Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#101 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Postojao je trenutak prije dvije godine kada je u onoj kafani Bakir mogao poslati Dodika u vječna lovišta, no stara ljubav zaborava nema.
Bakir je najveći neprijatelj Bosne
Bakir je najveći neprijatelj Bosne
- Kikibombona
#102 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Ovo sto rade SDA ekstremna krila, Saff, Stav i Faktor je preslo sve granice ludila.horkesh wrote:![]()
![]()
![]()
Ovo je bolest nekog sasvim novog stadija.
Kao hijene grizu jer gube Sarajevo, jer se drmaju pozicije, jer gube izvor sa kojeg su krali stotine miliona.
- Bloo
- Globalna šefica
#103 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Da, bitni suVilajet_Bosna wrote:cyprus wrote:Otkud ti takva besmislica? Zbog čega se to ne bi mogli izjasniti kao Jugoslaveni?Vilajet_Bosna wrote:to uglavnom nisu Bošnjaci nego Jugosloveni, pošto se danas tako ne mogu izjasniti, izjašnjavaju se ostalim, Bosancima, džedajima.
primjedba na mjestu. ok slažem se, mogu se izjasniti kao jugosloveni (baš me zanima koliko je bilo jugoslovena na zadnjem popisu, možda maš podatak?) kao džedaji i kao marsovci, ali su svi bitni kao Ostali.
Jugosloven Bosanac/Jugoslovenka Bosanka 8
Bosanac Jugosloven/Bosanka Jugoslovenka 6
Srbin Jugosloven/Srpkinja Jugoslovenka 3
Švicarac Jugosloven/Švicarka Jugoslovenka 2
Jugosloven Bosanac Hercegovac/Jugoslovenka Bosanka Hercegovka 2
Bosanac Hercegovac Jugosloven/Bosanka Hercegovka Jugoslovenka 1
Musliman Jugosloven/Muslimanka Jugoslovenka 1
Jugosloven Bošnjak/Jugoslovenka Bošnjakinja 1
Rom Jugosloven/Romkinja Jugoslovenka 1
Jugosloven/Jugoslovenka 881
TOTAL 906
i 48 Džedaja
Taman da poguraju BećirOvića
- horkesh
#104 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Švicarac Jugosloven 
- Kikibombona
#105 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Ovaj dingospohorkesh wrote:Švicarac Jugosloven

-
hAZNADAR
#106 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Kikibombona wrote:Ovo sto rade SDA ekstremna krila, Saff, Stav i Faktor je preslo sve granice ludila.horkesh wrote:![]()
![]()
![]()
Ovo je bolest nekog sasvim novog stadija.
Kao hijene grizu jer gube Sarajevo, jer se drmaju pozicije, jer gube izvor sa kojeg su krali stotine miliona.
To je jedna krajnost - a dobar dio na ovoj temi je dijametralno druga krajnost koja nije nista bolja.
Nije mi jasna tolika opsjednutost sa SDA,... kao da su neki strani osvajaci, pali s' Marsa, diktatori,..... a i kada se prica o lopovluku, korupciji,.... isto kao da postoji neki tajni prijemni ispit za clanstvo u SDA gdje se primaju samo lopovi, lazovi, i specificno taj psiholoski profil?
Halo ba, SDA je iz naroda,... to je slika i prilika naseg mentaliteta. Gdje ne postoji neka kolektivna svijest, neka briga za drustvo i zajednicko,... samo grabi za sebe i svoje i ko hebe ostalo. To smo mi svi Bosnjaci, Bosanci, Ostali, Hercegovci,.... svi koji nismo RS-ovci ili HercBos.
I jedna i druga krajnost vjeruje u stereotipe, ima neke svoje demone koje mrzi. Nista sa politikom - samo mentalni sklop, odredjen psiholoski profil a kod nas dva dominiraju. Jedan je pri SDA, vjersko busanje i dokazivanje podobnosti kroz Selame, moral-nula, turkofilija i pravljenje bozanstva od Erdogana, ... i takvi mrze, tj vole da mrze mrske komunjare, jugoslovene, multietnicare, koji su naravno neprijatelji islama, .... i takvi su im najbitniji.
Drugi je ovdje dominantni jugonostalgicni, fgr,... koji imaju svoje demone i predrasude. Pa su vjernici primitivni, Bosnjaci isto kao SDA tj SDA izmisljotina, samo SDA lopovi a ostali kao nisu, mrze se seljaci, vjernici, dijaspora, Sandze, provincije, narodnjaci,....
I kada god Mile ukrade sliku, nametne se provokacijom na tron najodvratnijeg - isto kao da jednima i drugima proradi panika pa nastoje podsjetiti na ono sto najvise mrze. Normalan covjek ne moze reci da su Nermin ili Bakir u drzavi najgori i najkrivlji za sve.
- Bloo
- Globalna šefica
#107 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Pa na dva frontahorkesh wrote:Švicarac Jugosloven
- Kikibombona
#108 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Aj da izdvojim ovaj dio komentara...hAZNADAR wrote:To je jedna krajnost - a dobar dio na ovoj temi je dijametralno druga krajnost koja nije nista bolja.
Nije mi jasna tolika opsjednutost sa SDA,... kao da su neki strani osvajaci, pali s' Marsa, diktatori,..... a i kada se prica o lopovluku, korupciji,.... isto kao da postoji neki tajni prijemni ispit za clanstvo u SDA gdje se primaju samo lopovi, lazovi, i specificno taj psiholoski profil?![]()
Halo ba, SDA je iz naroda,... to je slika i prilika naseg mentaliteta. Gdje ne postoji neka kolektivna svijest, neka briga za drustvo i zajednicko,... samo grabi za sebe i svoje i ko hebe ostalo. To smo mi svi Bosnjaci, Bosanci, Ostali, Hercegovci,.... svi koji nismo RS-ovci ili HercBos.
Prije etno-vjerskih drustvenih normi imali su komunisticke norme. Ne mogu se oteti utisku da idemo unazad prema osamnaestom ili devetnaestom stoljecu. Bilo bi prirodno da napredujemo kao drustvo, kao sto je slucaj sa naprednim, nama komsijskim zapadno-evropskim drustvima.
Komuniste su smijenili etno-vjernici. Kod Bosnjaka - SDA; kod Srba - SDS; kod Hrvata - HDZ.
I vidi sta su napravili. Vidi sta su uradili od ovog naroda.
Drustvena elita oblikuje narod. Drustvena elita usadjuje drustvene norme.
Etno-vjerske stranke su rak ovog drustva. Koliko cemo cekati da rak odstranimo dok isti razara organizam?
-
Vilajet_Bosna
#109 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Da, bitni su
Jugosloven Bosanac/Jugoslovenka Bosanka 8
Bosanac Jugosloven/Bosanka Jugoslovenka 6
Srbin Jugosloven/Srpkinja Jugoslovenka 3
Švicarac Jugosloven/Švicarka Jugoslovenka 2
Jugosloven Bosanac Hercegovac/Jugoslovenka Bosanka Hercegovka 2
Bosanac Hercegovac Jugosloven/Bosanka Hercegovka Jugoslovenka 1
Musliman Jugosloven/Muslimanka Jugoslovenka 1
Jugosloven Bošnjak/Jugoslovenka Bošnjakinja 1
Rom Jugosloven/Romkinja Jugoslovenka 1
Jugosloven/Jugoslovenka 881
TOTAL 906
i 48 Džedaja
Taman da poguraju BećirOvića
sila. tolike pare bačene u ništa. kad se sjetim onih mjesecima dugih ofanziva da se Bošnjaci izjasne bosancima, muslimanima, hercegovcima, jugosima, a onda rezultat cijele te kampanje je : TOTAL 906
-
mrgreen
#110 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Mislim da propagandu ne treba ignorisati već demaskirati koliko god se inicijalno činila bezopasnom. Žao mi je što je kod nas moraju izučavati forumaši, a ne neki od tih silnih studenata i intelektualaca.
Preporuka za čitanje: Jezik i nacionalizam od Snježane Kordić. Ono o čemu ona piše tačno se vidi čitajući žbljuvotine nacionalističkih stranaka i počne se prepoznavati malo dublje šablon kojim oni uspijevaju zadojiti svoju ciljnu grupu i održati se na vlasti 20+ godina. Dok se mi smijemo ili ignorisemo oni vrijedno rade
Preporuka za čitanje: Jezik i nacionalizam od Snježane Kordić. Ono o čemu ona piše tačno se vidi čitajući žbljuvotine nacionalističkih stranaka i počne se prepoznavati malo dublje šablon kojim oni uspijevaju zadojiti svoju ciljnu grupu i održati se na vlasti 20+ godina. Dok se mi smijemo ili ignorisemo oni vrijedno rade
-
Vilajet_Bosna
#111 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
mrgreen wrote:Mislim da propagandu ne treba ignorisati već demaskirati koliko god se inicijalno činila bezopasnom. Žao mi je što je kod nas moraju izučavati forumaši, a ne neki od tih silnih studenata i intelektualaca.
ma sve dogovoreno. Alija prodao Srebrenicu, prije toga namjerno napisao Islamsku deklaraciju da se Srbi imaju razloga prepast, pa kasnije napravit sve što su napravili.
-
mrgreen
#112 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Ne kontam.
- uglavnomja
#113 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
i nasljednik nastavio tim stopamaVilajet_Bosna wrote:mrgreen wrote:Mislim da propagandu ne treba ignorisati već demaskirati koliko god se inicijalno činila bezopasnom. Žao mi je što je kod nas moraju izučavati forumaši, a ne neki od tih silnih studenata i intelektualaca.
ma sve dogovoreno. Alija prodao Srebrenicu, prije toga namjerno napisao Islamsku deklaraciju da se Srbi imaju razloga prepast, pa kasnije napravit sve što su napravili.
zna se koja je najbaznija opstina u bih
mislim, teritorija je prodata, ali pare od tragedije i dalje (sad vec zanemarljive) su dolazile u sarajevu, bakirima i munirama sa glasackim mjestom u sarajevu
i vrati se malo na blizu istoriju, na uzajamne poklone bakira i dodika, bakir nekim talibanizmom, dodo referendumom. ili bakir posalje tuzbu protiv srbije preko zaboravljenog agenta u hagu, kojem je istekla garancija, a dodo da pare srpskim odbojkasicama ...
i tako to, 20+ godina dobijaju izbore na dogovor, a narod pusi, pali se k'o hepo kockica ... busa se patriotizmom
sad ce dodo uletiti sa necim da sredi pedju
-
Vilajet_Bosna
#114 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
o tome ti pričam. sve ba dogovor. prije Bakira, Alija dogovarao sa Karadžićem. ne zna se je li bio dogovor da Karadžić i đenerali mu završe sa pempasom na guzici u Agu ili ne. ali srećom imamo mi pametnih ljudi u narodu, pa skontaju.uglavnomja wrote:i nasljednik nastavio tim stopamaVilajet_Bosna wrote:mrgreen wrote:Mislim da propagandu ne treba ignorisati već demaskirati koliko god se inicijalno činila bezopasnom. Žao mi je što je kod nas moraju izučavati forumaši, a ne neki od tih silnih studenata i intelektualaca.
ma sve dogovoreno. Alija prodao Srebrenicu, prije toga namjerno napisao Islamsku deklaraciju da se Srbi imaju razloga prepast, pa kasnije napravit sve što su napravili.![]()
zna se koja je najbaznija opstina u bih![]()
mislim, teritorija je prodata, ali pare od tragedije i dalje (sad vec zanemarljive) su dolazile u sarajevu, bakirima i munirama sa glasackim mjestom u sarajevu
i vrati se malo na blizu istoriju, na uzajamne poklone bakira i dodika, bakir nekim talibanizmom, dodo referendumom. ili bakir posalje tuzbu protiv srbije preko zaboravljenog agenta u hagu, kojem je istekla garancija, a dodo da pare srpskim odbojkasicama ...
i tako to, 20+ godina dobijaju izbore na dogovor, a narod pusi, pali se k'o hepo kockica ... busa se patriotizmomdok ga sisaju kao ovcu
sad ce dodo uletiti sa necim da sredi pedjusmrtnu opasnost za sda sarajevo
šteta što su samo na forumu pa im se glas ne čuje.
- Kikibombona
#115 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Kikibombona wrote:Jucerasnji pregovori u Sarajevu ekstremne anti-bosnjacke Nase stranke i bosnjackih izdajnika![]()
![]()
![]()
![]()
Slučajno ili ne: Šta simbolizira ovaj krst oko kojeg se okupila sarajevska šestorka?
http://saff.ba/slucajno-ili-ne-sta-simb ... -sestorka/
Aj ti nama objasni sta su sa ovim krstom zeljeli postici anti-bosnjacki ekstrsmisti?Vilajet_Bosna wrote:ma sve dogovoreno. Alija prodao Srebrenicu, prije toga namjerno napisao Islamsku deklaraciju da se Srbi imaju razloga prepast, pa kasnije napravit sve što su napravili.
-
hAZNADAR
#116 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Ne, u probosanskih snaga nemas jasnu drustvenu elitu koja oblikuje narod. Imas zbir suceljenih intelektualaca i narod bez svjetonazora, ideje sta hoce. Zna samo sta nece.Kikibombona wrote:Aj da izdvojim ovaj dio komentara...hAZNADAR wrote:To je jedna krajnost - a dobar dio na ovoj temi je dijametralno druga krajnost koja nije nista bolja.
Nije mi jasna tolika opsjednutost sa SDA,... kao da su neki strani osvajaci, pali s' Marsa, diktatori,..... a i kada se prica o lopovluku, korupciji,.... isto kao da postoji neki tajni prijemni ispit za clanstvo u SDA gdje se primaju samo lopovi, lazovi, i specificno taj psiholoski profil?![]()
Prije etno-vjerskih drustvenih normi imali su komunisticke norme. Ne mogu se oteti utisku da idemo unazad prema osamnaestom ili devetnaestom stoljecu. Bilo bi prirodno da napredujemo kao drustvo, kao sto je slucaj sa naprednim, nama komsijskim zapadno-evropskim drustvima.
Komuniste su smijenili etno-vjernici. Kod Bosnjaka - SDA; kod Srba - SDS; kod Hrvata - HDZ.
I vidi sta su napravili. Vidi sta su uradili od ovog naroda.
Drustvena elita oblikuje narod. Drustvena elita usadjuje drustvene norme.
Etno-vjerske stranke su rak ovog drustva. Koliko cemo cekati da rak odstranimo dok isti razara organizam?
Tvoj post je upravo i potvrda te opsjednutosti SDA. 'bo vas vise i Bakir i SDA,... ne kazem da su zlatni - ali vedre i oblace dok nema alternative. A alternativa nije razjedinjena ljevica koja usput receno ima stare predrasude koje mogu jos proci samo u uskim carsijskim krugovima.
Socijaldemokratija svugdje u svijetu ima prvenstveno svoj licni nacionalni predznak, prvo briga za svoje pa tek onda internacionalizam. Etnovjerske stranke uzimaju izbore populisticki. Znaci - ili prihvati pravila igre pa budi i ti populista, busaj se,.... ili se povuci sa politicke scene.
A to je opet tema za sebe. Hebote Govno mase zastavom u po titove, ona tamo UZP-ovka manipulise OS, neprestani pritisak i ponizavanje,... a dvije krajnosti kod nas samo koriste priliku za to da oblate jedni druge. Sta sutra da vam zavrnu plin, uvedu pasosku kontrolu na izlazu iz Sarajeva,... - krivi Bakir i SDA, oni to stvorili, uredili, nastimali,...? Mozemo mi misliti o SDA bilo sta ali oni redovno najbolje prodju na izborima. Znaci moras ih tuci njihovim oruzjem ili ih prihvatiti.
Lijepo se izjasnite i recite da vam je vise stalo do vlasti u sopstvenoj carsiji i ciji standardi ce biti in - od drzave i to je to. Nije nista zabranjeno, ruzno,... u demokratiji slobodan izbor. Lijepo recite da bi radije da sidje SDA i njihovi standardi pa po cijenu definitivnog nepostojanja BiH.
- Kikibombona
#118 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Budi kao SDA da bi pobijedio SDA; je li ovo tvoj prijedlog?hAZNADAR wrote:Ne, u probosanskih snaga nemas jasnu drustvenu elitu koja oblikuje narod. Imas zbir suceljenih intelektualaca i narod bez svjetonazora, ideje sta hoce. Zna samo sta nece.
Tvoj post je upravo i potvrda te opsjednutosti SDA. 'bo vas vise i Bakir i SDA,... ne kazem da su zlatni - ali vedre i oblace dok nema alternative. A alternativa nije razjedinjena ljevica koja usput receno ima stare predrasude koje mogu jos proci samo u uskim carsijskim krugovima.
Socijaldemokratija svugdje u svijetu ima prvenstveno svoj licni nacionalni predznak, prvo briga za svoje pa tek onda internacionalizam. Etnovjerske stranke uzimaju izbore populisticki. Znaci - ili prihvati pravila igre pa budi i ti populista, busaj se,.... ili se povuci sa politicke scene.
A to je opet tema za sebe. Hebote Govno mase zastavom u po titove, ona tamo UZP-ovka manipulise OS, neprestani pritisak i ponizavanje,... a dvije krajnosti kod nas samo koriste priliku za to da oblate jedni druge. Sta sutra da vam zavrnu plin, uvedu pasosku kontrolu na izlazu iz Sarajeva,... - krivi Bakir i SDA, oni to stvorili, uredili, nastimali,...? Mozemo mi misliti o SDA bilo sta ali oni redovno najbolje prodju na izborima. Znaci moras ih tuci njihovim oruzjem ili ih prihvatiti.
Lijepo se izjasnite i recite da vam je vise stalo do vlasti u sopstvenoj carsiji i ciji standardi ce biti in - od drzave i to je to. Nije nista zabranjeno, ruzno,... u demokratiji slobodan izbor. Lijepo recite da bi radije da sidje SDA i njihovi standardi pa po cijenu definitivnog nepostojanja BiH.
NE. Nama treba nesto drugo.
Alternativa je uvijek prisutna, samo je upitno koliko je narod sposoban alternativu prepoznati. Sada imamo Nasu stranku i Platformu za progres - Mirsad Hadzikadic. Jedna nova politika, zapadnjackog smeka, potpuno drugacija od onoga sto nude SDA i SDP plus derivati.
Narod je konacno prepoznao novu politiku. Nasa stranka je ostvarila znacajan iskorak a Mirsad Hadzikadic kao marginalizovan pojedinac je uzeo skoro 60 000 glasova. Veoma jaka baza da se nastavi dalje.
Mirsad Hadzikadic za sebe kaze da je bosnaski nacionalista i politicki centrista. Vjernik je, tradicionalista. Jednako tako, Mirsad se zalaze za legalizaciju istospolnih brakova, vodi politiku u kojoj ima mjesta za sve, po uzoru na evropske i americke politicare, bez seljacko-ksenofobicnog bosanskog nacionalizma. Mirsad je gospodin prefinjenih manira, sa velikom karijerom i bez mrlje na imenu. Tradicionalisti, vjernici i nacionalisti imaju izbor.
S druge strane je liberalna Nasa stranka. Dobili su povjerenje i vec se vidi jedan novi nacin politickog djelovanja.
E bas zato imamo ovu temu. SDA nakot je uplasen, ljulja se stolica, odose milijarde kojima su manipulisali. Nasu stranku nazivaju ekstremno anti-bosnjackom, objavljuju desetine clanaka kojih se ne bi postidile vlasti u Somaliji i Iraku.
-
mrgreen
#119 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Ne propusti da proturi opet kako BiH nece postojati ako SDA sidje sa vlasti. Ah da, i uvest ce nam pasosku kontrolu na izlazu iz KS ako SDA ne bude u vlastihAZNADAR wrote:Lijepo recite da bi radije da sidje SDA i njihovi standardi pa po cijenu definitivnog nepostojanja BiH.
- horkesh
#120 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Pazi sad ovog preokreta. Ispade da ako želiš vlast na kantonalnom nivou koja će, nakon 20 i kusur godina neprekidne vladavine konačno isključiti SDA, nije ti stalo do države. Znači, ne na federalnom ili državnom, gdje će vlast svakako činiti SDA, ovako ili onako, nego na kantonalnom.
Ne, pardon, priziva se nepostojanje BiH.
SDA-ovski mediji svakodnevno ispaljuju plotune bljuvotina namijenjenih njihovom stvarnom neprijatelju - hint, to nije Mile. Zanimljivo, nije problem u njima. Nije problem to što oni ne shvataju ko su neprijatelji države i što kmeče jer će ostati bez budžeta i tendera.
Mile maše zastavom - pa šta? Imaju osobe koje su izabrane da se nose s takvim stvarima, a to su Džaferović i Komšić. Znali su da će se nositi s tim, neka se i nose, a do sada su dobro i reagirali. Nemam nikakav problem da podržim Džaferovića u tim situacijama, a i pohvalim kad bude razloga.
Razlog zbog kojeg će država prestati postojati su forumaši koji pozivaju da se SDA makne s vlasti
Naravno da mi je stalo do vlasti u mojoj čaršiji. Stalo mi je do toga da se u ovoj smrdljivoj kasabi konačno smakne SDA, stalo mi je da profunkcioniše javni prijevoz, stalo mi je da se prestanu podizati sulude betonsko-staklene građevine i jeftine spavaonice. Stalo mi je da se prestane betonirati svaki tračak zelenila kako bi SDA tajkuni zaradili još koji milion. Stalo mi je da moje dijete, kada odemo van BiH, ne bude šokirano kada otkrije da tamo ima vode i iza ponoći.
Stalo mi je i da konačno zaživi pravna država te da se, recimo, Dodikovo kršenje zakona adekvatno sankcioniše.
Stalo mi je i da u ustavima HDZ-ovskih kantona više ne piše "bošnjački" jezik, a što SDA toleriše već 20 godina. Gdje je bila ta borba za državu sve ove decenije? SDA-ovska borba za državu se svela na to da s HDZ-om imaju džentlemenski dogovor - ne diraj me, ne diram te. Koliko je SDA države prodala Čoviću svojevremeno za onaj glas protiv smjene Sebije u Federalnom parlamentu? Hoćemo li sve to da zaboravimo jer, pobogu, Mile maše zastavom? Ne, ne.
Zato i imamo izbore za različite nivoe. Krajnje je degutantno prozvati izdajnicima naroda i države sve one koji se zalažu da SDA konačno sjaše s kantona.
Znaš šta, ako će se zbog toga raspasti država, neka se raspadne. Svakako će to biti ostvarenje svih SDA-ovskih snova - sopstvena avlija, niko im ne može ništa, ne moraju da se pretvaraju da im je stalo za manji entitet i povratnike tamo. Milina će to biti.
Ne, pardon, priziva se nepostojanje BiH.
SDA-ovski mediji svakodnevno ispaljuju plotune bljuvotina namijenjenih njihovom stvarnom neprijatelju - hint, to nije Mile. Zanimljivo, nije problem u njima. Nije problem to što oni ne shvataju ko su neprijatelji države i što kmeče jer će ostati bez budžeta i tendera.
Mile maše zastavom - pa šta? Imaju osobe koje su izabrane da se nose s takvim stvarima, a to su Džaferović i Komšić. Znali su da će se nositi s tim, neka se i nose, a do sada su dobro i reagirali. Nemam nikakav problem da podržim Džaferovića u tim situacijama, a i pohvalim kad bude razloga.
Razlog zbog kojeg će država prestati postojati su forumaši koji pozivaju da se SDA makne s vlasti
Naravno da mi je stalo do vlasti u mojoj čaršiji. Stalo mi je do toga da se u ovoj smrdljivoj kasabi konačno smakne SDA, stalo mi je da profunkcioniše javni prijevoz, stalo mi je da se prestanu podizati sulude betonsko-staklene građevine i jeftine spavaonice. Stalo mi je da se prestane betonirati svaki tračak zelenila kako bi SDA tajkuni zaradili još koji milion. Stalo mi je da moje dijete, kada odemo van BiH, ne bude šokirano kada otkrije da tamo ima vode i iza ponoći.
Stalo mi je i da konačno zaživi pravna država te da se, recimo, Dodikovo kršenje zakona adekvatno sankcioniše.
Stalo mi je i da u ustavima HDZ-ovskih kantona više ne piše "bošnjački" jezik, a što SDA toleriše već 20 godina. Gdje je bila ta borba za državu sve ove decenije? SDA-ovska borba za državu se svela na to da s HDZ-om imaju džentlemenski dogovor - ne diraj me, ne diram te. Koliko je SDA države prodala Čoviću svojevremeno za onaj glas protiv smjene Sebije u Federalnom parlamentu? Hoćemo li sve to da zaboravimo jer, pobogu, Mile maše zastavom? Ne, ne.
Zato i imamo izbore za različite nivoe. Krajnje je degutantno prozvati izdajnicima naroda i države sve one koji se zalažu da SDA konačno sjaše s kantona.
Znaš šta, ako će se zbog toga raspasti država, neka se raspadne. Svakako će to biti ostvarenje svih SDA-ovskih snova - sopstvena avlija, niko im ne može ništa, ne moraju da se pretvaraju da im je stalo za manji entitet i povratnike tamo. Milina će to biti.
Last edited by horkesh on 24/11/2018 14:33, edited 2 times in total.
-
mrgreen
#121 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Nemojte biti protiv SDA mafijaske organizacije, zato sto nam prijete ustase i cetnici.
- madner
#122 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
SDA ili smrt. 
- Haris.ba
#123 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Dok se sitacija ne stabilizira treba suspendovat izbore ko u Mostaru.
Dok ne prestane prijetnja po Bosnjake, tek onda moze demokratija.
Dok ne prestane prijetnja po Bosnjake, tek onda moze demokratija.
- Edin H.
#124 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
madner wrote:SDA ili smrt.
Zivot damo
SDA ne damo
- madner
#125 Re: Majorizacija Bošnjaka u Sarajevu
Za Bakira i KSEdin H. wrote:madner wrote:SDA ili smrt.![]()
Zivot damo
SDA ne damo