ne govorim o kontroli nego o pristupu problemu, načinu na koji se bošnjački politički vrh odnosio prema događajima u hrvatskoj a bogami dobrim dijelom i u bih, šta se nakon toga očekivalo.Chmoljo wrote:kako si samo namazan... ti vrlo dobro znaš koliko je Sarajevo u stvari imalo kontrolu na tim teritorijama s kojih su vođene te operacije, pa ipak potenciraš tu stvar...osa wrote:
sve stvari koje su se desile u bih desile su se nakon vukovara i pokolja u hrvatskoj, zato mi nije jasno zašto je netko očekivao da hrvatska priskoči u pomoć bosni i bošnjacima , kad su oni onako indiferentno promatrali rat u hrvatskoj, koji je uzgred budi rečeno dobrim dijelom vođen s teritorija bih.![]()
![]()
eee oso, oso...
(s)Republika Hrvatska 1990/1995
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- osa
#101 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
- Banksy
#102 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
Nikako, vjerovali smo JNA
mi smo ti, površni, glupi i naivni, do jeseni '92. gledali u nebo i čekali NATO intervenciju
tim su smješnije hrvatske primjedbe o namjerama i planovima bosanskog rukovodstva
nismo ti mi znali ni gdje nam je dupe ni gdje glava
mi smo ti, površni, glupi i naivni, do jeseni '92. gledali u nebo i čekali NATO intervenciju
tim su smješnije hrvatske primjedbe o namjerama i planovima bosanskog rukovodstva
nismo ti mi znali ni gdje nam je dupe ni gdje glava
- pustopoljina
#103 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
posebno hrvatske primjedbe-gdje je jedan dio hrvatske ratovao,a drugi isao na skijanje,a zagreb bio kazablanka prepuna olosa.
a bosna od 1992.samostalna.
a bosna od 1992.samostalna.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#104 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
ali to nije tema... valjda je tema kako je to odjeknulo u Bosni kod onih koji nisu povezani s vlastima...kod običnog naroda, intelektualaca, u medijima...osa wrote:ne govorim o kontroli nego o pristupu problemu, načinu na koji se bošnjački politički vrh odnosio prema događajima u hrvatskoj a bogami dobrim dijelom i u bih, šta se nakon toga očekivalo.Chmoljo wrote:
kako si samo namazan... ti vrlo dobro znaš koliko je Sarajevo u stvari imalo kontrolu na tim teritorijama s kojih su vođene te operacije, pa ipak potenciraš tu stvar...![]()
![]()
eee oso, oso...
osim toga, više su naše vlasti napravile štete nama samima nego drugima, ali opet, to je za drugu temu (kojih je by the way bilo milijardu)...
- Amila♥Emir
#105 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
kako je u hrvatskoj odjeknula oluja (uredu, s pomoci amerike i njemacke), tako je i u bosni trebala da odjekne ta ofanziva, medjutim, nije odjeknulo, jer smo na kraju, zahvaljujuci dayton-u opet postali zrtve, 5. korpus na dlanu imao banjaluku i samo cekao kada ce uletiti i vratiti zajedno sa hrvatskom armijom, kojoj nije samo bilo na umu da oslobodi bosnu radi titinog bratstva i jedinstva (to nam je vec '91. tudjman sa svojim jos vecim prijateljem milosevicem pokazao
), grad sa enormnom koncentracijom cetnickog stanovnistva
medjutim, ponovo su srbi se vidjeli kao zrtve, kao sto je to i bilo u martu '92. u sarajevu (znamo celine postupke) i nato (citaj amerika) nije smjela da dozvoli da se dogodi jos jedna srebrenica, samo sto bi exodus, koji su svi ocekivali od zlocestih ljiljana nad srbima, bio veci i ogromniji nego sto je bila srebrenica, ali....
ne znam sta hocemo vise, 49% Repke, 51% federacije, prejako
(ironija)
medjutim, ponovo su srbi se vidjeli kao zrtve, kao sto je to i bilo u martu '92. u sarajevu (znamo celine postupke) i nato (citaj amerika) nije smjela da dozvoli da se dogodi jos jedna srebrenica, samo sto bi exodus, koji su svi ocekivali od zlocestih ljiljana nad srbima, bio veci i ogromniji nego sto je bila srebrenica, ali....
- osa
#106 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
iz kojeg bi hrvatska vojska napravila išta što nije u korist samoj hrvatskoj i hrvatima, ne misliš li da je iluzorno očekivati da se vojska druge države bori za nečije druge interese.Amila♥Emir wrote:kako je u hrvatskoj odjeknula oluja (uredu, s pomoci amerike i njemacke), tako je i u bosni trebala da odjekne ta ofanziva, medjutim, nije odjeknulo, jer smo na kraju, zahvaljujuci dayton-u opet postali zrtve, 5. korpus na dlanu imao banjaluku i samo cekao kada ce uletiti i vratiti zajedno sa hrvatskom armijom, kojoj nije samo bilo na umu da oslobodi bosnu radi titinog bratstva i jedinstva (to nam je vec '91. tudjman sa svojim jos vecim prijateljem milosevicem pokazao), grad sa enormnom koncentracijom cetnickog stanovnistva
ne znam sta hocemo vise, 49% Repke, 51% federacije, prejako(ironija)
-
bosna123
#107 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
Ljudi moji zaista se ovdje bezveze prepucavamo to ne vodi nigdje. Ko je prvi, sta je ko mislio itd. Sta su Bosnjaci i Hrvati mislili o ratu u Hrvatskoj i na cijoj su strani pokazali su na referendumu februara '92. i to je gotova prica. Referendum je bio dakle nakon napada na Ravno, oktobra '91. i Bos. Brod, a prije napada na, uvjetno receno, bosnjacka mjesta Zvornik, Bijeljinu itd. Da su bili uz JNA drukcije bi glasali. Druga je stvar jesu li to i verbalno iskazivali, i to je ono sto mene nervira. Vecina naroda nece nikada verbalno ustati protiv javnog mnijenja i sluzbene politike.
I nije ovdje rijec samo o Bosnjacima, nego i o Hrvatima. Ja sam medju njima odrasla i mogu reci da se Hrvati u gradovima nisu ponasali puno drukcije od Bosnjaka dok je trajao rat u Hrvatskoj. Ovdje naglasavam po gradovima, na selima posebno kod nas u Posavini, ponasanje i Hrvata i Bosnjaka bilo je 100% anti JNA jos od kraja 80-tih. Ljudi su u mislima bili uz Hr.,ali nisu to smjeli javno reci da ne bi izgubili kakvu funkcijicu, da ne bi slucajno ko od kolega pomislio da su nacionalisti, ustase, ne daj Boze. Jednostavno nisu bili hrabri.
Ovdje mislim na generaciju nasih roditelja i starije, mladji ljudi su hvala Bogu bili mnogo hrabriji. Njih je taj sistem odgojio, skolovao, oblikovao i postojalo je to neko strahopostovanje prema JNA i svemu sto dolazi iz Bg. Znam sigurno desetak momaka iz mog gradica, koji su bili iz mijesanog srpsko-hrvatskog ili crnogorsko-hrvatskog braka, a koji su isli na Vukovar. Moglo se izbjeci, mnogo nasih bosnjackih momaka, koji i nisu mislili studirati, upisivali su neke fakultete u Sarajevu samo da ne idu na Slavoniju. Mislite da je tim njihovim roditeljima bilo jednostavno? Nije, ali ljudi se nisu mogli snaci. Tako da slobodno mozete postaviti i pitanje kako su Hrvati po gradovima reagirali, oni koji su bili sluzbenici, prosvjetni radnici, policajci, funkcioneri... Isto kao i Bosnjaci, sutali su i cekali... Kazem druga je stvar sta su zapravo mislili, to je referendum pokazao i opet naglasavam da su mladji ljudi, pa i moje generacije jasno iskazivali svoj stav...
Molila bih sve da se prestane sa omalovazavanjem kako Mostara, tako i Vukovara i ostalih stratista. Nema potrebe spustati se na taj nivo. Pozz
I nije ovdje rijec samo o Bosnjacima, nego i o Hrvatima. Ja sam medju njima odrasla i mogu reci da se Hrvati u gradovima nisu ponasali puno drukcije od Bosnjaka dok je trajao rat u Hrvatskoj. Ovdje naglasavam po gradovima, na selima posebno kod nas u Posavini, ponasanje i Hrvata i Bosnjaka bilo je 100% anti JNA jos od kraja 80-tih. Ljudi su u mislima bili uz Hr.,ali nisu to smjeli javno reci da ne bi izgubili kakvu funkcijicu, da ne bi slucajno ko od kolega pomislio da su nacionalisti, ustase, ne daj Boze. Jednostavno nisu bili hrabri.
Ovdje mislim na generaciju nasih roditelja i starije, mladji ljudi su hvala Bogu bili mnogo hrabriji. Njih je taj sistem odgojio, skolovao, oblikovao i postojalo je to neko strahopostovanje prema JNA i svemu sto dolazi iz Bg. Znam sigurno desetak momaka iz mog gradica, koji su bili iz mijesanog srpsko-hrvatskog ili crnogorsko-hrvatskog braka, a koji su isli na Vukovar. Moglo se izbjeci, mnogo nasih bosnjackih momaka, koji i nisu mislili studirati, upisivali su neke fakultete u Sarajevu samo da ne idu na Slavoniju. Mislite da je tim njihovim roditeljima bilo jednostavno? Nije, ali ljudi se nisu mogli snaci. Tako da slobodno mozete postaviti i pitanje kako su Hrvati po gradovima reagirali, oni koji su bili sluzbenici, prosvjetni radnici, policajci, funkcioneri... Isto kao i Bosnjaci, sutali su i cekali... Kazem druga je stvar sta su zapravo mislili, to je referendum pokazao i opet naglasavam da su mladji ljudi, pa i moje generacije jasno iskazivali svoj stav...
Molila bih sve da se prestane sa omalovazavanjem kako Mostara, tako i Vukovara i ostalih stratista. Nema potrebe spustati se na taj nivo. Pozz
Last edited by bosna123 on 03/03/2009 22:25, edited 1 time in total.
- Amila♥Emir
#108 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
ne prepucavamo se, samo sharujemo informacije medjusobno koje su interesantne za znati
@osa: to sam i mislio, sasvim tacno
@osa: to sam i mislio, sasvim tacno
-
kv99
#109 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
Pa sto onda citavo vrijeme spominjete da smo nezahvani jer je HV "oslobodila veliki dio BIH". Nije "oslobodila" vec je doslovno okupirala za svoj interes a ne za interes gradzana Bosne i Hercegovine. Dobro je da si sada barem to priznao.osa wrote:
iz kojeg bi hrvatska vojska napravila išta što nije u korist samoj hrvatskoj i hrvatima, ne misliš li da je iluzorno očekivati da se vojska druge države bori za nečije druge interese.
-
MA DAJ...
#110 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
osa wrote:ne govorim o kontroli nego o pristupu problemu, načinu na koji se bošnjački politički vrh odnosio prema događajima u hrvatskoj a bogami dobrim dijelom i u bih, šta se nakon toga očekivalo.Chmoljo wrote:kako si samo namazan... ti vrlo dobro znaš koliko je Sarajevo u stvari imalo kontrolu na tim teritorijama s kojih su vođene te operacije, pa ipak potenciraš tu stvar...osa wrote:
sve stvari koje su se desile u bih desile su se nakon vukovara i pokolja u hrvatskoj, zato mi nije jasno zašto je netko očekivao da hrvatska priskoči u pomoć bosni i bošnjacima , kad su oni onako indiferentno promatrali rat u hrvatskoj, koji je uzgred budi rečeno dobrim dijelom vođen s teritorija bih.![]()
![]()
eee oso, oso...
ma vas je bio samo problem kako da isposlujete dogovor sa milosevicem (ugovor iz karadjordjeva),o podjeli BiH,sto se vidjelo u Mostaru sa vasim namjerama i ciljevima...a vukovar je samo isceniran za daljni rasplet dogadaja u ex-jugi,
sto ce reci,sva krvoprolica u vezi vukovara,sto se desilo u njemu,ste vi hrvati (glasaci vodeci stranaka u hrvatskoj)saucesnici u tom zlocinu...
Mostar,Mostar vas jebe za vase zlocine,koje ste pocinili nad BiH...
-
MA DAJ...
#111 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
osa wrote:iz kojeg bi hrvatska vojska napravila išta što nije u korist samoj hrvatskoj i hrvatima, ne misliš li da je iluzorno očekivati da se vojska druge države bori za nečije druge interese.Amila♥Emir wrote:kako je u hrvatskoj odjeknula oluja (uredu, s pomoci amerike i njemacke), tako je i u bosni trebala da odjekne ta ofanziva, medjutim, nije odjeknulo, jer smo na kraju, zahvaljujuci dayton-u opet postali zrtve, 5. korpus na dlanu imao banjaluku i samo cekao kada ce uletiti i vratiti zajedno sa hrvatskom armijom, kojoj nije samo bilo na umu da oslobodi bosnu radi titinog bratstva i jedinstva (to nam je vec '91. tudjman sa svojim jos vecim prijateljem milosevicem pokazao), grad sa enormnom koncentracijom cetnickog stanovnistva
Samo da se prisjetimo sagoljevih izvjestaja 93,o zaplijeni oruzija u posusiu i cemu je sve to vodilo...jebes ti hv i njihove zasluge(a nema ih,poznato) koliko nas je taj prostak jebao po shuskovom nalogu...
-
Klodovik
#112 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
@osaosa wrote:Amila♥Emir wrote:naravno da su neki bosnjaci isli u hrvatski domovinski rat, u samoj posavini hrvatske, mnogo ljudi iz buduceg 5. korpusa su bili gore i branili sa hrvatima njihovu teritoriju, samo su kasnije hrvati ispali djubrad, nama kada je iran slao oruzje u ratu putem jadranskog mora i pored embarga, hrvati su primali prvo to oruzje i bilo je ako jedan metak bosancima koji su branili bosnu i hercegovinu ide, onda ide i hrvatima koji su branili hrvatsku metak![]()
a sto se tice mostara, mostar je po steti materijalnoj drugi vukovar, jer je grad sravljen sa zemljom bio, a i gdje nebi, kada dvoje orlova vise iznad glave
ljudi se skrivali po barakama, a ulazilo je vise tabuta/sanduka, nego sto je medicinske pomoci, heroji su ti ljudi koji su tada prezivjeli enklavu mostara
ali, kao i na cijeloj teritoriji BiH, bilo je da lova okrece metke na koga hoce, tako da su nasi(armija BiH) kada su skupili sta love, dali srbima da rokaju hrvate, a tako i hrvati srbima, jer su katolicki bosanci koji nisu osjecali duznost da brane "svoj grad" (ne smatram ga vise niti bogde njihovim, jer nemaju prava da ga smatraju svojim), sve na tome cinili da ga to temelja sruse i uniste sve sto je nemuslimansko i sto im se suprostavilo.
Bio sam na ljeto u Mostaru, mnogo toga jeste ponovo dignuto iz pepela, ali sam bas bio na "drugoj" strani, nisam se ok osjecao jer su dijelom ucinili to sto su htjeli, sramota![]()
sve stvari koje su se desile u bih desile su se nakon vukovara i pokolja u hrvatskoj, zato mi nije jasno zašto je netko očekivao da hrvatska priskoči u pomoć bosni i bošnjacima , kad su oni onako indiferentno promatrali rat u hrvatskoj, koji je uzgred budi rečeno dobrim dijelom vođen s teritorija bih.
Možda je taj "netko" bio Bošnjak koji je učestvovao u ratu u Hrvatskoj na njenoj strani. A takvih baš i nije bilo malo.
Što se pomoći tiče... nije se moralo ni odmagati. Jer, jeste bilo sasvim normalno očekivati npr. od državnog premijera i ministra odbrane (Jure Pelivan i Jerko Doko) da iskoriste svoju nacionalnu zastupljenost i ravnopravnost i obave dio posla koji im je pripadao.
- osa
#113 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
pa zato što je to istina, u ovom slučaju su se interesi poklopili tj. bili su isti, u mnogim drugim slučajevima nisu.kv99 wrote:Pa sto onda citavo vrijeme spominjete da smo nezahvani jer je HV "oslobodila veliki dio BIH". Nije "oslobodila" vec je doslovno okupirala za svoj interes a ne za interes gradzana Bosne i Hercegovine. Dobro je da si sada barem to priznao.osa wrote:
iz kojeg bi hrvatska vojska napravila išta što nije u korist samoj hrvatskoj i hrvatima, ne misliš li da je iluzorno očekivati da se vojska druge države bori za nečije druge interese.
- osa
#114 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
zar bi ti potencijalnom neprijatelju propustio i jedan metak?MA DAJ... wrote:osa wrote:iz kojeg bi hrvatska vojska napravila išta što nije u korist samoj hrvatskoj i hrvatima, ne misliš li da je iluzorno očekivati da se vojska druge države bori za nečije druge interese.Amila♥Emir wrote:kako je u hrvatskoj odjeknula oluja (uredu, s pomoci amerike i njemacke), tako je i u bosni trebala da odjekne ta ofanziva, medjutim, nije odjeknulo, jer smo na kraju, zahvaljujuci dayton-u opet postali zrtve, 5. korpus na dlanu imao banjaluku i samo cekao kada ce uletiti i vratiti zajedno sa hrvatskom armijom, kojoj nije samo bilo na umu da oslobodi bosnu radi titinog bratstva i jedinstva (to nam je vec '91. tudjman sa svojim jos vecim prijateljem milosevicem pokazao), grad sa enormnom koncentracijom cetnickog stanovnistva
Samo da se prisjetimo sagoljevih izvjestaja 93,o zaplijeni oruzija u posusiu i cemu je sve to vodilo...jebes ti hv i njihove zasluge(a nema ih,poznato) koliko nas je taj prostak jebao po shuskovom nalogu...
- Amila♥Emir
#115 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
kako god ga vi okrenete, mi smo najnaivniji narod svijeta i mi smo krivi tome sto se desilo, jer kada u hrvatskoj, koja je po etnickoj strukturi bila zastupljena sa manjim brojem srpskih (ortodoksnog naroda) ljudi, pocinje rat za "veliku srbiju", kako nismo mogli ocekivati u bosni gdje su tri etnicke grupe predstavljali zemlju
i pored nadrealista '91. i pored balasevicevog "requiem"-a pravili smo se pametni i kleli se na to da u bosni nema sanse da izbije rat, pa cak pocetkom etnickog ciscenja u zvorniku, bijeljini, nismo htjeli da vjerujemo da cemo najvise morati pretrpiti od ex-yu zemalja...
pricao mi je otac, da '91. godine u sarajevu sjedi i prica sa covjekom, bosancem, koji je iz ne znam kakvih i mogucih okolnostima mogao da pobjegne odatle[vukovar] tokom rata, pricao da ce biti krvoprolica u bosni, koje nije bilo od 2. svjetskog rata u evropi, a moj stari je klimao glavom i suplje prosipao kao i svaki sarajlija tada "ma kakav rat u sarajevo, sta vam je", a on ce mu na to "a u sarajevu ce biti najteze"
tako je i bilo, jebo naivan narod, koji nevjeruje svojim lesevima
i pored nadrealista '91. i pored balasevicevog "requiem"-a pravili smo se pametni i kleli se na to da u bosni nema sanse da izbije rat, pa cak pocetkom etnickog ciscenja u zvorniku, bijeljini, nismo htjeli da vjerujemo da cemo najvise morati pretrpiti od ex-yu zemalja...
pricao mi je otac, da '91. godine u sarajevu sjedi i prica sa covjekom, bosancem, koji je iz ne znam kakvih i mogucih okolnostima mogao da pobjegne odatle[vukovar] tokom rata, pricao da ce biti krvoprolica u bosni, koje nije bilo od 2. svjetskog rata u evropi, a moj stari je klimao glavom i suplje prosipao kao i svaki sarajlija tada "ma kakav rat u sarajevo, sta vam je", a on ce mu na to "a u sarajevu ce biti najteze"
-
dobar loš ja
#116 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
tulko tema je vukovar a ne mostarMA DAJ... wrote:splavar šime wrote:Znam samo da kada se spomene ime VUKOVAR treba ustati i sa poštovanjem i svom iskrenošću odati počast tom herojskom gradu,kao i Srebrenici.Ja ne želim da kao Bošnjak snosim krivicu za pasivnost i glupa razmišljanja nekih naših političara da rata u BiH neće biti kako se tada govorilo dok se nekoliko kilometara od nas žarilo i palilo i pila Hrvatska krv iz vinskih čaša po Vukovaru i pjevalo se uz četničke zastave : Biće mesa i salate klaće mo Hrvate a za nekoliko dana bi će pokolj Muslimana. Žalosne su bile te slike pijane četničke rulje kako uz ulojene šubare vode svezane civile po Vukovaru a iz bolnice izvode bolesne i vode ih na masovna pogubljenja.Vukovar je simbol Hrvatskoga otpora ali i simbol izdaje Hrvatskoga datašnjega političkoga vrha koi su mogli dosta više pomoći tom herojskome gradu,malo me to posijeti na neke naše gradove u BiH koi su bili zaboravljeni također od Vrha politike.Nadam se da ću uskoro ako Bog da posijetiti sa svojom porodicom taj herojski grad Vukovar i barem sa jednom crvenom ružom odati poštovanje tom gradu kao što sam odao poštovanje i gradovima po BiH kao recimo Srebrenici, Prjedoru, Goraždu, Mostaru i još mnogim gradovima. Pozdrav VUKOVARU.
FUJ od posta,FUUUJ...
Vukovar je bio simbol stradanja u tom periodu,ali ono sto se poslije desilo Vukovara,a to je Mostar i mislim da je sramotno danas spominjati stradanje Vukovara pored Mostarske golgote...
sjetiti se samo sta se desilo tom gradu i od cije ruke,stradanje Vukovara ce se momentalno zaboraviti.
- osa
#117 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
istina, kad sam se ja krajem 90. dao otkaz u ini i otišao u specijalnu policiju mup-a, od većeg dijela svoje familije iz bih nazivan sam tuđmanovcem(valjda je to trebala biti uvreda), bila je ista priča "ma vojska će to smiriti, neće biti rata, mi smo s komšijama uvijek bili dobri i sl.", jedino u hercegovini nije bilo takve priče, momci su se potrpali u autobuse i došli u zagreb i valbandon(kod pule) na obuku.Amila♥Emir wrote:kako god ga vi okrenete, mi smo najnaivniji narod svijeta i mi smo krivi tome sto se desilo, jer kada u hrvatskoj, koja je po etnickoj strukturi bila zastupljena sa manjim brojem srpskih (ortodoksnog naroda) ljudi, pocinje rat za "veliku srbiju", kako nismo mogli ocekivati u bosni gdje su tri etnicke grupe predstavljali zemlju![]()
![]()
-
MA DAJ...
#118 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
(ironija)[/quote]
iz kojeg bi hrvatska vojska napravila išta što nije u korist samoj hrvatskoj i hrvatima, ne misliš li da je iluzorno očekivati da se vojska druge države bori za nečije druge interese.[/quote]
Samo da se prisjetimo sagoljevih izvjestaja 93,o zaplijeni oruzija u posusiu i cemu je sve to vodilo...jebes ti hv i njihove zasluge(a nema ih,poznato) koliko nas je taj prostak jebao po shuskovom nalogu...[/quote]
zar bi ti potencijalnom neprijatelju propustio i jedan metak?[/quote]
poslije ovoga posta,za mene je zavrsena prica u vezi ove glupe teme,i mogu samo da zalim sto ne sravnise sa zemljom Dubrovnik i Split...
iz kojeg bi hrvatska vojska napravila išta što nije u korist samoj hrvatskoj i hrvatima, ne misliš li da je iluzorno očekivati da se vojska druge države bori za nečije druge interese.[/quote]
Samo da se prisjetimo sagoljevih izvjestaja 93,o zaplijeni oruzija u posusiu i cemu je sve to vodilo...jebes ti hv i njihove zasluge(a nema ih,poznato) koliko nas je taj prostak jebao po shuskovom nalogu...[/quote]
poslije ovoga posta,za mene je zavrsena prica u vezi ove glupe teme,i mogu samo da zalim sto ne sravnise sa zemljom Dubrovnik i Split...
- osa
-
dobar loš ja
#120 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
iz kojeg bi hrvatska vojska napravila išta što nije u korist samoj hrvatskoj i hrvatima, ne misliš li da je iluzorno očekivati da se vojska druge države bori za nečije druge interese.[/quote]MA DAJ... wrote:medjutim, ponovo su srbi se vidjeli kao zrtve, kao sto je to i bilo u martu '92. u sarajevu (znamo celine postupke) i nato (citaj amerika) nije smjela da dozvoli da se dogodi jos jedna srebrenica, samo sto bi exodus, koji su svi ocekivali od zlocestih ljiljana nad srbima, bio veci i ogromniji nego sto je bila srebrenica, ali....
poslije ovoga posta,za mene je zavrsena prica u vezi ove glupe teme,i mogu samo da zalim sto ne sravnise sa zemljom Dubrovnik i Split.. .[/quote]
u doslovnome smislu pogledajte tekst jednog tenkrea koji misli da zna što je rat i istina pitaj tatau i srtičeve? pametan čovjek zna što su mu pričali a ne savjetovali
-
dobar loš ja
#121 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
iz kojeg bi hrvatska vojska napravila išta što nije u korist samoj hrvatskoj i hrvatima, ne misliš li da je iluzorno očekivati da se vojska druge države bori za nečije druge interese.[/quote]MA DAJ... wrote:medjutim, ponovo su srbi se vidjeli kao zrtve, kao sto je to i bilo u martu '92. u sarajevu (znamo celine postupke) i nato (citaj amerika) nije smjela da dozvoli da se dogodi jos jedna srebrenica, samo sto bi exodus, koji su svi ocekivali od zlocestih ljiljana nad srbima, bio veci i ogromniji nego sto je bila srebrenica, ali....
poslije ovoga posta,za mene je zavrsena prica u vezi ove glupe teme,i mogu samo da zalim sto ne sravnise sa zemljom Dubrovnik i Split...[/quote]
-
dobar loš ja
#122 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
poslije ovoga posta,za mene je zavrsena prica u vezi ove glupe teme,i mogu samo da zalim sto ne sravnise sa zemljom Dubrovnik i Split...[/quote] ODLIČNO,TO NIJE NAŠ RAT NEGO NJIHOV:
- dalmatinka
#123 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
Postao/la MA DAJ... dana 21/02/2009 22:28
Vukovar...pljunem na to ime...PLJUC!!!
Što je to malo crveno u tvojoj glavi?Postao/la MA DAJ... dana 26/02/2009 22:10
- Amila♥Emir
#124 Re: Kako je pad Vukovara i cijela 91' odjeknula u Bosni?
mislim da ste fulili temu i da se na kraju manje radi o hrvatskoj, nego o bosni, sto je ustvari jezgro ove teme 
- pustopoljina