Probosanski blok
-
Haman2
#101 Re: Probosanski blok
Sve jasno ko dan ali mi smo ih birali da se bogare. Para ima za povecanje njihovih plata ali para nema za socijalna davanja. Njima je uvijek malo. Ko je kriv, mi ili oni. Znam, neko ce kazati oni ali ja kazem da smo mi krivi jer smo ih birali.
Napomena: Kliknite na donji link da procitate tekst
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/101 ... jMFKAXFXVc
Napomena: Kliknite na donji link da procitate tekst
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/101 ... jMFKAXFXVc
-
Haman2
#102 Re: Probosanski blok
Necemo kritkovati svoje omiljene politicare. Oni mogu raditi sve sto zele ali drugima odmah lijepimo etikete. Ja sam davno kazao da Niksic vodi SDP u propast. Cim prije smijene Nermina, Magazinovica bolje receno citavo rukovodstvo . Bez toga nema ozdravljenja u SDP.
-
hAZNADAR
#103 Re: Probosanski blok
BiH do Stupa
Kakva je u konačnici na sve ovo reakcija probosanskih stranaka? Kratko rečeno, politički nezrela i neozbiljna. Kako drugačije objasniti da je u jeku SNSD-ovog i HDZ-ovog tihog preuzimanja neformalnih i glasnog preuzimanja formalnih političkih pozicija, probosanska ljevica najveći dio energije odlučila usmjeriti na formiranje vlasti u kantonima bez SDA kao formalnog pobjednika, širokim ideološkim nekoherentnim koalicijama s lokalnim strankama poput Konakovićeve „Narod i pravda“? Kako tek komentarisati izjave pojedinih čelnika stranaka ljevice da ni na jednom nivou neće u vlast sa SDA, ali da će morati sa SNSD-om i HDZ-om? Čak i ako zanemarimo činjenicu da ovakve izjave imaju problem s elementarnom matematikom (jer SDA, SNSD i HDZ zajedno već imaju polovinu zastupnika na državnom nivou, dok je na federalnom nivou, iako ne nemoguće, vrlo teško formirati većinu bez SDA), postavlja se pitanje: je li u trenutku nikad veće moći SNSD-a i HDZ-a i njihovog zajedničkog djelovanja na preuzimanju BiH, slabljenju njenog državnog kapaciteta i otvorene najave zaustavljanja njenog puta u NATO, uz nikad lošiju geopolitičku situaciju, razborito kao glavnog političkog protivnika označiti SDA i svesti probosansku politiku u BiH na pitanje formiranja vlasti u kantonima?
Kada se sve sabere, pred BiH stoji izvjesna politička kriza čije moguće rješenje pak ne budi nimalo nade za optimizam, jer izvjesno vodi ka dodatnom povećanju vlasti i moći SNSD-a i HDZ-a, nasuprot kojih stoji čitava armija međusobno sukobljenih probosanskih stranaka.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/102 ... ajevo.html
Kakva je u konačnici na sve ovo reakcija probosanskih stranaka? Kratko rečeno, politički nezrela i neozbiljna. Kako drugačije objasniti da je u jeku SNSD-ovog i HDZ-ovog tihog preuzimanja neformalnih i glasnog preuzimanja formalnih političkih pozicija, probosanska ljevica najveći dio energije odlučila usmjeriti na formiranje vlasti u kantonima bez SDA kao formalnog pobjednika, širokim ideološkim nekoherentnim koalicijama s lokalnim strankama poput Konakovićeve „Narod i pravda“? Kako tek komentarisati izjave pojedinih čelnika stranaka ljevice da ni na jednom nivou neće u vlast sa SDA, ali da će morati sa SNSD-om i HDZ-om? Čak i ako zanemarimo činjenicu da ovakve izjave imaju problem s elementarnom matematikom (jer SDA, SNSD i HDZ zajedno već imaju polovinu zastupnika na državnom nivou, dok je na federalnom nivou, iako ne nemoguće, vrlo teško formirati većinu bez SDA), postavlja se pitanje: je li u trenutku nikad veće moći SNSD-a i HDZ-a i njihovog zajedničkog djelovanja na preuzimanju BiH, slabljenju njenog državnog kapaciteta i otvorene najave zaustavljanja njenog puta u NATO, uz nikad lošiju geopolitičku situaciju, razborito kao glavnog političkog protivnika označiti SDA i svesti probosansku politiku u BiH na pitanje formiranja vlasti u kantonima?
Kada se sve sabere, pred BiH stoji izvjesna politička kriza čije moguće rješenje pak ne budi nimalo nade za optimizam, jer izvjesno vodi ka dodatnom povećanju vlasti i moći SNSD-a i HDZ-a, nasuprot kojih stoji čitava armija međusobno sukobljenih probosanskih stranaka.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/102 ... ajevo.html
-
megaman4
#104 Re: Probosanski blok
Lagumdzija je iskopao mezar SDP-u a propali pravnik Niksic ce ga sahraniti jebali ga Dodik i Covic.Haman2 wrote:Necemo kritkovati svoje omiljene politicare. Oni mogu raditi sve sto zele ali drugima odmah lijepimo etikete. Ja sam davno kazao da Niksic vodi SDP u propast. Cim prije smijene Nermina, Magazinovica bolje receno citavo rukovodstvo . Bez toga nema ozdravljenja u SDP.
-
Haman2
#105 Re: Probosanski blok
Koja je najbolja vlast. U odgovoru bi mogli kazati, ona u kojoj su svi ucesnici zadovoljni.
Realno gledajuci najbolja vlast je ona koja odrazava volju biraca.
Najbolja je ona vlast koja u svim zakljucima koje treba da sprovode nadje ili prepozna nesto svoje.

Tesko je ocekivati da ce vlast biti dobra ako ne odrazava volju biraca. Ako tako nije onda imamo oporbu koja ce uvijek postavljati razna pitanja, osporavati predlozeno i tako se vlast i opozicija pocinju baviti sami sobom a ne onim zbog cega ih je narod birao.
Realno gledajuci najbolja vlast je ona koja odrazava volju biraca.
Najbolja je ona vlast koja u svim zakljucima koje treba da sprovode nadje ili prepozna nesto svoje.

Tesko je ocekivati da ce vlast biti dobra ako ne odrazava volju biraca. Ako tako nije onda imamo oporbu koja ce uvijek postavljati razna pitanja, osporavati predlozeno i tako se vlast i opozicija pocinju baviti sami sobom a ne onim zbog cega ih je narod birao.
-
Haman2
#107 Re: Probosanski blok
Nisam primijetio da imamo PROBOSANSKI BLOK. Mi imamo BLOK ZA SVOJ I RODBINSKI DZEP..
-
Haman2
#109 Re: Probosanski blok
Mnogo htjeli, puno zapoceli a na kraju od svega odustali. Ne mogu da se dogovore oko podjele fotelja. Svako misli da bas njemu treba da pripada ona najbolja, najudobnija, ona koja donosi navise para. Uspjeli su nekako da se sloze o povecanju placa i to je sve.
-
hAZNADAR
#110 Re: Probosanski blok
Rahmetli Nijaz Durakovic je znao da nuzda mijenja pravila i principe.
Kamo srece da je danas tog profila u ljevici.
Kamo srece da je danas tog profila u ljevici.
-
Haman2
#111 Re: Probosanski blok
Da li je moguca uporedba Nijaza Durakovica i Nermina Niksica. Po mom misljenju nema mogucnosti poredjenja. Tragedija ljevice je sto mi jos nemamo sposobnog politicara ni na vidku. SDP se pocela urusavati i ovo vodjstvo ce to dokrajciti. Svakako u tome ce imati pomoc HDZ-a i SNSD.