Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Ko mislite da ce pobjediti za bosnjackog clana?

Denis Becirovic
91
52%
Sefik Dzaferovic
37
21%
Mirsad Hadzikadic
27
15%
Fahrudin Radoncic
16
9%
neko drugi
5
3%

Total votes: 176

daddy-kool

#101 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by daddy-kool »

arzuhal wrote:
Pa ja sam i napisao da on neće biti izabran implicirajući da nema (snažniju domaću) političku organizaciju koja stoji iza njega, svu uhodanu mašineriju, medije i botove, uposlenike u javnoj upravi koji će po defaultu glasati za njega, itd.

Moj stav o dr Mirsadu Hadžikadiću se temelji na njegovoj cjelokupnoj pojavi, njegovom (i užem i širem) obrazovanju i dokazanom naučnom radniku, bez afera, elokventnom, zrelom, opuštenom i ostvarenom čovjeku, itd.
Dakle, kada stavim pored njega bilo koga od ovih ponuđenih od kojih će neko sigurno biti član PBiH: Šefika, Denisa, Fahre...njemu bih dvaput prije povjerovao nego bilo kome od njih i deset puta više bih volio da vidim da on ide u UN za govornicu sutra ili nekakav samit nego Šefika ili Denisa. I nije on glup čovjek da ne zna ko su Dodik ili Čović i da bi njihov cinizam ili seosko varanje bio previše za njega. A, opet, pozicija člana Predsjedništva je primarno okrenuta vanjskoj politici a ne unutrašnjim stvarima a smatram Hadžikadića odličnim čovjekom za to, pogotovo za odnose sa USA koju i ja smatram, kakogodbilo, najjačim saveznikom BiH ili, barem, najboljim saveznikom kojeg smo dosad imali...
Možeš zamisliti Hrvati nas zeznu i izaberu nam "nelegitimnog" predstavnika, Mirsada Hadžikadića. :D

Možda je to Plan B? :?

edit: Dobar Mirsad, dobar mu je i nijet. :thumbup:
putokaz1

#102 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by putokaz1 »

Što se tiče prognoze
7 desetog očekuje se nestabilno vrijeme,moguće su i sunce i kiša ali u planinskim predjelima i snijeg
Tj i Jedan i drugi ali i Treći pobjednik,možda i neko četvrti
Dosta neizvjesna utrka,moguće Mrtva trka dvojice ali i 4 kandidata se zamišljaju pobjednicima
baglama

#103 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by baglama »

izgleda da je komsic najbolji i siguran a ovi ostali ispadose sve din dusmani
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#104 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by japin_mutapi »

bosnjaci ce imati dva clana predsjednistva - komsic zeljko i becirovic denis/dzaferovic sefik
putokaz1

#105 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by putokaz1 »

Ma Kakav Željko
sadie_forever

#106 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by sadie_forever »

japin_mutapi wrote:bosnjaci ce imati dva clana predsjednistva - komsic zeljko i becirovic denis/dzaferovic sefik
denis i zeljko nece moci nikako ,jer obojica imaju ljevicarske glasove,i neko ce otat zakinut...sefik i zeljko,eh to mozda
putokaz1

#107 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by putokaz1 »

Denid i Dragan dva D
arzuhal

#108 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by arzuhal »

daddy-kool wrote:
arzuhal wrote:
Pa ja sam i napisao da on neće biti izabran implicirajući da nema (snažniju domaću) političku organizaciju koja stoji iza njega, svu uhodanu mašineriju, medije i botove, uposlenike u javnoj upravi koji će po defaultu glasati za njega, itd.

Moj stav o dr Mirsadu Hadžikadiću se temelji na njegovoj cjelokupnoj pojavi, njegovom (i užem i širem) obrazovanju i dokazanom naučnom radniku, bez afera, elokventnom, zrelom, opuštenom i ostvarenom čovjeku, itd.
Dakle, kada stavim pored njega bilo koga od ovih ponuđenih od kojih će neko sigurno biti član PBiH: Šefika, Denisa, Fahre...njemu bih dvaput prije povjerovao nego bilo kome od njih i deset puta više bih volio da vidim da on ide u UN za govornicu sutra ili nekakav samit nego Šefika ili Denisa. I nije on glup čovjek da ne zna ko su Dodik ili Čović i da bi njihov cinizam ili seosko varanje bio previše za njega. A, opet, pozicija člana Predsjedništva je primarno okrenuta vanjskoj politici a ne unutrašnjim stvarima a smatram Hadžikadića odličnim čovjekom za to, pogotovo za odnose sa USA koju i ja smatram, kakogodbilo, najjačim saveznikom BiH ili, barem, najboljim saveznikom kojeg smo dosad imali...
Možeš zamisliti Hrvati nas zeznu i izaberu nam "nelegitimnog" predstavnika, Mirsada Hadžikadića. :D

Možda je to Plan B? :?

edit: Dobar Mirsad, dobar mu je i nijet. :thumbup:
Misliš da nam ono baš šuknu? Plan Š :mrgreen:
JThomas

#110 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by JThomas »

evo i šepić kandidat. oni k'o da nisu skontali da samo jedan može pobijediti...
Maraschino

#111 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by Maraschino »

bas glupa kandidatura
putokaz1

#112 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by putokaz1 »

Maraschino wrote:bas glupa kandidatura
Najavljena davno da povuče stranku on i fudo su im najači
GandalfSivi

#113 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by GandalfSivi »

Dobra kandidatura Sepica, uzet ce glasove od SDA a vjerovatno i od SBB-a...
putokaz1

#114 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by putokaz1 »

GandalfSivi wrote:Dobra kandidatura Sepica, uzet ce glasove od SDA a vjerovatno i od SBB-a...
Dio i od Bećirevića,nesmije se on Podcijeniti,Krajšnik je to
Haman2

#115 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by Haman2 »

Sepic nema nikakve sanse. To je nivo neke manje seoske mjesne zajednice.
daddy-kool

#116 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by daddy-kool »

Ima li neko pristup kakvim preliminarnim anketama?
Banksy

#117 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by Banksy »

JThomas wrote:evo i šepić kandidat. oni k'o da nisu skontali da samo jedan može pobijediti...
baš... :D
Još da hoće Fahro ući, da sve eskalira...

Smijemo se jer su sami krivi, i sve su zaslužili, ali nije mi smiješno kako su s druge strane Čović i Dodik zakucani i nedodirljivi... Ništa nas prošlost nije naučila, budaletine.
daddy-kool

#118 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:
JThomas wrote:evo i šepić kandidat. oni k'o da nisu skontali da samo jedan može pobijediti...

Smijemo se jer su sami krivi, i sve su zaslužili, ali nije mi smiješno kako su s druge strane Čović i Dodik zakucani i nedodirljivi... Ništa nas prošlost nije naučila, budaletine.
Fahro vjerovatno ulazi i po svoj prilici bi mogao i pobjediti.
Da postoji volja da se izaberu ŽK ili Falatar, dovoljno je da se provede aktivna kampanja mjesec dana pred izbore.
Banksy

#119 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Banksy wrote:

Fahro vjerovatno ulazi i po svoj prilici bi mogao i pobjediti.
Da postoji volja da se izaberu ŽK ili Falatar, dovoljno je da se provede aktivna kampanja mjesec dana pred izbore.
ŽK je završio karijeru, a Falatar izgleda sve radi sam, na mišiće, bez podrške stranke, tako da, ništa od toga.
Bećirović zasad, možda Fahro, ali vrlo, vrlo teško, ili Džaferović, ako ga njegovi, iznutra, baš ne ubiju do tada, a vidim aktivno rade na tome, svi zajedno.
muha_sa

#120 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by muha_sa »

4 glasa :) iz mog doma--jakako

Image
muha_sa

#121 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by muha_sa »

ako se ne zainaTim pa ta 4 glasa dadnemo nekom od Hrvata :D
kmirsad

#122 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by kmirsad »

muha_sa wrote:4 glasa :) iz mog doma--jakako

Image
:thumbup:
Hafis

#123 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by Hafis »

Bećirević prolazi dalje k'o niz ulicu.
Uspješno je razradio vrhunski demagoški image i ne vjerujem da će mu itko pera obiti.
Nastup mu je vrhunski i prosječan glasač misli da se iza one staloženosti i brižljivog i odmjerenog biranja riječi, krije neka brižljivo planirana vizija koja će ih vremenom prijatno iznenaditi.
Na te iste foluške svojedobno je glasače hvatao i Haris S. S tim da je on ipak bio i vrstan operativac, što se ne bi moglo reći za ovog filozofa.
Ali da će razvaliti, hoće.
muha_sa

#124 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by muha_sa »

Hafis wrote:Bećirević prolazi dalje k'o niz ulicu.
Uspješno je razradio vrhunski demagoški image i ne vjerujem da će mu itko pera obiti.
Nastup mu je vrhunski i prosječan glasač misli da se iza one staloženosti i brižljivog i odmjerenog biranja riječi, krije neka brižljivo planirana vizija koja će ih vremenom prijatno iznenaditi.
Na te iste foluške svojedobno je glasače hvatao i Haris S. S tim da je on ipak bio i vrstan operativac, što se ne bi moglo reći za ovog filozofa.
glasuj za Fahra :D
Hafis

#125 Re: Prognoza za bosnjackog clana predsjednistva

Post by Hafis »

muha_sa wrote:
Hafis wrote:Bećirević prolazi dalje k'o niz ulicu.
glasuj za Fahra :D
Nema šanse da ja biram Bošnjacima člana predsjedništva iz njihovog reda.
Post Reply