Moderator: anex

dale cooper wrote:80-te su bile i dobre godine za ekranizacije klasičnih detektivskih priča Arthura Conana Doylea i Agathe Christie. Koliko se provelo nedjeljnjih popodneva uz ovaj dvojac:
To je bilo doba kad je pizza bila zakletva iako je nisam probao do nekad poslije rata. Al ako jedu nindža kornjače mora da je topmedvjed23 wrote: zbog mikelanđela razvih ah na pizzu.. i evo, već desetljećima je jedem više zbog tog sentimenta nego zbog okusa
SaraFina wrote:Sjećam se tamagočija. Dobila ga za rodjendan. Bio je jako popularan i svi su imali.
Imao sam i ja takvu polumaglovitu predstavu. Da bih nešto kasnije, ugledavši kako na televiziji marširaju rimski legionari, zaključio da su to ustvari ljudi s četkama na glavi.Josip321 wrote:Sjećam se ustaša i četnika, te asocijacije na četku
Daaaa. Čistiti i sve drugo. Inače zavežljaj na rame i ode.Loo wrote:SaraFina wrote:Sjećam se tamagočija. Dobila ga za rodjendan. Bio je jako popularan i svi su imali.![]()
![]()
To ono sto si morao hraniti svako malo ?
Haha, ne znamLeverage wrote:plain vanilla wrote:Dinastija, Kviskoteka, Omladinski radio.![]()
Zašto sam ja mislio da si ti puno mlađa.
Ah....Twin Peaks.Loo wrote:dale cooper wrote:80-te su bile i dobre godine za ekranizacije klasičnih detektivskih priča Arthura Conana Doylea i Agathe Christie. Koliko se provelo nedjeljnjih popodneva uz ovaj dvojac:
![]()
A Twin Peaks?![]()
Kako se zvala ona serija kasno nocu.isla
Zona sumraka?
To je obično išlo ako je kakva kriza ili nestašica bila, da se podsjetimo da je bilo i gore.plain vanilla wrote:Nedjeljom ujutro Dozvolite da se obratimo, a onda partizanski film
Tako je jedan Tamaguči napustio vlasnika i sa zavežljajem doš'o u Sarajevo i snaš'o se. Ne vjerujem da će dalje.SaraFina wrote:Daaaa. Čistiti i sve drugo. Inače zavežljaj na rame i ode.Loo wrote:SaraFina wrote:Sjećam se tamagočija. Dobila ga za rodjendan. Bio je jako popularan i svi su imali.![]()
![]()
To ono sto si morao hraniti svako malo ?
I mene moji znali pustitidale cooper wrote:
Ah....Twin Peaks.Nedjelja navečer i noćni program preuzet od Tv Novog Sada. Starci srećom liberalni, pa me pustili da to gledam iako
se ujutro trebalo u školu. Rest is history.![]()
Da, bila je i Zona Sumraka - 80's revival.
Nije blentavo, to su ona posebna sjećanja, koja su samo naša i koja nas u sekundi mogu vratiti u određeno vrijeme i mjesto.Loo wrote:Nevezano za temu ali opet ima veze jer je jedno sjecanje
Malo blentavo![]()
Sjecam se mirisa svog granapa
Na hljeb. Onaj veliki sa tri cize ...pomjesan sa mirisom nekog detrdzenta..i neceg jos![]()
![]()
Jel se jos neko sjeca kako su nekad mirisale samoposluge?
Leverage wrote:Tako je jedan Tamaguči napustio vlasnika i sa zavežljajem doš'o u Sarajevo i snaš'o se. Ne vjerujem da će dalje.SaraFina wrote:
Daaaa. Čistiti i sve drugo. Inače zavežljaj na rame i ode.
Nisam nikad im'o Tamagučija ali većina jest i bilo mi je veliko razočarenje kad sam čuo da uvijek možeš startovati novog Tamagučija bez obzira što se prethodni pokupio.
Inače super tema, odavno nisam razmišljao o djetinjstvu, nema se kad.
Bili su oni divljaci, Terminator, Rambo i to, kao manje-više neuspješne imitacije Nintenda, ali 10 i više puta jeftinije.SaraFina wrote:Tetris i Nintendo
Super Mario i Super Mario Broz. Don Kinkong!