RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Locked
miop

#101 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by miop »

PM72 wrote:
mO k3 wrote:
hizo ramidovic wrote: naravno da ne mozes. sta ti nije jasno?
pa formanopravno, do trenutka proglasenja nezavisnosti jna nije bila agresorska, mada ona u tom trenutku nije bila ni jugoslovenska a ni narodna, s obzirom na sastav, otvoreno svrstavanje na jednu stranu, zamjenu petokraka sa kokardama itd.
problem je sto je ostala u hrvatskoj i slovenijii i nakon toga.
onoga trenutka kada je JNA stala na stranu jednog naroda postala je agresorska
u Sloveniji 1991?
U maju 1992. godine države Bosna i Hercegovina i Srbija bile su u međunarodnom oružanom sukobu, stoji u odgovoru Ministarstva pravde Srbije na prigovor odbrane Ejupa Ganića u postupku koji se vodi radi utvrđivanja legalnosti zahtjeva Srbije za izručenje člana ratnog Predsjedništva BiH.

Međunarodni oružani sukob

U stavu 2.1 podneska na 20 strana koji je će sud razmatrati 11. juna, Vlada Srbije eksplicitno tvrdi da je u periodu kada se dogodio napad na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu postojao međunarodni oružani sukob između dvije države: BiH i Srbije. Ovo je prvi put da srpske vlasti zvanično koriste izraz „međunarodni oružani sukob“ pošto se od odgovornosti za ratna dešavanja u BiH Beograd do sada redovno ograđivao tvrdnjom da je na djelu bio građanski, etnički i vjerski sukob u kome Srbija nije direktno učestvovala.
daddy-kool

#102 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by daddy-kool »

Inače Dodik zamišlja da će on biti taj koji će postaviti punktove.
Plan je potpuno drugačiji.
mO k3

#103 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by mO k3 »

sportman1 wrote:
PM72 wrote:Bosna će platiti cijenu nezavisnog Kosova.Upamtite šta kažem.

pa platila je cijenu etnicki ciste hrvatske u oluji...
zar jos i kosova??
to bi bilo previse.
Ovdje je @pm nazalost u pravu ...
daddy-kool

#104 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by daddy-kool »

Bosna neće plaćati ničiju cijenu.
Nema šanse.
sportman1

#105 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by sportman1 »

hAZNADAR wrote:
jazzer wrote:@ hAZNADAR

Ne znam onda sta ovi iz RS cekaju? Jer ako je suditi po ovome sto ti iznosis, mi ne bi mogli
nista uraditi a da ne budemo proglaseni agresorima. Jer, zaboga, ne mozemo preko crte
bez njihovog odobrenja.

Ne znam kako de Dodik nije toga sjetio do sada.
Imaju entitet koji je defakto samo njihov, rade tu sta hoce, i koliko-toliko dobri sa MZ. Zasto bi proglasvali nezavisnost ako nista puno time ne dobijaju? Kad svakako imaju entitet.

Nemaju snage za nezavisnost a mi nemamo snage za unitarizaciju. Preskupo za oboje. Ono sto mogu je provocirati granicnim punktovima koji ustvari nisu granicni al ono malo prst u oko nama. I to je sva poenta ovoga.

Sta dobijaju?
Nase lagano navikavanje na ovakva sranja i oguglavanje. Dodik ispada u RS kod biraca jos jednom neustrasivi borac za RS i patriota i to ga jedino i interesuje.

-zato treba zatvoriti kreditnu liniju.
seln

#106 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by seln »

PM72 wrote:
mO k3 wrote:
hizo ramidovic wrote: naravno da ne mozes. sta ti nije jasno?
pa formanopravno, do trenutka proglasenja nezavisnosti jna nije bila agresorska, mada ona u tom trenutku nije bila ni jugoslovenska a ni narodna, s obzirom na sastav, otvoreno svrstavanje na jednu stranu, zamjenu petokraka sa kokardama itd.
problem je sto je ostala u hrvatskoj i slovenijii i nakon toga.
onoga trenutka kada je JNA stala na stranu jednog naroda postala je agresorska
u Sloveniji 1991?
Toliko smo stari da se mozemo sjecati: JNA nije ni pokusavala zaustaviti Sloveniju.
To je bila predstava za javnost.
sportman1

#107 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by sportman1 »

mO k3 wrote:
sportman1 wrote:

zar jos i kosova??
to bi bilo previse.
Ovdje je @pm nazalost u pravu ...

jes ako to veliki amenuju.
hAZNADAR

#108 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by hAZNADAR »

PM72 wrote:Dijaspora i internet ratnici opet divljaju
evo sad dijaspora - opet.

Evo ja ne zagovaram rat,.... i ne prodajem se kao ratnik za razliku od tebe koji to redovno spominje.
Zasto ovdje ovoj temi koristis priliku da plasiras srpski verziju raspada YU? Ono - imas imunitet za takvo sto? Kazes da si branio Bosnu, puknes stereotip o dijaspori,... i onda prodas sta hoces.
hizo ramidovic

#109 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by hizo ramidovic »

seln wrote: Toliko smo stari da se mozemo sjecati: JNA nije ni pokusavala zaustaviti Sloveniju.
To je bila predstava za javnost.
mozda i bi da je predsjednistvo SFRJ dalo mandat GS JNA da to ucine.
a svi se sjecamo te zadnje sjednice iz marta '91. i sta se na njoj desavalo
Last edited by hizo ramidovic on 29/01/2019 15:21, edited 1 time in total.
tvojkomsija

#110 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by tvojkomsija »

Srpska politika je urusavati drzavu neprestano, a onda kad se i Bosnjacima smuci, lagano uzeti RS. Ubijanje Bosnjackog tijela traje vec godinama i nastavit ce se, kad vidis ove svadje Bosanci vs Bosnjaci, SDA vs SDP, gledanje samo svoje koristi, nek komsiji crkne krava i ostale gluposti.. Svijet nece reagovat jer i vecina nas nece
sportman1

#111 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by sportman1 »

zar vam ne govori nista to da VP ne reaguje na izjave iz rs o negiranju dms ,a to mu je posao.
i najnovije iz mostara o negiranju presude za uzp.
ni o tome nista.
-a za inicijativu sda ustavnom sudu eto reakcije i to negativne.

VP gubi smisao jer ne radi svoj posao.
PM72

#112 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by PM72 »

hAZNADAR wrote:
PM72 wrote:Dijaspora i internet ratnici opet divljaju
evo sad dijaspora - opet.

Evo ja ne zagovaram rat,.... i ne prodajem se kao ratnik za razliku od tebe koji to redovno spominje.
Zasto ovdje ovoj temi koristis priliku da plasiras srpski verziju raspada YU? Ono - imas imunitet za takvo sto? Kazes da si branio Bosnu, puknes stereotip o dijaspori,... i onda prodas sta hoces.
Ja to pomenem samo kad mi pojedinci počnu pametovati kako ćemo ovo ili ono a baruta okusilo nije sem bacanja petardi.A fino Hizo napisa kako ne možeš biti agresor u vlastitoj drzavi ako uspostavljas red a to isto i Srbi kažu.
Da zavrsimo,bice kako drugi kazu a ne kako vi hocete.Ako svijet odluci mozete mahat usima
daddy-kool

#113 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by daddy-kool »

PM72 wrote:
Da zavrsimo,bice kako drugi kazu a ne kako vi hocete.Ako svijet odluci mozete mahat usima
Valjda se i mi nešto pitamo u svemu tome?
seln

#114 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by seln »

sportman1 wrote:zar vam ne govori nista to da VP ne reaguje na izjave iz rs o negiranju dms ,a to mu je posao.
ni o tome nista.

VP je izgubio smisao jos za vakta Svarc Silinga.
Jebo VP koji nije u stanju smijeniti politicara koji ne igra po pravilima.
mO k3

#115 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by mO k3 »

seln wrote:
sportman1 wrote:zar vam ne govori nista to da VP ne reaguje na izjave iz rs o negiranju dms ,a to mu je posao.
ni o tome nista.

VP je izgubio smisao jos za vakta Svarc Silinga.
Jebo VP koji nije u stanju smijeniti politicara koji ne igra po pravilima.
:thumbup:

Putem emaila treba mu uputiti upit , ne jedan , dva covjeka nego stotine
jagugu

#116 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by jagugu »

Nego de mi recite pošto niko ne spominje, šta mislite koji bi bili potezi Čovića i Hrvata iz BiH općenito u ovom scenariju?
bunk

#117 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by bunk »

sportman1 wrote:

zar jos i kosova??
to bi bilo previse.
A ko ce platiti cijenu za Bosnu i Hercegovinu majku mu nataknem?
Sanjarko

#118 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Sanjarko »

jagugu wrote:Nego de mi recite pošto niko ne spominje, šta mislite koji bi bili potezi Čovića i Hrvata iz BiH općenito u ovom scenariju?
Isti. A mi izvisimo.
BHCluster

#119 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by BHCluster »

hAZNADAR wrote:
Haris.ba wrote:
A sto me nasmija prica da se nema neke mogucnosti iz Sarajeva preci u manji entitet. Pa civilna zastita iz Sarajeva cisti ceste oko Srebrenice. Mora da je to neka vjezba za "nesto" bila. :D
Mogu cistiti ceste, dostaviti pomoc kad su poplave, Sipa uhapsiti ponekog,...

Ali realno - hajde zamisli kontrolu granice po dodikovoj najavi izmedju Tesnja i Teslica, da stoji kontrolni punkt na cesti policije RS i provjera svih vozila, duge cijevi, kolona,...

Ko ce doci da to silom skloni i kako?

Britanci su akom se ne varam odgovorni u slucaju takviH sranja, zato Dodik i rezi na njih.
Last edited by BHCluster on 29/01/2019 15:33, edited 1 time in total.
PM72

#120 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by PM72 »

daddy-kool wrote:
PM72 wrote:
Kad se volovi bodu-trava nastrada.Mi smo bili i ostali trava
BHCluster

#121 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by BHCluster »

jagugu wrote:Nego de mi recite pošto niko ne spominje, šta mislite koji bi bili potezi Čovića i Hrvata iz BiH općenito u ovom scenariju?
Oni bi bili neutralni tj cekali svoju priliku.
daddy-kool

#122 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by daddy-kool »

PM72 wrote:
daddy-kool wrote:
PM72 wrote:
Kad se volovi bodu-trava nastrada.Mi smo bili i ostali trava
Dodik i Čović volovi a mi trava?
Ma daj ba...

(a to što neki zamišljaju da će im Trump dati otcjepljenje, to je nešto sasvim drugo)
hizo ramidovic

#123 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by hizo ramidovic »

PM72 wrote: Ja to pomenem samo kad mi pojedinci počnu pametovati kako ćemo ovo ili ono a baruta okusilo nije sem bacanja petardi.A fino Hizo napisa kako ne možeš biti agresor u vlastitoj drzavi ako uspostavljas red a to isto i Srbi kažu.
srbi, po obicaju, tumace onako kako njima pase.
elem, jna nije dobila mandat da uspostavi red jos dok je sfrj bila formalno citava. nije joj to dozvolila vrhovna komanda na sjednici iz marta 91.
onda su slovenija i hrvatska iskoristile svoje pravo i proglasile nezavisnost te je jna na njihovoj teritoriji postala strana agresorska sila.
poredjenje sa situacijom u bih nema nikakve ni veze ni smisla
daddy-kool

#124 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by daddy-kool »

Čekaće da vidi na šta će izaći.
Seyfo

#125 Re: RS ima napisane sve zakone da u toku noci uspostavi kontrolu na granicama

Post by Seyfo »

Oni bi bili kao virusi i bakterije koje napadnu kad je organizam oslabljen imunološki.
Locked