Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#101 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
imam i ja lanac na motorKi 
- amar1994
#102 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
@junior
Jesul ugradili katanu umjesto rucice mjenjaca
Last edited by amar1994 on 29/04/2018 21:56, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
#103 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
prate ga po komsiluku? to su neki opasni stalkerijunior3 wrote: Sunce ti bitango, dvojicu u komšiluku imam što prate onog šerifa.
Neki dan komentarišu kako je stručnjak.
-
junior3
#104 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
bitanga_sa_otesa wrote:prate ga po komsiluku? to su neki opasni stalkerijunior3 wrote: Sunce ti bitango, dvojicu u komšiluku imam što prate onog šerifa.
Neki dan komentarišu kako je stručnjak.
-
boshniak
#105 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
bitanga_sa_otesa wrote:o djesi duboki mozgu, golf specijalna sestica getaća ??
mazen i pazen ,prelazeno samo ukoso preko sina i lezecih ....
- bitanga_sa_otesa
#106 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
pa ja ,a servisni interval 40.000boshniak wrote:bitanga_sa_otesa wrote:o djesi duboki mozgu, golf specijalna sestica getaća ??
mazen i pazen ,prelazeno samo ukoso preko sina i lezecih ....![]()
- Optimist
#107 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
Evo i od mene par linkova:
https://www.olx.ba/artikal/28123771/seat-cupra-r/
https://www.olx.ba/artikal/23024516/ren ... o-r-s-200/
https://www.olx.ba/artikal/28208526/renault-megane-rs/
https://www.olx.ba/artikal/29468624/ren ... 0t-250-ks/
Ovaj Megan iz Gume je zaista top.
https://www.olx.ba/artikal/28123771/seat-cupra-r/
https://www.olx.ba/artikal/23024516/ren ... o-r-s-200/
https://www.olx.ba/artikal/28208526/renault-megane-rs/
https://www.olx.ba/artikal/29468624/ren ... 0t-250-ks/
Ovaj Megan iz Gume je zaista top.
-
condy
#108 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
Taj Megan je bas mocan...ovjes kocnice motor izgled prava jurilica 
-
jefferson
#109 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
Gubitak ulja se obicno desava zbog problema sa PCV ventilom i dugih intervala zmjene. Interval izmjene ulja na tom motoru bi trebao biti maksimalno 10,000km zbog toga sto dio goriva zavrsi u ulju. Akos e auto iskljucivo koristi u gradu, tu problemi nastaju za razredjivanjem ulja usljed sumpora a time nastaje i gubitak ulja.ZAHIROVKE wrote:Tako se priča po internetu, ma naravno vozilo ne bih kupio bez pregleda detaljnog u AC Quattru ili Porše Sarajevo.jefferson wrote:Ne znam za potrosnju ulja na EA888. Ja sam imao EA888 u CC-u i i dalje imam u Tiguanu i nikad kapi ulja nisu potrosili.
Sve je do odrzavanja i kvalitete ulja koju koristis, naravno ako ne kupis vec problematican motor koji je zapostavljen.
Tkodje, ako slucajno odlucis za 135, pazi da je opoziv na sarafe na VANOS-u uradjen. Mislim da je to 2011 godina.
Kako te inače služe ti 2.0 EA888 jesi primjetio neke falinke u svakodnevnoj vožnji, mislim sem ovog što je opće poznato?
U CC-u sam imao sa DSG mjenjacem, samo mjenjao jednom nosac motora a to je vjerovatno usljed rusnog saltanja i slicno. Nikad nije kahnuo, extra malo trosio za tu snagu i tezinu vozila. DSG nikad nije problem napravio, ali sam tekucinu mjenjao svakih 50,000km, striktno VW originalna tekucina.
U Tiguanu sam morao mjenjati usisnu granu sto je mana tih motora usljed kombinacije PCV i losijeg ulja. ja sam uzeo taj Tiguan sa nekih 30,000km, i mjenajli su usisnu granu pod garancijom nekih 2000km nakon sto sam kupio auto. Od tada nikad nista. Na 110,000km zamjenjen preventivno zatezac lanca. Ovaj moj Tiguan dolazi sa 6-brzinskom Aisin automatikom (toyota) i dok je mjenjac pouzdan i OK salta (ni blizu DSG), kombinacija tog mjenjaca i motora nije najsretnije rjesenje kada je potrosnja u pitanju. Tiguan sa tim motorom trosi prosjecno oko 1.5ltr vise od mog BMW X5 35d, a inace zena vise vozi Tiguan i dosta sporo vozi. Susta suportnost od CC-a.
Sto se tice voznje, niti jedan nije do crnog u noznom palcu BMW-u, a ne do koljena.
-
condy
#110 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
Jurilica za one koji znaju sta hoće!!! Al, zna čovjek i vozit. Uz povoljnu cijenu, nema konkurencije u tom cjenovnom rangu. Dosta je upravljiviji od Golfa 6 GTI, i startniji, ima bolje ubrzanje. Maksimana brzina im je tu negdje, ali to nije bitno za one koje traže ovako nešto. Meni je definitivno ispred Golfa 6 GTI. Ovo, sa zvučnim signalom kad ode u crveno, mi je baš predobro. Imamo ovakvi puteva pa se može malo sa autom ponekad i poigrati
-
hostapler
#111 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
Ma daaaaj
Pa vidi mu volana, plastike, ručice mjenjača. Satovi kao da je iz 90ih
I ovo bolje od Golfa GTI? Nikad!
Još polukruta nazad
a kod GTI multilink. Nema DSG.
Samo je jedan GTI.
Koliko VW proda Golfova, a koliko Reno Megana. Eto ostali budale pa ne vide,samo vi pametni.
Pa vidi mu volana, plastike, ručice mjenjača. Satovi kao da je iz 90ih
I ovo bolje od Golfa GTI? Nikad!
Još polukruta nazad
Samo je jedan GTI.
Koliko VW proda Golfova, a koliko Reno Megana. Eto ostali budale pa ne vide,samo vi pametni.
- amar1994
#112 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
Ne seri 
kupi ga sebi , jebo te on
kupi ga sebi , jebo te on
- beco
#113 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
GTI se ne treba ni spominjati sa Megan RS, jedva se Golf R sa njim drži a kakav GTI.
Mozda jeste VW izmislio hot hatch klasu ali Reno ima mnogo više pedigrea i tradicije u istoj počevši od R5 turbo pa dalje.
Ako bas mora VW koncern Cupra R mi je mnogo unikatnije i zanimljivije auto a u ostalom jača verzija se istog motora iz GTI dobije, u suštini Cupra R kao lite Golf R.
P. S. A ne nasmijavaj sa komentarima o unutrašnjosti ako je ista bezlicno to je GTI unutrasnjost, analogni satovi iz ranih 2000.
Mozda jeste VW izmislio hot hatch klasu ali Reno ima mnogo više pedigrea i tradicije u istoj počevši od R5 turbo pa dalje.
Ako bas mora VW koncern Cupra R mi je mnogo unikatnije i zanimljivije auto a u ostalom jača verzija se istog motora iz GTI dobije, u suštini Cupra R kao lite Golf R.
P. S. A ne nasmijavaj sa komentarima o unutrašnjosti ako je ista bezlicno to je GTI unutrasnjost, analogni satovi iz ranih 2000.
-
hostapler
#114 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
Ma ne znam što se s vama uopste raspravljam
Nemate pojma, mrzite VW jer ne možete da ga kupite pa vam on kriv.
Postavljaju teme, svaka čast drug, da kupiš GTI da ispuniš sebi želju i da puno truda ulozis u njega da bude zvijer, pusti ovu djecurliju.
Nemate pojma, mrzite VW jer ne možete da ga kupite pa vam on kriv.
Postavljaju teme, svaka čast drug, da kupiš GTI da ispuniš sebi želju i da puno truda ulozis u njega da bude zvijer, pusti ovu djecurliju.
-
condy
#115 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
Kod ovih vozila ne gleda se toliko sam izgled volana, kakva je plastika i sl. Kad sjednes u ovo auto i zavrtis ga to ti nece biti na kraj pameti. Niko, bilo koje da je auto ovog tipan a hoce ovaj tip vozila perfomans vozilo hot hatch vozilo, negleda to, vec neke druge stvari sto ga i cine drugacijim od drugih serijskih vozila, pravim draguljem u voznji. Golf 6 GTI je u vrhu ali ja ne bih imao dileme. Isao bi na Megana RS. I ja ne mrzim VW 
- amar1994
#116 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
joj papka drzavu ti jebem
poserem ti se na pricu ..
- amar1994
#117 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
ali nema DSG bratam alam , ne znam saltat pa trazim automatik , papak sam i hocu VW 6 gti iako je losiji od svih u svojoj klasicondy wrote:Kod ovih vozila ne gleda se toliko sam izgled volana, kakva je plastika i sl. Kad sjednes u ovo auto i zavrtis ga to ti nece biti na kraj pameti. Niko, bilo koje da je auto ovog tipan a hoce ovaj tip vozila perfomans vozilo hot hatch vozilo, negleda to, vec neke druge stvari sto ga i cine drugacijim od drugih serijskih vozila, pravim draguljem u voznji. Golf 6 GTI je u vrhu ali ja ne bih imao dileme. Isao bi na Megana RS. I ja ne mrzim VW
vidi plastika , zvucne izlocije , ovo nekakav klon adesampiona
- Bullet Tooth Tony
#118 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
M135i i zavrsi pricu 
-
hostapler
#119 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
Ovu mašinu poštujemBullet Tooth Tony wrote:M135i i zavrsi pricu
Svabo je to.
- amar1994
#120 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
nema njih puno , znas ti kolko se golfova prodaBullet Tooth Tony wrote:M135i i zavrsi pricu
ti pametan , oni glupi
-
hostapler
#121 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
Momak ti si zalutao ovdje. Pusti prave poznavaoce da raspravljaju.amar1994 wrote:joj papka drzavu ti jebem![]()
- amar1994
#122 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
hostapler wrote:Momak ti si zalutao ovdje. Pusti prave poznavaoce da raspravljaju.amar1994 wrote:joj papka drzavu ti jebem![]()
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#123 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
My Mancondy wrote:
Jurilica za one koji znaju sta hoće!!! Al, zna čovjek i vozit. Uz povoljnu cijenu, nema konkurencije u tom cjenovnom rangu. Dosta je upravljiviji od Golfa 6 GTI, i startniji, ima bolje ubrzanje. Maksimana brzina im je tu negdje, ali to nije bitno za one koje traže ovako nešto. Meni je definitivno ispred Golfa 6 GTI. Ovo, sa zvučnim signalom kad ode u crveno, mi je baš predobro. Imamo ovakvi puteva pa se može malo sa autom ponekad i poigratiČovječe, 22 hiljade za ovakvo auto nije skupo!
- Travnički Noćni Šetač
#124 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.
I ja sam zalutao ovde ... Golf

beco wrote:GTI se ne treba ni spominjati sa Megan RS, jedva se Golf R sa njim drži a kakav GTI.
- basicm