30 - po njemu sam se već trebao oženitiNastasia wrote:Oženićeš se ti i udaću se ja, a plakaćemo znam, kad god se sretnemo ...MarlboroGold wrote: Slažem se. Zato ni ja još uvijek nisam oženjen
A kol'ko imaš godina pa te otac savjetuje da je vrijeme da spustiš kriterije?
To obično dođe kad prevališ "neke" godine.
problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- MarlboroGold
#101 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
- Connaisseur Karlin
#102 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
pa ako tebi kaze da spsutis kriterije, znaci da govori iz isksutvaMarlboroGold wrote:Nemam pojma. Šta god je uradio očigledno nije pogriješio.Connaisseur Karlin wrote:Tvoj otac je spustio kriterije kao ulsov ulaska u brak !?MarlboroGold wrote:
Znaš kako meni moj stari govori - spusti kriterije ako misliš da se ženiš i malo se ti više trudi i prilagođavaj ženi, pa će to i ona tebi raditi
S druge strane stara mi govori godinama kako je njihov brak, ako ne savršen, onda blizu toga, a slično i on razmišlja. Svaki put nađu kompromis u vezi svega...
Naravno, ako nema dogovora ne može ni opstati. Spomenula si alkohol... poznajem x ljudi koji su bacili alkohol zbog žene. Pitaš se što bi to radio? Pa valjda iz razloga što tebe smatra ženom svog života. Slično se može primjeniti i na većinu drugih problema. Nekim muškarcima nije teško da se odreknu određenih stvari zbog žene.
- MarlboroGold
#103 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Da, ali nisam ništa konkretno pitao. Ipak je to njihova stvar.Connaisseur Karlin wrote: pa ako tebi kaze da spsutis kriterije, znaci da govori iz isksutva
- Connaisseur Karlin
#104 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
pa mozes biti decenijama u vezi bez udajeinsomnia78 wrote:A dobro, ako se ne mislite udavatiBloo wrote:Ih kad ti ja i Karlinka krenemo nabrajati...insomnia78 wrote:Kad ih uspjede toliko skupiti bgt. Ko pokemoni
- Nastasia
#105 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Pa ... i jesiMarlboroGold wrote:30 - po njemu sam se već trebao oženitiNastasia wrote:Oženićeš se ti i udaću se ja, a plakaćemo znam, kad god se sretnemo ...MarlboroGold wrote: Slažem se. Zato ni ja još uvijek nisam oženjen
A kol'ko imaš godina pa te otac savjetuje da je vrijeme da spustiš kriterije?
To obično dođe kad prevališ "neke" godine.
Znaš kako meni ćaća kaže prilikom posljednjeg rođendana:
" Nemaš ti 23, ti si sad prevalila 23, ti imaš 24, uzela 25-tu, dakle 30." (ovaj je fazon pokupio negdje na netu)
Ili kad me mater pita: " A je l' što ti nemaš momka? "
- ZATO ŠTO SAM TEŠKA KO TUČ ŽENO BOŽJA, MANI ME SE.
- Connaisseur Karlin
#106 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
a gle, prica o spustanju kriterija je preglupaMarlboroGold wrote:Da, ali nisam ništa konkretno pitao. Ipak je to njihova stvar.Connaisseur Karlin wrote: pa ako tebi kaze da spsutis kriterije, znaci da govori iz isksutva
- dale cooper
#107 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Jebo ženidbu/udaju...lijepi rahatluk. 
- Bloo
- Globalna šefica
#108 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Mrzim ovu roditeljsku matematiku.Nastasia wrote:
" Nemaš ti 23, ti si sad prevalila 23, ti imaš 24, uzela 25-tu, dakle 30." (ovaj je fazon pokupio negdje na netu)
- ZATO ŠTO SAM TEŠKA KO TUČ ŽENO BOŽJA, MANI ME SE.
Ja sam već u grobu po njihovom.
- Bloo
- Globalna šefica
#109 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
dale cooper wrote:Jebo ženidbu/udaju...lijepi rahatluk.
ni jedne!
- MarlboroGold
#110 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Pa sigurno jeste čim mi je to rekao. Može tebi biti preglupa, ali je on napravio odličan potez. Da nije vjerovatno bi sad bili razvedeni ili bi jedna strana trpila drugu... ili ne bi ni bio rođen, što nije slučaj.Connaisseur Karlin wrote:a gle, prica o spustanju kriterija je preglupaMarlboroGold wrote:Da, ali nisam ništa konkretno pitao. Ipak je to njihova stvar.Connaisseur Karlin wrote: pa ako tebi kaze da spsutis kriterije, znaci da govori iz isksutvazato sam te pitala, da li je reako iz vlastitog iskustva ili ne, to bi ti trebao znati
Last edited by MarlboroGold on 17/03/2018 23:30, edited 1 time in total.
- Nastasia
#111 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
I meni je, al' ne smijem ništa reći.Connaisseur Karlin wrote:a gle, prica o spustanju kriterija je preglupaMarlboroGold wrote:Da, ali nisam ništa konkretno pitao. Ipak je to njihova stvar.Connaisseur Karlin wrote: pa ako tebi kaze da spsutis kriterije, znaci da govori iz isksutvazato sam te pitala, da li je reako iz vlastitog iskustva ili ne, to bi ti trebao znati
Kad bih čula nakon sto godina braka da me oženio jer je spustio kriterije, umrla bi od tuge čini mi se.
- MarlboroGold
#112 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Bloo wrote:Mrzim ovu roditeljsku matematiku.Nastasia wrote:
- ZATO ŠTO SAM TEŠKA KO TUČ ŽENO BOŽJA, MANI ME SE.![]()
Ja sam već u grobu po njihovom.
- Nastasia
#113 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Nego, neoženjeni a htjeli bi da se ženite ...
Nema lika sa kojim sam izašla na kafu, jednom ili više puta, a da odmah poslije toga nije našao djevojku za ozbiljnu vezu ili oženio se.
Evo, upravo se danas jedan momak sa kojim sam izlazila (poprilično dugo) oženio.
Daklem, ugledajte se na respu

Nema lika sa kojim sam izašla na kafu, jednom ili više puta, a da odmah poslije toga nije našao djevojku za ozbiljnu vezu ili oženio se.
Evo, upravo se danas jedan momak sa kojim sam izlazila (poprilično dugo) oženio.
Daklem, ugledajte se na respu
- Connaisseur Karlin
#114 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
pa njegovo shavtanje braka je drugacije , za njega je brak odricanje , njemu je to prihvaljtivoMarlboroGold wrote:Pa sigurno jeste čim mi je to rekao. Može tebi biti preglupa, ali je on napravio odličan potez. Da nije vjerovatno bi sad bili razvedeni ili bi jedna strana trpila drugu... ili ne bi ni bio rođen, što nije slučaj.Connaisseur Karlin wrote:a gle, prica o spustanju kriterija je preglupaMarlboroGold wrote:
Da, ali nisam ništa konkretno pitao. Ipak je to njihova stvar.zato sam te pitala, da li je reako iz vlastitog iskustva ili ne, to bi ti trebao znati
ako tebi tako odgvora, tad neces imati problema naci osobu za brak
i dalje tvrdim, reci nekome da spusti ktriteije je nonesne, jer takvom izjavom se tvrdi da se bez toga ne moze uci u brak
- Connaisseur Karlin
#115 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Nastasia wrote:I meni je, al' ne smijem ništa reći.Connaisseur Karlin wrote:
a gle, prica o spustanju kriterija je preglupazato sam te pitala, da li je reako iz vlastitog iskustva ili ne, to bi ti trebao znati
Kad bih čula nakon sto godina braka da me oženio jer je spustio kriterije, umrla bi od tuge čini mi se.
- MarlboroGold
#116 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Hoćeš reći da brak nije jedna vrsta odricanja, to jeste ne bi trebalo biti? To je naivno razmišljanje.Connaisseur Karlin wrote: pa njegovo shavtanje braka je drugacije , za njega je brak odricanje , njemu je to prihvaljtivo
i dalje tvrdim, reci nekome da spusti ktriteije je nonesne, jer takvom izjavom se tvrdi da se bez toga ne moze uci u brak
- Nastasia
#117 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Odricanje je, ali možda je tvoj otac to spuštanje kriterija mislio na drugi način na koji to mi vidimo.MarlboroGold wrote:Hoćeš reći da brak nije jedna vrsta odricanja, to jeste ne bi trebalo biti? To je naivno razmišljanje.Connaisseur Karlin wrote: pa njegovo shavtanje braka je drugacije , za njega je brak odricanje , njemu je to prihvaljtivo
Ja sam, a izgleda i Karlinka, to shvatile kao da je imao određene kriterije za svoju ženu, pa ih spustio i "pristao" na tvoju majku.
Možda to nije slučaj, ako je to slučaj, to je tužno.
Možda je mislio na neke druge stvari, to samo on zna (i ti, ako ti je pojasnio)
- Connaisseur Karlin
#118 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
a joj , znam puno muskaraca koji su se zaletili u brak, et' samo da udju u brakNastasia wrote:Nego, neoženjeni a htjeli bi da se ženite ...
Daklem, ugledajte se na respu![]()
- Nastasia
#119 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Ne vidim to ja baš tako.Connaisseur Karlin wrote:a joj , znam puno muskaraca koji su se zaletili u brak, et' samo da udju u brakNastasia wrote:Nego, neoženjeni a htjeli bi da se ženite ...
eh to je definitvno spustanje kriterija
Nekome je do braka i porodice kao do takvih, meni je do braka i porodice samo sa "odgovarajućom" (da ne kažem pravom) osobom.
Jebiga, svak' u svom životu traži najbolje za svoje potrebe.
- Connaisseur Karlin
#120 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Moji roditleji su usli u brak bez nekkavivih prethodnih odricanja kako uslov ulaska u vezu prije brakaMarlboroGold wrote:Hoćeš reći da brak nije jedna vrsta odricanja, to jeste ne bi trebalo biti? To je naivno razmišljanje.Connaisseur Karlin wrote: pa njegovo shavtanje braka je drugacije , za njega je brak odricanje , njemu je to prihvaljtivo
Odricanje u tom smislu jeste negativno , jer ulazis u vezu na jedna izvjestacen nacin
Ne pisem o komprmisima u braku, dogovrima, to nije odricanje
- MarlboroGold
#121 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Nastasia wrote:Ne vidim to ja baš tako.Connaisseur Karlin wrote:a joj , znam puno muskaraca koji su se zaletili u brak, et' samo da udju u brakNastasia wrote:Nego, neoženjeni a htjeli bi da se ženite ...
eh to je definitvno spustanje kriterija
Nekome je do braka i porodice kao do takvih, meni je do braka i porodice samo sa "odgovarajućom" (da ne kažem pravom) osobom.
- Connaisseur Karlin
#122 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
ja znam primjere iz diajspore, ode , vidi je, upoznaju se i na trecem sastanku odluce brakNastasia wrote:Ne vidim to ja baš tako.Connaisseur Karlin wrote:
a joj , znam puno muskaraca koji su se zaletili u brak, et' samo da udju u brakeh to je definitvno spustanje kriterija
- Connaisseur Karlin
#123 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
da, nekim padne med u sjekiru, ali vecina nemaju tu srecuMarlboroGold wrote: Sigurno neki od onih koji su se zaletili u brak i uživaju u istom. Odo ja na religiju PF - ovo smo doktorirali. Šejtan je kriv za sve
- Zejnep
#124 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Nastasia wrote:Nego, neoženjeni a htjeli bi da se ženite ...
Meni se isto desilo, par puta. Isto ko da im ja otvorim oči pa shvate šta ne žele
- Nastasia
#125 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Pa upravo to, ko biva, gledaj šta sve ima u bjelom svijetu, šuti i ženi se prvom normalnom koja naiđe.Zejnep wrote:
Meni se isto desilo, par puta. Isto ko da im ja otvorim oči pa shvate šta ne žele
To je, vjerujem, zato što je toj osobi koja je u dijaspori samo do toga da provede život sa nekim "svojim", sa kim će imati istu kulturu, religiju, običaje, i tako dalje. A ovaj što dolazi u dijasporu želi da se kutariše ovog čemera u Bosni. I eto, savršen spoj. Ja ne vidim nikakav problem ođe.Connaisseur Karlin wrote:ja znam primjere iz diajspore, ode , vidi je, upoznaju se i na trecem sastanku odluce brakNastasia wrote:Ne vidim to ja baš tako.Connaisseur Karlin wrote:
a joj , znam puno muskaraca koji su se zaletili u brak, et' samo da udju u brakeh to je definitvno spustanje kriterija