i ja ispod nastavim mu se uzvinjavat i pitam gdje, sta i kako da ga ispravno parkiram..... da mi napise,
dodje mu nesto i ja ga pustim, i svaki put parkiram kako mi napise..... i onda on napise hvala.
i tako mi pricamo.....
Trebo si izvalit' belegiju i popisat' se i po njemu i po cuki.muz66 wrote:Nekad lani se zadesim u ulazu pored starog Queen kafica, Sutjeska. "Gospodin" od nekih 55 godina ulazi prije mene u haustor. Vodi kera nekog markiranog slagiranog. Posto se "bebici" pripisalo a vec smo bili na drugom spratu, uredno je stao i sacekao da se "bebica" popisa u haustoru. Ne kontam.
A to sa smecem u haustoru...ne znam. Probati lijepo reda radi, pa ako ne ide ( a ne ide ), neku psinu tipa zaliti te kese uljem da se uhelace kad ih ponesu.
Prvi put sam bio u tom haustoru. Ispricam drugu kod kojeg sam isao, kaze to je jedna budala s kojom se ne moze pricati. Stalno neki belaji. Sta ces.KIseljak12 wrote:Trebo si izvalit' belegiju i popisat' se i po njemu i po cuki.muz66 wrote:Nekad lani se zadesim u ulazu pored starog Queen kafica, Sutjeska. "Gospodin" od nekih 55 godina ulazi prije mene u haustor. Vodi kera nekog markiranog slagiranog. Posto se "bebici" pripisalo a vec smo bili na drugom spratu, uredno je stao i sacekao da se "bebica" popisa u haustoru. Ne kontam.
A to sa smecem u haustoru...ne znam. Probati lijepo reda radi, pa ako ne ide ( a ne ide ), neku psinu tipa zaliti te kese uljem da se uhelace kad ih ponesu.
Jedino se ' ponasati kao i ona koja,sve zna' pozvati nekoga da odnese sve te stvari… kao nekome ne treba pa ostavio. Neka onda ona vas ganja za kradju.Bloo wrote:Ja sam pokusala da objasnim komsinici (u pitanju je mala zgrada sa 3 stana, stara 200 godina, drveni basamci i beton i tako to) da haustor ispred njenih ulaznih vrata nije ekstenzija njenog stana, te da ne moze prostirati cilime tu da psi leze, stavljati regale po haustoru i komode u kojima drzi cipele i krompir, i da ne moze stavljati prepreke koje se preskacu spred izlaza iz avlije na ulicu da joj ne bi cuko izletio na cestu kad neko otvori vrata da dode do zgrade, vec da je ovo stambena zgrada, te da stara ves masina ne moze stajati u prolazu do baste...da psi ne mogu ostavljati govna po svim spratovima u haustoru, da je basta zajednicka a ne njen plastenik i wc za cuke...moonca wrote:Dobro, jeli iko imao slicnih problema.Kako ste to rijesili.?
Iznosimo samo kako se mi ponasamo. Sve 'mustra' do 'mustre"![]()
Mozes misliti kako je zavrsilo.
Citiram: zna ona sta je stambena zgrada, zivjela je u takvim zgradama prije nego sam se ja rodila...i puno prijetnji.
Pozovi benija na rucak da ga komsije vide.beni-bu-man wrote:Kaze ja autoritetBloo wrote:Moze biti da me nije ozbiljno shvatila jer nemam 2 metra i frizuru ko beni
pred mojom zgradom djeca se igraju,kad prazna flasa sar. kiseljaka pade,,jedan dan ustipci vreli baceni,pa covjeku na auto neko baci krusku,neki dan flasa jogurtazipoo wrote:Neki dan lola sa zadnjeg sprata na livadu baci onu vrecu sa smecem.
Bloo wrote:Ja sam pokusala da objasnim komsinici (u pitanju je mala zgrada sa 3 stana, stara 200 godina, drveni basamci i beton i tako to) da haustor ispred njenih ulaznih vrata nije ekstenzija njenog stana, te da ne moze prostirati cilime tu da psi leze, stavljati regale po haustoru i komode u kojima drzi cipele i krompir, i da ne moze stavljati prepreke koje se preskacu spred izlaza iz avlije na ulicu da joj ne bi cuko izletio na cestu kad neko otvori vrata da dode do zgrade, vec da je ovo stambena zgrada, te da stara ves masina ne moze stajati u prolazu do baste...da psi ne mogu ostavljati govna po svim spratovima u haustoru, da je basta zajednicka a ne njen plastenik i wc za cuke...moonca wrote:Dobro, jeli iko imao slicnih problema.Kako ste to rijesili.?
Iznosimo samo kako se mi ponasamo. Sve 'mustra' do 'mustre"![]()
Mozes misliti kako je zavrsilo.
Citiram: zna ona sta je stambena zgrada, zivjela je u takvim zgradama prije nego sam se ja rodila...i puno prijetnji.
Pa ti ne moras ici u granapkakavdanakneiskustvu wrote:pred mojom zgradom djeca se igraju,kad prazna flasa sar. kiseljaka pade,,jedan dan ustipci vreli baceni,pa covjeku na auto neko baci krusku,neki dan flasa jogurtazipoo wrote:Neki dan lola sa zadnjeg sprata na livadu baci onu vrecu sa smecem.
iizgleda,na metar od djeteta mi ta flasa kiseljaka pade,srecom praznabeni-bu-man wrote:Pa ti ne moras ici u granapkakavdanakneiskustvu wrote:pred mojom zgradom djeca se igraju,kad prazna flasa sar. kiseljaka pade,,jedan dan ustipci vreli baceni,pa covjeku na auto neko baci krusku,neki dan flasa jogurtazipoo wrote:Neki dan lola sa zadnjeg sprata na livadu baci onu vrecu sa smecem.![]()
To su moroni od ljudi koji bi cak i meni digli zivac da se nadjem u takvoj situacijikakavdanakneiskustvu wrote:
iizgleda,na metar od djeteta mi ta flasa kiseljaka pade,srecom prazna
Nekakavdanakneiskustvu wrote:
i je li ista od toga sklonila sa hodnika?
Bloo wrote: I šta da radim![]()
...nemam takvih belaja...Gargi wrote:U posljednje vrijeme svjedoci smo najezde miševa i pacova u našim gradovima. Pored vjerovatno nepotpune i nesveobuhvatne deratizacije, mislim da su i sami građani upravo svojim ponašanjem, dobrim dijelom, zaslužni za to.
Živim u manjoj stambenoj zgradi u poželjnijem i uređenijem dijelu grada. Stambena zgrada ima 4 sprata, sa po dva stana na spratu, u kojoj se sve komšije poprilično dobro znaju i moglo bi se reći poštuju. Reklo bi se idealno mjesto za živjeti, da nije par njih sa vrlo ružnom navikom. Kao što se može predpostaviti iz naslova teme u pitanju je ostavljanje smeća ispred ulaznih vrata stana.
Meni bar možda i najinteresantniji u svemu ovome je fenomen da to rade mladi ljudi, fakultetski obrazovani, rođeni u Sarajevu. Da ne bi bilo sad prepirki na relaciji došljaci/domicilni i sam sam rođeni Sarajlija, ali ne mislim da samo mjesto rođenja podrazumjeva i naučene i usvojene prihvatljive društvene norme ponašanja u gradu. Par puta im je sa moje i sa strane ostalih komšija sugerisano da to nije uredu, da na taj način privlačimo pacove iz podruma, koji vremenom usvajaju naviku traženja hrane po stubištu i sl.. Međutim, pored molbi i upozorenja, te komšije nakon par dana ne ostavljanja smeća ispred vrata, opet se vraćaju starim navikama.
Interesuje me vaša iskustva, da li ste se susretali sa sličnim situacijama i kako ste (i ako ste) ih uspjevali riješiti.
Trazi novi stanBloo wrote:Nekakavdanakneiskustvu wrote:
i je li ista od toga sklonila sa hodnika?![]()
I dalje sklanjam prepreke prije nego uđem u haustor, i dalje gazim po itisonima i cilimima, hausormarića sa cipelama, pseća govna po haustoru i mokraća, prolaz do bašte - veš mašina,stare stolice, razne kutije....
I šta da radim
Ovo je moj stanbeni-bu-man wrote: Trazi novi stan
nema veze, trazi noviBloo wrote:Ovo je moj stanbeni-bu-man wrote: Trazi novi stan
beni-bu-man wrote:nema veze, trazi noviBloo wrote:Ovo je moj stanbeni-bu-man wrote: Trazi novi stan
Bloo wrote:![]()
A dje cu svetenejeblo...
Bloo wrote:Ovo je moj stanbeni-bu-man wrote: Trazi novi stan![]()
3 stana..u samo 2 zivi neko(ja i komsinca sa djecom i dva kera i mamom)..u 3 nema lika nikad, potkrovlje u rusevnom stanjumad_max_ba wrote:pa nemre biti da to samo tebi smeta u vašem ulazu...
Imate li sastanke ikada
e jbgaBloo wrote:3 stana..u samo 2 zivi neko(ja i komsinca sa djecom i dva kera i mamom)..u 3 nema lika nikad, potkrovlje u rusevnom stanjumad_max_ba wrote:pa nemre biti da to samo tebi smeta u vašem ulazu...
Imate li sastanke ikada![]()
Kakvi sastanci kakvi bakraci
Nije neboder
Kazem ja Tarcinmad_max_ba wrote:e jbgaBloo wrote:3 stana..u samo 2 zivi neko(ja i komsinca sa djecom i dva kera i mamom)..u 3 nema lika nikad, potkrovlje u rusevnom stanjumad_max_ba wrote:pa nemre biti da to samo tebi smeta u vašem ulazu...
Imate li sastanke ikada![]()
Kakvi sastanci kakvi bakraci
Nije neboder
nezz koji savjet da dam, fkt...
čupava sitVacija