namjerno sam spomenuo aliju i tihića, jer upravo se iz njihove stranke serviraju priče da su bošnjaci bili "crnci" u jugoslaviji. i za mene alija izetbegović jeste bošnjački doajen, neki ga vole, a neki ne, ali je činjenica da je on učinio ono što velika većina nije smjela, ali ni taj isti alija izetbegović nije kritikizirao jugoslaviju, već se samo zalagao za širenje vjere na tim prostorima i nije se slagao sa tim aspektom komunizma, da se nekome brani pravo na vjeru i vjersko opredjeljenje (mada velika većina ljudi koja se sjeća tog sistema i sa kojima sam razgovarao, a i iz vlastitog sjećanja znam, je išla u bogomolje i nije im se branilo da obavljaju vjerske dužnosti).commendatore wrote: sve se slazem al navedenospomenuta dvojica su bile čate u onom sistemu.... ne da ih ja smatram doajenima bosnjaka i bosnjacke politike gluhobilo al kad ih spominjes njih dvojica su bile bas čate.....
al evo da ti spomenem Munira Gavrankapetanovica kao vrhunskog intelektualca koji je na kraju krajeva iznjedrio intelektualce - na zvjerske nacine je bio zlostavljan u onom sistemu i mucen u vise prilika i godina.... i opet kazem volio bih da ima Jugoslavije al to je istorija vise....
zalosno je samo to sto se Munirov evlad ponio za parama i pozicijama dok se njihov otac ideoloski borio za veca prava status i boravak bosnjaka (u ovom slucaju muslimana) na ovim prostorima...
nekako imam osjecaj da kompletna trenutna bosnjacka oligarhija pociva na nekoj intimnoj devizi u fazonu "(ko im jebe mater nek ginu, zasluzili su, allah ih kaznjava - bolio ih je kurac dok smo patili "MI").....![]()
jer se u biti apsolutno analogno ponasaju
inace smatram da je bosnjacki narod mogao dati bolje predstavnike ne vodje od postojecih koliko je samo metodickih i iskusnih intelektualaca zgazeno u proslom sistemu.... ostao je samo intelektualni patrljak, sljam i nerast kojima u obraz nista nije prljavo da se situiraju etabliraju i stabiliziraju kao mecene bosnjacke politike.... iako blage veze o istoj nemaju....
svi zajedno ne znaju 1,5 -2 jezika i to kad stavis Harisa Silajdzica pored ostalih....
eh munir. iskreno, od svih pripadnika mladih muslimana, o njemu imam najbolje mišljenje, ali on je platio cijenu zbog nesuradnje sa udbom, kao i gore pomenuta osoba.
a ostalo se slažem sa tobom, jebiga, ratovali smo 4 godine, a ja prvi da sam znao da će porodice ovih kvazi mladih muslimana biti ovoliko bogate i moćne, pobjegao bih sa prvim metkom.