ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?

Post Reply
novalic

#101 Re: Hvala ti Bože pa nam podari rahmetli Aliju.

Post by novalic »

SCORPIUS wrote:
mIRCerka wrote:Kanone, niGDE ja ne bEzim.....
samo se ljudski povucem jer ne zelim da vrijedjas moju inteligenciju....
ali vidim da si ti samo jos jedan koji smatra da jedna zena vrijedi pola muskarca...
za tvoju informaciju, kada su ABiH vojnici krenuli kroz tunel na Igman, "moralista brigade" (efendija u panciru) im kaze: Idite ljudi, prodjite kroz tunel, na vas misli Predsjednik Alija (nepotrebno petlja njega u ispracaj vojske)- jedan vojnik slucajno zape za kolica kojima se A.I.Vozio (kolica sa Foteljom) i nezgodno pade i rece J** ti A** majku (takodjer nepotrebna psovka, ali ocekivati je u demokratskoj drzavi da mozes dosta toga reci) kad ce VP (Vojna Policija): Mali hajd vamo.... i odleza dijete 14 dana....radi psovke.... u sred rata....a fol demokratija....

nego, kanone, drzi se ti svoje dijaspore, a nas se pusti.....
Tito ostaje Tito, najbolji diktator na svijetu.
S tim diktatorom smo mogli i na more, i na planinu, a i u Ameriku, bez vize, bez straha da ces osvanuti zaklan jer se "pogresno" zoves....
I opet kazem NE BJEZIM ja od diskusije, samo ti fali argumenata.....

PS Ono najbolje sto nam je Tito pruzio jeste sto smo svi imali jednu naciju.. Svi smo bili Jugosloveni.... a tek smo 1991. naucili da smo Bosnjaci/Hrvati/Pravoslavci.....
Gluposti. hrvat/pravoslavac.Saberi se.

Nažalost samo mi Muslimani smo tek naučili ko smo i šta smo, dok su drugi znali ko su i šta su.Više smo morali učiti o drugim nego o sebi.
Eto ni danas mnogi ne znaju šta se desilo Bošnjačkoj omladini koji su poklani i sahranjeni kraj Alipašine đamije, da u centru SA.
Što se tiće viza, nisu nam davali vize što mo im lijepi i što nas vole,juga je u to vrijeme bila neoprdijeljena a bila je sila, pa se zapad bojao da se ne priklonimo SSSR, ˝bukvalno SSSR i zapad su se takmićili za jugu˝.

Tito je velićina svog vremena,mada je reagirao poslije 2 svjetskog rata kada su Bosnu htjeli podijeliti, on se založio da i dalje postoji kao federalna jedinica.S druge strane rahmetli Alija je za nas Bošnjake daleko veća ikona.Nije imao ni od kog podršku ali eto opstali smo.Da nije njega bilo cijela BiH bi bila jedna velika Srebrenica, a današnje komunjare se nadaju da bi ih četnici poštedili.Moj komšija Musliman prije agresije dao sinu ime dragan, da bi im se ˝uvukao˝, na to njemu srbin đaba ti ime on nosi tursku poganu krv.
Tita poštujem.
rahmetli Aliji se divim.On je za mene najveća ikona Bošnjačkog naroda.
meni je moja baka uvijek govorila cuvaj se co'eka koji ne razlikuje c i c

:lol: :lol:
novalic

Post by novalic »

mIRCerka wrote:
novalic wrote:ma ne kontam.. steta sto sam daleko... volan..
Steta sto ne mozes vidjeti kako vozim Titovim Stazama Poligona...
:D
idem..uzivajte :D
dabogda polozila od prve i svim muskarcima prkosila

( ja jesam, i bratu i rodjacima... ma svima)
danas

Post by danas »

Vecinske glasove za Predsjednistvo mile nam drzave dobili su Alija Izetbegovic, kao bosnjacki kandidat, a ispred Koalicije za cjelovitu i demokratsku B&H sa ukupno 511309 glasova, Zivko Radisic kao srpski kandidat, a ispred koalicije SLOGA sa 360286 glasova, te Ante Jelavic kao hrvatski kandidat (HDZ) sa 189408 osvojenih glasova. Njih ce se trojica u naredne 4 godine, do narednih izbora za Predsjednistvo, izmjenjivati na demokratskom ringispilu za predsjednika predsjednistva.

http://www.ddh.nl/org/poo/bsh/politiki/0998.htm

Kad je Tito to glasat?
govorimo o izborima iz 1990-e! ti postiras rezultate izbora 1998-e! alija je dobio predsjednistvo nelegalno 1990-e, i to je cinjenica koju zna svako ko je glasao te godine i ko je pratio politicka zbivanja.

1990 Election Results for Bosnia

Presidential Elections 2nd Round
Fikret Abdic SDA (Muslim) 44%
Alija Izetbegovic SDA (Muslim) 37%

Nikola Koljevic SDS (Serb) 25%
Biljana Plavsic SDS (Serb) 24%
Stepan Kljuic HDZ (Croat) 21%
Franjo Boras HDZ (Croat) 19%
Ejup Ganic SDA (Yugoslav)

Nenad Kecmanovic Reformist (Serb) 21% Not elected
Last edited by danas on 30/06/2005 17:07, edited 3 times in total.
Zadig

Post by Zadig »

mislih ch i ch
:lol:

:D :D
Toozla

Post by Toozla »

novalic wrote:
mIRCerka wrote:
novalic wrote:ma ne kontam.. steta sto sam daleko... volan..
Steta sto ne mozes vidjeti kako vozim Titovim Stazama Poligona...
idem..uzivajte :D
dabogda polozila od prve i svim muskarcima prkosila

( ja jesam, i bratu i rodjacima... ma svima)
....aaaaaaa....a ja sve kontao zene, uglavnom, slabi vozaci.... :D :D :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Jah nekakvih budaletina na temi, vidi se da su i Tito i Alija u naslovu.

Fluid, de dodaj i Bregu u naslov pa nek ide sve u picku materinu... :D
dr.

#107 Re: Hvala ti Bože pa nam podari rahmetli Aliju.

Post by dr. »

novalic wrote:
SCORPIUS wrote:
ali vidim da si ti samo jos jedan koji smatra da jedna zena vrijedi pola muskarca...
za tvoju informaciju, kada su ABiH vojnici krenuli kroz tunel na Igman, "moralista brigade" (efendija u panciru) im kaze: Idite ljudi, prodjite kroz tunel, na vas misli Predsjednik Alija (nepotrebno petlja njega u ispracaj vojske)- jedan vojnik slucajno zape za kolica kojima se A.I.Vozio (kolica sa Foteljom) i nezgodno pade i rece J** ti A** majku (takodjer nepotrebna psovka, ali ocekivati je u demokratskoj drzavi da mozes dosta toga reci) kad ce VP (Vojna Policija): Mali hajd vamo.... i odleza dijete 14 dana....radi psovke.... u sred rata....a fol demokratija....

S tim diktatorom smo mogli i na more, i na planinu, a i u Ameriku, bez vize, bez straha da ces osvanuti zaklan jer se "pogresno" zoves....

PS Ono najbolje sto nam je Tito pruzio jeste sto smo svi imali jednu naciju.. Svi smo bili Jugosloveni.... a tek smo 1991. naucili da smo Bosnjaci/Hrvati/Pravoslavci.....

Nažalost samo mi Muslimani smo tek naučili ko smo i šta smo, dok su drugi znali ko su i šta su.Više smo morali učiti o drugim nego o sebi.
Eto ni danas mnogi ne znaju šta se desilo Bošnjačkoj omladini koji su poklani i sahranjeni kraj Alipašine đamije, da u centru SA.
Što se tiće viza, nisu nam davali vize što mo im lijepi i što nas vole,juga je u to vrijeme bila neoprdijeljena a bila je sila, pa se zapad bojao da se ne priklonimo SSSR, ˝bukvalno SSSR i zapad su se takmićili za jugu˝.

Tito je velićina svog vremena,mada je reagirao poslije 2 svjetskog rata kada su Bosnu htjeli podijeliti, on se založio da i dalje postoji kao federalna jedinica.S druge strane rahmetli Alija je za nas Bošnjake daleko veća ikona.Nije imao ni od kog podršku ali eto opstali smo.Da nije njega bilo cijela BiH bi bila jedna velika Srebrenica, a današnje komunjare se nadaju da bi ih četnici poštedili.Moj komšija Musliman prije agresije dao sinu ime dragan, da bi im se ˝uvukao˝, na to njemu srbin đaba ti ime on nosi tursku poganu krv.
Tita poštujem.

A meni moja, cuvaj se komsije koji uci dijete da "Turke" treba poklat ili u Aziju procherat.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

...a joj sege
Zadig

Post by Zadig »

Hajd dje, vec STA ih radja jebote !

Valjda se nije imalo za abortus
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Zadig wrote:
Hajd dje, vec STA ih radja jebote !

Valjda se nije imalo za abortus
Haman... :D

Da mu se makar pupcana vrpca zapetljala... Oko vrata... :-)

Nismo nakafali, al nikako...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

forum-x wrote:Kur*e se ovde moderatori misle da su neko i nesto na forumu. Da mogu nekom zabranit, eto ni to nemozete :D

Da malo peremo mozgove antibosnjackoj ligi dario i co :D
Jesi fraaaajeeeer... :D
Krivokapic

Post by Krivokapic »

ma dobri su i jedan i drugi
Dezze

#113 Re: Hvala ti Bože pa nam podari rahmetli Aliju.

Post by Dezze »

novalic wrote:
SCORPIUS wrote:

Tita poštujem.

Druze, niko ti ne daje vize zato sto si im lijep ili sto te vole. Vize se daju iz sigurnosnih (djelimicno ekonomskih) razloga. Ako drzava procijeni da gradjani neke zemlje predstavljaju opasnost za sigurnost svojih gradjana, onda ce im uvesti vize. Zanimljivo kako mi iz BiH nismo predstavljali opasnost za Titovo vrijeme, a evo predstavljamo otkako nam je Alje.

Drugo, ne znam odakle si, ko i i sta, ali zanimljivo da Bosnjacina kao ti ne zna da je Alija imao izuzetno JAKU POTPORU ISLAMSKOG SVIJETA! Dakle, nije bas bio izgubljen....
winetou

Post by winetou »

Ako drzava procijeni da gradjani neke zemlje predstavljaju opasnost za sigurnost svojih gradjana, onda ce im uvesti vize.
E vala nije ni zbog toga.
Dezze

Post by Dezze »

Zadig wrote:
mislih ch i ch
:lol:

:D :D
Misli tvrdo i meko :D
Dezze

Post by Dezze »

winetou wrote:
Ako drzava procijeni da gradjani neke zemlje predstavljaju opasnost za sigurnost svojih gradjana, onda ce im uvesti vize.
Jok. Eto de ti reci.
Krivokapic

Post by Krivokapic »

:zzzz:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:D Joza je imao POTPORU cijeloga svijeta, .... izostala je samo od unutrasnjeg neprijatelja, ... koji se evo, docepa vlasti. :zzzz: :D
halo

Post by halo »

Krivokapic wrote::zzzz:
Ma jebo obojicu kad su proslost ali kad bi obadvojica bila na izbornoj listi
sigurno nebi biro Aliju a o Titi sve najbolje ima moj glas :D :D :D :D
winetou

Post by winetou »

Dezze wrote:
winetou wrote:
Jok. Eto de ti reci.
Država treba biti samo u stanju da plati troškove povratka svojih građana ukoliko im padne na pamet da odluče da ne budu samo turisti. Ima tu još nekih stvari vjerovatno, ali u osnovi.......... :zzzz:
Krivokapic

Post by Krivokapic »

Izmedu njih dvojice ipak mi je Klinton najaci.

:-D :-D :-D :-D
Dezze

Post by Dezze »

winetou wrote:
Dezze wrote:
winetou wrote: E vala nije ni zbog toga.
Jok. Eto de ti reci.
Država treba biti samo u stanju da plati troškove povratka svojih građana ukoliko im padne na pamet da odluče da ne budu samo turisti. Ima tu još nekih stvari vjerovatno, ali u osnovi.......... :zzzz:
STA POKUSAVAS DA KAZES!? Nije mi jasno sta zelis da dokazes....
winetou

Post by winetou »

Ništa ne pokušavam, već sam ti rekao :D
Hajd uzdravlje :-)
Dezze

Post by Dezze »

Jeb'o lud zbunjenog...
zlata

Post by zlata »

kanone wrote:
mIRCerka wrote:a dedo bio komunista..
Znaci od njega si to naucila :D

Slagao te, u komunizmu vera nije imala mesta.

Komunizam je ustvari bio jedna vrsta vjere, knjige Marksa i Englelsa zamjenile Kuran i Bibliju, a Tito, Stalin zamenili Boga. :x
Joj, ja svrat'la na Saraj'vo-X....pa sve mislim se....nije valjda sad preimenovan u....Beograd-X.
Ovo mora da je jopet....nekakav...."wanna be Bosnian". Pa sve na'zor...satra se...al'ne mere jopet, izd'o se. Izleti mu jopet VERA.
Post Reply