Zena dijete ili majka
- sadie_forever
#102 Re: Zena dijete ili majka
to je majka tvoje djece,ovo nikako nije vjerskiinsomnia78 wrote:Jedna se otegne druga se protegne
i Bog u Bibliji kaze "kada se zenis napustas roditelje i ides ka zeni"
gdje svetost porodice nestala ??? sve nam je ovo sekularizam donio
- SaraFina
#103 Re: Zena dijete ili majka
Ne moraš voljeti ženu ni slagati se. Ali osnovna kultura i odgoj nalažu da poštuješ majku svog muža. I baku djecesadie_forever wrote:pa ne znas ti cime je to ona zasluzila,to znamo samo nas 3,i mozda zbog toga on i prihvaca moj stav? koji nikako ne krijem..i otvoreno mu kazem o njoj sta mislim,ako mu se ne svidja neka ide njoj.to je moj stav,papucar nisam niti volim papucareSaraFina wrote:Dijete naravno.
A što se muža tiče, i ovih porodičnih odnosa...mislim da je dno napisati negativnost za njegovu majku " ne znam je li živa ili mrtva"
I onaj muškarac koji dozvoli da se žena tako odnosi je papak na kub.
A karma je kurva. Sve ćemo roditi i hraniti.
- SaraFina
#104 Re: Zena dijete ili majka
sadie_forever wrote:to je majka tvoje djece,ovo nikako nije vjerskiinsomnia78 wrote:Jedna se otegne druga se protegne
A vjerski je za svekrvu " živa ili mrtva"
Begaj bre.
- sadie_forever
#105 Re: Zena dijete ili majka
postujem,ne vrijedjam samo kazem da ne prelazim preko nekih stvari i ne zelim komunikaciju radi toga,sretna ja sretan on i sretna i svekrvaSaraFina wrote:Ne moraš voljeti ženu ni slagati se. Ali osnovna kultura i odgoj nalažu da poštuješ majku svog muža. I baku djecesadie_forever wrote:pa ne znas ti cime je to ona zasluzila,to znamo samo nas 3,i mozda zbog toga on i prihvaca moj stav? koji nikako ne krijem..i otvoreno mu kazem o njoj sta mislim,ako mu se ne svidja neka ide njoj.to je moj stav,papucar nisam niti volim papucareSaraFina wrote:Dijete naravno.
A što se muža tiče, i ovih porodičnih odnosa...mislim da je dno napisati negativnost za njegovu majku " ne znam je li živa ili mrtva"
- SmokingMan
#106 Re: Zena dijete ili majka
Iz ove perspektive se može donijeti bilo kakav zaključak,ali on je bezvijedan sve dok se ne dođe u iskušenje.
-
kakavdanakneiskustvu
#107 Re: Zena dijete ili majka
SaraFina wrote:sadie_forever wrote:a jesil se pitao zasto je to tako ,mozda je kriva mamamuha_sa wrote:spašavam prvo mamu![]()
zašto![]()
ženi u inad jer je organski ne podnosi--isto ko naša sadeta što svoju svekrvu ne podnosiinace,moja odavno nije dio mog zivota ne znam jel ziva ili mrtva
Bože svašta.
bas tako
- SaraFina
#108 Re: Zena dijete ili majka
Bolje mi je maltretirati HDZ-ovce...
-
kakavdanakneiskustvu
#109 Re: Zena dijete ili majka
sadie_forever wrote:pa ne znas ti cime je to ona zasluzila,to znamo samo nas 3,i mozda zbog toga on i prihvaca moj stav? koji nikako ne krijem..i otvoreno mu kazem o njoj sta mislim,ako mu se ne svidja neka ide njoj.to je moj stav,papucar nisam niti volim papucareSaraFina wrote:Dijete naravno.
ne mozes ni biti papucar ako si zensko,eventualno papucarka
- insomnia78
#110 Re: Zena dijete ili majka
Sta ja imam s vjeromsadie_forever wrote:to je majka tvoje djece,ovo nikako nije vjerskiinsomnia78 wrote:Jedna se otegne druga se protegne
-
kakavdanakneiskustvu
#111 Re: Zena dijete ili majka
sadie_forever wrote:to je majka tvoje djece,ovo nikako nije vjerskiinsomnia78 wrote:Jedna se otegne druga se protegne
mozda covjek nije vjernik,mozda jednistavno ne vjeruje u te bajke
da,dragi šerijat
- sadie_forever
#112 Re: Zena dijete ili majka
kakavdanakneiskustvu wrote:sadie_forever wrote:to je majka tvoje djece,ovo nikako nije vjerskiinsomnia78 wrote:Jedna se otegne druga se protegne
da,dragi šerijat
porodica je osnovna celija drustva,ako nju unistis unistio si sve,ne znam zasto mislis da je to nesto lose? sad ljudi ponizavaju brak,ispade zena majka tvoje djece,zena koja ce te po stare dane pazit -ispade neka fufica koju mozes mjenjat kako hoces? kad je tako ,onda me ni ne cudi sto takve zene napustaju cim nastanu problemi,za koga da se zrtvuje?
- Jack Be Nimble
#113 Re: Zena dijete ili majka
Dijete - na mladima svijet ostaje
Zena - da dijete barem ima jednog roditelja
Roditelj - jebiga na mladima svijet ostaje. Oni, pogotovo preko 65, su spremni za halaliti.
Zena - da dijete barem ima jednog roditelja
Roditelj - jebiga na mladima svijet ostaje. Oni, pogotovo preko 65, su spremni za halaliti.
-
kakavdanakneiskustvu
#114 Re: Zena dijete ili majka
sadie_forever wrote:sadie_forever wrote:to je majka tvoje djece,ovo nikako nije vjerskiinsomnia78 wrote:Jedna se otegne druga se protegne
da,dragi šerijat
porodica je osnovna celija drustva,ako nju unistis unistio si sve,ne znam zasto mislis da je to nesto lose? sad ljudi ponizavaju brak,ispade zena majka tvoje djece,zena koja ce te po stare dane pazit -ispade neka fufica koju mozes mjenjat kako hoces? kad je tako ,onda me ni ne cudi sto takve zene napustaju cim nastanu problemi,za koga da se zrtvuje?[/quote]
ovo sto sam ja gore napisao ima neke veze sa ovime sto si ti napisala??
- triconja
#115 Re: Zena dijete ili majka
Sadeta haman dosla da opravdava svoje stavove ko i uvijek. Izvlaci je to sto dosta raje ima ruralne stavove o svim tematikama pa se to utopi i popravi samopouzdanje, isto ko pojacalo

- sadie_forever
#116 Re: Zena dijete ili majka
pa nisu svi porodicni ljudi kojima je porodica svetinja vjernici,ali istina je manje ih ima medju ateistima
- triconja
#117 Re: Zena dijete ili majka
Nije trebalo dugo da se pocne misionaritsadie_forever wrote:pa nisu svi porodicni ljudi kojima je porodica svetinja vjernici,ali istina je manje ih ima medju ateistima
-
kakavdanakneiskustvu
#118 Re: Zena dijete ili majka
sadie_forever wrote:pa nisu svi porodicni ljudi kojima je porodica svetinja vjernici,ali istina je manje ih ima medju ateistima
znaci ateisti manje porodicno okrenuti,vise se švaleraju io tako to?,to ima neko istrazicanje o tome,vjernici bolji ljudi ???
- sadie_forever
#119 Re: Zena dijete ili majka
pa tako nekako,pogledaj gdje vise ljudima pucaju brakovi ali odosmo daleko s temekakavdanakneiskustvu wrote:sadie_forever wrote:pa nisu svi porodicni ljudi kojima je porodica svetinja vjernici,ali istina je manje ih ima medju ateistima
znaci ateisti manje porodicno okrenuti,vise se švaleraju io tako to?,to ima neko istrazicanje o tome,vjernici bolji ljudi ???
-
kakavdanakneiskustvu
#120 Re: Zena dijete ili majka
sadie_forever wrote:pa tako nekako,pogledaj gdje vise ljudima pucaju brakovi ali odosmo daleko s temekakavdanakneiskustvu wrote:sadie_forever wrote:pa nisu svi porodicni ljudi kojima je porodica svetinja vjernici,ali istina je manje ih ima medju ateistima
pitam je li ima neko istrazicanjeo tome??
- SaraFina
#121 Re: Zena dijete ili majka
triconja wrote:Nije trebalo dugo da se pocne misionaritsadie_forever wrote:pa nisu svi porodicni ljudi kojima je porodica svetinja vjernici,ali istina je manje ih ima medju ateistima![]()
![]()
Žena, majka i kraljica. Na zamjenu žene od strane muža se trza, a majka živa ili mrtva joj nebitno.
Sve turbovjernici.
Last edited by SaraFina on 02/01/2019 20:54, edited 1 time in total.
- insomnia78
#122 Re: Zena dijete ili majka
Jes. Pogledaj samo odnos prema zenama u islamskim zemljama, katolickoj Poljskoj ili latinskoj ameriKi
- spreca
#123 Re: Zena dijete ili majka
ja bi spasavao dijete i majku a zenu bih gurnu sto dublje i dalje da odesadie_forever wrote:Neki dan u novimama naslov "morao birati izmedju zene majke i sina" , radi se o dogadjaju iz Indonezije gdje je skoro bio tsunami ,i covjek se nasao u situaciji gdje je morao izabrati kome da spasi zivot.On je zabrao zenu,za majku i sina kaze "nadam se da su u Bozijim rukama sada" :/
Koga bi spasili prvo,kome bi dali prednost itd
po mom zdrav razum ide ovako
1.dijete ali uvijek dijete
2-suprug
3.roditelj
pozz
- sadie_forever
#124 Re: Zena dijete ili majka
jao pa ima li iko da zivi u sretnom braku ovdje 
-
kakavdanakneiskustvu
#125 Re: Zena dijete ili majka