Možeš zamisliti Hrvati nas zeznu i izaberu nam "nelegitimnog" predstavnika, Mirsada Hadžikadića.arzuhal wrote:
Pa ja sam i napisao da on neće biti izabran implicirajući da nema (snažniju domaću) političku organizaciju koja stoji iza njega, svu uhodanu mašineriju, medije i botove, uposlenike u javnoj upravi koji će po defaultu glasati za njega, itd.
Moj stav o dr Mirsadu Hadžikadiću se temelji na njegovoj cjelokupnoj pojavi, njegovom (i užem i širem) obrazovanju i dokazanom naučnom radniku, bez afera, elokventnom, zrelom, opuštenom i ostvarenom čovjeku, itd.
Dakle, kada stavim pored njega bilo koga od ovih ponuđenih od kojih će neko sigurno biti član PBiH: Šefika, Denisa, Fahre...njemu bih dvaput prije povjerovao nego bilo kome od njih i deset puta više bih volio da vidim da on ide u UN za govornicu sutra ili nekakav samit nego Šefika ili Denisa. I nije on glup čovjek da ne zna ko su Dodik ili Čović i da bi njihov cinizam ili seosko varanje bio previše za njega. A, opet, pozicija člana Predsjedništva je primarno okrenuta vanjskoj politici a ne unutrašnjim stvarima a smatram Hadžikadića odličnim čovjekom za to, pogotovo za odnose sa USA koju i ja smatram, kakogodbilo, najjačim saveznikom BiH ili, barem, najboljim saveznikom kojeg smo dosad imali...
Možda je to Plan B?
edit: Dobar Mirsad, dobar mu je i nijet.