bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Kiki_Musampa

#101 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by Kiki_Musampa »

Bakir1 wrote:
konektovan wrote:
Bakir1 wrote:Moze jedno logicko pitanje?
Koje od tih asistencija imaju svoja vucna vozila i znate li cije usluge u slučaju nastanka potrebe kupuju?
Osiguravajuća društva daju te asistencije a pitanje je koliko iste imaju pokriće.
Nemaju svoja vucna vozila. U bih bihamk, u kroejša oryx preuzmu vozilo ili neka druga sluzba, kojoj osiguranje refundira troskove......
Bravo pametnom je i isaret dosta....
Toliko o tim asistencijama :thumbup:
Nisam ti mislio odgovarati, al mi ne ide tvoje razmišljanje u glavu. Koliko kamiona bi trebalo osiguranje imati da bi npr pokrilo cijelu Europu?? Gdje bi bili locirani?? Ako ti treba pomoć u Sloveniji, puno auto djece, ti bi čekao kamion iz npr Zagreba da dodje da ti pomogne itd?? De se malo prokontaj...
Bakir1

#102 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by Bakir1 »

BihAMK je sta? Isto sto i ADAC.
Takav status asistencija osiguranja nikad nece i ne moze imati :roll:
To je ono isto kada znas sam kreciti.
kakavdanakneiskustvu

#103 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by kakavdanakneiskustvu »

_BataZiv_0809 wrote:@danak-šta bi dalje?

Juče i prekjuce nisam ni pitao,nemam pojma
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#104 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by _BataZiv_0809 »

@danak brte ima li sta novo, pusti bolan Bregu na miru nije nista izjavio sto pitas
T8

#105 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by T8 »

rodjak mi auto koje mu pravi cesto probleme pa je platio na preporuku prijatelja asistenciju od jedne od osiguravajucih kuca (euroherc)
nude puno vise na papiru od bihamka.
imao je prosle godine slucaj da mu je auto bilo u kvaru van federacije. nazvao bihamk i rekli mu da njihova asistencija koja se dobija uz registraciju vazi samo na podrucju nekoliko kantona /kantoni s bosnjackom vecinom :roll:
nazove nakon toga ove od osiguranje /kroz 20 minuta dodje serviser - isti koji radi i za bihamk. kedi s bihamk oznakama.
nakon sto nije uspio otkloniti kvar dogovore se da ga odšlepa do sarajeva -udaljenost 120 km - besplatno (moze godisnje do 900 KM cini mi se)
ove godine je isto imao situaciju na drugom kraju bih. ovaj put je isto vozilo odšlepano oko 140 km udaljenosti a dobili su i zamjensko vozilo kojim su dosli u sarajevo.

tako da ne bih bježao od osiguravajucih kuca. koliko sam ja vidio, uglavnom svi koriste iste servisere i šlep službe (pogotovo u manjim mjestima) s kojima sklope ugovore
Bakir1

#106 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by Bakir1 »

Pa da je imao BihAMK clanstvo, pravo, istu bi uslugu dobio.
Zakon velikih brojeva, neko je sjeo i izracunao da ce biti dobar ko konj sa asistencijama u pola cijene, jer je vjerovatnoca za nastanak stvarne potrebe ipak tolika da ostane profit.
A s druge strane, BihAMK u je to osnovna djelatnost gdje je dobra stvar sto imaju konkurenciju u asistencijama osiguravajućih kuća.
Ne, ne radim za BihAMK i ni na bilo koji način nisam povezan sa istih sem clanstva koje imam u istom.
Meni je logicnije zaobici posrednika i biti direktno na izvoru, nego ici okolo, ali to sam samo ja.
T8

#107 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by T8 »

ne radim ni ja ni za koga od pomenutih.
bihamk sam par puta zvao za manje intervencije - jednom me šlepali na kracu udaljenost, jednom manja intervencija - ono u okviru registracije sto se dobije
konkretno on za cijenu koju je platio za asistenciju ne bi dobio istu uslugu, pa ni priblizno istu.
pogledaj na cjenovniku bihamka šlepanje auta na vece udaljenosti npr
530i

#108 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by 530i »

T8 wrote:rodjak mi auto koje mu pravi cesto probleme pa je platio na preporuku prijatelja asistenciju od jedne od osiguravajucih kuca (euroherc)
nude puno vise na papiru od bihamka.
imao je prosle godine slucaj da mu je auto bilo u kvaru van federacije. nazvao bihamk i rekli mu da njihova asistencija koja se dobija uz registraciju vazi samo na podrucju nekoliko kantona /kantoni s bosnjackom vecinom :roll:
nazove nakon toga ove od osiguranje /kroz 20 minuta dodje serviser - isti koji radi i za bihamk. kedi s bihamk oznakama.
nakon sto nije uspio otkloniti kvar dogovore se da ga odšlepa do sarajeva -udaljenost 120 km - besplatno (moze godisnje do 900 KM cini mi se)
ove godine je isto imao situaciju na drugom kraju bih. ovaj put je isto vozilo odšlepano oko 140 km udaljenosti a dobili su i zamjensko vozilo kojim su dosli u sarajevo.

tako da ne bih bježao od osiguravajucih kuca. koliko sam ja vidio, uglavnom svi koriste iste servisere i šlep službe (pogotovo u manjim mjestima) s kojima sklope ugovore
Trebao je okrenuti AMSuBiH ili AMC PC, oni bi mu pomogli ako je već htio pomoć od onih 8 maraka od registracije. Što nije isto kao i plaćena asistencija, pogrešno je to dvoje izjednačavati.
kakavdanakneiskustvu

#109 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

_BataZiv_0809 wrote:@danak brte ima li sta novo, pusti bolan Bregu na miru nije nista izjavio sto pitas

nista novo,ceka iz nekog razloga ponedjeljak da se auto šlep vozilom odvuce do servisa nekog tamo u italiji,jer se ne smije vuci vozilo,sto se toliko ceka da ga se natovari na šlep vozilo nisam ni pitao,majstor,talijan kao sumnja da mehanicar u zenici je nesto zajebao,sto je sci-fi jer nam on auto odrzava 7 godina,120 km je to što će ga šlepati.boga pitaj koliko je dio ili dijelovi,ruke,i hoce li uopće stići to sve jer do 26. mora biti kući,posao

o ljigavcu mozemo na onoj temi
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#110 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by _BataZiv_0809 »

Propade joj godisnji. Bas nezgodna situacija. Jos si sad na milost i nemilost tim prevarantima :run:
mayab

#111 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by mayab »

Ne bih da pametujem , ali stvarno je neozbiljno ici na put autom, pogotovo van države , a da ne govorim o preskupoj EU ,
prilično starim autom, a ne imati barem BiHAmk karticu, ovom kolegi šta se desilo, desilo (jbga), ali neka ovo bude opomena i
dobronamjeran savjet nama svima ostalima!
Isto tako , mnogi ne kupe putno zdravstveno osiguranje, vjerujte, ko je makar jednom morao koristiti te neke usluge vani, dobro zna šta pričam!
Prije desetak godina , u Turskoj, skliznem sa tobogana nezgodno i razbijem glavu, faking defakto flaster sa malo gaze i ljepila platim 100eura kod doktora, ali Sa osig mi u roku 7 dana po povratku ispaltilo pare po računu
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#112 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by _BataZiv_0809 »

Niko o takvim stvarima ne razmislja dok mu se ne dese. To sto ti se prethodnih 100 puta nije desilo, ne znaci da nece 101-vi put...jbga BIHAMK stvarno nije skup kad skontas koliko te nevolje moze postediti.

Ja sam clanstvo obnavljao dok je na Petrolu bilo 0,05-kf :-) plin tad bio 0,66 KM i jos -0,05 :lol: :izet: Cim su presli na one tesanjske varalice i ja sam ohladio. Ali jebo gorivo, ove stvari kao sto su se danku desile su bitne da imas pokrice.
kakavdanakneiskustvu

#113 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

_BataZiv_0809 wrote:Propade joj godisnji. Bas nezgodna situacija. Jos si sad na milost i nemilost tim prevarantima :run:

dabogda ga morala ostaviti na otpadu
kakavdanakneiskustvu

#114 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

mayab wrote:Ne bih da pametujem , ali stvarno je neozbiljno ici na put autom, pogotovo van države , a da ne govorim o preskupoj EU ,
prilično starim autom, a ne imati barem BiHAmk karticu, ovom kolegi šta se desilo, desilo (jbga), ali neka ovo bude opomena i
dobronamjeran savjet nama svima ostalima!
Isto tako , mnogi ne kupe putno zdravstveno osiguranje, vjerujte, ko je makar jednom morao koristiti te neke usluge vani, dobro zna šta pričam!
Prije desetak godina , u Turskoj, skliznem sa tobogana nezgodno i razbijem glavu, faking defakto flaster sa malo gaze i ljepila platim 100eura kod doktora, ali Sa osig mi u roku 7 dana po povratku ispaltilo pare po računu

dabome da je neozbiljno,ali bi se prije planeta zaustavila nego što bi se gospodji moglo objasniti da to bas i nije pametno,vec sam na jednoj drugoj temi upitao moze li se preci granica sa gepekom koji se ne moze otvoriti,i sa takvim gepekom se jednostavno mora ici autom,nipošto busom,iako je jedva se snasla jer nikad autom nije isla,a prilicno je jednostavno ,osobito auto putem
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#115 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by _BataZiv_0809 »

Danak sta bi dalje
kakavdanakneiskustvu

#116 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

tek danas ce majstor natovariti auto i odvuci ga do servisa,valjda na godisnjem bio ili nesto takvo,10 dana nije pomjerno vozilo sa mjesta,danas i sutra ga mora popraviti,mora supruga u četvrtak nazad
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#117 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by konektovan »

Bez ljutnje, ali i ti i ona ste za jednu šamarčinu.........
Naslovnica

#118 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by Naslovnica »

Ja standardno furam onaj BIHAMK-ov srednji paket usluga + zadnje dvije godine uz Central osiguranje uzmem i onaj njihov Central Assistance Paket 2, zlu ne trebalo.
Ove Central Assistance je, meščini, 20 kmica godišnje. Jedino izgleda što nisu uključili pušenje muda, sve ostalo se podrazumijeva.
Ipak, nadam se da ga neću trebati koristiti.
kakavdanakneiskustvu

#119 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

konektovan wrote:Bez ljutnje, ali i ti i ona ste za jednu šamarčinu.........

vidi,ne znaš pojedinosti,da nije otisla autom planeta zemlja bi se zaustavila,jebo sve drugo,jebo to što nije član BIHAMK,ja joj to spominjao,ma kao nebitno,nece nista biti,i tako ta priča,da ne govorim da je sa geografijom na v i i to baš na vi,i izvoli idi,samo pala sama se ubila,šta joj ja mogu
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#120 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by un1ted »

Ma neka je otisla, sama pala sama se udarila. Nece vise ponoviti grešku. Da si joj vazio tri mjeseca ne bi nista postigao.
kakavdanakneiskustvu

#121 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

un1ted wrote:Ma neka je otisla, sama pala sama se udarila. Nece vise ponoviti grešku. Da si joj vazio tri mjeseca ne bi nista postigao.

nebitno za ovu pricu,ali bi ona ponovila to,ali da ne idemo u offtopic
kakavdanakneiskustvu

#122 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

biti ce danas popravljen,hvala svima na savjetima,pomoći
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#123 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by _BataZiv_0809 »

kakavdanakneiskustvu wrote:biti ce danas popravljen,hvala svima na savjetima,pomoći
Pa koji je kvar i koliko ce para biti dragi danak svi to cekamo :D
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#124 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

Post by Matijevic_Vlado »

Ja mislim da bi trebao otvoriti posebnu temu o svojoj zeni i autu.
kakavdanakneiskustvu

#125 Re: bihamk vs triglav vs uniqa itd. pomoć na cesti

_BataZiv_0809 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:biti ce danas popravljen,hvala svima na savjetima,pomoći
Pa koji je kvar i koliko ce para biti dragi danak svi to cekamo :D

ona napisa otišao samo kabl od gasa,oko 300 km ce navodno sve koštati,tako ona napisa,nisam nista dalje pitao
Post Reply