Hani ba, ne moze se poredit bosna sa npr. italijom sto se tice tijeh migranata, haj barem da se neka pravila postuju pa haj, a cak i da se pravila postuju opet bi bila kriza da ih udje 2-3 hiljade i da ih se smjesti u kolektivni centar nakav. Pa bog ti dao kako bi tek onda bilo kukanja, ovi sto su bili za migrante bi prvi poceli pizdit i tako toOmmadawn wrote:A koliko je BH gradjana bilo u njihovoj kozi 1992-1996?Nisrin wrote:Svi ste najpametniji, migrante kada vidite kuci vodite!
Koliko BH gradjana takodjer odlazi jos uvijek?
Od cega?
Od vruceg kolaca?
Jest al u kurcu!
Ilegalni migranti u BiH
- triconja
#101 Re: Migranti
-
dezurni_ucenik
#102 Re: Migranti
Black swan wrote:i ti si taj ideolog kojemu je normalno da najbogatije arapske zemlje ne nude smještaj izbjeglicama i migrantimadetroit-mercy wrote: bla bla bla
a pritom nemuslimanske radnike s filipina i indije 50 godina drže u svojoj zemlji bez državljanmstva kao i za potomke tih istih ljudi da bi ih mogli na mig protjerati![]()
![]()
europa cijelom svijetu
afrika afrikancima
azija azijatima
živio govornik
jarane ti bas zagrizo u islamofobiju i radikalizam.
- AmiĐa_Idriz
#103 Re: Migranti
Nemam ništa protiv migranata iz Sirije, ljudi bježe od onog najgoreg. Imam protiv Alžiraca, Pakistanaca, Tunižana, i ostalih koji ne bježe od noža, već bježe prema socijali u Njemačkoj...naravno, mislim na pobrojane koji se bez dokumenata prazaitiraju na granicama utopljeni u mase ljudi iz Sirije.
Btw što ovaj labud postove piše ko Jesenjin jbt
-
detroit-mercy
#104 Re: Migranti
Da li bih ja trebao biti protiv migranata iz Mexica ili iz Nikaragve?AmiĐa_Idriz wrote:Nemam ništa protiv migranata iz Sirije, ljudi bježe od onog najgoreg. Imam protiv Alžiraca, Pakistanaca, Tunižana, i ostalih koji ne bježe od noža, već bježe prema socijali u Njemačkoj...naravno, mislim na pobrojane koji se bez dokumenata prazaitiraju na granicama utopljeni u mase ljudi iz Sirije.
-
moonca
#105 Re: Migranti
Zasto ne dati svima sansu. Ko smo mi koji smo prosli 'taj put' i uspjeli ili neuspjeli da zabranimo nekome da to isto pokusa. 
- insomnia78
#106 Re: Migranti
Zato sto to ne funkcionise tako.
- insomnia78
#108 Re: Migranti
Postoje legalni nacini imigracije za svaku zemljumoonca wrote:Kako bi ti to odradio?
- triconja
#109 Re: Migranti
Ko bjezi od rata ima prava garantovana po konvencijama iz p.m. da moze bit u drugoj drzavi dok se sranje ne zavrsi (ako je civil!!!) i onda noga. Eee, i opet tu postoji procedura. Ovi sto ilegalno prelaze granice u potrazi za boljim zivotom su problem. Znaci hoš radit u njemackoj, zavrsi ckole i izuci jezik, nadji poslodavca i tek onda mores bit u njemackoj duze nego turisticki. Cak i kad ides turisticki moras imat odredjeno nesta da se ne nakacis na socijalu prvog dana.moonca wrote:Zasto ne dati svima sansu. Ko smo mi koji smo prosli 'taj put' i uspjeli ili neuspjeli da zabranimo nekome da to isto pokusa.
Znaci ako cemo svima davat sansu, onda jebo granice i pravila. Jel tebi problem razmisljat o posljedicama onog sto ces reci?
-
moonca
#110 Re: Migranti
Postoje, ko kaze da ih oni nece ispostovati?
- triconja
#111 Re: Migranti
Ali okiceinsomnia78 wrote:Postoje legalni nacini imigracije za svaku zemljumoonca wrote:Kako bi ti to odradio?
- triconja
#112 Re: Migranti
Evo jos jednom pitanje, razmisljas li ti o onome sto ces reci i pravis li sud u glavi treba li to reci ili ne?moonca wrote:Postoje, ko kaze da ih oni nece ispostovati?
- insomnia78
#113 Re: Migranti
moonca wrote:Postoje, ko kaze da ih oni nece ispostovati?
-
moonca
#114 Re: Migranti
Sve to oni znaju ili cer saznati i ostati ce jer ih trebaju.triconja wrote:Ko bjezi od rata ima prava garantovana po konvencijama iz p.m. da moze bit u drugoj drzavi dok se sranje ne zavrsi (ako je civil!!!) i onda noga. Eee, i opet tu postoji procedura. Ovi sto ilegalno prelaze granice u potrazi za boljim zivotom su problem. Znaci hoš radit u njemackoj, zavrsi ckole i izuci jezik, nadji poslodavca i tek onda mores bit u njemackoj duze nego turisticki. Cak i kad ides turisticki moras imat odredjeno nesta da se ne nakacis na socijalu prvog dana.moonca wrote:Zasto ne dati svima sansu. Ko smo mi koji smo prosli 'taj put' i uspjeli ili neuspjeli da zabranimo nekome da to isto pokusa.
Znaci ako cemo svima davat sansu, onda jebo granice i pravila. Jel tebi problem razmisljat o posljedicama onog sto ces reci?
Pa, smijesno je da neko misli da moze sa Balkana na osnovu rata sada dobiti azil, ali ako je gay
-
moonca
#115 Re: Migranti
Odgovoriti cu u tvom stilu - ovako "triconja wrote:Evo jos jednom pitanje, razmisljas li ti o onome sto ces reci i pravis li sud u glavi treba li to reci ili ne?moonca wrote:Postoje, ko kaze da ih oni nece ispostovati?
- triconja
#116 Re: Migranti
Ja razmislim hocu li postaviti komentar ili ne pa onda pisem jalmoonca wrote:Odgovoriti cu u tvom stilu - ovako "triconja wrote:Evo jos jednom pitanje, razmisljas li ti o onome sto ces reci i pravis li sud u glavi treba li to reci ili ne?moonca wrote:Postoje, ko kaze da ih oni nece ispostovati?![]()
![]()
"
Znaci ne pisem to tek tako, nego sa razlogom.
- triconja
#117 Re: Migranti
Ko kome treba? Kakav azil kakve picke materinemoonca wrote:Sve to oni znaju ili cer saznati i ostati ce jer ih trebaju.triconja wrote:Ko bjezi od rata ima prava garantovana po konvencijama iz p.m. da moze bit u drugoj drzavi dok se sranje ne zavrsi (ako je civil!!!) i onda noga. Eee, i opet tu postoji procedura. Ovi sto ilegalno prelaze granice u potrazi za boljim zivotom su problem. Znaci hoš radit u njemackoj, zavrsi ckole i izuci jezik, nadji poslodavca i tek onda mores bit u njemackoj duze nego turisticki. Cak i kad ides turisticki moras imat odredjeno nesta da se ne nakacis na socijalu prvog dana.moonca wrote:Zasto ne dati svima sansu. Ko smo mi koji smo prosli 'taj put' i uspjeli ili neuspjeli da zabranimo nekome da to isto pokusa.
Pa, smijesno je da neko misli da moze sa Balkana na osnovu rata sada dobiti azil, ali ako je gayi prava su mu uskracena -taj ima sansu.
-
detroit-mercy
#118 Re: Migranti
Kome onda treba dati sansu, pa ljudi vec vijekovima migriraju sa jednog kraja planete na drugi. Ljudi su u potrazi za boljim zivotom. Ne znam jesi li ikada bio u nekim od ovih zemalja iz kojih dolaze migrant, vecina njih su horror drzave. Je li ja mogu kriviti jednog Mexicanca sto hoce da se docepa USA, jer Mexico za veliku vecinu tih ljudi je horror drzava. Sta mislis da je Pakistan drzava izbora za njegove stanovnike, ili Egipat.triconja wrote:Ko bjezi od rata ima prava garantovana po konvencijama iz p.m. da moze bit u drugoj drzavi dok se sranje ne zavrsi (ako je civil!!!) i onda noga. Eee, i opet tu postoji procedura. Ovi sto ilegalno prelaze granice u potrazi za boljim zivotom su problem. Znaci hoš radit u njemackoj, zavrsi ckole i izuci jezik, nadji poslodavca i tek onda mores bit u njemackoj duze nego turisticki. Cak i kad ides turisticki moras imat odredjeno nesta da se ne nakacis na socijalu prvog dana.moonca wrote:Zasto ne dati svima sansu. Ko smo mi koji smo prosli 'taj put' i uspjeli ili neuspjeli da zabranimo nekome da to isto pokusa.
Pa nasi ljudi bjeze glavom bez obzira iz BiH a mi smo za masu zemalja Amerika.
- triconja
#119 Re: Migranti
Cekaj ba, jel ti opravdavas ilegalnu imigraciju?detroit-mercy wrote:Kome onda treba dati sansu, pa ljudi vec vijekovima migriraju sa jednog kraja planete na drugi. Ljudi su u potrazi za boljim zivotom. Ne znam jesi li ikada bio u nekim od ovih zemalja iz kojih dolaze migrant, vecina njih su horror drzave. Je li ja mogu kriviti jednog Mexicanca sto hoce da se docepa USA, jer Mexico za veliku vecinu tih ljudi je horror drzava. Sta mislis da je Pakistan drzava izbora za njegove stanovnike, ili Egipat.triconja wrote:Ko bjezi od rata ima prava garantovana po konvencijama iz p.m. da moze bit u drugoj drzavi dok se sranje ne zavrsi (ako je civil!!!) i onda noga. Eee, i opet tu postoji procedura. Ovi sto ilegalno prelaze granice u potrazi za boljim zivotom su problem. Znaci hoš radit u njemackoj, zavrsi ckole i izuci jezik, nadji poslodavca i tek onda mores bit u njemackoj duze nego turisticki. Cak i kad ides turisticki moras imat odredjeno nesta da se ne nakacis na socijalu prvog dana.moonca wrote:Zasto ne dati svima sansu. Ko smo mi koji smo prosli 'taj put' i uspjeli ili neuspjeli da zabranimo nekome da to isto pokusa.
-
moonca
#120 Re: Migranti
triconja wrote:Ja razmislim hocu li postaviti komentar ili ne pa onda pisem jalmoonca wrote:Odgovoriti cu u tvom stilu - ovako "triconja wrote: Evo jos jednom pitanje, razmisljas li ti o onome sto ces reci i pravis li sud u glavi treba li to reci ili ne?![]()
![]()
"
![]()
![]()
jal
jal
.
Znaci ne pisem to tek tako, nego sa razlogom.
-
moonca
#121 Re: Migranti
Ilegalan si dok ne postanes legalan, zavisi od advokata.triconja wrote:Cekaj ba, jel ti opravdavas ilegalnu imigraciju?detroit-mercy wrote:Kome onda treba dati sansu, pa ljudi vec vijekovima migriraju sa jednog kraja planete na drugi. Ljudi su u potrazi za boljim zivotom. Ne znam jesi li ikada bio u nekim od ovih zemalja iz kojih dolaze migrant, vecina njih su horror drzave. Je li ja mogu kriviti jednog Mexicanca sto hoce da se docepa USA, jer Mexico za veliku vecinu tih ljudi je horror drzava. Sta mislis da je Pakistan drzava izbora za njegove stanovnike, ili Egipat.triconja wrote: Ko bjezi od rata ima prava garantovana po konvencijama iz p.m. da moze bit u drugoj drzavi dok se sranje ne zavrsi (ako je civil!!!) i onda noga. Eee, i opet tu postoji procedura. Ovi sto ilegalno prelaze granice u potrazi za boljim zivotom su problem. Znaci hoš radit u njemackoj, zavrsi ckole i izuci jezik, nadji poslodavca i tek onda mores bit u njemackoj duze nego turisticki. Cak i kad ides turisticki moras imat odredjeno nesta da se ne nakacis na socijalu prvog dana.
detroit
-
detroit-mercy
#122 Re: Migranti
Sta je ilegalna imigracija, ako zivis u Mexicu i znas da ces biti tokom zivota orobljen ne znam koliko puta, da su ti velike sanse da ti dijete zavrsi ili kao clan narko kartela ili kao meta narko kartela. Ako zivisi u Egiptu i znas da nikada neces biti u stanju da se izvuces iz bijede, ni ti ni tvoje dijete.triconja wrote:Cekaj ba, jel ti opravdavas ilegalnu imigraciju?detroit-mercy wrote:Kome onda treba dati sansu, pa ljudi vec vijekovima migriraju sa jednog kraja planete na drugi. Ljudi su u potrazi za boljim zivotom. Ne znam jesi li ikada bio u nekim od ovih zemalja iz kojih dolaze migrant, vecina njih su horror drzave. Je li ja mogu kriviti jednog Mexicanca sto hoce da se docepa USA, jer Mexico za veliku vecinu tih ljudi je horror drzava. Sta mislis da je Pakistan drzava izbora za njegove stanovnike, ili Egipat.triconja wrote: Ko bjezi od rata ima prava garantovana po konvencijama iz p.m. da moze bit u drugoj drzavi dok se sranje ne zavrsi (ako je civil!!!) i onda noga. Eee, i opet tu postoji procedura. Ovi sto ilegalno prelaze granice u potrazi za boljim zivotom su problem. Znaci hoš radit u njemackoj, zavrsi ckole i izuci jezik, nadji poslodavca i tek onda mores bit u njemackoj duze nego turisticki. Cak i kad ides turisticki moras imat odredjeno nesta da se ne nakacis na socijalu prvog dana.
Opet ti govoris, nasi vode citave porodice jer ne mogu vise da gledaju "nasu korupciju" a drugi treba da ostanu u blatu cio zivot.
Te stvari nisu tako jednostavne kao sto na prvi pogled izgledaju. Nisu sve migracije zbog ratova ili legalne migracije.
-
kiligonzales
#123 Re: Migranti
Postoji i potreba da se na arapske zemlje sere, uglavnom samo Liban je primio vise izbjeglica nego Europa cijela, Turska skoro pa 3 miliona Jordan je primio pola od ovoga broja u Libanu, cak i Irak i Egipat su primili na stotine hiljada izbjeglica zajedno, medjutim ono KSA, Kuvajt, Katar, Bahrein i UAE nisu nijednog šatro, sto je laz. Najmanji broj izbjeglica od navedenih je primio Bahrein nekih par hiljada, do su drugi primili mnogo više.Black swan wrote:i ti si taj ideolog kojemu je normalno da najbogatije arapske zemlje ne nude smještaj izbjeglicama i migrantimadetroit-mercy wrote: bla bla bla
a pritom nemuslimanske radnike s filipina i indije 50 godina drže u svojoj zemlji bez državljanmstva kao i za potomke tih istih ljudi da bi ih mogli na mig protjerati![]()
![]()
europa cijelom svijetu
afrika afrikancima
azija azijatima
živio govornik
Posto je Amerika sa nekim evropskim silama generator mnogih sranja na Bliskom Istoku, jasno je i zasto, gdje su realno srusili rezime pod kojim su zivjeli bolje stavnovnici tih drzava nego sto zive danas kako bi se dokopali bogatih resursa, a ne kako bi sprijecili terorizam koji je gle cuda nakon tih akcija samo osnazio, ova najezda migranata je samo reakcija na njihovu politiku prema tim zemljama. Ko sto izjavi rusitelj Sadamovog kipa u Bagdadu, zao mi je sto sam mu kip rusio, jer ljudi su prepoznali da su prevareni pricom o slobodi.
http://www.princip.info/2016/07/08/irac ... -sada-zao/
Nekad su Iracani imali placene poslove i do par hiljada dolara, danas mnogi zive sa par dolara mjesecno, koliko im je gruhnuo standard i kvaliteta zivljenja pod americkom okupacijom Iraka, upravo se ogleda u cinjenici da vise ni ne gospodare sopstvenim resursima i da ih svako malo neko moze ubiti na ulici u drzavama u kojoj sigurnost samo postoji za one koji su voljni nekome platiti da ih cuva, dok obicni gradjani mogu ubijeni biti kako god, a do pijace imaju par punktova kontrolnih. Isto tako je i sa Libijom gdje gospodare vec, pa i Sirijom gdje tek trebaju da zagospodare prostorom i gdje je stigla apokalipsa prije apokalipse.
Treba citati prave tekstove, gdje se pravim imenom naziva americka politika i njihove sluge. Zapadnjaci nikako da se rijese kolonijalizma, pa su upali u njegov novi oblik nazvan imperijalizam, a ljudi treceg svijeta tesko prihvataju pricu da ih isti porobljavaju, umjesto oslobadjaju...
http://www.vestinet.rs/tema-dana/hrvats ... obio-otkaz
- Connaisseur Karlin
#124 Re: Migranti
Markelica je svojom dozvolom dokazala da je ileglano dolazenje iz ratnih zona OKinsomnia78 wrote: Postoje legalni nacini imigracije za svaku zemlju
- animals
#125 Re: Migranti
Niko nije protiv migranata..
glupo je biti protiv, kad sam i sam migrant..
problem su ovi zadnji, ne sto su muslimani, vec sto ne dolaze da se prilagode,
nego misle da ce se njima prilagodjavati..
ne Sirijci, vec svi koji se slepaju uz njih..
glupo je biti protiv, kad sam i sam migrant..
problem su ovi zadnji, ne sto su muslimani, vec sto ne dolaze da se prilagode,
nego misle da ce se njima prilagodjavati..
ne Sirijci, vec svi koji se slepaju uz njih..