Al se nekad dobro jelo bas...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

tempuser

#101 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

dimnjacar wrote:
Ćevabdžinica "Kod Faruka" otvorena par godina poslije rata, na komadiću bivšeg parkinga (gdje je sada "hrđava" zgrada :lol: ), i radila do prije par godina kada je gazda - Faruk, umro.
Kod Faruka sam samo jednom jeo, odveo me jaran na pauzi.
Nemam neko sjecanje kakvi su cevapi bili ali mi je ostala u glavi neka prica da je gazda nesto RVI, PTSP, da nikakvog poreza ne placao, nije bio prijavljen, radio bez dozvole itd... Posto kupio po to prodao...
haubica_i_to_teshka

#102 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by haubica_i_to_teshka »

tempuser wrote:
JThomas wrote:jeste. na trokutastom parkingu.

Aaaaaa, onda su @karanana i @muha_sa mozda fulili, mozda je gazda ipak bio sitan s brkovima! :lol:

Ova cevabdzinica na koju ja mislim je bio plavi montazni objekat na uglu sadasnjih V. Perica i Djoke Mazalica. Na tom mjestu je sad nova zgrada sa sarajevskom berzom i nekim IT shopom.
Evo na mapi, ova na koju ja mislim je plavi krug,kod faruka bi trebao biti crveni krug sa druge strane Hisete.

Image
Da ovaj plai krug mozda nije na pogreshnom mjestu oznacen?
tempuser

#103 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

Mislim da nije, osim sto me sjecanje veze za taj ugao, na mjestu montaznog objekta u kojem je bila ta cevabdzinica je izgradjena nova zgrada u kojoj je SASE, a to je u V. Perica prakticno jedina nova zgrada, tako da ni s te strane nije mogla nigdje drugo biti
baja

#104 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by baja »

haubica_i_to_teshka wrote:
tempuser wrote:
JThomas wrote:jeste. na trokutastom parkingu.

Aaaaaa, onda su @karanana i @muha_sa mozda fulili, mozda je gazda ipak bio sitan s brkovima! :lol:

Ova cevabdzinica na koju ja mislim je bio plavi montazni objekat na uglu sadasnjih V. Perica i Djoke Mazalica. Na tom mjestu je sad nova zgrada sa sarajevskom berzom i nekim IT shopom.
Evo na mapi, ova na koju ja mislim je plavi krug,kod faruka bi trebao biti crveni krug sa druge strane Hisete.

Image
Da ovaj plai krug mozda nije na pogreshnom mjestu oznacen?
crveno je faruk..jeo par puta, umro je mlad i nesta je duga ostavio tako rekose...

prvi hamburger sam pojeo u grilu friško otvorenom kiosku na mjestu danasnje MB slasticarne na CH willi 2...sa talijanskom zastavicom :)
tempuser

#105 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

Ne mogu da ga smjestim u glavi, gdje bio grill Maggie?
tempuser

#106 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

baja wrote: prvi hamburger sam pojeo u grilu friško otvorenom kiosku na mjestu danasnje MB slasticarne na CH willi 2...sa talijanskom zastavicom :)
Mi smo tu u mladalackim delikventskim fazama naplacivali porez svakoj novoj radnici, narucis 5 hamburgera, kad ona zapakuje 3. ili 4. fataj se noge, njoj hudoj nema mrdanja iz kioska dok se przi meso na rostilju!
Last edited by tempuser on 16/11/2018 14:02, edited 1 time in total.
muha_sa

#107 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by muha_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:zar nije cevabdzinica kod faruka bila u privatnoj kuci na mjestu gdje je sad ona hrdjava zgrada?
:thumbup:

jeste :) ja sam karanani odgovorio jer znam Faruka licno i znam da je visok :-D radio birvaktile za roštiljOm kod Haseta u "Devetki!

za ovog što tempuser pita veze nemam--ne znam za taj kiosk a znam za Zuhdija--cesto sam kod njega jeo--al davno :D dok je tu pila zelena pijaca
muha_sa

#108 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by muha_sa »

Banksy wrote:Pica bila najbolja u Pescari, u Filipa Kljajića, morsko u Šentadi, kifle kod Jerlagića, pereci kod Prve, topli sendviči u Milku, pita kod Džinovića, janjetina kod Minje, pače Hadžibajrić, ćevapi Ferhatović, sve kod Palate, itd.
Jah...
:kiss: :kiss:

bogme se "šerbetilo" i u "Šentadi" :D uz oval konobar obavezno donese i posudicu sa vodom--da malo prste umocimo :lol:

jelo se i tefericilo bogme i u "Kapriju" na Grbavici--dok je bog po zemlji hodo :D
haubica_i_to_teshka

#109 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

tempuser wrote:Mislim da nije, osim sto me sjecanje veze za taj ugao, na mjestu montaznog objekta u kojem je bila ta cevabdzinica je izgradjena nova zgrada u kojoj je SASE, a to je u V. Perica prakticno jedina nova zgrada, tako da ni s te strane nije mogla nigdje drugo biti
nije na uglu nego malo nize niz "Dzoku" prema "HAsetima'

p.s. ne zamjeri shto "cjepidlacim", tu sam rodjen :-D
haubica_i_to_teshka

#110 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

muha_sa wrote:
Banksy wrote:Pica bila najbolja u Pescari, u Filipa Kljajića, morsko u Šentadi, kifle kod Jerlagića, pereci kod Prve, topli sendviči u Milku, pita kod Džinovića, janjetina kod Minje, pače Hadžibajrić, ćevapi Ferhatović, sve kod Palate, itd.
Jah...

bogme se "šerbetilo" i u "Šentadi" :D uz oval konobar obavezno donese i posudicu sa vodom--da malo prste umocimo :lol:

jelo se i tefericilo bogme i u "Kapriju" na Grbavici--dok je bog po zemlji hodo :D
deduka jesi li po mojoj mahali "hodio", "makarska" ,"boemi"? :-D
muha_sa

#111 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by muha_sa »

muha_sa wrote:
Jah...

:kiss:

nisam

što se tvoje mahale tice bio sam cest gost u "Titaniku"--al se tu nije jelo :D
haubica_i_to_teshka

#112 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

muha_sa"

nisam

neshto mi to "cudno" zvuci :-D

je l' mi babuka zalazio tamo? :-D (da ga malo "naruzim") :D
tempuser

#113 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

tempuser wrote:Mislim da nije, osim sto me sjecanje veze za taj ugao, na mjestu montaznog objekta u kojem je bila ta cevabdzinica je izgradjena nova zgrada u kojoj je SASE, a to je u V. Perica prakticno jedina nova zgrada, tako da ni s te strane nije mogla nigdje drugo biti
nije na uglu nego malo nize niz "Dzoku" prema "HAsetima'

p.s. ne zamjeri shto "cjepidlacim", tu sam rodjen :-D
Ne zamjeram naravno, ali mislim da je bas tu, jer nije imao gdje drugo biti!
Sta je bilo umjesto zgrade gdje se sad SASE i ako nije tu bila, umjesto koje zgrade je bila?
muha_sa

#114 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by muha_sa »

muha_sa"

nisam

neshto mi to "cudno" zvuci :-D

je l' mi babuka zalazio tamo? :-D (da ga malo "naruzim") :D
:lol:

možda smo se sretali u "Jagodi"--tamo se išlo kad se nije bilo nešto puno pri parama a valjalo se nacugat :lol:
baja

#115 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by baja »

tempuser wrote:
baja wrote: prvi hamburger sam pojeo u grilu friško otvorenom kiosku na mjestu danasnje MB slasticarne na CH willi 2...sa talijanskom zastavicom :)
Mi smo tu u mladalackim delikventskim fazama naplacivali porez svakoj novoj radnici, narucis 5 hamburgera, kad ona zapakuje 3. ili 4. fataj se noge, njoj hudoj nema mrdanja iz kioska dok se przi meso na rostilju!
:-D banda sa otoke?
ko je drzao taj gril, nije meša vlasnik MB-a?
tempuser

#116 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

baja wrote:
tempuser wrote:
:-D banda sa otoke?
ko je drzao taj gril, nije meša vlasnik MB-a?
Jah, nekad... :lol:
Pojma nema ko je drzao, ne sjacam se cak ni imena, znam samo da je bio crveni kisok!
dimnjacar

#117 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by dimnjacar »

tempuser wrote:Ne mogu da ga smjestim u glavi, gdje bio grill Maggie?
Image

Tačno ovdje.
:D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#118 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by bitanga_sa_otesa »

muha_sa wrote: bio sam cest gost u "Titaniku"--al se tu nije jelo :D
auuu :-D
tempuser

#119 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by tempuser »

dimnjacar wrote:
tempuser wrote:Ne mogu da ga smjestim u glavi, gdje bio grill Maggie?
Image

Tačno ovdje.
:D
Brao :thumbup: Milion puta prosao pored njega u tramvaju, sjecam se cak i ovog oblastog fonta kojim je ime bili ispisano...
Poslije rata tu bio trovac!
corsa

#120 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by corsa »

Joj kad se sjetim Meggie! Prvi fast food u životu. :-D :-D Kad me mama vodila doktoru (u vojnu bolnicu), uvijek sam dobijao hot dog iz Meggie kao nagradu! :-D :-D
rahmetli dedo

#121 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by rahmetli dedo »

Prva hamburgerdžinica, koliko me sjećanje služi, je bila "Hot", kod elektrotehničke u Pofalićima. Bio hamburger, čizburger i hot dog, sa sve onom napravom što se na nju nabijaju kifle. Čudo tehnike, milim negdje 1983. Tale bio kod duvanjare, niže Zudija. Erol kod elektroprivrede. Te druge ćevabdžinice gdje je sad SASE se ne sjećam, nema šanse.
Edit: sad kad vidim ove slike, Megi je bio Tale:)))
Last edited by rahmetli dedo on 16/11/2018 15:39, edited 1 time in total.
Banksy

#122 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by Banksy »

muha_sa wrote:
Jah...

karanana

#123 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by karanana »

joj sjecam se onih kita na koje nabijes kiflu da se zagrije iznutra prije nego ubacis hot dog
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#124 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by bitanga_sa_otesa »

burger king 1985-86,preko puta ascinice moscanica kod biblioteke,poslije preselio kod veterine,a na njegovo mjesto dosao betonski kiosk pekare panini,bile dobre zemicke s eurokremom :-D
van Basten

#125 Re: Al se nekad dobro jelo bas...

Post by van Basten »

tempuser wrote: Malo psolije toga o ovo temi pricam s jaranom i on me podsjeca na poslijeratnog trovaca sa Marindvora. Hamburger marka, pljeskavica dvije, s tim sto za pljeskavica meso hamburgera i razvaljano ga oklagijom da dobije na dimenzijama u 1/2 sa istim prilozima. :lol:
Jel to Tale bio? Na tramvajskoj kod danasnjeg scc kiosk?
A btw, u tom nizu kioska prije rata sjecam se dobrih krofni
Post Reply