Kakav je život povratnika u RS?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

llull

#101 Re: Kakav je život povratnika u RS?

Post by llull »

Sta kaze ovaj "Dres Dzeke" , pa mozda bih mu i povjerovao ali fora je da u najvecem lancu prodavnica sportske opreme na Balkanu, koji je inace iz Bijeljine "Sport Vision" u sred Bijeljine, Zvornika, Banja Luke, Prijedora mozes kupiti dres reprezentacije BIH
I pazi ovo, nemaju dres Srbije u prodaji, samo Bosna !?
Znaci prodaju dres pa onda kad vide da neko kupi krenu da ga napadaju i tuku ?

https://www.sportvision.ba/dres/fudbal
Gojeni H

#102 Re: Kakav je život povratnika u RS?

Post by Gojeni H »

llull wrote:Onda svi pod oruzje, i na RS. Kad se sredi RS, onda i na Srbiju i tamo kad se sredi.
Nema srba, nema problema...
Izgleda je jedino to rjesenje, ili ce biti onda belaj. Ko ce nam biti kriv kad srba ne bude vise.

Iznad ste vi I nacionalne aspiracije srpskog naroda I drzave.
Dalji sukobi uopste nisu iskljuceni kao ni oni Njemacke I Poljske, cisto primjera radi.
Sentimentalno gledanje odnosa dviju drzava ili naroda moze biti samoubistvo za jednu od strana.

Trebamo se rastati I neka svako razvija svoju drzavu I zajednicu onako kako misli da treba.
Srbima ste dovoljni vi ... valja zivjeti u takvom drustvu.
Gojeni H

#103 Re: Kakav je život povratnika u RS?

Post by Gojeni H »

cyprus wrote:
Seyfo wrote:...i krivnji koju i dan danas svaki novorodjeni Svabo nosi...
Ma kakvu to krivnju nosi novorođeni Švabo? :-)
Njemacko drustvo mu kaze da nosi I da je potrebno da to zna radi njega samog i njegove slobode.

Toliko je djela koja govore o ovom fenomenu I odluci njemacke drustveno-politicke elite da jedino sa ovakvim odnosom prema proslosti mogu naprijed. Npr. Njemacka - sjecanja nacije .
ettakoto

#104 Re: Kakav je život povratnika u RS?

Post by ettakoto »

llull wrote:Sta kaze ovaj "Dres Dzeke" , pa mozda bih mu i povjerovao ali fora je da u najvecem lancu prodavnica sportske opreme na Balkanu, koji je inace iz Bijeljine "Sport Vision" u sred Bijeljine, Zvornika, Banja Luke, Prijedora mozes kupiti dres reprezentacije BIH
I pazi ovo, nemaju dres Srbije u prodaji, samo Bosna !?
Znaci prodaju dres pa onda kad vide da neko kupi krenu da ga napadaju i tuku ?

https://www.sportvision.ba/dres/fudbal
Moguće da nisi shvatio ironiju. :mrgreen:
cyprus

#105 Re: Kakav je život povratnika u RS?

Post by cyprus »

Seyfo wrote:Nosi,nosi. Od kad krene u skolu,sistem im inoktrinira krivnju za sve vezano za II sv.rat. Ako ne znas,pitaj,googlaj. Nije sramota ne znati,nego ne pokusati saznati. Nisam ni ja znao.
Gojeni H wrote:
cyprus wrote:
Seyfo wrote:...i krivnji koju i dan danas svaki novorodjeni Svabo nosi...
Ma kakvu to krivnju nosi novorođeni Švabo? :-)
Njemacko drustvo mu kaze da nosi I da je potrebno da to zna radi njega samog i njegove slobode.

Toliko je djela koja govore o ovom fenomenu I odluci njemacke drustveno-politicke elite da jedino sa ovakvim odnosom prema proslosti mogu naprijed. Npr. Njemacka - sjecanja nacije .
I dobro... Kako kažnjavaju te male krivce? Jel se ovi pokaju? Jel ih zajebavaju imigrantska djeca zbog toga?
Gojeni H

#106 Re: Kakav je život povratnika u RS?

Post by Gojeni H »

cyprus wrote:
I dobro... Kako kažnjavaju te male krivce? Jel se ovi pokaju? Jel ih zajebavaju imigrantska djeca zbog toga?
Pa npr. lik koji je bio poglavar njemacke protestantske crkve (zaboravio sam mu ime), valjda Luteranske, smatra da njemacki narod ne smije uzeti oruzje u ruke i po cijenu genocida nad tim narodom.

Ima onaj tekst negdje na pdf kultura koji govori o mladim Nijemcima koji su dolazili da rade na kibutzima u Izraelu.

Nemojmo biti prosti. Ovo je ipak forum, a ovaj fenomen je za kakve dobre knjige ili doktorske disertacije.
manijak1

#107 Re: Kakav je život povratnika u RS?

Post by manijak1 »

Kakav je život povratnika u RS?
:oops: jebeno težak i nepravdom okićen :oops: pretpostavljam .
Za Trebinje se i prije agresije govorilo: Trebinje , kad me vidiš :oops: jebi me , valjda zarad krša i okuka dok siđeš dole :oops: .
demagog

#108 Re: Kakav je život povratnika u RS?

Post by demagog »

Prica o kolektivnoj krivici, krivici novorodjene djece i slicno me uzasava kao rijetko sta. :(

Nije daleko od toga pa do kaznjavanja tih “krivaca”.
Seyfo

#109 Re: Kakav je život povratnika u RS?

Post by Seyfo »

Šta je pokretač teme odlučio, ako je odlučio? i koliko je pokretanje teme uticalo na odluku?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#110 Re: Kakav je život povratnika u RS?

Post by PreWiBa »

Seyfo wrote:Šta je pokretač teme odlučio, ako je odlučio? i koliko je pokretanje teme uticalo na odluku?
Hvala na mnoštvu odgovora, puno mi je pomoglo. Odlučio sam da bi bilo možda najbolje da, kad završim školovanje, možda pokušam da nađem posao na određeno (svakako bi prvo dobio ugovor na određeno :-), makar je ovdje ) i vidim da li je moguće ovdje živjeti. Ako ne, opet bi se mogao vratiti za DE i znao bi na čemu sam. U međuvremenu bi možda bilo najbolje da se skocentrišem na studiranje i sadašnjost, a ne previše razmišljati šta ce biti za par godina.
Seyfo

#111 Re: Kakav je život povratnika u RS?

Post by Seyfo »

Drzi se ti Njemacke a Trebinje i Dubrovnik mozes do mile volje obilaziti sto za godisnji odmor,sto za praznike sto za silne slobodne dane koje u Njemackoj imaju doktori. Plus Elternzeit kad dodje na red. Tako da ce ti znamenitosti imati kad i dosaditi a imat ces divne utiske o Bosni kao raju na zemlji. Zasto sam siguran? Pa toliko ljudi ne moze biti u krivu ! ! ! Sretno !
Post Reply