Jel Sarajevo velegrad?
- int21
#101 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Mene zivo interesuje je li troll ili je ono drugo.....jer ako nije troll onda me jeza uhvati.....
-
golman
#102 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Nije metropola još uvijek
nema davitelja
kad bude imao davitelja postaće metropola
nema davitelja
- int21
#103 Re: Jel Sarajevo velegrad?
golman wrote:Nije metropola još uvijek
nema davitelja
- Rugafet
#104 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Zar grad ne mora imati metro da bi ga se zvalo metropolom?
-
high_volume
#105 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Je li Istanbul metropola? ili velegrad...sadie_forever wrote:Da li je Sarajevo metropola? cesto to cujem,a grad ima duh ,mahalu tradiciju,sto nije kvalifikacija metropole ,sta vi mislite?
- int21
#106 Re: Jel Sarajevo velegrad?
A jel' pola po duzini ili sirini?santo gral wrote:treba imat pola metroa da bi bio metropola, kad metro dobije ime bit će metronom.Rugafet wrote:Zar grad ne mora imati metro da bi ga se zvalo metropolom?
- int21
#107 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Kontam ako je po duzini upad'o bi na stranu.....jebes ga beskorisnog...
- int21
#108 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Al' svakako ako nije metropola onda je tramvajopola ili trolopola 
- i agree
#109 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Zapali se juce trajvan u metropoli sunce ti zarko 
- int21
#110 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Fakat je to crnjak....
- i agree
- int21
#112 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Ma ne, stvarno ja se nisam svadjao nego zabavljao.santo gral wrote:Samo Sloga Sarajlije Spašavaespn wrote:Ova je tema otvorena samo da bi se svađali.
A i kao sto rekoh, interesuje me da li je lik troll ili ....
Mislim....strasno je ako nije troll....mada ni prvi ni zadnji....
- i agree
#113 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Ja sam ga samo lozio kakvo svađanje
- int21
#114 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Joj Sloga......sunce ti zarko....jel mislis na Reshu ili onaj dole...Gaudeamus...santo gral wrote:...a kad Sloga nije otvorena valja i Kaktus
- славянин
#115 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Sto se tice teme, metropola sa cca 500 000 stanovnika ????
- int21
#116 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Jesi li i ti neki Mile lozac?славянин wrote:Sto se tice teme, metropola sa cca 500 000 stanovnika ????
- i agree
#117 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Da tovarimo levate ko ovog emirasanto gral wrote:Forum je napravljen da se narod zajebava
-
Hakiz
#118 Re: Jel Sarajevo velegrad?
sadie_forever wrote:Da li je Sarajevo metropola? cesto to cujem,a grad ima duh ,mahalu tradiciju,sto nije kvalifikacija metropole ,sta vi mislite?
Kao što pesnik reče, kakav je, takav je, moj je.
-
Hrmpallier
#119 Re: Jel Sarajevo velegrad?
NI slučajno. Ni slučajno.
Jedan prost primjer. Frišak. Taze.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/avion-c ... /190109165
Sjećam se kad sam prije nekih 4 godine išao kući, pa preko Sa. Došau busom u cik zore, prije pet, i čekam 6 sati ujutro da nastavim. Ja bi u WC, ali autobuska stanica ( GLAVNOG GRADA JEDNE EVROPSKE ZEMLJE !!! ), je u renoviranju, pa je i WC, na koji se ide duž perona - zatvoren. Očaj živi. Tu viđoh i neku familiju iz Meksika koji pitaju kako da dođu do Bgd. Toplo se nadam da im nije trebao WC.
Karikaturalno je kad Hrvati kažu za Zageb "Hrvatska metropola".
. Mislim ono ...... da "odlepiš" što bi rekla bivša braća preko Drine.
U Evropi bu velegradovi bili Budimpešta, Minhen, Hamburg, Frankfurt, ...... možda Cirih ..... . To nisu ni Stokholm, Kopenhagen i Oslo gdje se valjaju ooogromne pare.
Metropole bi bile: London, Pariz, Rim, Beč, Moskva. Uglavnom sjedišta bivših dominiona.
Usput, iznenađen sam niskim nivoom rasprave na npr. ovoj temi. Jači portali u komšiluku imaju neuporedivo ozbiljiju publiku, koja se drži teme, a ne da skreće u stranu i lupeta gluposti, e da bi bila zabavna ili "zabavna"
Jedan prost primjer. Frišak. Taze.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/avion-c ... /190109165
Sjećam se kad sam prije nekih 4 godine išao kući, pa preko Sa. Došau busom u cik zore, prije pet, i čekam 6 sati ujutro da nastavim. Ja bi u WC, ali autobuska stanica ( GLAVNOG GRADA JEDNE EVROPSKE ZEMLJE !!! ), je u renoviranju, pa je i WC, na koji se ide duž perona - zatvoren. Očaj živi. Tu viđoh i neku familiju iz Meksika koji pitaju kako da dođu do Bgd. Toplo se nadam da im nije trebao WC.
Karikaturalno je kad Hrvati kažu za Zageb "Hrvatska metropola".
U Evropi bu velegradovi bili Budimpešta, Minhen, Hamburg, Frankfurt, ...... možda Cirih ..... . To nisu ni Stokholm, Kopenhagen i Oslo gdje se valjaju ooogromne pare.
Metropole bi bile: London, Pariz, Rim, Beč, Moskva. Uglavnom sjedišta bivših dominiona.
Usput, iznenađen sam niskim nivoom rasprave na npr. ovoj temi. Jači portali u komšiluku imaju neuporedivo ozbiljiju publiku, koja se drži teme, a ne da skreće u stranu i lupeta gluposti, e da bi bila zabavna ili "zabavna"
- int21
#120 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Ako se dobro razumijemo, tu su bile tri kafane?
Oprosti, ja nisam rodjen u Sa....samo zivim dvajes i kusur godina....
-
ljutiajvar
#121 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Infrastrukturno nije velgrad definitivno. Ali ima historijsku tezinu.... ima nesto drugo...
Bangalor, npr. je velegrad - distopijski, IT sektor ogroman, ali higijena ... , mafija kontrolise vodu - dovoz cisternama, o kanalizaciji, zagadjenju da ne pricamo.
Uredjeni velegrad je nesto drugo....
Sarajevo je nazalost taoc polupismene elite, koja ne shvata da milioni maraka koje imaju na racunima ne znace nista ako na klinici nema ko da te "izvuce iz infarkta u roku od pola sata" (cisto sumnjam da ce ga u Zenevi vadit'). Ne shvataju da im djeca imaju za 70% veci rizik da dobiju maligna oboljenja zbog aerozagadjena koje su sami prouzrokovali ekonomskom politikom (nepovoljan odnos cijene prirodnog gasa i niskih prosjecnih prihoda).
Sarajevo je postalo bolesno. Rat ne moze vise biti nikakvo opravdanje. Cetvrtina stoljeca je proslo. Humor je nestao. Dovoljno je prosetati radnim danom Ferhadijom prije podne da se vidi sta je Sarajevo. To je jedno jako siromasno MJESTO. Nasi penzioneri rove po kontejnerima, mi dozivljavamo socijalnu katastrofu, neprijateljski raspolozeno drustvo, cak i prema djeci (posjetite pedijatrijsku kliniku - tkz. dnevnu bolnicu) sa korodiranim krevetima i nesposobnim ljekarima. Za obrok riza iz pvc flase koja stoji cijeli dan na +40 . A za to placam hiljade KM godisnje.
Mi zivimo u klasicnoj diktaturi- najgoreg oblika. U diktaturi bez diktatora. Raja ne smije da se pobuni. Strah! Welcome to Sarajevo.
Bangalor, npr. je velegrad - distopijski, IT sektor ogroman, ali higijena ... , mafija kontrolise vodu - dovoz cisternama, o kanalizaciji, zagadjenju da ne pricamo.
Sarajevo je nazalost taoc polupismene elite, koja ne shvata da milioni maraka koje imaju na racunima ne znace nista ako na klinici nema ko da te "izvuce iz infarkta u roku od pola sata" (cisto sumnjam da ce ga u Zenevi vadit'). Ne shvataju da im djeca imaju za 70% veci rizik da dobiju maligna oboljenja zbog aerozagadjena koje su sami prouzrokovali ekonomskom politikom (nepovoljan odnos cijene prirodnog gasa i niskih prosjecnih prihoda).
Sarajevo je postalo bolesno. Rat ne moze vise biti nikakvo opravdanje. Cetvrtina stoljeca je proslo. Humor je nestao. Dovoljno je prosetati radnim danom Ferhadijom prije podne da se vidi sta je Sarajevo. To je jedno jako siromasno MJESTO. Nasi penzioneri rove po kontejnerima, mi dozivljavamo socijalnu katastrofu, neprijateljski raspolozeno drustvo, cak i prema djeci (posjetite pedijatrijsku kliniku - tkz. dnevnu bolnicu) sa korodiranim krevetima i nesposobnim ljekarima. Za obrok riza iz pvc flase koja stoji cijeli dan na +40 . A za to placam hiljade KM godisnje.
Mi zivimo u klasicnoj diktaturi- najgoreg oblika. U diktaturi bez diktatora. Raja ne smije da se pobuni. Strah! Welcome to Sarajevo.
-
Hakiz
#122 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Elita shvata, ali nije je briga. A zašto bi je bila briga kada građani ne tjeraju tu elitu da je bude briga?ljutiajvar wrote:Infrastrukturno nije velgrad definitivno. Ali ima historijsku tezinu.... ima nesto drugo...
Dakle, Sarajevo je onakvo kakvog ga Sarajlije žele.
- int21
#123 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Pruscakova ide okomito na titovu....a jest preko puta supa.....samo sto je diskoteka bila u sredini....mislim srednjem spratu.....nekad bio ISV....u podrumu bila kafanchuga Gaudeamus ....a u potkrovlju Sloga (Resho konobar bio)....tu sam proveo svoje studentske dane i paresanto gral wrote:Stani ba, ulica paralelna sa Titovom , znas gdje su stepenice sto idu prema ambasadi Engleske. E ispod tih stepenica skreni lijevo...preko puta SUP-a. Kako se sad zove ulica , vjeruj mi ne znam. Samo je ta diskoteka bila.int21 wrote:Ako se dobro razumijemo, tu su bile tri kafane?
- int21
#124 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Tri su bile....i sa godinama si se penjao gore.....kod Reshe bili notorni alkosi....
Sjecam se jednog starijeg gospodina....mene i tadasnju djevojku uvjek castio picem......mi smo rano presli na zadnji sprat
Sjecam se jednog starijeg gospodina....mene i tadasnju djevojku uvjek castio picem......mi smo rano presli na zadnji sprat
- Edin H.
#125 Re: Jel Sarajevo velegrad?
Za velegrad ne znam, ali Adzem potvrdio da smo metropola
https://bih.ba/228401-video-admir-adzem ... -dozvoliti
https://bih.ba/228401-video-admir-adzem ... -dozvoliti