinom na fejsu onda budi dosljedan, a ne ko pickica places..
Nesto ne vjerujem da je ovo njegov mitraljez i da ga drzi u kuci u RS-u. Bio kod jarana/rodjaka u federaciji i sliko se. Jos budala okacila na fb (ako je s fb ta slika).

Ali da je ispao shonjo - jest brate. Potpuno se slazem s PM-om oko ovoga. Mozda takav lik, svi poznajemo takve ljude, jebiga.
freelancerusk

#107 Re: Prijedor 2019

Post by freelancerusk »

lotPi wrote:
freelancerusk wrote:Tri stranice ove teme su dovoljan dokaz da smo narod koji će nestati.
Branimo se kao i što su se Prijedorčani devedesetdruge branili :thumbup:
Ebiga,
zajeb'o nas 2-i korpus sto bez po muke 3-inu Hrvatske i po Bosne osvoji (ni oznojili se nisu).
Bi nam "plaho" lako braniti se.
Ma da, mogli su bez po muke i čitavu Krajinu osvojiti, ma šta Krajinu, ma trebali su odmah bez po muke do Karlobaga, Karlovca i Virovitice sve osvojiti pa gle čuda, nisu.

Sutra da krene rat opet bi se govorilo "ma neće oni na nas, komšije su to", pa bi se potpisivale izjave lojalnosti pa bi se čekalo da te pokupe i vode gdje hoće.

Kao što imaju snimke, doduše ne iz Prijedora, gdje su ljudi govorili udarajuću se u prsa kako njih Sarajevo, Cazin ili Bihać ne zanima, nego Srpska republika i da su joj lojalni, pa se zna gdje su završili.

Sori drug, ali nemoj mi o borbi ljudi iz Bosanskog, ups, Novog grada, Prijedora i okolnih mjesta. Čast ljudima iz Kozarca koji su pružili otpor i ljudima koji su pokušali očajnički osloboditi Prijedor. Ali sve ostalo je tanko, toliko tanko da ne da graniči sa gluposti, nego graniči sa samoubistvom. Jer znalo se i nakon "onog rata":
Četniku je "musliman" koji pije rakiju i jede krmetinu ispod neke od trobojki jedini "musliman" koji eto, onako "može proći", ali opet ako ga prenese rakija - preklat će ga.

I najgore je što neki "muslimani" radije gledaju trobojku, jer znaš, laHko prihvate sve...

Srbi samo poštuju silu, ništa drugo. Tako da to "jači su, ne možemo se braniti, bolje šutati" samo vodi u masovne grobnice.

Jesmo mazohističan narod a okruženi sadističkim divljacima, u pm.
sumirprimus

#108 Re: Prijedor 2019

Post by sumirprimus »

a sta veli munjevitom brzinom razmisljao sam sta da radim i odlucio sam ostat smiren :shock: :lol: :lol: :lol:
i treba se smijat :lol: jbo alan forda
za sve ove internet ratnike i huligane, vako bi vecina reagovala u strahu za zivot, suti i poklopi se
lotPi

#109 Re: Prijedor 2019

Post by lotPi »

freelancerusk wrote:
lotPi wrote:
freelancerusk wrote:Tri stranice ove teme su dovoljan dokaz da smo narod koji će nestati.
Branimo se kao i što su se Prijedorčani devedesetdruge branili :thumbup:
Ebiga,
zajeb'o nas 2-i korpus sto bez po muke 3-inu Hrvatske i po Bosne osvoji (ni oznojili se nisu).
Bi nam "plaho" lako braniti se.
Ma da, mogli su bez po muke i čitavu Krajinu osvojiti, ma šta Krajinu, ma trebali su odmah bez po muke do Karlobaga, Karlovca i Virovitice sve osvojiti pa gle čuda, nisu.

Sutra da krene rat opet bi se govorilo "ma neće oni na nas, komšije su to", pa bi se potpisivale izjave lojalnosti pa bi se čekalo da te pokupe i vode gdje hoće.

Kao što imaju snimke, doduše ne iz Prijedora, gdje su ljudi govorili udarajuću se u prsa kako njih Sarajevo, Cazin ili Bihać ne zanima, nego Srpska republika i da su joj lojalni, pa se zna gdje su završili.

Sori drug, ali nemoj mi o borbi ljudi iz Bosanskog, ups, Novog grada, Prijedora i okolnih mjesta. Čast ljudima iz Kozarca koji su pružili otpor i ljudima koji su pokušali očajnički osloboditi Prijedor. Ali sve ostalo je tanko, toliko tanko da ne da graniči sa gluposti, nego graniči sa samoubistvom. Jer znalo se i nakon "onog rata":
Četniku je "musliman" koji pije rakiju i jede krmetinu ispod neke od trobojki jedini "musliman" koji eto, onako "može proći", ali opet ako ga prenese rakija - preklat će ga.

I najgore je što neki "muslimani" radije gledaju trobojku, jer znaš, laHko prihvate sve...

Srbi samo poštuju silu, ništa drugo. Tako da to "jači su, ne možemo se braniti, bolje šutati" samo vodi u masovne grobnice.

Jesmo mazohističan narod a okruženi sadističkim divljacima, u pm.
Lako je biti general poslije bitke!

" .... Čast ljudima iz Kozarca koji su pružili otpor i ljudima koji su pokušali očajnički osloboditi Prijedor. .... " - pa odakle bijahu ovi ljudi!? Iz Tunguzije!? Odakle bijahu oni koji dodjose u Bihac preko planina (100 km razdaljine)

".... Ali sve ostalo je tanko, toliko tanko da ne da graniči sa gluposti, nego graniči sa samoubistvom. Jer znalo se i nakon "onog rata": .... " - ako se znalo, zasto spocitavas nedostatak otpora!?

".. I najgore je što neki "muslimani" radije gledaju trobojku, jer znaš, laHko prihvate sve ... " - meni nisu poznati ali mozda su tebi.

Znam samo krajem aprila, na strazi, nas 15 sa 2 kalasnjikova, 3 pistolja 3 lovacke puske. Pripremalo se koliko se moglo, kopalo se koliko se znalo al' nedovoljno!
Ne znam otkud ovome gore info o 3.000 dugih cijevi!?
Prijedor: bez podrske bilo kojeg dijela BiH, bez organizacije, bez struktura potrebnih za odbranu u sredistu srpske dominacije i snage. I pored toga jedina opstina koja nije usla u SAO, jedina koja je pruzila otpor od Dervente do Bihaca, od Bos. Novog do Jajca.
agent_zero

#110 Re: Prijedor 2019

Post by agent_zero »

Nek se Azrin obrati onom zatvorskom baliji sa Kovača što je stvorio i legalizovao RS, kao i njegovom riđobradom kriminalnom kopiletu koji pravi pakt sa Dodikom i ostalim zlotvorima. Riđobrado kopile koje se nije ni oglasilo povodom četničkog orgijanja, niti povodom ovog događaja.
freelancerusk

#111 Re: Prijedor 2019

Post by freelancerusk »

lotPi wrote:
Lako je biti general poslije bitke!

" .... Čast ljudima iz Kozarca koji su pružili otpor i ljudima koji su pokušali očajnički osloboditi Prijedor. .... " - pa odakle bijahu ovi ljudi!? Iz Tunguzije!? Odakle bijahu oni koji dodjose u Bihac preko planina (100 km razdaljine)

".... Ali sve ostalo je tanko, toliko tanko da ne da graniči sa gluposti, nego graniči sa samoubistvom. Jer znalo se i nakon "onog rata": .... " - ako se znalo, zasto spocitavas nedostatak otpora!?

".. I najgore je što neki "muslimani" radije gledaju trobojku, jer znaš, laHko prihvate sve ... " - meni nisu poznati ali mozda su tebi.

Znam samo krajem aprila, na strazi, nas 15 sa 2 kalasnjikova, 3 pistolja 3 lovacke puske. Pripremalo se koliko se moglo, kopalo se koliko se znalo al' nedovoljno!
Ne znam otkud ovome gore info o 3.000 dugih cijevi!?
Prijedor: bez podrske bilo kojeg dijela BiH, bez organizacije, bez struktura potrebnih za odbranu u sredistu srpske dominacije i snage. I pored toga jedina opstina koja nije usla u SAO, jedina koja je pruzila otpor od Dervente do Bihaca, od Bos. Novog do Jajca.

Kad si već toliko upoznat sa situacijom na terenu, onda znaš dobro koji su "žestoki momci" farbali auta u vojne boje devedesetidruge u okolini Prijedora, pa su se isti ti prvi predali.

A odgovori na pitanja:
-Odakle? Pa naravno da je bilo i boraca iz Prijedora, niko to ne spori, samo Prijedor kao Prijedor se nije organizirao, svi to znamo.
-Znalo se, zna se i sada pa i sada bi se Bošnjaci organizirali isto toliko "dobro" kao i te godine.
-Svima su nam poznati takvi.

Bošnjačko političko rukovodstvo je zakazlo na svakom nivou pa tako i državnom, to ne sporim, to je notorna činjenica, i naravno da su krivci isto tako i u Sarajevu ali ruku na srce - Bošnjaci Prijedora, Bosanskog Novog i okolnih općina su bili skroz kao "muhe bez glave", u poređenju sa Cazinskom Krajinom ili Srebrenicom pogotovo. Srebrenica je bila u još gorem okruženju pa su izdržali do 1995. A Prijedor je imao 50% Bošnjaka i Hrvata koji su se mogli i morali bolje organizirati, ali nisu i tu nije krivo samo rukovodstvo u Sarajevu!
lotPi

#112 Re: Prijedor 2019

Post by lotPi »

freelancerusk wrote: Kad si već toliko upoznat sa situacijom na terenu, onda znaš dobro koji su "žestoki momci" farbali auta u vojne boje devedesetidruge u okolini Prijedora, pa su se isti ti prvi predali.

A odgovori na pitanja:
-Odakle? Pa naravno da je bilo i boraca iz Prijedora, niko to ne spori, samo Prijedor kao Prijedor se nije organizirao, svi to znamo.
-Znalo se, zna se i sada pa i sada bi se Bošnjaci organizirali isto toliko "dobro" kao i te godine.

Bošnjačko političko rukovodstvo je zakazlo na svakom nivou pa tako i državnom, to ne sporim, to je notorna činjenica, i naravno da su krivci isto tako i u Sarajevu ali ruku na srce - Bošnjaci Prijedora, Bosanskog Novog i okolnih općina su bili skroz kao "muhe bez glave", u poređenju sa Cazinskom Krajinom ili Srebrenicom pogotovo. Srebrenica je bila u još gorem okruženju pa su izdržali do 1995. A Prijedor je imao 50% Bošnjaka i Hrvata koji su se mogli i morali bolje organizirati, ali nisu i tu nije krivo samo rukovodstvo u Sarajevu!
1.)
Pojma nemam ko je farbao i kakva auta, za to cujem prvi put.
Na koje zestoke momke mislis: ovi mladji od Mite do Kuburasa su uhvaceni i ubijeni!?
Mislis na lijevoj obali Sane?
Ne znam takoder da se neko dobrovoljno predao, ako mislis na Azura, Slavka i Hadziju, oni se nisu predali!
Je si li ti iz PD-a?

2.)
Organizovao se Prijedor koliko je SDA organizovala, znaci sjedi i placi.
Srbe je cekao spisak sa svim osobama koje su imale oruzje.
A i ono sto su nabavili je bilo nizasta. Neispravne zolje i sl.

3.) SBBKBB, ne znamo niti ja niti ti sta bi bilo ako bi bilo.

4.)
Cazinska Krajina je imala 30.000 Srba, a mi 350.000
To je razlika.
Uz to ratno iskustvo od 1990 u Cro.
250 tenkova, kompletnu logistiku, ......

Ali si djelomicno u pravu. Bilo nas je jako puno koji smo mislili da nece kod nas nista biti, Jugosloveni, bratstvo i jedinstvo, komsije i ostala sranja.
Lakovjerni bili i momacki popusili!
Zato nas i nema!
Maraschino

#113 Re: Prijedor 2019

Post by Maraschino »

freelancerusk wrote:

Kad si već toliko upoznat sa situacijom na terenu, onda znaš dobro koji su "žestoki momci" farbali auta u vojne boje devedesetidruge u okolini Prijedora, pa su se isti ti prvi predali.

A odgovori na pitanja:

Ne pricaj bez veze. Prijedor nije imao sanse. Bila bi to jos veca grobnica jos u '92.god.nego Srebrenica da se pruzio ozbiljniji otpor.
Probali su Kozarcani sa puskicama a kad krenu oklopne brigade JNA tu ti nema spasa osim da imas skladiste naoruzanja i dobro obucene borce. Sanse su bile nikakve.
Point.

#114 Re: Prijedor 2019

Post by Point. »

Prijedor je bio duboko u rs teritoriji, gdje je bila prva slobodna teritorija, Travnik i Bihaćki džep. Središte Banjalučkog korpusa ti 50 km. Kako ćeš tu pružiti bilo kakav ozbiljniji otpor?
lotPi

#115 Re: Prijedor 2019

Post by lotPi »

Point. wrote:Prijedor je bio duboko u rs teritoriji, gdje je bila prva slobodna teritorija, Travnik i Bihaćki džep. Središte Banjalučkog korpusa ti 50 km. Kako ćeš tu pružiti bilo kakav ozbiljniji otpor?
I haj' ti to objasni vojnim stratezima!
luckylaka

#116 Re: Prijedor 2019

Post by luckylaka »

Point. wrote:Prijedor je bio duboko u rs teritoriji, gdje je bila prva slobodna teritorija, Travnik i Bihaćki džep. Središte Banjalučkog korpusa ti 50 km. Kako ćeš tu pružiti bilo kakav ozbiljniji otpor?
Izvini nije tema ali tebi i onome vise tebe da kazem da nemate pojma o polozaju Prijedora.Nevjerovatno je sta ljudi pisu.Prijedor je imao sansu da se spoji sa Bihacem ko od sale da je bilo pametni ljudi.Prijedor se trebao braniti ne u kozarcu nego na brdim povezanim uslimanskim stanovnistvom od Carakova,Hambarina,rizvanovica,Rakovcana ali kozarcanima je bilo ponudjeno da se presela ovamo preko rijeke Sane da se sruse mostovi na Sani ALI...Nemoj da pisem dalje jer upucen u svaki detalj
manuchao91

#117 Re: Prijedor 2019

Post by manuchao91 »

denimb wrote:Kod Teslica u jednom naselju povratnickom su imali problema slicnih sa "komsijama", osim toga dva puta su te "komsije" sprecavali ljude da provedu cjevovod sa vodom do svojih kuca...treci put kad se to desilo, ovi dole blokirali put...sidju nasi dole polome sve na sta su naisli, cak i djeca koja su bila s njima su dobila samar da zapamte dan...zene vristale zovite policiju, policija dosla i zbog delikatne situacije povratnici, ovo ono niko cini mi se ni kaznu nije dobio.

Od tad zive u slozi, kad naidjes obore glavu i to je to.
mozes li mi reci kad se to tacno desilo i u kojem selu posto sam u Teslicu svaki dan skoro vec par godina ...
lotPi

#118 Re: Prijedor 2019

Post by lotPi »

luckylaka wrote:
Izvini nije tema ali tebi i onome vise tebe da kazem da nemate pojma o polozaju Prijedora.Nevjerovatno je sta ljudi pisu.Prijedor je imao sansu da se spoji sa Bihacem ko od sale da je bilo pametni ljudi.Prijedor se trebao braniti ne u kozarcu nego na brdim povezanim uslimanskim stanovnistvom od Carakova,Hambarina,rizvanovica,Rakovcana ali kozarcanima je bilo ponudjeno da se presela ovamo preko rijeke Sane da se sruse mostovi na Sani ALI...Nemoj da pisem dalje jer upucen u svaki detalj
Kakve su ovo bajke!?
Ko je ovo i kada ponudio!?

Cuj da se spoji sa Bihacem :)
Haj' da si rekao sa Bos. Krupom i nekako da te razumijem ali Bihac :)

Nazalost nismo imali sanse jer smo bili vec 90-e izgubljeni.
92-e je bilo prekasno!

Odakle si ti uopste?
decembar2017

#119 Re: Prijedor 2019

Post by decembar2017 »

agent_zero wrote:Nek se Azrin obrati onom zatvorskom baliji sa Kovača što je stvorio i legalizovao RS, kao i njegovom riđobradom kriminalnom kopiletu koji pravi pakt sa Dodikom i ostalim zlotvorima. Riđobrado kopile koje se nije ni oglasilo povodom četničkog orgijanja, niti povodom ovog događaja.
kada se klalo po Drini i Sani po Sarajevu su se jugobalije kleli u " raju koja nisu seljaci pa nece jedni na druge ", kada se trebalo da se bore po Sarajevu su jugobalije pisali " potpisuj Alija makar i avlija " , kada se potpisao Dejton jugobalije su vise municije ispalili u zrak slaveci nego na cetnike u bilo kojem pokusaju deblokade jer je "tvrdo" , danas jugobalije ni vodu ne mogu da organizuju ali za sve su krivi alija i bakir, pa dokle vise :?:
славянин

#120 Re: Prijedor 2019

Post by славянин »

decembar2017 wrote:
agent_zero wrote:Nek se Azrin obrati onom zatvorskom baliji sa Kovača što je stvorio i legalizovao RS, kao i njegovom riđobradom kriminalnom kopiletu koji pravi pakt sa Dodikom i ostalim zlotvorima. Riđobrado kopile koje se nije ni oglasilo povodom četničkog orgijanja, niti povodom ovog događaja.
kada se klalo po Drini i Sani po Sarajevu su se jugobalije kleli u " raju koja nisu seljaci pa nece jedni na druge ", kada se trebalo da se bore po Sarajevu su jugobalije pisali " potpisuj Alija makar i avlija " , kada se potpisao Dejton jugobalije su vise municije ispalili u zrak slaveci nego na cetnike u bilo kojem pokusaju deblokade jer je "tvrdo" , danas jugobalije ni vodu ne mogu da organizuju ali za sve su krivi alija i bakir, pa dokle vise :?:
Ko ke vodio drzavu “jugobalije” ili Alija , ko je krenuo u osamostaljenje bez pripreme - “jugobalije” ili alija ???
decembar2017

#121 Re: Prijedor 2019

Post by decembar2017 »

славянин wrote:
decembar2017 wrote:
Ko ke vodio drzavu “jugobalije” ili Alija , ko je krenuo u osamostaljenje bez pripreme - “jugobalije” ili alija ???
1993 : " Potpisuj Alija makar i avlija "...
2019: "Sto potpisa Dejton crni Alija, mi bi ratovali jos 100 godina da je trebalo "

razlika je samo u tome da se 1993 trebalo boriti i rizikovati zivot, 2019 iz tople sobe i udobne fotelje svako moze da glumi heroja
Last edited by decembar2017 on 13/03/2019 13:35, edited 1 time in total.
славянин

#122 Re: Prijedor 2019

Post by славянин »

Prije ce biti da su sdovce trazile avlije.
lotPi

#123 Re: Prijedor 2019

Post by lotPi »

славянин wrote:
decembar2017 wrote:
To je onaj nivo: "Nek' su je silovali, sto je obukla minic" :run:
decembar2017

#124 Re: Prijedor 2019

Post by decembar2017 »

славянин wrote:Prije ce biti da su sdovce trazile avlije.
jesu, kao sto su nosali Titine slike i jugoslovenske zastave aprila 1992 ili prije toga dok su bili na vlasti predavali cetnicima oruzje TO u ime partijske knjizice, sve su sda-ovci krivi, nista jugobalije.
славянин

#125 Re: Prijedor 2019

Post by славянин »

decembar2017 wrote:
славянин wrote:Prije ce biti da su sdovce trazile avlije.
jesu, kao sto su nosali Titine slike i jugoslovenske zastave aprila 1992 ili predavali cetnicima oruzje TO u ime partijske knjizice, sve su sda-ovci krivi, nista jugobalije.
Nekako mi mjesta gdje su se titinim slikama pretezno ostadose slobodna a mjesta tradicionalno koja znoju se pretezno lose provedose .... kako to ?
Last edited by славянин on 13/03/2019 13:46, edited 1 time in total.
Post Reply