Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
SmokingMan

#101 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by SmokingMan »

superiska wrote:
SmokingMan wrote:(a niko joj nije branio,sa tim i da se udala ja bi zaista napustio kuću i preselio se na drugo mjesto,bez ikakvog kolebanja)
Izvini, možeš li odgovoriti (ako želiš) zašto bi ovo uradio? Iz ljutnje ili?
Nemam nikave potrebe za "strancem" u kući,šta će mi sa mojih 30+ godina u životu,ali bukvalno,za mene bi to bilo mučenje.jesam li ga "poželio" za rođendansi poklon ili novogodišnji poklon,nisam,kratko i jasno... :)
superiska

#102 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by superiska »

SmokingMan wrote:
superiska wrote:
SmokingMan wrote:(a niko joj nije branio,sa tim i da se udala ja bi zaista napustio kuću i preselio se na drugo mjesto,bez ikakvog kolebanja)
Izvini, možeš li odgovoriti (ako želiš) zašto bi ovo uradio? Iz ljutnje ili?
Nemam nikave potrebe za "strancem" u kući,šta će mi sa mojih 30+ godina u životu,ali bukvalno,za mene bi to bilo mučenje.jesam li ga "poželio" za rođendansi poklon ili novogodišnji poklon,nisam,kratko i jasno... :)
Da se tvoja mama kojim slučajem udala, a ti napustio kuću i preselio na drugo mjesto, da li bi bio sa mamom u kontaktu? Da li bi je obilazio?
SmokingMan

#103 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by SmokingMan »

superiska wrote: Da se tvoja mama kojim slučajem udala, a ti napustio kuću i preselio na drugo mjesto, da li bi bio sa mamom u kontaktu? Da li bi je obilazio?
Besmisleno je ne govoriti sa roditeljem zbog toga.
she+

#104 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by she+ »

sjao :lol: lik sa 18+ (30+ - 12 :D ) kaze da bi napustio kucu da mu se mati udala.. al ne i sto je mozda vrijeme jer ima dovoljno ljeta u guzici

i cuj ti ne treba njemu novi tata :lol: kakvo razmazeno deriste :run:
superiska

#105 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by superiska »

SmokingMan wrote:
superiska wrote: Da se tvoja mama kojim slučajem udala, a ti napustio kuću i preselio na drugo mjesto, da li bi bio sa mamom u kontaktu? Da li bi je obilazio?
Nisam to pitala :-D
Šta misliš hoće li ti biti žao što mama nema nekoga s kim će piti kafu kada ti budeš vodio svoj život (kad budeš imao suprugu, djecu...pa ne budeš baš full posvečen majci)?
Hvala što odgovaraš na pitanja.
SmokingMan

#106 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by SmokingMan »

superiska wrote:
SmokingMan wrote:
Nisam to pitala :-D
Šta misliš hoće li ti biti žao što mama nema nekoga s kim će piti kafu kada ti budeš vodio svoj život (kad budeš imao suprugu, djecu...pa ne budeš baš full posvečen majci)?
Hvala što odgovaraš na pitanja.
Ljudi dolaze i odlaze iz naših života,i mi se moramo suočiti sa time i nekako krenuti dalje,ma koliko god to bilo bolno.Neki gube mnoge osobe u kraćem vremenskom razdoblju,a neki opet imaju malo više sreće,ali u globalu svi su na kraju gubitnici.

Mnogo je maglovito kada bi sada govorio o skorijem ulasku u brak....

Ja i stara ćemo popit još mnogo kafa zajedno,tako da ne vidim razlog za neku zabrinutost... :thumbup:
moonca

#107 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moonca »

SmokingMan wrote:
Potpuno te razumijem.Imam blisku osobu sa istim stavom.

Moze dolaziti i boraviti ali, ne biti njegov dom.
moonca

#108 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moonca »

she+ wrote:sjao :lol: lik sa 18+ (30+ - 12 :D ) kaze da bi napustio kucu da mu se mati udala.. al ne i sto je mozda vrijeme jer ima dovoljno ljeta u guzici

Pa ne treba mu sa 30+ . Sta je tu smijesno.
she+

#109 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by she+ »

zapravo je i tuzno da neko sa preko 30 godina dozivljava majku samo kroz tu njenu roditeljsku ulogu

ne, nije bitno treba li njoj muskarac, vec jel on, sunce ti poljubim, pozelio novog tatu za rodjendan

kakav propuh u glavi
moonca

#110 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moonca »

Mislim da bi bilo malo cudno da je ne dozivljava kao roditelja.

Napisao je -ako bi se ona udala on bi napustio kucu/stan sto je sasvim razumljiiv stav.
Last edited by moonca on 03/10/2018 12:51, edited 2 times in total.
duminjo

#111 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by duminjo »

SmokingMan wrote: Ljudi dolaze i odlaze iz naših života,i mi se moramo suočiti sa time i nekako krenuti dalje,ma koliko god to bilo bolno.Neki gube mnoge osobe u kraćem vremenskom razdoblju,a neki opet imaju malo više sreće,ali u globalu svi su na kraju gubitnici.

Ja i stara ćemo popit još mnogo kafa zajedno,tako da ne vidim razlog za neku zabrinutost... :thumbup:
Izvini druze što se petljam al nekako moram pa makar na guzicu.
Zasto unaprijed osudjujes majku, koju toliko Volis, da Zivi sama svoju Starost? Pomislis li da si možda sebican i nezahvalan? Ako imas neku sliku buducnosti, 10/20 godina unaprijed a svi bi je trebali imati, kako i gdje Vidis sebe i kako i gdje Vidis majku?
superiska

#112 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by superiska »

moonca wrote:
she+ wrote:sjao :lol: lik sa 18+ (30+ - 12 :D ) kaze da bi napustio kucu da mu se mati udala.. al ne i sto je mozda vrijeme jer ima dovoljno ljeta u guzici

Nije stvar da li njemu treba, naravno da mu ne treba. Postavlja se pitanje je li to sebično prema majci. Da li je njoj to potrebno :-?

Moja komšinica je ostala bez supruga kada je imala 32 godine. Cijeli život je posvetila sinovima, nikoga nije imala (makar ne javno). Prije par godina oba sina su se oženila, osnovala svoju porodicu a ona se udala sada sa 50+ godina i otišla živjeti kod novog supruga. Djeca se nipošto nisu na nju naljutila, čak naprotiv ali zato....ostatak porodice :-) ovakva je/onakva je :shock: Niko nije ni pomislio da se možda čak i sklonila da ne smeta djeci.
Po meni je ovaj primjer sasvim ok mada je ona prilično rizikovala. U tim godinama vrlo su male šanse da se nađe neko za provesti ostatak života.

Drugi slučaj, suprug teško bolestan, djeca prilično velika, 20+ godina. Suprug u inostranstvu na liječenju a ona počinje vezu sa njegovim prijateljem. Suprug umire, dženaza završena, ona trk kod novog :run: Djeca manje-više prihvatila.

Oba navedena primjera su ekstremna, iz krajnosti u krajnost.
she+

#113 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by she+ »

moonca wrote:Mislim da bi bilo malo cudno da je ne dozivljava kao roditelja.
ja napisah da je dozivaljava samo kao majku, valjda sad kontas razliku
moonca wrote:Napisao je -ako bi se ona udala on bi napustio kucu/stan sto je sasvim razumljiiv stav.
ma napustio bi klinac, garant jos zivi sa njom :mrgreen:
moonca

#114 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moonca »

Zasto su ekstremna.

Drugi slucaj - slicna situacija, zena i on u 70+ nakon par mjeseci poceli zivjeti skupa . djeca u svojim 50 + odusevljena.
On je nakon nekoliko godina umro prvi, ona tada vec bila u bolnici , umrla nakon par dana.
she+

#115 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by she+ »

duminjo wrote: Ako imas neku sliku buducnosti, 10/20 godina unaprijed a svi bi je trebali imati, kako i gdje Vidis sebe i kako i gdje Vidis majku?
Image
moonca

#116 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moonca »

she+ wrote:
moonca wrote:Mislim da bi bilo malo cudno da je ne dozivljava kao roditelja.
ja napisah da je dozivaljava samo kao majku, valjda sad kontas razliku
moonca wrote:Napisao je -ako bi se ona udala on bi napustio kucu/stan sto je sasvim razumljiiv stav.
ma napustio bi klinac, garant jos zivi sa njom :mrgreen:
Razumijem te. Ona moze imati prijatelja i druziti se ali ako sin nije da provodi vrijeme u kuci dok je i on prisutan onda majka treba da odluci kako da postupi.

Vjerujem da zivi, sto je ok. ako se majka ne protivi a i njemu ne smeta.To je njegov dom.
Sto se nije osalmostalio :?: moze biti opravdanih razloga.
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#117 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by lmo »

sadie_forever wrote:
Lijepo je kad toga ima,ali ima i ovog gore sto sam ja navela,ta djeca se povuku u sebe posebno ako nemaju oca(ako je umro)..ako je razvod,moze im otac dati tu paznju koju pruza ocuh pa i ne osjete puno

jedno je jasno za djecu je trauma to,i ako se pokusava to ublazit jer danas je moderno i in podrzavat nove porodice,ali neki dan sam citala i to na njemackom da su sad vec odrastla djeca razvod mame i babe svrstali kao najveci stres dozivljen u zivotu

za traume je isključivo kriv pogrešan stav prema životu.
i sastajanja i rastajanja partnera su prirodna, ali na umu se mora imati baš to...da se rastaješ od partnera, ne od djeteta. ukoliko su oba roditelja razumni, odgovorni i spremni na roditeljstvo, traume neće biti, garantovano.
ona nastaje zbog neodgovornih, nespremnih i nezrelih ljudi koji su se sebi dali za pravo da se nazivaju roditeljima bez ikakve osnove...
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#118 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by lmo »

i, ne mogu a da ne izjavim.... naprosto sam šokirana pojedinim izjavama. :shock:
travar

#119 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by travar »

HAVANA wrote:Ja bi volio da se moja majka udala.Tek sad vidim i shvatam kako joj je bilo,sama,sjebana od razvoda,radi i zaradi za sebe i dvoje djece,trpi i izguraj sve probleme i mladalacka ludila,a njih je i vise kod djece razvedenih roditelja,sve to prodje i odosmo mi svojim putem...Sto puta sam rekao,da me sad zovne haj nosaj me krkace po carsiji ,ceif mi...Odma bi.A ne sta drugo.Kraljica,tito,bog otac...A opet,nista ne trazi,nikad...samo da cuje glas,da vidi,da je sve ok...
:kiss: no homo :mrgreen:
SmokingMan

#120 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by SmokingMan »

duminjo wrote:
SmokingMan wrote: Ljudi dolaze i odlaze iz naših života,i mi se moramo suočiti sa time i nekako krenuti dalje,ma koliko god to bilo bolno.Neki gube mnoge osobe u kraćem vremenskom razdoblju,a neki opet imaju malo više sreće,ali u globalu svi su na kraju gubitnici.

Izvini druze što se petljam al nekako moram pa makar na guzicu.
Zasto unaprijed osudjujes majku, koju toliko Volis, da Zivi sama svoju Starost? Pomislis li da si možda sebican i nezahvalan? Ako imas neku sliku buducnosti, 10/20 godina unaprijed a svi bi je trebali imati, kako i gdje Vidis sebe i kako i gdje Vidis majku?
...
triconja

#121 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by triconja »

lmo wrote:i, ne mogu a da ne izjavim.... naprosto sam šokirana pojedinim izjavama. :shock:
Sta si ti bogati ocekivala? :lol: :lol: :lol:
alibaba_i_30_godina

#122 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by alibaba_i_30_godina »

moonca wrote:

Kaže lik sa 30+ godina da bi odmah napustio kući, a ja se pitam šta je čekao do sada, idi bolan iz te kuće, šta smetaš ljudima neka požive kako treba!! :D

Ovo samo kod nas na ovom Balkanu ima da zreli ljudi sa 30+ godina još uvijek žive sa roditeljima, pa čak i oni koji imaju poprilično dobre uslove da mogu sve sami sebi finasirati... da ne počnete odmah kako nema posla kod nas ili kako se malo zarađuje.
moonca

#123 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by moonca »

alibaba_i_30_godina wrote:
Ovo samo kod nas na ovom Balkanu ima da zreli ljudi sa 30+ godina još uvijek žive sa roditeljima, pa čak i oni koji imaju poprilično dobre uslove da mogu sve sami sebi finasirati... da ne počnete odmah kako nema posla kod nas ili kako se malo zarađuje.
I na zapadu odlaze radi skolovanja vec u 19--im ali, ima slucajeva da se vrate sa 30 ..za neko vrijeme. :-)
Cak, evo neki dan zena prica sin dosao sa zenom i dvoje djece i cuko.... bez pitanja..uselio. Njoj je oko 80godina i nije mogla reagovati, prihvatila je novonastalu situaciju precutno.

Kod nas je to povezano sa nemogucnosti nalazenja posla, a i nije toliko u nasoj kulturi da djeca odlaze ako nije drugi grad u pitanju. :)
SmokingMan

#124 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by SmokingMan »

alibaba_i_30_godina wrote:
moonca wrote:

Kaže lik sa 30+ godina da bi odmah napustio kući, a ja se pitam šta je čekao do sada, idi bolan iz te kuće, šta smetaš ljudima neka požive kako treba!! :D

Ako te interesuje,imam poprilično veliku kuću,posao takoađe,ali eto sve se svelo na puka nagađanja forumaša,šta i kako bi trebao da radim.sve popraćeno ciničnim komentarima,kao da svako svakog poznaje ovde lično,shodno mahalskom mentalitetu.Ne stidm se što i dalje živim sa majkom,ta žena je,uz sestru koja sada živi vani, jedina bila i uz mene kada sam prolazio kroz najteže periode u životu,nikoga tada nije bilo,ni familije,ni prijatelja.Ja cijenim njene postupke prema meni za koje se ni za 1.000 života neću moći iskupti,i nikad je ne bi sputavao niti uslovljavao nekim stvarima.ja sve mogu riješit na lijep način,bez sukoba,i ona to dobro zna.Moje odluke ne mogu diktirati njenu sreću,niti obrnuto,ali ja jednostavno ne bi želio živjeti sa nekim drugim za koga bi se moja majka eventualno udala,ona je slobodna da radi šta joj je volja,to joj niakda nije bilo uskraćivano,ja imam svoj stav koji je sigurno bolji od nekog zajedničkog života nazor,to nije dobro za nikoga.Meni je moj otac značio sve iako smo rijetko vrijeme provodili zajedno,radio je i nije bio čovjek koji je nešto naročito pokazivao emocije,a daleko da nas nije volio,ali ja shvatam u potpunosti zašto je to bilo tako svo vrijeme,i nikada mu nisam zamjerio zbogo toga,to je stvar koja će vjećno ostati između nas dvojice.Kakav god da je bio,on je bio moj otac,i tu se završava sva mistika,shvatio to neko ili ne. :)
Last edited by SmokingMan on 03/10/2018 16:41, edited 2 times in total.
sadie_forever

#125 Re: Da se roditelj ponovo uda/ozeni''?

Post by sadie_forever »

A zasto nebi volio da ti se mati uda,ako je sama?
Post Reply