BIJELO DUGME: Zelene beretke traže otkazivanje koncerta!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

A wrote:
Alfons Kauders wrote:
A wrote:Nevjerovatno kako kod nas nema nepoliticne teme.

Zar je tako tesko shvatiti da niko nikom nista nije duzan na moralnoj osnovi, u tom odnosu? Niti je Sarajevo nesto ucinilo za Bregu, niti Brega treba nesto da vraca Sarajevu. Raja slusala muziku, kupovala ploce i placala koncerte, Brega placao porez, doprinos, komunalije, i basta.
.
Kod nas politike ima u i u zraku koji disemo i u vodi koju pijemo, vjerovatno nam je zato ovako dobro... :roll:

Sarajevo mozda nije ucinilo nista za Bregu, i mozda Brega ne duguje nista Sarajevu, al osoba koja je bila ravnodusna na one 3 crne godine za mene je u najmanju ruku nemoralna, bez obzira na to da li je rijec o Bregi iz Sarajeva, nekom Hansu iz Beca il Johnu iz Njujorka.
Ne pada mi na pamet da branim Bregu, ja se ovdje javljam jer mi je ovaj princip sarajevskog jalovog lincovanja dosta. Vazda protiv nekoga, zbog neceg recenog, nerecenog... Naravno, u ovakvim kampanjama se zaborave sve one izjave koje ne idu u korist javnog tuzioca - sve one izjave Sarajlije koje zvuce sasvim normalno, sasvim primjereno, kojim nemas sta da zamjeris. Ja sam takvih Breginih izjava cula i procitala bezbroj. Samo, kad da takvu izjavu, to niko ne prenese, ni Avaz ni Centar informisanja ZB.
Licemjeri, svi su u prici licemjeri i to je sve.

Dugme bi trebalo prvo odsvirat "Mi smo ovdje samo zbog para" od Idijota, pa tek onda svoje pjesme. :D

Svi ovi koji se zgrazavaju nad njegovim psovanjem Alije bi trebali malo pogledat sta je i ko je taj Alija, i da li je on slucajno ucinio vise stete Sarajevu od Brege.

A svi ovi koji sad napadaju Bregu (ZB, Avaz) se nimalo ne bune sto pola drzave slusa Cecu i gleda Pink, stoga niko ne treba ozbiljno shvatit njihove proteste, samo treniranje patriotizma na trivijalnim stvarima...
Zreli

Post by Zreli »

ja sam isto uplatio i za akciju, mirci.

kakav koncert, to je sranje zivo. nek svira pa Vrsackoj Banji ili kako se zovu ona mjesta po srbiji.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Zreli wrote:ja sam isto uplatio i za akciju, mirci.

kakav koncert, to je sranje zivo. nek svira pa Vrsackoj Banji ili kako se zovu ona mjesta po srbiji.
ako si, svaka cast..
a ne odnosi se komentar samo na tebe...skontaj samo ovo:
svaki nas post na svim temama o dugmetu puta 10 feninga...

katastrofa..ko god sta kaze, kosevo ce biti puno....
toliko o tome...
odo sad tugovati za chevapima....dozlogrdila mi rasprava...dobicu cir....
Zreli

Post by Zreli »

Alfons Kauders wrote: ...bla bla bla...

Svi ovi koji se zgrazavaju nad njegovim psovanjem Alije bi trebali malo pogledat sta je i ko je taj Alija, i da li je on slucajno ucinio vise stete Sarajevu od Brege.
" ....trebali bi malo pogledat..." :lol: :-)

pogledaj ti malo u svojoj dnevnoj sobi i skini tudjmanove slike.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Zreli wrote:

nemas pojma koliko si sad pogrijesio :(
Zreli

Post by Zreli »

mIRCerka wrote:
Zreli wrote:

Sto. jesi bila u njegovoj sobi? Ko mu je na zidu?
Last edited by Zreli on 13/06/2005 13:03, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

Zreli wrote:

:lol: :lol: :lol:

E moj Alfonse, cim nisi za Aliju, ili si nedajboze protiv, odmah ti "patriote" prikace Tudjamanovu ili Slobinu sliku :roll:
rajvosa

Post by rajvosa »

Ovo je smijesno, Boze sacuvaj koje ludilo.Kakve zelene beretke i kurac...gdje su bili u ratu............znam dobro, u glavnom su pljackali centar sarajeva.
Zao mi je sto ovo moram reci al je tako ...
Stvarno ce napraviti provinciju od sarajeva
Last edited by rajvosa on 13/06/2005 13:05, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Zreli wrote:Sto. jesi bila u njegovoj sobi? Ko mu je na zidu?
sasvim slucajno znam dosta o njemu.....i samo ti kazem da si zgrijesio sad, ali neznanje ti se moze oprostiti...ali bi trebao da skies hamove sa ociju i skontas da ako neko nije ZA aliju ne znaci da je ZA slobu ili franju..
neki ljudi vide mimo ta tri polja, mimo te tri boje...
Saian

Post by Saian »

A wrote:Nevjerovatno kako kod nas nema nepoliticne teme.

Da li su raja u stanju da shvate da je muzicar - profesionalac, da je slusalac - klijent. Klijent placa za uslugu / proizvod muzicaru. Sve je na dobrovoljnoj bazi, nije obavezan, moze da bira da li ce konzumirati ili ne. Eh, sad, moze se voljeti narocito neka muzika, uz to i muzicar, normalno. Ali i dalje to ostaje odnos - placam sto zelim da konzumiram, ti radis za mene.

Zar je tako tesko shvatiti da niko nikom nista nije duzan na moralnoj osnovi, u tom odnosu? Niti je Sarajevo nesto ucinilo za Bregu, niti Brega treba nesto da vraca Sarajevu. Raja slusala muziku, kupovala ploce i placala koncerte, Brega placao porez, doprinos, komunalije, i basta.

Jedini odnost dugovanja bi se mogao pogledati na slijedeci nacin: hajde svi da pogledate na vase hard drajvove koliko mp3-ca BD imate, a da niste platili disk/plocu. Pa da vidimo koliko samo raja sa Sa-x foruma duguju Bregi i ostalima za autorska prava. Onda eventualno umjetnici koje je Brega dzonio, nek' tuze Bregu za plagijate. I tako se jedino mogu razrijesiti neki problemi dugovanja, pravde i morala. Sve ostalo je ovdje - neprimjereno.

Sad Brega ponovo dolazi na sarajevsko trziste, opet ce da plati klijent koji smatra da je cijena odgovarajuca onom sto ce dobiti za uzvrat, to je sve.
ma daj ovo je prehladnokrvno cuj "klijent", "trziste" ," ponuda", "potraznja", hvala Bogu pa zivot nije samo to, hvala Bogu pa ima i principa i obraza i moralne odgovornosti, ne mozes ochekivati da se na Bregovicha gleda samo kao na muzichara kad je on sam izabrao drukchije, kako ochekivati da se ovako nesto okarakterishe u tih par ekonomskih termina tipa "klijent" ...

P.S. sad sam pogledo ja mu ne dodjem nista, moram priznati da sam se iznendio al nemam nijedan mp3 od dugmeta, dok bi Dzoniju mor'o gache skinut za ovih 550 MB :D :D
Zreli

Post by Zreli »

mIRCerka wrote:
sasvim slucajno znam dosta o njemu.....i samo ti kazem da si zgrijesio sad, ali neznanje ti se moze oprostiti...ali bi trebao da skies hamove sa ociju i skontas da ako neko nije ZA aliju ne znaci da je ZA slobu ili franju..

Bas lijepo sto si mi oprostila.

Ma, tip se ufuro, kao on zna, ko je vise stete napravio kome i tako dalje.

Shvati jednu stvar: zlocin ne cini samo onaj ko nesto uradi, nego i onaj ko nesto ne uradi, a imao je obavezu da to uradi. Zamisli ti si beba i mama te ostavi bez hrane tri dana. Pa, naravno da bi svako rekao da je kriva. Tako je i sa Bregom. On je napravio propust i on je kriv.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zreli wrote:
mIRCerka wrote:
Zreli wrote: " ....trebali bi malo pogledat..." :lol: :-)

Sto. jesi bila u njegovoj sobi? Ko mu je na zidu?
Ne samo da nemam Tudjmanove slike u dnevnoj sobi, vec nemam ni dnevnu sobu... :D

Dobro sam proso. Nije reko da imam Radovana. :lol:

I ne prozivaj tako zene, ako si vec "zreli" i ponasaj se tako, kontas ? :)

Heil ! :D
radeljas

Post by radeljas »

Zreli wrote:On je izdajnicka dusa, otisao je bez rijeci iz grada preko noci i sigurno prica jos gore price u privatnim krugovima..
isto kao sto sam znao sta misli i bez da ga je pecanin isprovocirao i navukao da kaze sta misli, vjerujem da je upravo tako. pa samo najprizeminiji chetnici su na pocetku rata (ukljucujuhi ristu djogu) govorili o alijinom sarajevu, alijinoj bosni i sl.
Zreli wrote: I jos se zamjerio sa Bonom Vox, koji je spasio hiljade zivota u Sarajevu, svojim pjesmama ili onom pjesmom o Sarajevu, a on je tad sjedio skrstenih ruku i cekao da njegovi rodjaci-srbocetnici oslobode njegov stan.
Povraca mi se od licemjera, pametan jeste, ali je i lukav, znaci da je jebeni egoista.
apsolutno se slazem i sa ovim. bono i ona legendarna pjesma sa pavarotijem koja je jedno vrijeme pustana svaki dan na mtv-ju je znacilo ogromnu podrsku ili je barem pokazivala djelic patnje ... i otpora ...
za razliku od obrada i kompillacije narodnjaka, svojih pjesama i tako prepisanih ...
Saian

Post by Saian »

Alfonse provalio te skroz :D :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
Po tom pitanju sam daltonista... :D

Kod mene je sve crno-bijelo, cesce bijelo...

Sivilo se pojavi tek uz neki tezi oblik jal mahmurluka, jal kokuzluka, na svu srecu u zadnje vrijeme sve rijedje... :wink:
Prenj

Post by Prenj »

Zreli wrote:
mIRCerka wrote:

Bas lijepo sto si mi oprostila.

Ma, tip se ufuro, kao on zna, ko je vise stete napravio kome i tako dalje.

Shvati jednu stvar: zlocin ne cini samo onaj ko nesto uradi, nego i onaj ko nesto ne uradi, a imao je obavezu da to uradi. Zamisli ti si beba i mama te ostavi bez hrane tri dana. Pa, naravno da bi svako rekao da je kriva. Tako je i sa Bregom. On je napravio propust i on je kriv.
Nadam se da si isto tako bio principijelan u svom protestu i kada se u grad vratio Muhamed Cengic, potpresjednik vlade uoci rata, koji je definitivno bio obavezan da nesto radi i koji je jos u aprilu 1992. zbrisao u Tursku.
Ali gdje ce neko 'nas' i jos Muhamed jos za nesto biti kriv ... :x
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Alfons Kauders wrote:
mIRCerka wrote:
Po tom pitanju sam daltonista... :D

Kod mene je sve crno-bijelo, cesce bijelo...

Sivilo se pojavi tek uz neki tezi oblik jal mahmurluka, jal kokuzluka, na svu srecu u zadnje vrijeme sve rijedje... :wink:
eh, evo me proglasise i prostitukom jer sam isla i na Merlinov koncert....
:lol: sta sve necu cuti :lol:
Zadig

Post by Zadig »

provaljena si

:D

gotovo je
:D :D
vise se ne druzim s tobom

PS GDJE STANUJES I KADA RADIS
everybody hurts

Post by everybody hurts »

Pa ovo zaista nije normalno, ne prodje dan na ovom forumu bez tema o Srbima, Hrvatima, Bošnjacima, vjeri..., a u posljednje vrijeme i o bijelom dugmetu. Cim se pojavi nova vijest, odmah pojedinci reaguju i postavljaju temu... stvarno vise je preslo svaku mjeru. Kojeg djavla ovdje vrsite propagandu, a dajem glavu da svi vi koji nesto pricate protiv bregovica cete ici na koncert, svi takvi pricajte kuci svojoj djeci, rodjacima, prijateljima kakav je bregovic, nemojte ovuda smarati...
i ovaj sto je rekao da je bregovic ima nesto cudovisnu krv zato sto je iz mijesanog braka, stvarno si moron ....
KOME SE IDE NA KONCERT, NEKA IDE
KOME SE NE IDE ILI NIJE USPIO NABAVITI KARTU( njima je krivo i sad nesto pricaju), NEKA NE PRICA NEBULOZE OVUDA VISE..
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Saian wrote:Alfonse provalio te skroz :D :D :D
Uh, jasta je, jebiga. Pametan i zreo covjek. Protiv takvih se tesko moze ! :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Zadig wrote:provaljena si

gotovo je
vise se ne druzim s tobom

PS GDJE STANUJES I KADA RADIS
nemoj da te vide blizu mene, ode i tvoja reputacija...jos ce reci da si isao na koncert Riblje Corbe pa ces biti gori od mene koja sam isla na Merlina i ici cu na Dugme....
car-x

Post by car-x »

Prenj wrote:
Zreli wrote:

:lol: :lol: :lol:

E moj Alfonse, cim nisi za Aliju, ili si nedajboze protiv, odmah ti "patriote" prikace Tudjamanovu ili Slobinu sliku :roll:
pa to je to bosansko proklestvo.. ili si NAS (velikim debelim crnim slovima) ili si NJIHOV (alijin, slobin, tudjmanov, cetnik, ustasa, balija), ali u svakom slucaju ne mozes biti samo SVOJ i ne mozes imati neko SVOJE misljenje.. jer tako se ne uklapas ni u jedan tor, a to ti je onda ko da te nema..

na ovoj, i na svim ostalim temama glede koncerta bijelog dugmeta, jedne od najvecih grupa na nasim prostorima svih vremena, ima toliko gluposti, toliko fasizma, toliko idiotluka, da to ni kamion ne moze povuci..

mogu prihvatiti da je neko protiv nekog koncerta.. mogu prihvatiti i da je neko za, ali licemjerje mi je skoro gore od svake ksenofobije, fasizma, i svega ostalog..

volio bi se jednom zadesiti na sijelu upravnog odbora zelenih beretki, pa da malo preslusam njihov muzicki repertoar.. mozda nije ceca ili jelena, jer ocekujem da je to malo starija ekipa, ali sigurno tu ima nekih drugih "srbijanaca", koji isto tako nisu rekli ni A kad je trebalo zaustaviti rusenje sarajeva (saban, sinan, milance, kvaka, brena..) .. cak stavise, pjevali su ko da i nema rata.. a gdje ces pjevati dok "dolje niz drinu, gdje ljudi ginu.."

kod nas toleranciju fakat treba reklamirati.. ali prije toga treba trenirati ljude da misle svojom glavom, da koriste mozak prije nego nesto izaseru u eter, da, kad se vec pozivaju na moral, preispitaju malo sopstveni moral..

zreli veli, podero on karte, zbog ovog ili onog, ne ulazim u razloge.. moj komentar na to: "e tek sad si zajebo bregu, al ono pravo.."

intervju u danima moze biti pola tacan, pola netacan, cijeli tacan, cijeli netacan, svakakav.. osim dana, ima i drugih novina, i svasta se nesto pise, pa se niko oko tog ne uzbudjuje..

u cijeloj prici meni je on ispo lazov i glupan samo u dijelu gdje kaze da nema pojma ko je finansiro underground, i on je lafo umjetnik i to ga ne interesuje.. jarane, mani se trica i kucina..

a sve ostalo, vecina vas na ovoj temi ne zna sta bi od sebe.. i kakvu pricu u stvari zastupa.. pola ce ih otici na sljedeci koncert nekog sake ili jelene u aqua-u.. ako se vec mijesam u neciji muzicki ukus, bolje je desset puta otici na koncert bijelog dugmeta, nego jednom vijdeti sasu matica, jelenu karleusu, daru bubamaru.. i ostale "zvijezde"..

i nemojte da se vadite na jelenine ili darine sise.. ako vam je vec do toga stalo, onda barem odite u neki, za tu djelatnost registrovan lokal, pa bujrum.. sisa i picke na sve strane..

opet ponavljam, cast izuzecima, licemjerni ste.. od zelenih beretki pa do najzadnjeg kara-ovog ili onog..

jebo vas brega
rajvosa

Post by rajvosa »

zapadnjak wrote:...Iz pouzdanih izvora saznajem da je odredjena grupa pripremila na desetine suzavaca za koncert koji ce biti ispaljivani u i oko stadiona...

Vjerujem da imaju tu opciju u igri....Ako to zaista urade onda ih sve treba pokokati do posljednjeg.....
Zadig

Post by Zadig »

Alfons, svih mi 2000 postova (sa ovim nickom),
nikad nisam posumljao u tebe

za CDROM spremni
:lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote: eh, evo me proglasise i prostitukom jer sam isla i na Merlinov koncert....
:lol: sta sve necu cuti :lol:
A tek procitati... :wink:

Ima nade za tebe. Makar nisi isla na Deena... I nemas Francekovu sliku u dnevnoj... :D
Post Reply