Licemjeri, svi su u prici licemjeri i to je sve.A wrote:Ne pada mi na pamet da branim Bregu, ja se ovdje javljam jer mi je ovaj princip sarajevskog jalovog lincovanja dosta. Vazda protiv nekoga, zbog neceg recenog, nerecenog... Naravno, u ovakvim kampanjama se zaborave sve one izjave koje ne idu u korist javnog tuzioca - sve one izjave Sarajlije koje zvuce sasvim normalno, sasvim primjereno, kojim nemas sta da zamjeris. Ja sam takvih Breginih izjava cula i procitala bezbroj. Samo, kad da takvu izjavu, to niko ne prenese, ni Avaz ni Centar informisanja ZB.Alfons Kauders wrote:Kod nas politike ima u i u zraku koji disemo i u vodi koju pijemo, vjerovatno nam je zato ovako dobro...A wrote:Nevjerovatno kako kod nas nema nepoliticne teme.
Zar je tako tesko shvatiti da niko nikom nista nije duzan na moralnoj osnovi, u tom odnosu? Niti je Sarajevo nesto ucinilo za Bregu, niti Brega treba nesto da vraca Sarajevu. Raja slusala muziku, kupovala ploce i placala koncerte, Brega placao porez, doprinos, komunalije, i basta.
.![]()
Sarajevo mozda nije ucinilo nista za Bregu, i mozda Brega ne duguje nista Sarajevu, al osoba koja je bila ravnodusna na one 3 crne godine za mene je u najmanju ruku nemoralna, bez obzira na to da li je rijec o Bregi iz Sarajeva, nekom Hansu iz Beca il Johnu iz Njujorka.
Dugme bi trebalo prvo odsvirat "Mi smo ovdje samo zbog para" od Idijota, pa tek onda svoje pjesme.
Svi ovi koji se zgrazavaju nad njegovim psovanjem Alije bi trebali malo pogledat sta je i ko je taj Alija, i da li je on slucajno ucinio vise stete Sarajevu od Brege.
A svi ovi koji sad napadaju Bregu (ZB, Avaz) se nimalo ne bune sto pola drzave slusa Cecu i gleda Pink, stoga niko ne treba ozbiljno shvatit njihove proteste, samo treniranje patriotizma na trivijalnim stvarima...