Friendzone

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Tito_i_Partija

#101 Re: Friendzone

Post by Tito_i_Partija »

annoy wrote:Zato trebas bit musko i odjebat to i krenut dalje.
Ovo je citat dana. :lol: :thumbup:
moonca

#102 Re: Friendzone

Post by moonca »

Koje teatralno ponasanje. :-)
MarlboroGold

#103 Re: Friendzone

Post by MarlboroGold »

Šta konkretno? Većina je manje više dobro objasnila friendzone.
cendlerbing

#104 Re: Friendzone

Post by cendlerbing »

Može li se ikako reći i "budi žensko i kreni dalje"? :hm:
Nastasia

#105 Re: Friendzone

Post by Nastasia »

choxnox wrote:
Nastasia wrote: Nije bilo posteno ni sa njegove strane.
Pet godina znati nesto a kriti to od mene, da bi me na kraju optuzio kako sam JA KRIVA sto on nije sretan, i sto ne moze sa nekim drugim da ostvari vezu. Nisam ja kriva sto ne moze da odrzi vezu, nego on, ja ga nikad i nicim nisam sputavala.

Da je to rekao na neki normalniji, ljudski nacin, da je sjeo sa mnom i rek'o mi, slusaj ja sam se zaljubio, sta je tu je, mozda bih, ne, sigurna sam da bih pruzila sansu i pokusala sa njim izgraditi vezu, jer je nas odnos za mene bio ideal prijateljstva, ne bi mogla podnijet da ga izgubim.

Ali doci i okriviti mene za svoje ljubavne neuspijehe ...
Iskreno, lahko je ovako reci "hladne glave", kada nisi "emotivno opterecena" tom nekom jednostranom vezom koja je vise od prijateljstva. U stvarnosti to uglavnom ne ispadne na nacin dovoljno dobar da se onda upravo to sto dalje kazes "eventualno pruziti sansu i nesto probati" i zaista desi.

Bio sam prvo na jednoj strani (da ja nekome saopstavam tu neku skrivenu zaljubljenost) i nisam se jednostavno mogao staviti u ulogu nekoga kome se ta vijest saopstava u tom trenutku. Poslije se desilo da sam se zadesio i na drugoj strani i to dva puta (da meni neko saopstava svoju skrivenu zaljubljenost) i tek sam tada shvatio kroz sta prolazi ona druga strana kada joj iznebuha saopstis "da ti je stalo do nje vise od prijateljstva" ili slicno.

Ne kazem da je uvijek tako, ali uglavnom to ne ispadne kako se planira, a onda stvari krenu nizbrdo nekontrolisano i velikom brzinom dok na kraju to prijateljstvo ne pukne zauvijek.
Znam da to nije nimalo jednostavno reci, a nije jednostavno ni cuti to. Pomalo se pocnes preispitivati, jesi li stvarno vidio a zmirio, pomalo sam sebi govoris da si bas budala jer nisi skontao, onda negdje i neminovno pomislis kako nista sto je radio nije bilo iz cistog prijateljstva vec sa nekom skrivenom namjerom. Znam ja dve to.

Ali necemo ici u krajnost i kriviti se i prebacivati, ko da sam ga pet godina tukla a ne bila mu prijatelj.
MarlboroGold

#106 Re: Friendzone

Post by MarlboroGold »

Image
insomnia78

#107 Re: Friendzone

Post by insomnia78 »

Image
Connaisseur Karlin

#108 Re: Friendzone

Post by Connaisseur Karlin »

Nastasia wrote:
Jebiga, smatram da je neminovno da se u nekom momentu i to desi, žene privlače muškarce, muškarci privlače žene, normalno je da se makar kod jedne strane nešto javi.
:thumbup:
choxnox

#109 Re: Friendzone

Post by choxnox »

Nastasia wrote:Znam da to nije nimalo jednostavno reci, a nije jednostavno ni cuti to. Pomalo se pocnes preispitivati, jesi li stvarno vidio a zmirio, pomalo sam sebi govoris da si bas budala jer nisi skontao, onda negdje i neminovno pomislis kako nista sto je radio nije bilo iz cistog prijateljstva vec sa nekom skrivenom namjerom. Znam ja dve to.

Ali necemo ici u krajnost i kriviti se i prebacivati, ko da sam ga pet godina tukla a ne bila mu prijatelj.
Upravo tako. Samo kazem da taj pocetni i iznenadni sok kod osobe koja "prima" vijest i odgovor koji uglavnom nevjesto da drugoj strani uparen sa pozitivnim odgovorom koji druga strana zeljno iscekuje, a za koji se ispostavi kao suprotnost ocekivanom neminovno dovodi do kidanja veze. Naravno, osim u slucajevima kada hemija postoji i na drugoj strani sto je u principu win-win mada smatram da su takvi slucajevi rijetki.

I naravno, najgori su oni koji primijete da je druga strana zainteresovana za nesto vise od prijateljstva, ali svjesno ignorisu "problem" za koji ce se na kraju gotovo uvijek ispostaviti da je stvarno (nepremostiv) problem.
Connaisseur Karlin

#110 Re: Friendzone

Post by Connaisseur Karlin »

choxnox wrote:
I naravno, najgori su oni koji primijete da je druga strana zainteresovana za nesto vise od prijateljstva, ali svjesno ignorisu "problem" za koji ce se na kraju gotovo uvijek ispostaviti da je stvarno (nepremostiv) problem.
pa ako ste frends, i ako vam je komunikacija odlicna, to nije problem, previse se pravi drama , razgovorom se moze rijestiti :)
Amko80

#111 Re: Friendzone

Post by Amko80 »

gilla wrote:U 80% slučajeva nisi im privlačan fizički, u 20% stvar je pristupa. Možeš ti biti direktan od početka koliko hoćeš ako im nisi napet halali to.
Poradi na izgledu, fiksaj nešto. Ako imaš viška kila znaš šta raditi, ako imaš loše zube, stomatolog, nemoj se zapuštati u pogledu kose, brade i sl. Moj neki savjet. Dosta ih razmišlja ako ne vodi računa o sebi kako će sutra brinuti o meni i sl. sranja.

Što se tiče pristupa najvažnije je priča i da razgovori imaju neku erotsku notu. Ne znam može li se ovo naučiti ali stalno pucaš neke seksualne konotacije.

Kada si već tu gdje jesi, prekini taj odnos. Od tih 10 jaranica, 9 ih boli briga za tebe, jedna je stvarno pravi prijatelj. Ne moraš prekidati odjednom taj odnos, jednostavno nemoj se vidjati sa njima na glupavim kafama i sl. Online chat svedi na minimum. Vrijeme ce uciniti svoje. Znaci fokusiraj se na sebe , svoj napredak, obrazovanje, posao, a naravno mozes i direktno pokusati sa nekom novom curom. Najbolje godine za muskarca su 30+. Ako si postavio temelje u mladosti, poslije ćeš ubirati plodove. Imat ćeš ogroman izbor mlađih zgodnih cura.
Na tim glupavim kafama/viđanjima ćeš rijetko šta naučiti ili imati kakve nafake. Uglavnom će ti nabaciti neke emocionalne teme, probleme koje ima sa mužem, momkom, uglavnom šuplja priča. A znamo da te to ne zanima :D . Možeš ih i testirati, znači kad ti treba neka usluga kako će reagovati. Znači budi im neki poznanik u naj slučaju.

Zašto te označavaju kao prijatelja? Zato što im je lakše to reći nego odjebi i imati eventualno sukob. Drugo zato što im diže ego i vole da imaju krug orbitera oko sebe. Treće služiš im kao emotivni tampon ala šuplju priču o emocijama i sl. Četvrto kao rezervu. Ako pregura 30 nije u braku ili u ozbiljnoj vezi, sjetit će se tebe, pa daj šta daš.
Ovo je tačno.
Friendzone je kad pukneš na curu koja je bolja od tebe, uglavnom je ne zanimaš u seksualnom smislu i onda pokušavaš doći do nje okolokole, igraš na kartu prijateljstva u nadi da će se vremenom nešto promjeniti....
choxnox

#112 Re: Friendzone

Post by choxnox »

Connaisseur Karlin wrote:
choxnox wrote:
pa ako ste frends, i ako vam je komunikacija odlicna, to nije problem, previse se pravi drama , razgovorom se moze rijestiti :)
Pa to su ovi koji sebi izmedju svoja 4 zida dizu rejting.
james28

#113 Re: Friendzone

Post by james28 »

ma nije tu stvar ni fizičkog izgleda toliko, nego jednostavno koliko god ovo ružno zvučalo, ne treba biti previše fin prema djevojci, to je tzv. "nice guy" sindrom, to je ono kao sladak si, simpatičan, fin, baš si mi drag, ali ipak neko me drugi taslači, imam jarana koji je tako bio prefin prema djevojci i ona ga na kraju nogirala sa obrazloženjem da je "previše fin i uglađen za njen ukus", dakle prema djevojkama ne treba biti prefin, udovoljavati im u svemu, doći uvijek na vrijeme na sastanak itd, jer im jednostavno takvi frajeri nisu privlačni ni zanimljivi i smatraju ih mlakonjama i slabićima, nijedna to neće priznat ali ONE TO NE VOLE
moonca

#114 Re: Friendzone

Post by moonca »

I vama trebaju 'fufice'' jel' to balans :-)
fear the beard

#115 Re: Friendzone

Post by fear the beard »

james28 wrote:ma nije tu stvar ni fizičkog izgleda toliko, nego jednostavno koliko god ovo ružno zvučalo, ne treba biti previše fin prema djevojci, to je tzv. "nice guy" sindrom, to je ono kao sladak si, simpatičan, fin, baš si mi drag, ali ipak neko me drugi taslači, imam jarana koji je tako bio prefin prema djevojci i ona ga na kraju nogirala sa obrazloženjem da je "previše fin i uglađen za njen ukus", dakle prema djevojkama ne treba biti prefin, udovoljavati im u svemu, doći uvijek na vrijeme na sastanak itd, jer im jednostavno takvi frajeri nisu privlačni ni zanimljivi i smatraju ih mlakonjama i slabićima, nijedna to neće priznat ali ONE TO NE VOLE

Naravno da je stvar fizickog ako si fizicki na nekom balansu onda mozes i jebati brzo ako nisi postaneš braco.
Nastasia

#116 Re: Friendzone

Post by Nastasia »

james28 wrote:ma nije tu stvar ni fizičkog izgleda toliko, nego jednostavno koliko god ovo ružno zvučalo, ne treba biti previše fin prema djevojci, to je tzv. "nice guy" sindrom, to je ono kao sladak si, simpatičan, fin, baš si mi drag, ali ipak neko me drugi taslači, imam jarana koji je tako bio prefin prema djevojci i ona ga na kraju nogirala sa obrazloženjem da je "previše fin i uglađen za njen ukus", dakle prema djevojkama ne treba biti prefin, udovoljavati im u svemu, doći uvijek na vrijeme na sastanak itd, jer im jednostavno takvi frajeri nisu privlačni ni zanimljivi i smatraju ih mlakonjama i slabićima, nijedna to neće priznat ali ONE TO NE VOLE
Nije stvar ni jednog ni drugog. Nekome se jednostavno ne sviđate. :roll: Znam da je teško povjerovati, ali koliko god bio dobar prema nekome, koliko god bio lijep i zgodan, i dalje možeš da mu se ne sviđaš. Zašto uvijek morate tražiti razlog, zašto uvijek mora postojati konkretan, opipljiv razlog zašto te neko neće? Jednostavno mu se ne sviđaš.

Ja nemam tip muškarca i sviđaju mi se i oni fini i manje fini, ali to nikad nema veze sa tim koliko mi udovoljava, dolazi li na vrijeme uvijek ili ponekad zbog drugih obaveza zakasni, itd. već ili mi se sviđa ili ne. Ili me nešto presječe u koljenima kad me pogleda, ili ne.

Kako je tako mene jedan fin, sladak, simpatičan, dečko koji udovoljava, dolazi na vrijeme, ponaša se baš onako lijepo i odmjereno prema meni, ma eto nadasve kulturan dečko kulturno posl'o u friendzone. :lol: :lol:
james28

#117 Re: Friendzone

Post by james28 »

Nastasia wrote:
Nije stvar ni jednog ni drugog. Nekome se jednostavno ne sviđate. :roll: Znam da je teško povjerovati, ali koliko god bio dobar prema nekome, koliko god bio lijep i zgodan, i dalje možeš da mu se ne sviđaš. Zašto uvijek morate tražiti razlog, zašto uvijek mora postojati konkretan, opipljiv razlog zašto te neko neće? Jednostavno mu se ne sviđaš.

Ja nemam tip muškarca i sviđaju mi se i oni fini i manje fini, ali to nikad nema veze sa tim koliko mi udovoljava, dolazi li na vrijeme uvijek ili ponekad zbog drugih obaveza zakasni, itd. već ili mi se sviđa ili ne. Ili me nešto presječe u koljenima kad me pogleda, ili ne.

Kako je tako mene jedan fin, sladak, simpatičan, dečko koji udovoljava, dolazi na vrijeme, ponaša se baš onako lijepo i odmjereno prema meni, ma eto nadasve kulturan dečko kulturno posl'o u friendzone. :lol: :lol:
tačno je to sve ali ima dosta i do pristupa, ako se ti postaviš lafo nezainteresovan a vamo si napaljen na tu djevojku i ničim to naročito ne pokazuješ, jbg nećeš proći, ima tu dosta i do frajera, ali stoji to da žene ne vole prefine momke

fazon je u tom što čak i ako se ti sviđaš toj djevojci ako si prefin bićeš odbojan, dosta je to zapetljano
james28

#118 Re: Friendzone

Post by james28 »

fear the beard wrote:

Naravno da je stvar fizickog ako si fizicki na nekom balansu onda mozes i jebati brzo ako nisi postaneš braco.
možeš biti fizički extra, al svaka djevojka ima svoj pojam ljepote frajera, neka voli ćelave, nabildane, nafurane, neka voli uglađene, čupave, ne toliko nabildane, skromne itd, sve zavisi od ukusa
medvjed23

#119 Re: Friendzone

Post by medvjed23 »

sviđanje ne pada tek tako sa neba, već ima uzroke, sadržane u određenim (rijetko duhovnim) osobinama ljudi.. u suprotnom bi pamela anderson (iz najboljih dana) i dušanka majkić (iz ovih dana) privlačile pažnju muškaraca u približno istoj mjeri..
Nastasia

#120 Re: Friendzone

Post by Nastasia »

james28 wrote:
Nastasia wrote:

tačno je to sve ali ima dosta i do pristupa, ako se ti postaviš lafo nezainteresovan a vamo si napaljen na tu djevojku i ničim to naročito ne pokazuješ, jbg nećeš proći, ima tu dosta i do frajera, ali stoji to da žene ne vole prefine momke

fazon je u tom što čak i ako se ti sviđaš toj djevojci ako si prefin bićeš odbojan, dosta je to zapetljano
Ama nije zapetljano, jednostavno je.
Il joj se sviđaš ili ne, il' ima hemije il' nema.

E to što neki ljudi moraju naći razlog da se utješe, to je drugo, jebiga.
triconja

#121 Re: Friendzone

Post by triconja »

Hoce li me iko friendzonovat, osjecam se ko krme u teheranu. :D
Dilibus

#122 Re: Friendzone

Post by Dilibus »

james28 wrote:
fear the beard wrote:

možeš biti fizički extra, al svaka djevojka ima svoj pojam ljepote frajera, neka voli ćelave, nabildane, nafurane, neka voli uglađene, čupave, ne toliko nabildane, skromne itd, sve zavisi od ukusa
Skromne :lol:
Nastasia

#123 Re: Friendzone

Post by Nastasia »

triconja wrote:Hoce li me iko friendzonovat, osjecam se ko krme u teheranu. :D
Ma evo ja ću :kiss:
triconja

#124 Re: Friendzone

Post by triconja »

Nastasia wrote:
triconja wrote:Hoce li me iko friendzonovat, osjecam se ko krme u teheranu. :D
Ma evo ja ću :kiss:
Image

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#125 Re: Friendzone

Post by Velkoski »

definitivno moraš biti blago retardiran da budeš u friendzoni, ili makar mazohista... :mrgreen:
Post Reply