I jeli to po tebi pogresno ili ispravno? Moras malo vise opisati zbog cega mislis da je retrogradluk pogresan a proges pohvalan u pitanju broja seksualnih partnera? Hoce li to dovesti do manjeg broja razvoda, vecih penzija i stvarana bolje i zdravije sredine za zivot?PeppermintSA wrote:Ne znam kako vi gledate na izlaske, ali izaći na koju pivu u neki pab i ispričati se s rajom nije izlazak.
Evo, sad sam bio na Rodosu u Grčkoj. Ljudi imaju One Night Stand noćni klub - to mu je koncept. Ko god uđe traži nekog za kresnuti, iako nije seks klub ili bilo šta slično, nego klasična diskoteka. Jedino što se zna da su svi otvoreni ka tome, kako ne bi došlo do peglanja. Više treba od likova unutra.
Zamislite da neko dođe sa dva miliona eura u Sarajevo, dobije dozvole i otvori One Night Stand klub negdje na Čaršiji. Ne da mu ne bi ni jedna jedina treba ušla, nego ne bi bilo ženske osobe u blizini - izbjegavale bi kompletan reon.
Noćni život i hedonizam u Sarajevu
- triconja
#101 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
- HAVANA
#102 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Ja ,inace u zagrebu dernek naprave kad im se cerka uda za bosnjaka,crnca,srbina...al u kurcu.Svuda ima budala i normalnih ljudi.Kome je bitno sta mahala kaze ,jebat ga.Ja ga volim od kada sam progledao i volicu ga dok sam ziv.Zivim u krugu ljudi koji mi odgovaraju,one koji mi ne pasu zaobilazim.Smorove ne podnosim.To kako si ti dozivila ovaj grad nista ne znaci,osim tebi.Neko drugi ga je drugacije dozivio...Neko je odusevljen,neko razocaran...sve je to normalno.suncana_strana wrote:Valja vama dokazat da sve ono sto vama se predocava kao fakt i kao cinjenica o nedostacima u Sarajevu prihvatite (ili ako bi gledali siru sliku, za BIH) i da to ne negirate da nije tocno. U tome je najveci problem, jer uskogrudno posmatrate stvari i mislite da sve ono sto vam se govori nije istina.
Ajmo redom sada:
Sarajevo ima najveci nedostatak u svijesti svojih stanovnika jer je mentalitet jako los. Jednostavno, ljudi koji zive u njemu pate od sindroma "mahale".
Ja osobno znam za slucaj u Rijeci, gdje je se jedna Rijecanka udala za crnca, Afrikanca. Covjek je prototip pravog Afrikanca.
Imaju dvoje djece. U Rijeci, u gradu koji je lijevo orijentiran , grad koji je grad alternative, punk rock-a, i gdje opcenito ljudi zive za sebe , i ne brinu puno o drugima, ovakva pojava se dozivljava sasvim normalno, nit kome smeta, nit itko to dozivljava kao nesto abnormalno.
Sa Sarajevom je vec malo drugacije. Zamisljam si situaciju gdje bi ovo dvoje pokusalo voditi normalan zivot u Sarajevu, u nekoj sarajevskoj mahali i ulici sa komsinicama koje bi tracale i ogovarale njen odabir.
Zivjeti bez pritiska i stavljanja na stub srama od mahale je nemoguce, jer je mahala ta koja presudjuje. Morali bi ljudi odseliti.
Ne bi jednostavno islo, jer Sarajevo nije zdrava sredina za takvo nesto.
Moras se utopiti u masu, da bi funkcionirao u Sarajevu.
U Zagrebu je to puno drugacije jer ljudi generalno ne vole zabadati nos u tudje zivote. Urbaniji je , veci, i okrenutiji Zapadu.
Eto, ako ce ici bas toliko daleko, dulje vremena je bio pod Austrougarima, pa se u mentalitetu ljudi osjeca taj germanski smek.
Trebaju se ipak neke cinjenice prihvatiti, jer ovdje se misli da imam nesto osobno protiv Sarajeva, protiv Bosnjaka, protiv ovoga ili onoga.
Nemam ja nikakve razloge da mrzim bilo koga, vec opazam neke degenerativne promjene koje Sarajevo dozivljava.
- triconja
#103 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Suti ba, nije zmajevac metropola kao sto je zagrebdezurni_ucenik wrote: E vidis ja sasvim slucajno znam jedan par takav, zive kod nas. On dosao jos tokom perioda pokreta nesvrtanih da studira ozenio nasu, imaju djecu rodjenu u Bosni. Niko im nikad nsita niej rekao.
Ako vec zivis u Njemackoj sta koji kurac radis na ovom forumu. Da mozda te i tamo ne mrze tvoji krstjani jer si auslanderka.. Vjerovatno imas kompleks male sredine u kojoj si rodjena, nemogucnost snalazenja u vecoj sredini. I stvarno nemoj gluposti vise valjati, samobanuj se od sramote.
- eltroxin
#104 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Lupetas, nikakve fakte ti ne iznosis. Cuj zna za slucaj crnca u Rijecisuncana_strana wrote:Valja vama dokazat da sve ono sto vama se predocava kao fakt i kao cinjenica o nedostacima u Sarajevu prihvatite (ili ako bi gledali siru sliku, za BIH) i da to ne negirate da nije tocno. U tome je najveci problem, jer uskogrudno posmatrate stvari i mislite da sve ono sto vam se govori nije istina.
Ajmo redom sada:
Sarajevo ima najveci nedostatak u svijesti svojih stanovnika jer je mentalitet jako los. Jednostavno, ljudi koji zive u njemu pate od sindroma "mahale".
Ja osobno znam za slucaj u Rijeci, gdje je se jedna Rijecanka udala za crnca, Afrikanca. Covjek je prototip pravog Afrikanca.
Imaju dvoje djece. U Rijeci, u gradu koji je lijevo orijentiran , grad koji je grad alternative, punk rock-a, i gdje opcenito ljudi zive za sebe , i ne brinu puno o drugima, ovakva pojava se dozivljava sasvim normalno, nit kome smeta, nit itko to dozivljava kao nesto abnormalno.
Sa Sarajevom je vec malo drugacije. Zamisljam si situaciju gdje bi ovo dvoje pokusalo voditi normalan zivot u Sarajevu, u nekoj sarajevskoj mahali i ulici sa komsinicama koje bi tracale i ogovarale njen odabir.
Zivjeti bez pritiska i stavljanja na stub srama od mahale je nemoguce, jer je mahala ta koja presudjuje. Morali bi ljudi odseliti.
U Zagrebu je to puno drugacije jer ljudi generalno ne vole zabadati nos u tudje zivote. Urbaniji je , veci, i okrenutiji Zapadu.
Eto, ako ce ici bas toliko daleko, dulje vremena je bio pod Austrougarima, pa se u mentalitetu ljudi osjeca taj germanski smek.
Trebaju se ipak neke cinjenice prihvatiti, jer ovdje se misli da imam nesto osobno protiv Sarajeva, protiv Bosnjaka, protiv ovoga ili onoga.
Nemam ja nikakve razloge da mrzim bilo koga, vec opazam neke degenerativne promjene koje Sarajevo dozivljava.
To sto nisi vidjela ili ne znas za takve slucaje u Sarajevu, do tebe je.
Ja licno ovako na prvu znam 10 parova koji su mjesavina svih mogucih kombinacija. Niti ih ko dira niti oni nekog jebu 2%. I prije rata je bilo koliko hoces stranaca...
A opet znam tipa kome ja mati hrvatica, otac arap, on roden u Osijeku i da je na kraju otisao prvobitno iz Hrvatske pa se vratio u Istru jer je tamo ipak malo opustenija atmosfera.
-
dezurni_ucenik
#105 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
triconja wrote:Suti ba, nije zmajevac metropola kao sto je zagrebdezurni_ucenik wrote: E vidis ja sasvim slucajno znam jedan par takav, zive kod nas. On dosao jos tokom perioda pokreta nesvrtanih da studira ozenio nasu, imaju djecu rodjenu u Bosni. Niko im nikad nsita niej rekao.
Ako vec zivis u Njemackoj sta koji kurac radis na ovom forumu. Da mozda te i tamo ne mrze tvoji krstjani jer si auslanderka.. Vjerovatno imas kompleks male sredine u kojoj si rodjena, nemogucnost snalazenja u vecoj sredini. I stvarno nemoj gluposti vise valjati, samobanuj se od sramote.
![]()
![]()
- eltroxin
#106 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Doduse, mozda bi joj prisao poslije litar brlje da se pobijemo..Edin H. wrote:To je uglavnom proporcionalno unesenoj kolicini sredstava za razbibrigu i gubljenje kriterija.eltroxin wrote:I meni je to prvo palo na pametFudo387 wrote:Kakve su ovo mentalne vratolomije, kolut nazad, kolut naprijed mozgom...
Cuj, dok sam studirala u Sarajevu niko mi nije prisao da me bari?
Pa jesi li nekad pomislila, mozda nisam privlacna?
Ko ce ti pric’ jarane ako si k’o tenk koji ima frizuru?![]()
Pa ni Mariji Serifovic nebi niko prisao zagarantovano.
-
PeppermintSA
#107 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Evo, ja kao Bošnjak kažem da si sto posto upravu - možda ne toliko za ovo u vezi crnca, koliko u vezi svih prethodnih postova na ovu temu (seksualni moral, mahalaština, religija itd.). Samo što postoji jedno specifično javno mnijenje u većinski bošnjačkom Sarajevu gdje se svaka konstatacija da grad prolazi kroz retradicionalizaciju, reislamizacju i anahronizaciju dočekuje ili na nož ili se obrće u neku ciničnu zajebanciju kako bi se tobože ismijala osoba koja je donijela tu konstataciju.suncana_strana wrote:Valja vama dokazat da sve ono sto vama se predocava kao fakt i kao cinjenica o nedostacima u Sarajevu prihvatite (ili ako bi gledali siru sliku, za BIH) i da to ne negirate da nije tocno. U tome je najveci problem, jer uskogrudno posmatrate stvari i mislite da sve ono sto vam se govori nije istina.
Ajmo redom sada:
Ako kažeš da je vjerski element osnovni pokretač toga, ili će te proglasiti mrziteljem islama i Bošnjaka ili će to okrenuti u ciničnu zajebanciju ili će prosuti neku floskulu tipa 'ko to kod nas klanja? eno svi pijani za Bajram', kako bi se dokazalo da to nije tako. Tek poneka osoba će u svom 4. ili 5. postu izletiti s nečim poput rečenice: ''ne treba nam pijana, drogirana zapadnjačka ološ koja povraća i guzi se po ulicama'', pa će tu rečenicu nadopuniti nekakvom umjerenom, nadahnutom idejom o nekim tobože normalnim, umjesnim stilom življenja i izlazaka.
I da, upravo je taj religijski faktor, odnosno islamski kulturni okvir koji se u zadnjih 25 godina reetablirao kroz vjeronauku, strahovitu političku i društvenu moć klera, približavanjem islamskom svijetu, njegovanjem tradicionalnih vrijednosti, božićizaciji Bajrama isl. doveo do toga da, kao što neko ranije napisa, u 1 ujutro nemaš nigdje nikoga u gradu.
I ono što je najgore jeste da većina ljudi koji žmire na tu notornu istinu ili je negiraju su ujedno ljudi koji su putovali svijetom (pročitaš njihove postove na drugim temama) i vidjeli kako, primjerice, Zapad živi ili kako živi ostatak evropskog istoka, sigurno su upražnjavali taj sistem vrijednosti i stil života dok su bili u tim zemljama - pogotovo muškarci koji su se, recimo, na jednoj od tema na ovom forumu godinama šicali iskustvima iz mađarskih i amsterdamskih javnih kuća, ali ovdje sve okreću naglavačke i sva im se srž argumenata svodi na to da ističu da se ti kao Hrvatica valjda nisi osjećala dobro u Sarajevu.
-
dezurni_ucenik
#108 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
dzaba baris, nes j.b.t 
-
PeppermintSA
#109 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Naravno da je pozitivno. Svaki pojavni oblik otvorene seksualnosti je pozitivan. Ono što je negativno je tabuizirati seksualnost. Noćni život može biti jedino dobar tamo gdje su seksualnost i promiskuitet slobodni.triconja wrote:I jeli to po tebi pogresno ili ispravno? Moras malo vise opisati zbog cega mislis da je retrogradluk pogresan a proges pohvalan u pitanju broja seksualnih partnera? Hoce li to dovesti do manjeg broja razvoda, vecih penzija i stvarana bolje i zdravije sredine za zivot?PeppermintSA wrote:Ne znam kako vi gledate na izlaske, ali izaći na koju pivu u neki pab i ispričati se s rajom nije izlazak.
Evo, sad sam bio na Rodosu u Grčkoj. Ljudi imaju One Night Stand noćni klub - to mu je koncept. Ko god uđe traži nekog za kresnuti, iako nije seks klub ili bilo šta slično, nego klasična diskoteka. Jedino što se zna da su svi otvoreni ka tome, kako ne bi došlo do peglanja. Više treba od likova unutra.
Zamislite da neko dođe sa dva miliona eura u Sarajevo, dobije dozvole i otvori One Night Stand klub negdje na Čaršiji. Ne da mu ne bi ni jedna jedina treba ušla, nego ne bi bilo ženske osobe u blizini - izbjegavale bi kompletan reon.
I to sigurno stvara zdravije sredine za život.
-
PeppermintSA
#110 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
I upravo si potvrdio moj post.dezurni_ucenik wrote:dzaba baris, nes j.b.t
- Edin H.
#111 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Nekoga baca na snosaj, nekoga na fight, ljudi su razni..eltroxin wrote:Doduse, mozda bi joj prisao poslije litar brlje da se pobijemo..Edin H. wrote: To je uglavnom proporcionalno unesenoj kolicini sredstava za razbibrigu i gubljenje kriterija.
-
dezurni_ucenik
#112 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Ah Boze moj, uvijek ostaje tuga i zaljenje sto se niste rodili u Parizu ili Londonu.
- triconja
#113 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Selektivnost u iznosenju argumenata, ne postoji sredina gdje je starija raja (oni sto su roditelji i iznad 35e godine) opusteniji i progresivniji od omladine, tj. onih do 35e godine. Ti to sto pricas trebas naglasiti da se odnosi na starije ljude a ne na omladinu jer je omladina i u jednom afganistanu opustenija nego neka fiktivna sarajevska omladina kakvu je ti ovdje predstavljas.PeppermintSA wrote: I da, upravo je taj religijski faktor, odnosno islamski kulturni okvir koji se u zadnjih 25 godina reetablirao kroz vjeronauku, strahovitu političku i društvenu moć klera, približavanjem islamskom svijetu, njegovanjem tradicionalnih vrijednosti, božićizaciji Bajrama isl. doveo do toga da, kao što neko ranije napisa, u 1 ujutro nemaš nigdje nikoga u gradu.
Ne vjerujem da je ista prosjecni hrvat u zagrebu (iznad 35e godine) progresivniji od prosjecnog srbina u beogradu ili od prosjecnog bosnjaka u sarajevu (naravno svi iznad 35e godine), ali zato je omladina iz bilo kojeg grada dosta progresivnija nego bilo koji od navedenih. Nema tog argumenta kojim ovo mozes pobiti a bilo kakav pokusaj predstavljanja bosnjacke omladine kao nosioca islamske drzave samo moze da pokaze nesto drugo o tebi
- triconja
#114 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Imas li ti kakvo istrazivanje koje pokazuje pozitivne stvari tih stvari koje propagiras ili je to sve po tvom osjecaju?PeppermintSA wrote: Naravno da je pozitivno. Svaki pojavni oblik otvorene seksualnosti je pozitivan. Ono što je negativno je tabuizirati seksualnost. Noćni život može biti jedino dobar tamo gdje su seksualnost i promiskuitet slobodni.
- HAVANA
#115 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Eki to,nisam ga vidio kad sam bio.PeppermintSA wrote:Ne znam kako vi gledate na izlaske, ali izaći na koju pivu u neki pab i ispričati se s rajom nije izlazak.
Svudi san bija, sve vidija
i evo sad sam tu
Danas vel'ka faca
sutra opet kita
znas me
-
PeppermintSA
#116 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Suština mog posta je bio da je bošnjačka omladina retrogradna u poređenju sa svojim vršnjacima na Zapadu, pa čak i na istoku. Nije tako? Otiđi na splav u Beogradu, diskoteku u Budimpešti ili seks klub u Bukureštu, pa onda otiđi do Downtowna, Sloge i City Puba u Sarajevu.triconja wrote:Selektivnost u iznosenju argumenata, ne postoji sredina gdje je starija raja (oni sto su roditelji i iznad 35e godine) opusteniji i progresivniji od omladine, tj. onih do 35e godine. Ti to sto pricas trebas naglasiti da se odnosi na starije ljude a ne na omladinu jer je omladina i u jednom afganistanu opustenija nego neka fiktivna sarajevska omladina kakvu je ti ovdje predstavljas.PeppermintSA wrote: I da, upravo je taj religijski faktor, odnosno islamski kulturni okvir koji se u zadnjih 25 godina reetablirao kroz vjeronauku, strahovitu političku i društvenu moć klera, približavanjem islamskom svijetu, njegovanjem tradicionalnih vrijednosti, božićizaciji Bajrama isl. doveo do toga da, kao što neko ranije napisa, u 1 ujutro nemaš nigdje nikoga u gradu.
Ne vjerujem da je ista prosjecni hrvat u zagrebu (iznad 35e godine) progresivniji od prosjecnog srbina u beogradu ili od prosjecnog bosnjaka u sarajevu (naravno svi iznad 35e godine), ali zato je omladina iz bilo kojeg grada dosta progresivnija nego bilo koji od navedenih. Nema tog argumenta kojim ovo mozes pobiti a bilo kakav pokusaj predstavljanja bosnjacke omladine kao nosioca islamske drzave samo moze da pokaze nesto drugo o tebi.
-
dezurni_ucenik
#117 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Nek si ti spomeno beogradske splavove.
- triconja
#118 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Havana to ti je u teoriji licemjerstvo, znaci bilo ti uredu to radit dok nisi doso "tobe", a sad kad imas zenu i djecu onda bas i nijeHAVANA wrote:Eki to,nisam ga vidio kad sam bio.PeppermintSA wrote:Ne znam kako vi gledate na izlaske, ali izaći na koju pivu u neki pab i ispričati se s rajom nije izlazak.
Zamislite da neko dođe sa dva miliona eura u Sarajevo, dobije dozvole i otvori One Night Stand klub negdje na Čaršiji. Ne da mu ne bi ni jedna jedina treba ušla, nego ne bi bilo ženske osobe u blizini - izbjegavale bi kompletan reon.To mi je bilo interesantno kad mi je bilo 25 godina,ono moras uci u crnim gacama,jebes nekom zenu a levat jos gleda,ko dobro mu biva...Budalastina.Ako je to mjerilo za nesto dobro,biram lose...Pisaj ih,bolesnici.Cuj da mi zenu jebe neko,moju,vlastitu,sebi probro i djecu mi izrodila...i dodje hamo iz kladnja il mombute iz kenije i zega...Jes ahaa.
i evo sad sam tu
Danas vel'ka faca
sutra opet kita
znas me
-
asker
#119 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Ili da kaze kad/ako danas sutra bude imao kcerku od 17 godina, zamislja li njen izlazak "sa drugaricama kako pije sok", sa momkom za rucicu i tiho caskanje, ili da je neko pita "ho's na bazen".triconja wrote:Imas li ti kakvo istrazivanje koje pokazuje pozitivne stvari tih stvari koje propagiras ili je to sve po tvom osjecaju?PeppermintSA wrote: Naravno da je pozitivno. Svaki pojavni oblik otvorene seksualnosti je pozitivan. Ono što je negativno je tabuizirati seksualnost. Noćni život može biti jedino dobar tamo gdje su seksualnost i promiskuitet slobodni.
-
PeppermintSA
#120 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Pobrkao si malo lončiće. Nije swinger klub, nije seks klub.HAVANA wrote:Eki to,nisam ga vidio kad sam bio.PeppermintSA wrote:Ne znam kako vi gledate na izlaske, ali izaći na koju pivu u neki pab i ispričati se s rajom nije izlazak.
Zamislite da neko dođe sa dva miliona eura u Sarajevo, dobije dozvole i otvori One Night Stand klub negdje na Čaršiji. Ne da mu ne bi ni jedna jedina treba ušla, nego ne bi bilo ženske osobe u blizini - izbjegavale bi kompletan reon.To mi je bilo interesantno kad mi je bilo 25 godina,ono moras uci u crnim gacama,jebes nekom zenu a levat jos gleda,ko dobro mu biva...Budalastina.Ako je to mjerilo za nesto dobro,biram lose...Pisaj ih,bolesnici.Cuj da mi zenu jebe neko,moju,vlastitu,sebi probro i djecu mi izrodila...i dodje hamo iz kladnja il mombute iz kenije i zega...Jes ahaa.
i evo sad sam tu
Danas vel'ka faca
sutra opet kita
znas me
Zamisli Slogu - klasični klub gdje ide obična raja da se ispleše, samo što u njega ide raja koja uporedo želi tu noć da se kresne. Imaš grupe od 4-5 jaranica, plešu, cugaju, imaš miješanu raju. Znači, klasična diskoteka, samo što se niko ne stidi reći da planira nekog u hotel voditi na kraju noći.
- triconja
#121 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Kakvi to, bit ce mu glavna dzada kuca i fahdov objekatasker wrote:Ili da kaze kad/ako danas sutra bude imao kcerku od 17 godina, zamislja li njen izlazak "sa drugaricama kako pije sok", sa momkom za rucicu i tiho caskanje, ili da je neko pita "ho's na bazen".triconja wrote:Imas li ti kakvo istrazivanje koje pokazuje pozitivne stvari tih stvari koje propagiras ili je to sve po tvom osjecaju?PeppermintSA wrote: Naravno da je pozitivno. Svaki pojavni oblik otvorene seksualnosti je pozitivan. Ono što je negativno je tabuizirati seksualnost. Noćni život može biti jedino dobar tamo gdje su seksualnost i promiskuitet slobodni.
-
PeppermintSA
#122 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
A nek si ti istakao da sam ja spomenuo beogradske splavove. Evo, još ću jednom:dezurni_ucenik wrote:Nek si ti spomeno beogradske splavove.
beogradski splavovi.
-
PeppermintSA
#123 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Uzimajući u obzir kako sam ja odgojen i kako sam ja odrastao, biće mi sasvim normalno da joj neko kaže 'hoš na bazen' i takođe sasvim normalno da ode na bazen ako je to ono što ona želi.asker wrote:Ili da kaze kad/ako danas sutra bude imao kcerku od 17 godina, zamislja li njen izlazak "sa drugaricama kako pije sok", sa momkom za rucicu i tiho caskanje, ili da je neko pita "ho's na bazen".triconja wrote:Imas li ti kakvo istrazivanje koje pokazuje pozitivne stvari tih stvari koje propagiras ili je to sve po tvom osjecaju?PeppermintSA wrote: Naravno da je pozitivno. Svaki pojavni oblik otvorene seksualnosti je pozitivan. Ono što je negativno je tabuizirati seksualnost. Noćni život može biti jedino dobar tamo gdje su seksualnost i promiskuitet slobodni.
- triconja
#124 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Opet pitam ima li ista u tome pogresno u smislu da ako se ispravi da ce smanjiti kriminal i neke stvari koje su problem u drustvu? Ili je to samo zbog toga sto ti imas povecan seksualni apetit pa ti ne ide kako si ocekivao da ce ici pa odmah su svi retrogradni i tako ta propaganda?PeppermintSA wrote: Suština mog posta je bio da je bošnjačka omladina retrogradna u poređenju sa svojim vršnjacima na Zapadu, pa čak i na istoku. Nije tako? Otiđi na splav u Beogradu, diskoteku u Budimpešti ili seks klub u Bukureštu, pa onda otiđi do Downtowna, Sloge i City Puba u Sarajevu.
-
PeppermintSA
#125 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu
Imaš nekoliko istraživanja. Jedno od najkapitalnijih djela moderne antropologije je ''Argonauti sa Zapadnog Pacifika'' Bronislava Malinovskog.triconja wrote:Imas li ti kakvo istrazivanje koje pokazuje pozitivne stvari tih stvari koje propagiras ili je to sve po tvom osjecaju?PeppermintSA wrote: Naravno da je pozitivno. Svaki pojavni oblik otvorene seksualnosti je pozitivan. Ono što je negativno je tabuizirati seksualnost. Noćni život može biti jedino dobar tamo gdje su seksualnost i promiskuitet slobodni.
Na kraju krajeva, koje zemlje su najbolje za život i u kojim zemljama je stanovništvo najsretnije? Švedska, Njemačka, Norveška, Danska, Holandija... I kako se živi tamo po ovom pitanju?