Radna snaga u BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ExNihilo

#101 Re: Radna snaga u BiH

Post by ExNihilo »

MMM1977 wrote:Ne da mi se s tobom diskutovati jer nisi dorastao ovoj problematici.

O Hamzi sam danima razmišljao, u svojoj glavi probao naći neku kombinaciju ali teško za ovu vrstu posla da se može uklopiti jer je čovjek RVI. Da imam nešto drugo ponuditi njega bih sam kontaktirao i platio koliko god jer je čovjek dao zdravlje da bi mi mogli ovdje naprđivati.
Ništa, uvijek ti ostaje da objaviš oglas na posao.ba i napišeš kako plaćaš doprinose i nudiš godišnji odmor.
MMM1977

#102 Re: Radna snaga u BiH

Post by MMM1977 »

A ti idi radi reformu foruma, reformu IZ i slično. Ozbiljne poslove i teme ostavi onima koji su im dorasli.
Last edited by MMM1977 on 29/04/2018 02:04, edited 1 time in total.
ExNihilo

#103 Re: Radna snaga u BiH

Post by ExNihilo »

MMM1977 wrote:A ti idi radi reformu foruma, izgleda da ti se život sveo na forum. Ozbiljne poslove i teme ostavi onima koji su im dorasli.
Ma ja, najlakše je ad hominemom pokušati zatomiti priču o vlastitom robovlasništvu. Samo ćeš me bezveze motivirati da ti pošaljem inspekciju pa ćemo ti ime čitati po portalima ispod naslova Zadruga.

A, možda i nećemo. Uvijek možeš kontaktirati Komšića, kojeg si ovdje na avataru nosio i za njegovu stranku ljude regrutovao, da te vadi iz govana. :wink:
MMM1977

#104 Re: Radna snaga u BiH

Post by MMM1977 »

ExNihilo wrote:
MMM1977 wrote:A ti idi radi reformu foruma, izgleda da ti se život sveo na forum. Ozbiljne poslove i teme ostavi onima koji su im dorasli.
Ma ja, najlakše je ad hominemom pokušati zaotmiti priču o vlastitom robovlasništvu. Samo ćeš me bezveze motivirati da ti pošaljem inspekciju pa ćemo ti ime čitati po portalima ispod naslova Zadruga.

A, možda i nećemo. Uvijek možeš kontaktirati Komšića, kojeg si ovdje na avataru nosio i za njegovu stranku ljude regrutovao, da te vadi iz govana. :wink:
Hoćeš podatke da se ne mučiš? Nisam baš nenavikao na razne inspekcije niti me boli kurac za iste. Tako i za Komšića.

A šta ćemo s tobom, koga da ja pošaljem tebi? Da ipak budemo jednaki.

I malo skrati jezik, iznosiš ozbiljne optužbe.
ExNihilo

#105 Re: Radna snaga u BiH

Post by ExNihilo »

MMM1977 wrote:
ExNihilo wrote:
Ma ja, najlakše je ad hominemom pokušati zaotmiti priču o vlastitom robovlasništvu. Samo ćeš me bezveze motivirati da ti pošaljem inspekciju pa ćemo ti ime čitati po portalima ispod naslova Zadruga.

Hoćeš podatke da se ne mučiš? Nisam baš nenavikao na razne inspekcije niti me boli kurac za iste. Tako i za Komšića.

A šta ćemo s tobom, kakvu inspekciju da ja pošaljem tebi? Da ipak budemo jednaki.

I malo skrati jezik, iznosiš ozbiljne optužbe.
Već ih imam. Poznajem osobu s ovog foruma kojeg si vrbovao za DF. Šta je, više nije aktuelan Komšo? Ko je sada reketar? Pardon, htio sam reći patron.

Meni je jasno da si ti u svojoj firmi navikao biti bog i batina, pa i određivati radnicima šta smiju govoriti, ali pokušaj da učesnicima na javnom forumu određuješ da li će skratiti jezik ili ne - eh, to je već ozbiljna distorzija realnosti.
MMM1977

#106 Re: Radna snaga u BiH

Post by MMM1977 »

Komentariši šta hoćeš ali optužbe na moj račun u smislu nekih zadruga i slično zadrži za sebe. Radi se o ozbiljnim optužbama i ne iznosi takve gluposti.

Sve što sam pisao o Komšiću bilo je javno, niti jednu privatnu poruku na tu temu nisam poslao. Jesam bio na osnivačkoj skupštini i ništa više od toga jer sam vidio o čemu se radi.

Ponavljam, pripazi sa optužbama.
duminjo

#107 Re: Radna snaga u BiH

Post by duminjo »

Torbicom ga fuadeeeeeeee
MMM1977

#108 Re: Radna snaga u BiH

Post by MMM1977 »

duminjo wrote:Torbicom ga fuadeeeeeeee
Dumbinjo, miran!
Prpa.ba

#109 Re: Radna snaga u BiH

Post by Prpa.ba »

Kolike su plate u ExNihilovoj firmi, da li iko zna? :mrgreen:

Obicno su najveci sindikalisti ili preko grane ili najveci robovlasnici. Ili nikad nisu marku zaradili od svog biznisa, ali znaju sve zakone u dusu.
duminjo wrote:Ako znas da ti gazda mjesecno cistih para uzima 50.000 a svakom radniku (desetak radnika) plata 600, nemaš se sta pitati nego grabiti i nogama i rukama zä necim boljim.
Slicnih slučajeve mali milion.
Moze li informacija koji biznis je u pitanju a da zahtijeva suficitarnu i slabo cijenjenu radnu snagu a donosi tako visok profit? Vjerujem da ima forumasa u biznisu koji bi odmah usli na to trziste umjesto da se zajebavaju sa profitima od par hiljada KM mjesecno. :-D :-D
bumerangss

#110 Re: Radna snaga u BiH

Post by bumerangss »

channel10 wrote:
zetareticula wrote:Tek ce biti kmečanja za radnike cekajte jos godinu, dvije :D sami ste krivi nije niko budala
Na sta mislis?
Slažem se... pogledajte stranicu Skupštine KS i najavljenu sjednici 07.05 na cijem dnevnom redu je i stanje zaposlenosti u KS i ima citav izvještaj za 2016-tu godinu i u odnosu na 2015-tu u KS je zivilo 30000 stanovnika manje ili 6,5 % :!:

Ljudi umiru, malo se radja a vecina ode vani pa uskoro nece imati ko da rinta za ove robovlasnike

Ja bih stavio taj link ali ne znam :D pa ko zna neka stavi

http://skupstina.ks.gov.ba/najave/sjednica/8987
nKrkan

#111 Re: Radna snaga u BiH

Post by nKrkan »

Moja zadnja plata: 22 dana , 650 KM
od toga ne znam koliko država daje jer sam osiguran preko programa.
Naredna će mi biti manja jer sam se pohvalio kakvu sam platu dobio , a većina ostalih i ne baš toliko, govore mi kako će se buniti.
Ako bude manja morat ću šefu objasniti, kako je red da imam i više jer pobogu država daje dvije trećine plate valjda, po normalnim okolnostima bi trebao imati 900
duminjo

#112 Re: Radna snaga u BiH

Post by duminjo »

MMM1977 wrote:
duminjo wrote:Torbicom ga fuadeeeeeeee
Dumbinjo, miran!
Ti se ponasaj u svojoj firmi prema svojim radnicima kao prema djukelama. Ovdje od toga nemaš nista.

Vidis, ja tebe vridjejati necu. Nista Mi bolje nece biti ako će tebi biti losije.

Jadni ti tvoji rsdnici. Klasična balkanska kabadahija sa malo vlasti. S takvim tvojim ponašanjem, niko normalan ko vrijedi, nece ti Raditi ni zä kakve pare.
Moglo bi se tebi svašta reci, ali bi bilo dzaba.
Ti si najpametniji, ti sve znas.... Al. Ne Mozes naci u jebenoj bosni radnika.. Al AI najpametniji i oni svi su krivi, ti nisi.

Joj što ne mogu nekih koji se ppnasaju cisto ko da. Su bogovi..
madner

#113 Re: Radna snaga u BiH

Post by madner »

50 000 po radniku a nije vic dana tema.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#114 Re: Radna snaga u BiH

Post by Bobi »

madner wrote:50 000 po radniku a nije vic dana tema.
Izvini, ostario sam :lol: , šta 50k po radniku?
Bobi
Forum administrator

#115 Re: Radna snaga u BiH

Post by Bobi »

Aaaaaa profit po radniku :lol: ili 10 radnika :roll: ?
El_comadante

#116 Re: Radna snaga u BiH

Post by El_comadante »

što bi rekli pratim.....
zrakomlat

#117 Re: Radna snaga u BiH

Post by zrakomlat »

MMM1977 wrote:I ovi komentari tipa ko ga jebe, dabogda propao i sl. su očaj živi i treba dobro paziti šta se želi. Ja mogu imati i firmu sa 5 ljudi gdje ću opet extra zarađivati, mogu napraviti neki motelčić gdje ću raditi ja i supruga i sasvim pristojno živjeti ali ja imam i radnike od kojih nisu svi sposobni ići vani, šta s njima? Oni koji žele propast meni zapravo žele zagorčati život baš takvima.

Imam i 2 invalida u firmi, šta s njima? Ja te ljude sam primio jer su moje komšije pa šta god doprinesu. Hoće li ih Švabo primiti?

Ne znam kada je bila neka humanitarna akcija da se nisam odazvao, ako ne zarađujem onda neću moći. Vjerojatno će reagirati Švabo?

Imam 5 stipendista, šta ćemo sa njima?
Ma dzaba ti sve to, kad si pakšu, privatnik, svi ste isti, da hocete propasti, za to poslove po njemačkoj plata 3000 eura neto plus bonus :D
.................

Pusti bola, ne znam kako ti se da pričati i objašnjavati. Minimalna plata od 750 KM za pomoćnog radnika je pristojna plata + sve na banku ide :thumbup:

u mjestu kao što je Visoko, gdje i nisu veliki troškovi života, prijevoza i sl, kao npr Sarajevo, Mostar i slično to su skroz korektni uslovi. Posebno kad se zna da je to min plata, za radnika koji i ne mora biti nešto posebno obrazovan ni stručan. Pusti seratore, ispade ti gori od onih sto daju platu 500 KM, neprijavljeni radnici a i plata kasni.

I generalno se slazem s tobom oko ostatka teme, tj onoga zbog čega je otvorena. Ja znam nekoliko frizera koji su na birou a šišaju kući, ubiše pare. Automehaničare, limare. Mogu se prijaviti ali neće, zarađuju 1500-2000 mjesečno.
mirsek

#118 Re: Radna snaga u BiH

Post by mirsek »

Bobi wrote:Aaaaaa profit po radniku :lol: ili 10 radnika :roll: ?
Ukupni mjesecni profit firme sa 10 zaposlenih sa platama od 500-600 KM.
Uzma ih gazda lopatom.
Inace, ako je sve po PS-u, puna prijava na 750 KM neto za pomocnog radnika i normalno radno vrijeme je dobra ponuda za nase uslove.
Atego

#119 Re: Radna snaga u BiH

Post by Atego »

mirsek wrote: Inace, ako je sve po PS-u, puna prijava na 750 KM neto za pomocnog radnika i normalno radno vrijeme je dobra ponuda za nase uslove.
odlična početna plata.ja sam u zadnjoj firmi za godinu i po sa početne 500 izašao na 600.pu,kud nisam malo bliže visokom il' tešnju,a oba u mom kantonu ... :D
Atego

#120 Re: Radna snaga u BiH

Post by Atego »

i da ,tek sam bio sam prijavljen na minimalac kad im je zatrebao šofer.dotle sam bio zadovoljan šta god da mi daju da radim
Prpa.ba

#121 Re: Radna snaga u BiH

Post by Prpa.ba »

mirsek wrote:Ukupni mjesecni profit firme sa 10 zaposlenih sa platama od 500-600 KM.
Uzma ih gazda lopatom.
Tako sam i ja razumio. 50.000 profita mjesecno nakon sto se od prihoda isplate plate, nameti, porez na dohodak, plati renta ili rata za masine i poslovne ili proizvodne prostore, zaista impresivno. Sta sprjecava radnike da pokrenu konkurenciju i sebi isplacuju plate po 3.000 KM neto sa 30 dana godisnjeg? :mrgreen:
madner

#122 Re: Radna snaga u BiH

Post by madner »

Prpa.ba wrote:
mirsek wrote:Ukupni mjesecni profit firme sa 10 zaposlenih sa platama od 500-600 KM.
Uzma ih gazda lopatom.
Tako sam i ja razumio. 50.000 profita mjesecno nakon sto se od prihoda isplate plate, nameti, porez na dohodak, plati renta ili rata za masine i poslovne ili proizvodne prostore, zaista impresivno. Sta sprjecava radnike da pokrenu konkurenciju i sebi isplacuju plate po 3.000 KM neto sa 30 dana godisnjeg? :mrgreen:
Samo merhamet. :D
Neka su plate 50% troskova, imamo marzu od 60-70% mjesecno. Mnogo impresivno, jebo google. :D
ExNihilo

#123 Re: Radna snaga u BiH

Post by ExNihilo »

zrakomlat wrote:
MMM1977 wrote:I ovi komentari tipa ko ga jebe, dabogda propao i sl. su očaj živi i treba dobro paziti šta se želi. Ja mogu imati i firmu sa 5 ljudi gdje ću opet extra zarađivati, mogu napraviti neki motelčić gdje ću raditi ja i supruga i sasvim pristojno živjeti ali ja imam i radnike od kojih nisu svi sposobni ići vani, šta s njima? Oni koji žele propast meni zapravo žele zagorčati život baš takvima.

Imam i 2 invalida u firmi, šta s njima? Ja te ljude sam primio jer su moje komšije pa šta god doprinesu. Hoće li ih Švabo primiti?

Ne znam kada je bila neka humanitarna akcija da se nisam odazvao, ako ne zarađujem onda neću moći. Vjerojatno će reagirati Švabo?

Imam 5 stipendista, šta ćemo sa njima?
Ma dzaba ti sve to, kad si pakšu, privatnik, svi ste isti, da hocete propasti, za to poslove po njemačkoj plata 3000 eura neto plus bonus :D
.................

Pusti bola, ne znam kako ti se da pričati i objašnjavati. Minimalna plata od 750 KM za pomoćnog radnika je pristojna plata + sve na banku ide :thumbup:

u mjestu kao što je Visoko, gdje i nisu veliki troškovi života, prijevoza i sl, kao npr Sarajevo, Mostar i slično to su skroz korektni uslovi. Posebno kad se zna da je to min plata, za radnika koji i ne mora biti nešto posebno obrazovan ni stručan. Pusti seratore, ispade ti gori od onih sto daju platu 500 KM, neprijavljeni radnici a i plata kasni.

I generalno se slazem s tobom oko ostatka teme, tj onoga zbog čega je otvorena. Ja znam nekoliko frizera koji su na birou a šišaju kući, ubiše pare. Automehaničare, limare. Mogu se prijaviti ali neće, zarađuju 1500-2000 mjesečno.

Image
Bobi
Forum administrator

#124 Re: Radna snaga u BiH

Post by Bobi »

Aaaa zato su nam sve inspektorice napirldane i vozaju dobra auta :lol: , e to nije ni problem poslodavaca a ni radnika...znamo čiji je a mi se ovdje za guše hvatamo :mrgreen: .
Bobi
Forum administrator

#125 Re: Radna snaga u BiH

Post by Bobi »

Još jedan mali dodatak sa klix.ba,

Zvizdić čestitao 1. maj: Svi moramo raditi više u interesu države

:stolica1: :stolica1: :stolica1:
Post Reply