Sarajevski papci i izdajnici...
-
kikic
#101 sarajevski papci i izdajnici
Sacekajte malo...
Nisam u toku (mada zivim u Sa)...
Jel' to kreten stvarno imao muda da mu na repertoaru bude Djurdjevdan?
I, sta raja? Pjevali???
Svaka nam cast...
Nisam u toku (mada zivim u Sa)...
Jel' to kreten stvarno imao muda da mu na repertoaru bude Djurdjevdan?
I, sta raja? Pjevali???
Svaka nam cast...
-
UBL
- Alfons Kauders
I ?Balinovac wrote:Sta mislite hoceli onaj SUPAK dati ista u dobrotvorne svrhe?
Naravno ne, taj je naucio samo uzimati od Sarajeva
60000 ljudi je otislo na koncert, njima to ocito ne smeta, a ako njima koji su dali pare ne smeta, sto bi tebi smetalo ?
-
Balinovac
vala i to sto kazesAlfons Kauders wrote:I ?Balinovac wrote:Sta mislite hoceli onaj SUPAK dati ista u dobrotvorne svrhe?
Naravno ne, taj je naucio samo uzimati od Sarajeva
60000 ljudi je otislo na koncert, njima to ocito ne smeta, a ako njima koji su dali pare ne smeta, sto bi tebi smetalo ?
-
skunk carcass
buduci da sam iz sarajeva, koje jeste selo i zadnja vukojebina, ne bi me cudilo da sam usput i u svoj rijecnik poprimio poneki turcizam, a da toga nisam ni svjestan. ali covjek odraste, obrazuje se i odseli iz svoje kasabe.pitt wrote:Jos kad bi znao sta je sve turcizam mozda ne bi pricao nikakoskunk carcass wrote:rodjen sam i odrastao u sarajevu, ali sam uvijek pazio da se ne druzim sa onima koji se sluze turcizmima.pitt wrote:Smradec.....(ne mozes ti bez smrdljivih nickova da ga jebes), da si u gradu odrastao mozda bi i znao sta to znaci:D Ovako sabur i pod bukvu....
:D:D
i da prema njima nemam nikakvoga postovanja.
pogotovo uzimajuci u obzir da su toliko zli i segregativni da misle da samo oni koji idu u dzamiju i sluze se turcizmima imaju pravo tu da zive.
bljak.:D
A vidim odgojen si pravo udarnicki.
bitno je da se ja stidim onoga cega se primitivac kao ti ponosi.
no sacekajmo da me allah kazni jer sam supak i ne idem na dzumu u petak.
-
ado-šampion
Evo i par citata iz intrvjua i moj komentar na iste:
1. Bregović: "Veci gradovi lakše amortizuju rat, recimo Beograd, ipak je tu dva-tri miliona ljudi."
On poredi bombardovanje tvornica u Beogradu sa agresijom na Sarajevo. I hajde ne reci da je četnik. I još u kontekstu kaže da je Beogradu bilo teže. Pa nisu tamo ubijali civile koliko ja znam, ni rušili vjerske objekte.
2. Bregović: "Ja sam pisao za to vrijeme, a to je najvažnije! Ja sam kompozitor. "
On je pisao muziku za film koji je sponzorisala JNA, dok je ista ubijala civile i rušila Džamije po Sarajevu.
Bregović: "Mislim... Ja sam kompozitor i nemam pojma ko šta finansira."
Dani: "Ma, kako ne znaš!? Pa, na odjavnoj špici Undergrounda, uz tvoje ime, stoji i zahvala Jugoslovenskoj narodnoj armiji! "
4. "To znaci da ja u tom trenutku stajem na stranu Alije Izetbegovica, što mi ne pada na pamet. "
Ovo sam već komentarisao.
I ovo:
"...Ali, nisu to raja iz škole! To nije tacno! To nisu raja iz škole! Nisu moja raja!"
5. "Ali, ja sam bio u elegantnijoj poziciji od vas:"
Pa ja on je mirno sjedio u Beogradu dok smo mi bili u podrumima.
Da napomenem da je Bregović više outa rekao "Jebo Aliju". Šta on ima protiv rahmetli Alije? Iz intervjua se vidi da nije načisto sa Alijom. Znam i zašto: Zato što je rahmetli Alija otvorio oči muslimanskog naroda, zato što je BiH sada većinski muslimanska država (48 %). Uglavnom zato što je Muslimane (odnosno Bošnjake) uzdizao iznad svih ostalih naroda.
Ja ne kažem da mrzim Bregu niti mrzim vjere koje nisu Islam, niti one koje ne vjeruju u Allaha Dž.š.
Ja sam vjernik a ko vjeruje u Allaha Dž.š., to jest ko je pravi Musliman, mora poštovati i druge vjere i ne smije nikoga mrziti. To nalaže Kur'an i ja to poštujem.
1. Bregović: "Veci gradovi lakše amortizuju rat, recimo Beograd, ipak je tu dva-tri miliona ljudi."
On poredi bombardovanje tvornica u Beogradu sa agresijom na Sarajevo. I hajde ne reci da je četnik. I još u kontekstu kaže da je Beogradu bilo teže. Pa nisu tamo ubijali civile koliko ja znam, ni rušili vjerske objekte.
2. Bregović: "Ja sam pisao za to vrijeme, a to je najvažnije! Ja sam kompozitor. "
On je pisao muziku za film koji je sponzorisala JNA, dok je ista ubijala civile i rušila Džamije po Sarajevu.
Bregović: "Mislim... Ja sam kompozitor i nemam pojma ko šta finansira."
Dani: "Ma, kako ne znaš!? Pa, na odjavnoj špici Undergrounda, uz tvoje ime, stoji i zahvala Jugoslovenskoj narodnoj armiji! "
4. "To znaci da ja u tom trenutku stajem na stranu Alije Izetbegovica, što mi ne pada na pamet. "
Ovo sam već komentarisao.
I ovo:
"...Ali, nisu to raja iz škole! To nije tacno! To nisu raja iz škole! Nisu moja raja!"
5. "Ali, ja sam bio u elegantnijoj poziciji od vas:"
Pa ja on je mirno sjedio u Beogradu dok smo mi bili u podrumima.
Da napomenem da je Bregović više outa rekao "Jebo Aliju". Šta on ima protiv rahmetli Alije? Iz intervjua se vidi da nije načisto sa Alijom. Znam i zašto: Zato što je rahmetli Alija otvorio oči muslimanskog naroda, zato što je BiH sada većinski muslimanska država (48 %). Uglavnom zato što je Muslimane (odnosno Bošnjake) uzdizao iznad svih ostalih naroda.
Ja ne kažem da mrzim Bregu niti mrzim vjere koje nisu Islam, niti one koje ne vjeruju u Allaha Dž.š.
Ja sam vjernik a ko vjeruje u Allaha Dž.š., to jest ko je pravi Musliman, mora poštovati i druge vjere i ne smije nikoga mrziti. To nalaže Kur'an i ja to poštujem.
Last edited by ado-šampion on 16/06/2005 21:48, edited 1 time in total.
-
kikic
#109 sarajevski papci i izdajnici
Molim Vas!!!
Sta je bilo sa Djurdjevdanom???
Kakva je bila reakcija publike?
- Alfons Kauders
Kaznio je on tebe za nesto, dok te obradio takvim prekrasnim umom i odgojem...skunk carcass wrote:buduci da sam iz sarajeva, koje jeste selo i zadnja vukojebina, ne bi me cudilo da sam usput i u svoj rijecnik poprimio poneki turcizam, a da toga nisam ni svjestan. ali covjek odraste, obrazuje se i odseli iz svoje kasabe.pitt wrote:Jos kad bi znao sta je sve turcizam mozda ne bi pricao nikakoskunk carcass wrote: rodjen sam i odrastao u sarajevu, ali sam uvijek pazio da se ne druzim sa onima koji se sluze turcizmima.
i da prema njima nemam nikakvoga postovanja.
pogotovo uzimajuci u obzir da su toliko zli i segregativni da misle da samo oni koji idu u dzamiju i sluze se turcizmima imaju pravo tu da zive.
bljak.:D
-
Skvidji
- Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"
mOŠ MISLIT!!! kAZIO JE TEBE, PO ISLAMU SU LJUDI SVI ISTI A DA SI TI JEDAN TAKAV SADA NEBI POPOVAO OKOLO NEGO VJEROVATNO SI NAFURANI MUSLIMAN!!!Alfons Kauders wrote:Kaznio je on tebe za nesto, dok te obradio takvim prekrasnim umom i odgojem...skunk carcass wrote:buduci da sam iz sarajeva, koje jeste selo i zadnja vukojebina, ne bi me cudilo da sam usput i u svoj rijecnik poprimio poneki turcizam, a da toga nisam ni svjestan. ali covjek odraste, obrazuje se i odseli iz svoje kasabe.pitt wrote:
Jos kad bi znao sta je sve turcizam mozda ne bi pricao nikako:D
- Alfons Kauders
#114 Re: sarajevski papci i izdajnici
Svi digli tri prsta.kikic wrote:Molim Vas!!!
Dokad ce se pricat o ovom cobanskom koncertu... Ima li kraja jebote...
-
cheguevara
#115 odgovor...
Pa sta ce drugo nego pjevati, vidis da nisu znali ni gdje idu niti bilo sta drugo...
Maloprije sam sjedio sa jednim tipom koji je bio na koncertu i onako kaze da je bilo dobro radi raje, ali da se vidjela ta prevara i to svo foliranje kompletnog Bijelog Dugmeta...
Kao sto neko rece, ode cirkus i akrobata... hvala Bogu!
Maloprije sam sjedio sa jednim tipom koji je bio na koncertu i onako kaze da je bilo dobro radi raje, ali da se vidjela ta prevara i to svo foliranje kompletnog Bijelog Dugmeta...
Kao sto neko rece, ode cirkus i akrobata... hvala Bogu!
-
vryzas
Saison? (21.05.05) Wächter 1.4% (707)
Pieckenhagen 2.1% (1023)
Schlicke 0.6% (289)
Boulahrouz 6.3% (3140)
van Buyten 29.3% (14611)
Klingbeil 0.7% (330)
Wicky 1.1% (533)
Beinlich 4% (2018)
Jarolim 0.3% (146)
Benjamin 0.8% (422)
Mahdavikia 5.7% (2826)
Moreira 1% (518)
Barbarez 37.4% (18677)
Takahara 1.3% (669)
Mpenza 1.1% (556)
Lauth 6.8% (3414)
Anzahl der Votes: 49879
BARBAREZA ZA VISOKOG PREDSTAVNIKA
...ima da jedete zlatnim kasikama 
Pieckenhagen 2.1% (1023)
Schlicke 0.6% (289)
Boulahrouz 6.3% (3140)
van Buyten 29.3% (14611)
Klingbeil 0.7% (330)
Wicky 1.1% (533)
Beinlich 4% (2018)
Jarolim 0.3% (146)
Benjamin 0.8% (422)
Mahdavikia 5.7% (2826)
Moreira 1% (518)
Barbarez 37.4% (18677)
Takahara 1.3% (669)
Mpenza 1.1% (556)
Lauth 6.8% (3414)
Anzahl der Votes: 49879
BARBAREZA ZA VISOKOG PREDSTAVNIKA
-
melina
sad.... postavlja se pitanje....
ko je izdajnik?????
jesu li to ovi sto se zalazu za multietnicnost ?
kada bi neko od mene trazio da se izvinjavam i svrstavam u bilo sta....
(necemo sad o tome sto sam sitna raja pa moj glas nije ni bitan
)
u svakom slucaju...otkacila bih svakoga bez razmsiljanja...
samim tim ne mogu nista zamjeriti ni bilo kom drugom...
politicari su ti koji takve stvari rade po sluzbenoj duznosti, ostali ako zele sami.....
nema tu ljutnje.
nema vise komunizma pa da svi isto mislimo.
ko je izdajnik?????
jesu li to ovi sto se zalazu za multietnicnost ?
kada bi neko od mene trazio da se izvinjavam i svrstavam u bilo sta....
(necemo sad o tome sto sam sitna raja pa moj glas nije ni bitan
u svakom slucaju...otkacila bih svakoga bez razmsiljanja...
samim tim ne mogu nista zamjeriti ni bilo kom drugom...
politicari su ti koji takve stvari rade po sluzbenoj duznosti, ostali ako zele sami.....
nema tu ljutnje.
nema vise komunizma pa da svi isto mislimo.
-
kikic
#118 sarajevski papci i izdajnici
Ma ja, AK, u pravu si...
Najbolje da svi lijepo zaboravimo proteklih 15 godina...
Najbolje da svi lijepo zaboravimo proteklih 15 godina...
- Alfons Kauders
Jasta sam, zreo za metak u potiljak zar ne ?Skvidji wrote: mOŠ MISLIT!!! kAZIO JE TEBE, PO ISLAMU SU LJUDI SVI ISTI A DA SI TI JEDAN TAKAV SADA NEBI POPOVAO OKOLO NEGO VJEROVATNO SI NAFURANI MUSLIMAN!!!
I ugasi taj cAPS lOCK ziv bio, alergican sam na to...
BTW, ko je tebe sta pito legendo ?
-
melina
#120 Re: sarajevski papci i izdajnici
Alfons Kauders wrote:Svi digli tri prsta.kikic wrote:Molim Vas!!!
pa kako ce biti kraja ...kad se inace nista ne desava zanimljivo ??????
da smo mi napredni, bogati i sve ostalo...mi bi imali koncerata kakvih hoces, isli bi na putovanja, imali ekstremne hobije ili nesto slicno...
ovako .....mozemo se mrcvariti s ovim sto imamo
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#121 Re: sarajevski papci i izdajnici
kad vidim ko sve kaki, sve sam srecnija sto sam isla...Alfons Kauders wrote:Svi digli tri prsta.kikic wrote:Molim Vas!!!
Alfons, valja ovo trpit do septembra....
-
ado-šampion
Nije tačno da su pjevali "Pljuni i zapjevaj moja Juoslavijo". I šta ima veze i da jesu (odnosno jesmo)? Ta pjesma je nastala mnogo prije rata (6 godina) i to je patriotska pjesma prema, tada, zajedničkoj državi. Znači pjesma i za BiH i za Srbiju, Hrvatsku...Jedini razlog zbog čega to ne bi trebalo pjevati je što ta država više ne postoji, a neće ni postojati.Skvidji wrote:PJEVALI LJUDI, PA NA KONCERTU SU!!!
A PJEVALI SU I PLJUNI I ZAPJEVAJ JUGOSLAVIJO!!!
-
ado-šampion
Stvarno i ja sam protiv Brege što se vidi i iz mojih komentara ali neki mi Vaši komentari zaista idu na k...c!