Iritira i mene dosta modela pa ne pricam, recimo A klasu i golfa smatram zadnjim smecem u odnosu na cijenu po kojoj idu.Seawolf wrote: A Mazda 6 mi, u zadnje vrijeme, pravo ide na živce.
Iritira me auto koji prođe kroz dva fejslifta tokom životonog vijeka, a i dan danas se prodaje sa motorima i mjenjačima sa kojima je krenuo prije 6 godina.
I to po visokoj cijeni. Nije Mazda 6 u odnosu na konkurenciju, ništa puno jeftinija niti u državama gdje nije opterećena visokim carinskim davanjima.
slabo im ide pravo,evo placu dionicari,kao sto reko kompanija je mala i nije gigant ko toyota npr.Ono sto naprave naprave kako treba uz jako malo zajeba.Mazda ne pravi kamione i autobuse i tu da zaradi.Vecinu novinara to ne iritira i auto u toj klasi najpozeljniji izbor na americkom trzistu,koje je znamo najotvorenije i to ne valja ,mozda su i Ameri glupi,u sta sumnjam.Boli me briga za EU trziste,a i tamo flotna prodaja dominira,firme i razni menadjeri,zanima me BiH jer sam jos uvijek u njoj i smatram da je ponuda njihovih auta solidna,tkao je i cijena solidna.
Nije nikako ,visoka cijena je nekih 34750$/60000KM za full auto D klase sa svim i svacim a nije A klasa koja kosta slicnih para,a auto po ponudi prostora klasa i20 hyundaia.
Da to radi njemacki premium bilo bi govora kako je sve poboljsano,unaprijedjeno i rjesene pazi "boljke" tj. zajebi koje naprave na prvom modelu.
Pogledam recall liste i ceste kvarove i znam koliko je sati,ljudi koji to prijavljuju nisu glupi ili poremeceni.Tako sam birao auto,prvo pouzdanost pa onda motori i dizajn,pa tek na kraju oprema, nije se imalo za novo ali bice i to,tek se pocelo..
Mene boli briga za mazdu ba,nek sutra propadne,opet bi trazio japanca ili od njemackih opela ,pojedina auta su mi smijesna i ne volim ih u putu srest...mazda mislim da pogresno rade sa guranjem luksuznih stvari tipa koze na tabli,vratima i sl. ali to se ocigledno trazi,traze vise izolacije,evo vam razmazeni izolacije pa malo po malo vise nije isti auto sa kojim komuniciras kroz tu "buku".
Mozda ja nisam potkovan ko ti/Vi znanjem,jer nisam inzinjer niti idem po seminarima,al pratim autoindustriju od malena,citam knjige i clanke o svemu.
Kad god zinem sta na njemacku,eto vas i spominjete off topic o truljama iz Hiroshime,napisem cinjenice o prostoru,ima veci auto u ovom slucaju A6,koga ili cega,inzinjer ili dobar programer sa porodicom ga ne moze zaradit na posten nacin i sta ce kupit,pa jeftiniji auto sa vise prostora i opreme naravno.
Cijenim svaku marku pa bila najgora,pokusam uvijek naci nesto dobro u njoj,pa tako i popljujem i pohvalim,ako neko misli o meni drugacije nek misli sta cu mu ja
Dosta sam se i ja palio,mozete je spominjat ovako ili onako,zavrsio sam