Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
- Point.
#101 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Kad predsjednik najveće stranke kaže opština Centar glavnog grada je važnija deset puta nego neka druga onda se čovjek zapita.
Ne mrzim Sarajevo ali za neke je fakat Bosna od Baščaršijie do Čengić Vile.
-
Vidal89
#102 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Evo nas 100.000 spremno da se odselimonu taj Detroit da ga naselimo i oplodimo, da se ga dignemo samo neka nam ne pricaju o ratu, nacionalizmu. Samo neka nas puste da radimo i cijene svakog onoliko koliko vrijedi.Seyfo wrote:I Detroit, grad veličine Beograda, je bankrotirao, propao, uništen. Danas uglavnom napuštene kuće,(dva miliona ljudi odselilo) javna rasvjeta ne radi, niđe nikog, kojoti domaće životinje. Pada li ikom na pamet da se zbog toga od SAD otcijepi savezna država Michigan???
RS se enormno zadužuje a ljudi koji je vode je guraju u provaliju. Jedini efekat toga može biti da se sve što vrijedi u RS-u,nakon što bankrotira, kupi za marku, a da se ono stanovništvo kome se to ne svidi, iseli.
Po bosne bi mijenjao za manji grad u USA
- Arminovski
#103 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Dabogda vam se stucalo jedno sedmicu dana najmanje.Point. wrote:Хвала, брате!tandmand wrote:Point. wrote:Желим да кажем да волим све нормалне људе који добро мисле.![]()
свака вам је ка у Његоша
Тако ми је драго што нас има koji рационалнo и здравo размишљамо.
- Point.
#104 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Зашто пријатељy? Ми покушавамо да пронађемо најбоље решење.Arminovski wrote:Dabogda vam se stucalo jedno sedmicu dana najmanje.Point. wrote:Хвала, брате!tandmand wrote:
![]()
свака вам је ка у Његоша
Тако ми је драго што нас има koji рационалнo и здравo размишљамо.
- Prpa.ba
#105 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Otkud uopce da ovakve teme mogu ostati otvorene danima?
Teritorija BiH pod privremenom upravom pravoslavne nacionalne manjine i pravoslavnih ekstremista ce uvijek biti nasa, na nama je da odaberemo tempo kojim cemo to reintegrirati u normalne civilizacijske tokove, i naravno ekonomsku i politicku cijenu koju cemo platiti zbog bakcanja sa stanovnistvom koje tu trenutno zivi.
Teritorija BiH pod privremenom upravom pravoslavne nacionalne manjine i pravoslavnih ekstremista ce uvijek biti nasa, na nama je da odaberemo tempo kojim cemo to reintegrirati u normalne civilizacijske tokove, i naravno ekonomsku i politicku cijenu koju cemo platiti zbog bakcanja sa stanovnistvom koje tu trenutno zivi.
-
hAZNADAR
#106 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
To imputiranje patriotizma, drzanja lekcija,... je samo tvoja stereotipna slika a ne nesto sto sam propagirao. BiH cjelovitost je vise nuznost a ne emotivno patriotska pateticna suplja. Ono sto je u BiH lako vidjeti, cuti,... i vrlo otvoreno je da stanovnici drugih gradova imaju sire shvatanje svijeta oko sebe - samo u Sarajevu dozivljavam da cesto shvatanje drzave, svijeta pocinje i zavrsava tu. LJudi drugdje bar znaju locirati na mapi neke druge gradove i znaju ponesto o njima - u Sarajevu jedino dozivljavam da je kod mladjih poznavanje BiH geografije, politike, resursa, ...... kao kod prosjecnih Amera.il dottore wrote:
Ti si vertikala patriotizma, nekakav cirkusant/zajebant pocne temu o otcjepljenju RS-a a ti iskoristis priliku da pljunes po Sarajlijama
I jos bi dijelio lekcije
Tvoj cirkusant/zajebant nije nista novo rekao - radi se o jednoj specificnoj pojavi koja je odavno prisutna u drustvu. Stremljenje vecem luksuzu, boljem kvalitetu zivota po cijenu bilo cega pa i ovoga.
- djkurt
#107 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Za većinu sarajlija, ali ovih sarajlija od '92, je to tako. Dočepalo se asfalta i jebe mu se za ostatak Bosne. Što je najsmješnije onda se još i ljute kad im na to otvoreno ukažeš, kao ono pa Sarajebvo je glavni grad.Point. wrote:Kad predsjednik najveće stranke kaže opština Centar glavnog grada je važnija deset puta nego neka druga onda se čovjek zapita.
- dadoka84
#108 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Nedžad rođeni sarajlija...Point. wrote:Kad predsjednik najveće stranke kaže opština Centar glavnog grada je važnija deset puta nego neka druga onda se čovjek zapita.
Općinski načelnik Prof. dr. Nedžad Ajnadžić
Biografija
Rođen sam 26. juna 1961. godine u Rogatici. Oženjen sam i otac dvoje djece.
Završio sam gimnaziju, a potom Vojnu akademiju Kopnene vojske u Beogradu. Na Fakultetu političkih nauka sam magistrirao, a zatim doktorirao na temu Značaj odbrane Sarajeva u jačanju i afirmaciji političko-pravnog i međunarodnog položaja države BiH. Govorim engleski i ruski jezik.
- Henry Chinaski
#109 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Očekivao sam da će ova tema biti izignorisana i ismijana, a nakupi se 5 strana.
Ljudi su stvarno ovce.
Ljudi su stvarno ovce.
-
il dottore
#110 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Fascinantna je ljudska glupostHenry Chinaski wrote:Očekivao sam da će ova tema biti izignorisana i ismijana, a nakupi se 5 strana.
Ljudi su stvarno ovce.
Likovi namjerno i ciljano po forumima zavadjaju domace i dijasporu, sarajlije i ljude iz drugih gradova iz BiH... i tako masu primjera i redovno vidis ovce/mlade majmune kako se primaju i nastavljaju da se krve i prepucavaju...
-
hAZNADAR
#111 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Citat sa druge teme o Rami i Janu
Zato ovakva tema i ima smisla. Bosna ipak ima svoju cijenu - mnogo ljudi bi rado zarad boljeg standarda ili prihvatili podjelu(ako to uopce moze dovesti do prosperiteta) ili aneksiju, okupaciju, protektorat,... od stane neke razvijene sile.
Ovo je nesto vrlo poznato i ucestalo i to ne osudjujem - svacije pravo da misli sta hoce i dozivljava Bosnu kako hoce.A ja budala 27 godina, pogrešne škole pozavršovo, ni dana radnog staža, za kafe nekad nemam.
Jbm ti Bosnu da je jbem, sutra je ne bilo dabogda.
Zato ovakva tema i ima smisla. Bosna ipak ima svoju cijenu - mnogo ljudi bi rado zarad boljeg standarda ili prihvatili podjelu(ako to uopce moze dovesti do prosperiteta) ili aneksiju, okupaciju, protektorat,... od stane neke razvijene sile.
-
il dottore
#112 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Ovaj sto ti ovo pise je negdje oko ZenicehAZNADAR wrote:Citat sa druge teme o Rami i Janu
Ovo je nesto vrlo poznato i ucestalo i to ne osudjujem - svacije pravo da misli sta hoce i dozivljava Bosnu kako hoce.A ja budala 27 godina, pogrešne škole pozavršovo, ni dana radnog staža, za kafe nekad nemam.
A ti kao intelektualac odmah po sarajlijama, stidis li se imalo
-
hAZNADAR
#113 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Ne po svim Sarajlijama - samo onima koji ovako pisu i opet kazem da svako ima pravo da misli sta hoce, al red je da se zna. A da je u Sarajevu najvise ovakvih - jeste.il dottore wrote:Ovaj sto ti ovo pise je negdje oko ZenicehAZNADAR wrote:Citat sa druge teme o Rami i Janu
A ti kao intelektualac odmah po sarajlijama, stidis li se imalo
I nisam ja intelektualac, jos zelim da opalim Vesnu Zmijanjac.
- P.Starck
#114 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Zar se ovo još nije obrisalo, nema ni jednog foruma mimo BiH gdje bi tema tipa ove živjela duže od 5 min. Mislim pri tome na npr. Život bi bio bolji otcjepljenjem Istre na nekom .hr forumu ili Život bi bio bolji otcjepljenjem Kosova, ... Vojvodine, .. sa neovisnim Sandžakom i td. na nekoj .rs domeni. A anomo je demokarcija. 
- Santic_Aleksa
#115 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Kada bi pitali Sarajlije da li bi se odrekli Bosne zarad sopstvenog prosperiteta i napretka građana i grada, garantujem da bi velika većina odbila takvo nešto. Neće vam proći ta priča da Sarajlije boluju od kompleksa više vrijednosti. Takvi, ili su zalutali u ovaj grad, ili su jednostavno otpadnici ljudskog roda. Taj podmukli pokušaj predstavljanja Ajnadžića kao reprezenta Sarajeva (koji je to ništa više ili manje nego ja Kingstona
), okačite mačku o rep.
-
hAZNADAR
#116 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Ne mogu se ljudi odreci Bosne kao geografskog i kulturoloskog pojma. Ali politickog, nezavisnosti,... vrlo rado. U SFRJ i taj sistem bi se bar pola vratilo bez razmisljanja - bilo je i tad Bosne, protektorat Berlina bi jos vise prihvatilo, vozdra samouprava,... i tad bi bilo Bosne.Santic_Aleksa wrote:Kada bi pitali Sarajlije da li bi se odrekli Bosne zarad sopstvenog prosperiteta i napretka građana i grada, garantujem da bi velika većina odbila takvo nešto. Neće vam proći ta priča da Sarajlije boluju od kompleksa više vrijednosti. Takvi, ili su zalutali u ovaj grad, ili su jednostavno otpadnici ljudskog roda. Taj podmukli pokušaj predstavljanja Ajnadžića kao reprezenta Sarajeva (koji je to ništa više ili manje nego ja Kingstona), okačite mačku o rep.
Ljudima se hebe za nezavisnoscu i misle da Bosne ima samo gdje su Bosnjaci vecina.
- horkesh
#117 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Tema ovog ili sličnog naziva se ovdje pojavi svaka tri mjeseca u prosjeku i uvijek nakupi 20-30 stranica s životnim vijekom od cca dvije sedmice.P.Starck wrote:Zar se ovo još nije obrisalo, nema ni jednog foruma mimo BiH gdje bi tema tipa ove živjela duže od 5 min. Mislim pri tome na npr. Život bi bio bolji otcjepljenjem Istre na nekom .hr forumu ili Život bi bio bolji otcjepljenjem Kosova, ... Vojvodine, .. sa neovisnim Sandžakom i td. na nekoj .rs domeni. A anomo je demokarcija.
-
kiligonzales
#118 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Mi u Nato moramo i nije to pitanje samog clanstva vec na ciju se stranu zelimo svrstati ukoliko i sami ne zelimo biti zrtve svoje neutralnosti. To se Jugoslaviji desilo, to se desilo i moru drugih zemalja koji su stajali izmedju velikih sila, jednostavno vremenom su progutane od velikih. U svijetu postoji NATO i oni koji su protiv njega, ovi treci koji ne zele biti u toj igri jakih, puse foru, preko njih se prebija volja velikih sila nekad je to bio Balkan danas je to Sirija. Mi smo nekada bili u tome sosu, danas je to neko drugi na nekom drugom meridijanu.MarshalDodik wrote:
Apsolutno. Upravo govorim o tako iskrenim odnosima u kojima nista slicno ovome nece biti opcija. Taj medjusobni odnos je put koji ce nas dovesti u sustinu stvari, istu onu sustinu iz koje su se dosad izradjale mnoge secesionisticke ideje odnosno velikodrzavne pretenzije.
I teznju ka Nato-u mogu prihvatiti, ali bez naseg medjusobnog iskrenog i postenog odnosa ni taj nato savez uopste nece biti nista aman-zaman kako nam se iz trenutne perspektive namece da izgleda.
Recimo u Srbiji trenutno Zukorlic ima nastup koji vodi ka toj sustini, barem iz nekoliko medijskih istupa koje sam gledao. Sto se tice teorije koju iznosi ona je odlicna, ne znam kakav je u praksi.
Sve su ovo nazalost samo hipoteze i zelje, vratimo se u realnost, i vidimo trenutno vodstvo, dugogodisnje, stare sarajevske ustolicene begovekoji nisu kadar maketi se iz trenutne rahat pozicije.
Bosna je cesto u svojoj historiji sluzila za potkusurivanje velikih sila, ali nikada nije pala tako nisko kao danas da sluzi za potkusurivanje Tacija i Vucica.
Srbija nece nikada imati posten odnos prema nama, cak sta vise vecina nacije misli da je upravu zbog politike koju je Srbija vodila 90-tih i to se ogleda u tome ko u Srbiji vlada, a cije su politike oni zagovornici, da svi drugi lazemo, a da su oni upravu i pored toga sto ih je svijet sudio o karakteru rata ovdje.
Zukorlic se nazalost udaljio od sustine, on vise lici na slugu Beograda nego na nekoga ko moze inspirisati bilo kakvo pomirenje Srba i Bosnjaka, na kraju suludo je da se dzelati iz zadnjeg rata i njihove zrtve mire sve dok ta sovinisticka, pa i fasisticka politika zivi medju srpskom politickom elitom.
Sto se tice sarajevskih begova, oni su sami sebi najveci neprijatelji i to se ogleda i u politickom neslaganju Bosnjaka. Za Bakira, Nermina, Fahru i ove nove generacije politicara Silajdzic, Lagumdzija, pa i Tihic su bile tatice politike. Samo su ih preko medija politicki sahranili njihovi aparatcici.
A mogu se oni potkusurivati njome, ali opet ista traje.
- muha_sa
#119 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
imena i prezimena kolegaMarshalDodik wrote:
Apsolutno. Upravo govorim o tako iskrenim odnosima u kojima nista slicno ovome nece biti opcija. Taj medjusobni odnos je put koji ce nas dovesti u sustinu stvari, istu onu sustinu iz koje su se dosad izradjale mnoge secesionisticke ideje odnosno velikodrzavne pretenzije.
I teznju ka Nato-u mogu prihvatiti, ali bez naseg medjusobnog iskrenog i postenog odnosa ni taj nato savez uopste nece biti nista aman-zaman kako nam se iz trenutne perspektive namece da izgleda.
Recimo u Srbiji trenutno Zukorlic ima nastup koji vodi ka toj sustini, barem iz nekoliko medijskih istupa koje sam gledao. Sto se tice teorije koju iznosi ona je odlicna, ne znam kakav je u praksi.
Sve su ovo nazalost samo hipoteze i zelje, vratimo se u realnost, i vidimo trenutno vodstvo, dugogodisnje, stare sarajevske ustolicene begovekoji nisu kadar maketi se iz trenutne rahat pozicije.
Bosna je cesto u svojoj historiji sluzila za potkusurivanje velikih sila, ali nikada nije pala tako nisko kao danas da sluzi za potkusurivanje Tacija i Vucica.
baš me zanima ko su
- Arminovski
#120 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Point. wrote:Зашто пријатељy? Ми покушавамо да пронађемо најбоље решење.Arminovski wrote:
Dabogda vam se stucalo jedno sedmicu dana najmanje.
- djkurt
#121 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Na izborima smo vidjeli koliko vas je takvih u sarajevu, pobijedi stranka čiji šef govori da je općina centar ko 10 drugih. Poserem se ja na te takve sarajlijeSantic_Aleksa wrote:Kada bi pitali Sarajlije da li bi se odrekli Bosne zarad sopstvenog prosperiteta i napretka građana i grada, garantujem da bi velika većina odbila takvo nešto. Neće vam proći ta priča da Sarajlije boluju od kompleksa više vrijednosti. Takvi, ili su zalutali u ovaj grad, ili su jednostavno otpadnici ljudskog roda. Taj podmukli pokušaj predstavljanja Ajnadžića kao reprezenta Sarajeva (koji je to ništa više ili manje nego ja Kingstona), okačite mačku o rep.
- Santic_Aleksa
#122 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Opisao sam takve u postu koji si citirao, šta je nejasno? 
- MarshalDodik
#123 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Za prvi pasus se ne mogu upotpunosti sloziti kad iz njega zakljucujem da je Jugoslaviju rasturila njena neopredjeljenost i neutralnost, a nije recimo ona sustina koju sam prethodno spominjao. Kako neko/nesto neutralno moze stajati izmedju bilo koga? Ne trebas cak ni odgovarati jer za mene pitanje pristupanja nekom vojnom savezu zaista nije krucijalno pitanje koje ce nam unaprijediti kvalitete zivota odnosno nesto sto ce nam iskljucivo sacuvati integritet zemljekiligonzales wrote:Mi u Nato moramo i nije to pitanje samog clanstva vec na ciju se stranu zelimo svrstati ukoliko i sami ne zelimo biti zrtve svoje neutralnosti. To se Jugoslaviji desilo, to se desilo i moru drugih zemalja koji su stajali izmedju velikih sila, jednostavno vremenom su progutane od velikih. U svijetu postoji NATO i oni koji su protiv njega, ovi treci koji ne zele biti u toj igri jakih, puse foru, preko njih se prebija volja velikih sila nekad je to bio Balkan danas je to Sirija. Mi smo nekada bili u tome sosu, danas je to neko drugi na nekom drugom meridijanu.MarshalDodik wrote:
Srbija nece nikada imati posten odnos prema nama, cak sta vise vecina nacije misli da je upravu zbog politike koju je Srbija vodila 90-tih i to se ogleda u tome ko u Srbiji vlada, a cije su politike oni zagovornici, da svi drugi lazemo, a da su oni upravu i pored toga sto ih je svijet sudio o karakteru rata ovdje.
Zukorlic se nazalost udaljio od sustine, on vise lici na slugu Beograda nego na nekoga ko moze inspirisati bilo kakvo pomirenje Srba i Bosnjaka, na kraju suludo je da se dzelati iz zadnjeg rata i njihove zrtve mire sve dok ta sovinisticka, pa i fasisticka politika zivi medju srpskom politickom elitom.
Sto se tice sarajevskih begova, oni su sami sebi najveci neprijatelji i to se ogleda i u politickom neslaganju Bosnjaka. Za Bakira, Nermina, Fahru i ove nove generacije politicara Silajdzic, Lagumdzija, pa i Tihic su bile tatice politike. Samo su ih preko medija politicki sahranili njihovi aparatcici.
A mogu se oni potkusurivati njome, ali opet ista traje.
Drugi pasus, istu paradigmu mozes naci i na drugoj, trecoj ili cetvrtoj strani. Jedno je sigurno, iz takvog diskursa se ne izlazi ako se sve strane podjednako ucahure i cim uhvate priliku ispale otrvonu strelicu prema drugima i nazad u zaklon, bezrboj puta dokazano. Vec promjenom nastupa za 180 % pocevsi od sebe.
Dio za Zukorlica tesko mogu komentarisati jer ga ne pratim dublje, ali evo vec naslucujem da se osudjuje politika priblizivanja ( ne samo i iskljucivo od tebe) i naziva "potrckom" neko ko izabrao put kojim ce doprijeti toj fasistickoj politickoj eliti ne bi li im promijenio pocetna stajalista.
muha_sa wrote:imena i prezimena kolegaMarshalDodik wrote:
Bosna je cesto u svojoj historiji sluzila za potkusurivanje velikih sila, ali nikada nije pala tako nisko kao danas da sluzi za potkusurivanje Tacija i Vucica.molit cu lijepo
baš me zanima ko su
Dinastija potomaka Izetovih, inace davnog bega Beogradskog
-
Seyfo
#124 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Nije ko 10 drugih nego vrijednija od 10 drugih. Informisite se.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#125 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Potreban nam je pašaluk, sarajevski logy.