"za kahve..." pri zavrsenom poslu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#101 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by moonca »

mali jomu wrote:Čekajući svog prijatelja ispred restorana starija gospođa je primijetila preko puta ulice straca koji prodaje jaja. Prešla je ulicu i prišla mu…

– Jesu li to vaša domaća jaja?

– Ova desno su od mojih koka, a ova druga su od dvije žene što stanuju blizu mene. Jutros nisu mogle doći, pa sam im ja ponio da prodam.

– Onda dobro, važno mi je samo da su domaća. A koliko vam koštaju?

– Pa eto trideset komada prodajem za devet maraka.

– Puno mi je trideset. Uzela bih samo deset, ali ako ćete mi dati za dvije i po marke.

– A dobro, uzmite koliko vam treba. Svakako ste mi sefte jer ni jedno od jutros nisam prodao.

Gospođa je uzela svojih deset komada jaja, i sva sretna što je spustila cijenu pretrčala ulicu i s prijateljem ušla u restoran. Nakon završenog ručka konobar je donio račun na iznos od četrdeset i šest maraka. Izvadila je iz novčanika pedeset maraka, nasmješila se konobaru i rekla: “Zadržite kusur.”
Da li bi ovaj tekst imao isti smisao da si na pocetku napisao -da je umjesto starca jaja prodavao nakupac? i naisla gospodja ...itd.
Ili onaj vic o cjenkanju Jevreja i Focaka o kupovini jaja?

Ima dosta naroda, pogotovo imucniji kojima je igra-'igranje sistema' naci rupu i na taj nacin, nije toliko da ustedi ,vec zadovoljstvo da neso okrene, promjeni svojom zaslugom. To je i ovaj primjer sa jajima- ona smatra da ne treba vise od te sume da plati za njegova jaja.Da je on kojim slucajem prodavao tartufi-gljive po 100 maraka, vrlo vjerovatno da bi platila bez problema tu sumu. :-)
ovo_mi_je_nick

#102 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by ovo_mi_je_nick »

dječak sa šibicama wrote:Meni ne moze uvaliti, ali sam probao ta jaja "domaca za 10 km" i jedem povremeno prava seljacka domaca jaja, pa znam razliku.
Prava jaja je tesko naci, ja ih rijetko dobijem i ne kupim jer se ne prodaju kako rekoh. Pa vi kako hocete.
Kao ono kad odeš u Lukomir pa u Umoljanina na pitu pa ti donese PRAVI domaći jorgur a tamo pred ormana vidiš flašu MIG Jogurta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ovo_mi_je_nick

#103 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by ovo_mi_je_nick »

_Reds_ wrote:
dječak sa šibicama wrote:Meni ne moze uvaliti, ali sam probao ta jaja "domaca za 10 km" i jedem povremeno prava seljacka domaca jaja, pa znam razliku.
Prava jaja je tesko naci, ja ih rijetko dobijem i ne kupim jer se ne prodaju kako rekoh. Pa vi kako hocete.
A jesi zapeo. Kupujem od ljudi koje poznajem, i kao što sam kažeš, kad razbiješ znaš da li je domaće ili nije.

A čovjek vam je samo krzo ovu priču sa dedom htio skrenuti pažnju, kako cigančimo na jednoj stvari, a na drugoj glumimo gazde.
Kad već pominjemo boju žumanjka trebamo znati i šta je sastav jajeta i kako nastaje. Da je jaje oplođeno bila bi druga priča. Ovako je to samo mentruacija koke. Zašto je više žuto ? Zbog toga što koke hodaju po selu u društvu sa horkom pa i imaju drugačije hormone od onih koje sjede u kavezima. A isto jedu i jedne i druge.

Pravo domaće je ravno onome samo golf dizlo 1.9 TDI (I crveno)
dječak sa šibicama

#104 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by dječak sa šibicama »

ovo_mi_je_nick wrote:
Kao ono kad odeš u Lukomir pa u Umoljanina na pitu pa ti donese PRAVI domaći jorgur a tamo pred ormana vidiš flašu MIG Jogurta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol:

to je posebna prica danasnjih seljaka :D
mali jomu

#105 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mali jomu »

Image

.... izvadi iz novčanika pedeset maraka, nasmješi se konobaru i reci mu: “Zadržite kusur.”
mali jomu

#106 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mali jomu »

Image
beni-bu-man

#107 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by beni-bu-man »

mali jomu wrote:Image
grdna
mali jomu

#108 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mali jomu »

beni-bu-man wrote: grdna
mali jomu

#109 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mali jomu »

ova ce donosit.....

Image

a ova ce dodavat.....

Image

:mrgreen:
Last edited by mali jomu on 26/07/2018 11:01, edited 1 time in total.
moonca

#110 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by moonca »

mali jomu wrote:
I pored svih krigli i njega bi u zubima nosila onakog 'zgoljavog' :-) :lol:
mali jomu

#111 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mali jomu »

moonca wrote:
mali jomu wrote:
I pored svih krigli i njega bi u zubima nosila onakog 'zgoljavog' :-) :lol:

Baksis..... :mrgreen:
bluesjunior

#112 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by bluesjunior »

mali jomu wrote:ova ce donosit.....

Image

a ova ce dodavat.....

Image

:mrgreen:
12 komada nosi... :-D
edo_79

#113 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by edo_79 »

sheilak wrote:
cendlerbing wrote:Nikad se u životu nisam (više) obradovala krečenju. Vlasnica stana je pravila probleme jer je ona htjela da nađe majstora, i, kako ga je na foru uzela za cijenu, on je ubrzo počeo fušeriti gdje stigne jer mu je vlasnica rekla da ima puno manje posla. :lol:
Morala sam ostaviti svako brisanje u drugim prostorijama i stalno gledati u njega, ići za njim i govoriti mu gdje nije fino prešao i gdje je izostavio i gdje mu je ostala linija. Stvarno je interesantno koliko majstori mogu sfušeriti gdje stignu, samo jel ne gledaš.
Dok je sve okrečio, ostavio je duplo više vremena nego što je predvidio, zgotivile se s njim i cimerka i ja, a razlog zbog kojeg nismo mogle da ga ne počastimo je taj što na milion naših zahtjeva i ispravki, koliko god htio sfušeriti kad ne gledamo - nijednom nije rekao NEĆU.
Ponovio je milion puta da "nije tako dogovoreno" i da "treći put će preći plafon eto samo što smo mi u pitanju" i slično, ali je opet sve na kraju bilo cakum pakum. :lol:
Zgotivile ste se vi s njim jer je kontao da ce umociti macka u "kantu" :mrgreen: (r)
Ma joooj evo :ruza: ba ''na kafu'' za taj komentar :kiss: :lol: :lol: :lol: :lol:
edo_79

#114 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by edo_79 »

mali jomu wrote:
_Reds_ wrote: Naravno da postoje. Kupujemo jaja 5 godina, i ti mi sada dosao sa pričom kako nema domaćih jaja od kokoši koja slobodno hoda po selu.

Domace jaje i konzumno jaje iz prodavnice nebo i zemlja.

nisu ni vidili domaca jaja :thumbup:
To ja svakoj kažem ... al one svoje pa svoje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
edo_79

#115 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by edo_79 »

beni-bu-man wrote:
mali jomu wrote:Image
grdna
Ovoj bi cenera ''na kafu'' dao samo da mi viže za sto ne dolazi .... da mi ćejfa ne kvari :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
spreca

#116 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by spreca »

mali jomu wrote:
_Reds_ wrote: Naravno da postoje. Kupujemo jaja 5 godina, i ti mi sada dosao sa pričom kako nema domaćih jaja od kokoši koja slobodno hoda po selu.

domaca /seljacka jajaj su krupnija :mrgreen: ....znam po svojima :lol:
mali jomu

#117 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mali jomu »

Gdje je ba ona da mi donese kriglu :lol:
mirsek

#118 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mirsek »

triconja wrote:
mali jomu wrote:
triconja wrote: Bas ce dedo 200 kokosa drzat i kupit deset kila jaja svaki dan a da ih ne hrani koncentratom, ma hajte molim vas :lol:

--Ova desno su od mojih koka, a ova druga su od dvije žene što stanuju blizu mene. Jutros nisu mogle doći, pa sam im ja ponio da prodam.--

nakupi dedo pa donese :mrgreen:
Jesi li ikad uzgajo kokosi zbog jaja? Znas li da tehnicki nije moguce toliko prirodnih (organskih) jaja imat?
Kako mislis ovo ?
Ja imao na vikendici na selu 10 koka, radnim danima mi ih pustao iz kokosinjca komsija iz sela, svaki vikend kad dodjemo mescini 2 pune skoljke nas cekale plus on sebi jedan dio uzimao zato sto ih cuva.
triconja

#119 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by triconja »

mirsek wrote:
triconja wrote: Jesi li ikad uzgajo kokosi zbog jaja? Znas li da tehnicki nije moguce toliko prirodnih (organskih) jaja imat?
Kako mislis ovo ?
Ja imao na vikendici na selu 10 koka, radnim danima mi ih pustao iz kokosinjca komsija iz sela, svaki vikend kad dodjemo mescini 2 pune skoljke nas cekale plus on sebi jedan dio uzimao zato sto ih cuva.
Vodio sam se tim da je taj covjek redovan u prodaji jaja tj. da ih svakih dan/dva/sedmicu prodaje. Pa moro bi imat 40-50 komada kokosi a to bi mogo macku o rep okacit sa pustanjem i tako to (jer ih ne bi mogo sve pofatat kasnije), sto u konacnici dovodi do zakljucka da ih kljuka koncentratom :D
mali jomu

#120 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by mali jomu »

jaje

Image
spreca

#121 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by spreca »

triconja wrote:
mirsek wrote:
triconja wrote: Jesi li ikad uzgajo kokosi zbog jaja? Znas li da tehnicki nije moguce toliko prirodnih (organskih) jaja imat?
Kako mislis ovo ?
Vodio sam se tim da je taj covjek redovan u prodaji jaja tj. da ih svakih dan/dva/sedmicu prodaje. Pa moro bi imat 40-50 komada kokosi a to bi mogo macku o rep okacit sa pustanjem i tako to (jer ih ne bi mogo sve pofatat kasnije), sto u konacnici dovodi do zakljucka da ih kljuka koncentratom :D
skuplji ti je koncetrat od jaja....koncetratom ih hrane za sjekire
moonca

#122 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by moonca »

spreca wrote:
mali jomu wrote:

domaca /seljacka jajaj su krupnija :mrgreen: ....znam po svojima :lol:
Da ti vjerujemo na rijec :roll: :zoka:
triconja

#123 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by triconja »

spreca wrote:
triconja wrote: Vodio sam se tim da je taj covjek redovan u prodaji jaja tj. da ih svakih dan/dva/sedmicu prodaje. Pa moro bi imat 40-50 komada kokosi a to bi mogo macku o rep okacit sa pustanjem i tako to (jer ih ne bi mogo sve pofatat kasnije), sto u konacnici dovodi do zakljucka da ih kljuka koncentratom :D
Jaro pa ulazio sam u prostoriju koja je pseudo farma jaja, znaci puno vreca koncentrata a bogami ima i jaja :lol: :lol: :lol:
spreca

#124 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by spreca »

moonca wrote:
Da ti vjerujemo na rijec :roll: :zoka:
ko ne vjeruje moze se uvjeriti :mrgreen: :lol:
spreca

#125 Re: "za kahve..." pri zavrsenom poslu

Post by spreca »

triconja wrote:
spreca wrote:
triconja wrote: Vodio sam se tim da je taj covjek redovan u prodaji jaja tj. da ih svakih dan/dva/sedmicu prodaje. Pa moro bi imat 40-50 komada kokosi a to bi mogo macku o rep okacit sa pustanjem i tako to (jer ih ne bi mogo sve pofatat kasnije), sto u konacnici dovodi do zakljucka da ih kljuka koncentratom :D
Jaro pa ulazio sam u prostoriju koja je pseudo farma jaja, znaci puno vreca koncentrata a bogami ima i jaja :lol: :lol: :lol:
to je drugo...to su samo nosilje koje nose po dva jajeta dnevo jer im svjetlo nikad ne gase nti ih kuda pustaju...kad ispucaju svoj kapacitet idu na tov i na klanje...pricamo o seoskim kokama i domacim jajima :oops: :lol:
Post Reply