STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Locked
kakavdanakneiskustvu

#101 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by kakavdanakneiskustvu »

HAVANA wrote:
ioannes wrote:ima jedan misao koji me konstantno okupira...
neke države bivše YU su napravile sve napore i kroz krvavi rat izašle iz jedne federacije i ostvarile nezavisnost. 20 god. kasnije ulažu ponovno sav napor da bi tu krvavo zarađenu nezavisnost odbacile, time što bi ponovo ušle u jednu drugu federaciju.
O cemu ti,ko je odbacuje i kakvu federaciju? To je proslo vrijeme i nema toga vise i da hoces.

EU?
ioannes

#102 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by ioannes »

naravno EU.
to je ironija kod svega toga
Fudo387

#103 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Fudo387 »

ioannes wrote:naravno EU.
to je ironija kod svega toga
Inace je ex yu slika i prilika danasnje eu... :roll:
ioannes

#104 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by ioannes »

ne radi se o tome...
nezavisnost znači da svoju politiku krojiš svojim rukama.
najvažnije nadležnosti se danas kroje u Briselu.
to je ironija borbe za nezavisnost
izgubljena dusa

#105 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by izgubljena dusa »

cyprus wrote:Šta mislim o bivšoj YU?

Jednostavno - najsvjetliji dio historije ovih prostora... Naravno, mislim na period 45-90...
:thumbup:
Fudo387

#106 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Fudo387 »

ioannes wrote:ne radi se o tome...
nezavisnost znači da svoju politiku krojiš svojim rukama.
najvažnije nadležnosti se danas kroje u Briselu.
to je ironija borbe za nezavisnost
Nema nikakve ironije u zelji da budes clan kluba bogatih i boljih. I koliko me sjecanje sluzi, EU se pristupa dobrovoljno, i udaris se nogom u guzicu od srece ako te prime. I bolje je za nekog da mu se politika kroji u naprednom Briselu nego zaostalom Beogradu.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#107 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by sabina1 »

cyprus wrote:Šta mislim o bivšoj YU?

Jednostavno - najsvjetliji dio historije ovih prostora... Naravno, mislim na period 45-90...
:kiss:
kakavdanakneiskustvu

#108 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

malo bode moci ovo bivsij u naslovu teme
Hemel

#109 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Hemel »

Ubi Fudo :lol:
kamberovica polje

#110 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by kamberovica polje »

Nivelacija wrote:
Banksy wrote:
Nivelacija wrote:
Danas bosanska sela imaju asfalt, rasvjetu, telefon, vodovod, kanalizaciju, podsticaje ako se bave poljoprivredom.
Naravno da imaju kad im je to prošli sistem sve doveo i uveo. Skapali bi u svojim gudurama da su čekali ove... Nisu u stanju ni zakrpiti napravljeno, stoka.
Ako je prosli sistem od 2000 godine onda dobro..

I opet da naglasim smece tada koje zaostaje za njemackom 50 godima smece sada koje zaostaje 50 godina.

Kad je vec natrpao bosnu rudnicima teskom industrijom izuzetno teskim fizickim poslovima mogao je barem metar autoputa napraviti..umjesto idiotskih bunkera, tek sad vidim da su sadasnje vlasti mozda i manje budale od druga tita i partije.
Treba stvari gledati u duhu vremena. U hladnom ratu su prioriteti bili drugačiji, ne samo u Jugi nego i svugdje.
U kapitalističkoj utopiji zvanoj SAD, crnci se nisu smjeli voziti u istom busu s bjelcima dok su kod nas studirali ravnopravno s našim ljudima. Tada je teška industrija bila pokretač svijeta i za tim svijetom (najrazvijenijim) se kaskalo 50 godina, a ne 100. Stvar je u tome da moraš u najmanju ruku kaskati za vremenom, a ne stajati na mjestu kao što mi radimo.
HAVANA

#111 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by HAVANA »

kakavdanakneiskustvu wrote:
HAVANA wrote:
ioannes wrote:ima jedan misao koji me konstantno okupira...
neke države bivše YU su napravile sve napore i kroz krvavi rat izašle iz jedne federacije i ostvarile nezavisnost. 20 god. kasnije ulažu ponovno sav napor da bi tu krvavo zarađenu nezavisnost odbacile, time što bi ponovo ušle u jednu drugu federaciju.
O cemu ti,ko je odbacuje i kakvu federaciju? To je proslo vrijeme i nema toga vise i da hoces.

EU?
Nece niko budale.Ja bi volio,sve je bolje od ovoga.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#112 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by pici »

vratilo se kmetstvo :thumbup: :bih: cuj fabriKe radnicima :lol: :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#113 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:I koliko me sjecanje sluzi, EU se pristupa dobrovoljno, i udaris se nogom u guzicu od srece ako te prime.
Al u Limburgu.
Haman2

#114 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Haman2 »

Dijelim Fudino misljenje.
Nema nikakve ironije u zelji da budes clan kluba bogatih i boljih. I koliko me sjecanje sluzi, EU se pristupa dobrovoljno, i udaris se nogom u guzicu od srece ako te prime. I bolje je za nekog da mu se politika kroji u naprednom Briselu nego zaostalom Beogradu.
Edin H.

#115 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Edin H. »

:wink:
MarlboroGold

#116 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by MarlboroGold »

Ne razumijem ljude koji govore o jugi u smislu da je hvale ili pljuju, a nisu živjeli u tom vremenu ili su bili bebe pa se ne sjećaju. Sve su to priče njihovih roditelja.
Pročitali par literatura, odgledali par dokumentaraca ili emisija o toj diskusiji i odmah pametni.
kakavdanakneiskustvu

#117 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

MarlboroGold wrote:Ne razumijem ljude koji govore o jugi u smislu da je hvale ili pljuju, a nisu živjeli u tom vremenu ili su bili bebe pa se ne sjećaju. Sve su to priče njihovih roditelja.

bas tako,meni bliska osoba toliko nahvali tu drzavu a tek krenula u skolu kad se drzava raspala
MarlboroGold

#118 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by MarlboroGold »

kakavdanakneiskustvu wrote:
MarlboroGold wrote:Ne razumijem ljude koji govore o jugi u smislu da je hvale ili pljuju, a nisu živjeli u tom vremenu ili su bili bebe pa se ne sjećaju. Sve su to priče njihovih roditelja.

bas tako,meni bliska osoba toliko nahvali tu drzavu a tek krenula u skolu kad se drzava raspala
Zato i kažem... i to često ih zanese kao da su bili vladajuća garnitura u tom vremenu ili pripadnici mladih muslimana. Smiješno.
kakavdanakneiskustvu

#119 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

da,smijesno
manijak1

#120 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by manijak1 »

:D mišljenja su logično :D podijeljena.Kompleksna tema za one koji su odrastali u njoj i one koji su rođeni za vrijeme izdisaja SFRJ.
Međutim kad se usporede načini i momenti života danas i juče ....sve se samo kaže.To ja zovem razlikom uzimanja i davanja .
Uglavnom guzica ne može bez buranije i obrnuto :D svi bi haman da sjede i da pada s neba :D i da nikad ništa ne valja .
Nije smiješno , nego tugaljivo žalosno na brzaka ocjenjivat ono što ne vidiš , iz ovog ili onog razloga.
Kontam da je ovo milionita tema posvećena SFRJ, koja će imati apsolutno isti početak , uvod , zaplet i kraj.
LBVIEW

#121 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by LBVIEW »

Uglavnom djeca funkcionera bivseg rezima, sto o istom znaju iz prica svojih roditelja, a na svaku kritiku istog pocnu dijeliti epitetete kriticarima.
Pa red spavanja na klupi, farmerki u Trstu, ekskurzija u Spaniji i sl. :mrgreen: Redove za kafu i ulje, par-nepar tocenja benzina, iskljucenje struje i sl. su naravno zaboravili, odnosno o tome im nisu pricali. :mrgreen:
Kao i cinjenicu da su juznoslovensku zajebnicu razjebali "vojnici" tog istog rezima, a ne ekstremna emigracija.
Adzic, Kadijevic, Raseta, Mladic, Djukic, Sljivancanin...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#122 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by _BataZiv_0809 »

Misliti pozitivno o toj drzavi stvar je principa ne samo licnog iskustva.

Boktejebo isao sam u obdaniste koje je izgradila ta drzava, osnovnu skolu koju je izgradila ta drzava, srednju skolu koju je izgradila ta drzava, fakultet koji je osnovala i izgradila ta drzava, nastavnici i profesori su ljudi koje je skolovala ta drzava, imam struju iz termoelektrane koju je izgradila ta drzava, imam tekucu vodu iz zahvaljujuci sistemu vodosnabdjevanja koji je izgradila ta drzava, svaki danom se vozim cestama koje je izgradila ta drzava....imam oci, znam da to nije sa Marsa palo i da je to neko morao izgraditi i zato de popustite vise sa vasim relativizacijama, nek svako voli i postuje ono sto mu je cejf.

Ima Korintijans Botafogo kec poklon kvota, pametnije vam je to. :D
Fudo387

#123 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Misliti pozitivno o toj drzavi stvar je principa ne samo licnog iskustva.

Boktejebo isao sam u obdaniste koje je izgradila ta drzava, osnovnu skolu koju je izgradila ta drzava, srednju skolu koju je izgradila ta drzava, fakultet koji je osnovala i izgradila ta drzava, nastavnici i profesori su ljudi koje je skolovala ta drzava, imam struju iz termoelektrane koju je izgradila ta drzava, imam tekucu vodu iz zahvaljujuci sistemu vodosnabdjevanja koji je izgradila ta drzava, svaki danom se vozim cestama koje je izgradila ta drzava....imam oci, znam da to nije sa Marsa palo i da je to neko morao izgraditi i zato de popustite vise sa vasim relativizacijama, nek svako voli i postuje ono sto mu je cejf.

Ima Korintijans Botafogo kec poklon kvota, pametnije vam je to. :D
Al su ga izgradili, halal im cufta.
dezurni_ucenik

#124 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by dezurni_ucenik »

Pa ko vam razjeba tu ljepotu od drzave?
insomnia78

#125 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by insomnia78 »

Pa glupo bi bilo da do 90-tih nisi imo nesto od toga
Locked