Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
-
DonieBrasco
#101 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Na kraju ce se i Enis uhljebiti i dobiti sve moguce povlastice pored extra plate, iako nije ni O od obrazovanog ni S od sposobnog za bavljenje politikom i obnasanja neke pozicije.
A u međuvremenu koliko je dipolomiranih i magistara na birou sa fakultetom Politickih nauka.
A u međuvremenu koliko je dipolomiranih i magistara na birou sa fakultetom Politickih nauka.
- bingov buraz
#102 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Smorio boga oca iz paštete iskače frajer.
- Thorgerson
#103 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Dajte mu kakvu poziciju matere vam, evo odvajat cu ja od plate...samo neka nas popusti pametovanja bogavam. 
-
aldinjo
#104 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Kakav glup naslov teme!? A onda još gluplji postovi! 
- ultima_palabra
#105 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Plitak ko sahan. Udrobio "captain Obvious" priču sa populizmom i začinio sa "ko nas bre zavadi" retorikom koja prolazi širom Balkana.
- cyprus
#106 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Za razliku od licitacijskih cifri koje su navedene u tekstu koji si ti postavioHaman2 wrote:Gospodin Cyprus, pogledajte naslov teme. Pisite komentare u skladu sa naslovom. Otvorite temu Jasenovac pa nek ljudi pisu sta misle. Inace cifra stradalih u Jasenovcu koju ste naveli je napuhana.
Dakle, sa teme nisam prvi skrenuo ja... Prvo je citirana autorica napisala prilično besmislen i maksimalno nategnut komentar, nakačivši Enisu nešto sa čim on nema nikakve blage veze... Pa se tebi onda učinilo da ti redci imaju nekakvog smisla, te si odlučio da ih prekopiraš ovdje... Zatim sam ja samo prihvatio serviranu igru, da vidim dokle će otići... Eto, to je to...
-
maher
#107 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
velikom knjizevniku i intelektualcu miroslavu krlezi zagrebacka intelektualna elita je redovno dolazila na razgovore i konsultacije o razlicitim temama ... jednom je na te razgovore dosao i jedan glumac, u to doba mozda i broj 1, (da ga ne imenujemo, ali nije tesko iz prve pogoditi o kome se radi) ... onome ko je doveo tog glumca u to drustvo krleza je rekao: "ne dovodi mi glumce kada razgovaramo o ozbiljnim stvarima" ...
-
kiligonzales
#108 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Tema ko da je otvorena da se sere po Enisu. Covjek ima pravo na svoje misljenje, ne mora se smatrati Bosnjakom, jasno je da voli Bosnu i hvala bogu sto nije ucjenjen ovdje da ko neki drugi umjetnici biva djelom neke stranke i nekih funkcija. To sto je odskocio od dnevne doze Bosnja, pa svojim iskustvom zivotnim potvrdjuje da se moze uspjeti iskljucivo svojim radom bez stranke i biti prepoznatljivo lice na prostoru bivse Jugoslavije, to mu daje materijala da laje, a da niciji pritisak ne mora osjetiti na svojoj kozi.
Uglavnom ne slazem se sa svime sto je govorio ovih dana, ali se slazem u jednom da mi u BiH moramo prevazici ono sto nam politika namece kao izbor jer taj losi izbor drzi nas uvijek na liniji konflikta naroda i konstantnom strahu, ovo ne znaci da sada trebamo zaboraviti sta se ovdje zbilo i pod kojim i kakvim okolnostima, ko je vise, a ko manje kriv.
Uglavnom ne slazem se sa svime sto je govorio ovih dana, ali se slazem u jednom da mi u BiH moramo prevazici ono sto nam politika namece kao izbor jer taj losi izbor drzi nas uvijek na liniji konflikta naroda i konstantnom strahu, ovo ne znaci da sada trebamo zaboraviti sta se ovdje zbilo i pod kojim i kakvim okolnostima, ko je vise, a ko manje kriv.
-
kiligonzales
#109 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Poenta je da je taj rat, kao i ovaj plod srpsko-hrvatskog nacionalizma i fasizma.ušće wrote:Jok poenta je vrni se malo nazad ...cyprus wrote:Mašiš poentu...tandmand wrote: Je li i zato Alija kriv?
Jasenovac neka rasprave Srbi i Hrvati međusobno ....
Hvala bogu pa smo se svi mi koji Bosnu volimo pitali i o svojoj zemlji nesto, inace nebi odbranili njeno postojanje.
-
kiligonzales
#110 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Nije to plitkoca Ultima, ajde nek meni bilo ko objasni ovo ludilo i kolo mrznje, gdje se mrzi covjek koji se ne poznaje zbog imena, vjere, nacije i generaliziraju cijeli narodi, neko diskriminira, ocito se prema njemu pokazuje sovinizam i na kraju to sve skrene u fasizam i svodjenje racuna na nacin "nema tog naroda nema problema". Iako to svojstvenije medju Srbima i Hrvatima zbog politicke elite koja je ogrezla u sovinizmu i fasizmu, mi ne mozemo zatvoriti oci i reci da i kod nas nema ljudi koji su se pretvorili u soviniste i mogli bi lako skrenuti sutra u ovo drugo. U Sa sam od rodjenja, bio u opkoljen Sarajevu, zivio i prezivio i haj nek mi neko objasni sta je smisleno u ratu koji je i mene kao djete i more mojih vrsnjaka ucinilo metom. Valjda cemo se sloziti da je i nepravedan mir bolji od rata u kojem ginu djeca.ultima_palabra wrote:Plitak ko sahan. Udrobio "captain Obvious" priču sa populizmom i začinio sa "ko nas bre zavadi" retorikom koja prolazi širom Balkana.
Nek mi neko obajasni kako cu ja mrziti djete vlastite brace, sestricne iz mjesanog braka, silne rodjake nemuslimane i prihvatiti necije misljenje da su djeca takvih brakova kopilad jer je taj skot promovira Bosnjastvo, zakiceno ljubavlju prema nekoj matici zvanoj Turska, u kome taj pojam je otet od pojma koji se odnosio na sve stanovnike Bosne do odlaska Austrougara, kako da se odnosim prema onima koji se ismijavaju sa komunistickim nasljedjem jer ko biva Bosnjacima taj sistem ni po cemu nije valjao, godio, nista dobro i korisno po njih nije afirmisao, nije se u tome sistemu nista stvorilo cime bi se jedan obezvrijedjen narod i drzava smatrala ravnopravnom u Jugoslaviji, gdje nije valjalo ni ono Bosanac, a ko fol nije im se broj uvecao, natalitet popravio, obnovile dzamije, gradovi i sela, odskolovale generacije, dobili i rukovodeca mjesta u BiH i td, da ne govorim o ovoj postavci stvari gdje se svi osim SDA nazivaju neprijateljima BiH jer ih kritikuju po onome cemu su losi, ne kritikuje se niko po onome sto su ucinili dobro za BiH i nas, tako ni oni, ali jbg proslo vrijeme da se moraju brojati lose stvari jer aferima je sve manje.
Ima kod nas itekako debila, ljudi koji su pakasi i prema sebi i prema drugima i koji ne zele drugima nista dobro, samopokretnih pohlepnih masina koji na razlicitim debilnim i neljudskim konstrukcijama zele stvoriti vise sebi i nazalost upravo se sluze nacionalizmom kao oruzjem.
I kada Enis govori o tome, to je govor duse, ogorcenosti i potrebe da stvari budu normalnije, a i zivot od ovoga koje imamo. Ne nudi nam se razum kao alternativa, niti ljudskost, nazalost sve cesce nam se nude rigidnosti koje nam samo jos vise uslozavaju zivot. U zemlji gdje je strah sredstvo politickog dokusurivanja naroda, zalosno je da imamo slucajeve poput Ante kojima su Bosnje Crnci, a sam je Mostarac kojeg je strah otici na stari most, kao sto u SA imamo raje koje je strah otici do RS iako je prakticno RS preko brda, a 23 je godine od kraja rata i obratno.
- It_is_a_Leclerc
#111 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Da mi je samo da Bošnjaci nauče osnove bosanskog jezika, za početak, i da se npr. ne kaže ĐELAT, evo ja bih se rodio ponovo.
- mayab
#112 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Da, a hoće srat i pišat po drugima, čista zavist, i manjak inteligencijeIt_is_a_Leclerc wrote:Da mi je samo da Bošnjaci nauče osnove bosanskog jezika, za početak, i da se npr. ne kaže ĐELAT, evo ja bih se rodio ponovo.
- kmirsad
#113 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Đes Lektore... Hanibal Lektore...It_is_a_Leclerc wrote:Da mi je samo da Bošnjaci nauče osnove bosanskog jezika, za početak, i da se npr. ne kaže ĐELAT, evo ja bih se rodio ponovo.
Ja ču nau8čiti č i ć đ i dž... ako i ne naučim, neče biti veče šteta za državu...a kada će tvoji naučiti da se ne smije krast od fukare...
Imal kakih tendera...
- kmirsad
#114 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,dželat,Musliman,musliman...
Evo leklerk... rodi se ponovo... 
- Thorgerson
#115 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Enis, a i ti morate shvatiti jednu stvar. Sa bosnjacima, sa bosancima je lako.kiligonzales wrote:Nije to plitkoca Ultima, ajde nek meni bilo ko objasni ovo ludilo i kolo mrznje, gdje se mrzi covjek koji se ne poznaje zbog imena, vjere, nacije i generaliziraju cijeli narodi, neko diskriminira, ocito se prema njemu pokazuje sovinizam i na kraju to sve skrene u fasizam i svodjenje racuna na nacin "nema tog naroda nema problema". Iako to svojstvenije medju Srbima i Hrvatima zbog politicke elite koja je ogrezla u sovinizmu i fasizmu, mi ne mozemo zatvoriti oci i reci da i kod nas nema ljudi koji su se pretvorili u soviniste i mogli bi lako skrenuti sutra u ovo drugo. U Sa sam od rodjenja, bio u opkoljen Sarajevu, zivio i prezivio i haj nek mi neko objasni sta je smisleno u ratu koji je i mene kao djete i more mojih vrsnjaka ucinilo metom. Valjda cemo se sloziti da je i nepravedan mir bolji od rata u kojem ginu djeca.ultima_palabra wrote:Plitak ko sahan. Udrobio "captain Obvious" priču sa populizmom i začinio sa "ko nas bre zavadi" retorikom koja prolazi širom Balkana.
Dakle, nismo MI problem. Jer eto ajd sto Dodik, ajd sto Covic predstavljaju NAS kao problem. Nego evo sada imamo i nase ljude koji su nakon toliko godina ispiranja mozda od dodika i covica FAKAT kontaju da MI jesmo problem.
Mi cemo sve prihvatiti. Neka daju samo mrvicu neke zelje volje za drzavom, bosanci bosnjaci ce to prihvatiti. Ali oni ne daju ni to.
Stoga - neka Enis ode fino u Banja Luku kod Dodika ili kod Covica u Mostar pa neka s njima poprica. Jer ispada da smo mi najgori, da mi kocimo procese, da mi pravimo blokade itd... Znaci mi smo napadnuti, nas su klali, mi smo dozivjeli genocide, grobnice i sada opet mora nas jedan Enis da ustaje i da se pravda kao eto...ono, ajde svi smo isti, evo ono tamo vamo...pa bolan Enise, sutra ce te opet zaklat, ako ne dovrsimo pricu jednom zauvijek.
E to mi smeta. Taj podanicki mentalitet... neka se izvine Dodik i neka prizna sta je ucinio VRS, neka prizna genocid itd. Neka prestane davati nazive institucijama po OSUDJENIM ratnim zlocincima itd. U svemu ovome...ma koliko oni predstavljali, pa Bakir je najumjereniji. Al jok...jebo to, kad Covic i Dodik kazu da Bakir upravlja sa 10.000 mudzahedina.
- Ned071
#116 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
thorgerson je to lijepo opisao...
jbt nekakav pišulja deset kartica teksta napisa prije neki dan o tome kako ne treba ljiljan kao spomenik u sarajevu podizat... pa pi..a ti materina i tebi i onome ko ti dade prostor da smrdiš
jbt nekakav pišulja deset kartica teksta napisa prije neki dan o tome kako ne treba ljiljan kao spomenik u sarajevu podizat... pa pi..a ti materina i tebi i onome ko ti dade prostor da smrdiš
- Dr. Kuca
#117 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Koji je bosnjacki politicar rekao da su djeca iz mjesanog braka kopilad?
- It_is_a_Leclerc
#118 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Džemaludin LatićDr. Kuca wrote:Koji je bosnjacki politicar rekao da su djeca iz mjesanog braka kopilad?
- kmirsad
#119 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Jes vala baš... Dodik i Čović preko svojih poganih pijuna ko što je Enis, uništiše nam sve živo po Federaciji, sjebaše Vranicu, Hidrogradnju, Unis, TTU, Aidu, Konjuh, Krivaju, Željezaru, Frigos, Hak I i Hak II, Ditu, Granit, Resod Guming, Remontnontažu, Metalotehnu, Feroeloktro, Mljakaru Tuzla...
Enise, Enise... šta nam to radiš... sram te bilo...
Nastavi niz... ja ne mogu više...
Last edited by kmirsad on 28/03/2018 09:25, edited 1 time in total.
-
Inok
#120 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
i kompletna IZIt_is_a_Leclerc wrote:Džemaludin LatićDr. Kuca wrote:Koji je bosnjacki politicar rekao da su djeca iz mjesanog braka kopilad?![]()
- kmirsad
#121 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Bosna je sekularna država... vjerske institucije nemaju nikakav uticaj...
Nisam vjernik... ali mi se iz šerijeta sviđa... odsjeci ruku koja ukrade...
Nisam vjernik... ali mi se iz šerijeta sviđa... odsjeci ruku koja ukrade...
-
lajkujMe
#122 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Sve sto je rekao je istina, postali smo drzava plemena gdje te prvo uce ciji si, koje si vjere, nema mjesanja s bilo cime drugim i naravno ako ides u dzamiju na dzumu ti posten? Al u k. Covjek je samo rekao koja ona ne zatucana vecina misli sta vi mislite zasto omladina ode i zasto nema perspektive? Zbog ekonomije? Zbog politike? Ne glavni podli kivac je sto smo se podelili na bosnjake, srbe, hrvate na vjere i na stranke i sta ima jedan mladi pametni um da trazi ovdje? Kad se trazi poslusnost, vjera, pleme i stranka na prbo mjesto pa onda pamet, rad, trud i nesebičnost.
Ja se nisam rodio ovdje da me neki drugi svrstavaju na strane.
Ja se nisam rodio ovdje da me neki drugi svrstavaju na strane.
- Dr. Kuca
#123 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
Npr Enisu nije smetalo sto je uzeo 2 miliona prodavsi zemlju arapima 
-
Inok
#124 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
prodo bi i ja odma sve i crnom ciganu a ne harapuDr. Kuca wrote:Npr Enisu nije smetalo sto je uzeo 2 miliona prodavsi zemlju arapima
- mO k3
#125 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...
ili izvrces namjerno ili nisi shvatiokmirsad wrote:Jes vala baš... Dodik i Čović preko svojih poganih pijuna ko što je Enis, uništiše nam sve živo po Federaciji, sjebaše Vranicu, Hidrogradnju, Unis, TTU, Aidu, Konjuh, Krivaju, Željezaru, Frigos, Hak I i Hak II, Ditu, Granit, Resod Guming, Remontnontažu, Metalotehnu, Feroeloktro, Mljakaru Tuzla...