Fobije
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#101 Re: Fobije
imam islamofobiju.
- Zejnep
#102 Re: Fobije
Pobijedio si. Ključaj temu.Chmoljo wrote:imam islamofobiju.
-
panda_grizli
#103 Re: Fobije
Strah od visine i posebno strah od zemljotresa
Pocela sam umisljati da je bio i kad nije , pa ko mahnita stalno pratim po netu izvjestaje o istom
Pocela sam umisljati da je bio i kad nije , pa ko mahnita stalno pratim po netu izvjestaje o istom
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#104 Re: Fobije
također, imam i bravofobiju.Zejnep wrote:Pobijedio si. Ključaj temu.Chmoljo wrote:imam islamofobiju.
-
dert
#105 Re: Fobije
strah od duboke vode
jebajiga , dva puta me ko dijete vadili iz rijeke Bosne
- nepass1
#106 Re: Fobije
Zivim na sestom spratu, ne bi nikad mogla doci do mene.Bloo wrote:I ja bih tebe nozem u oko i koljenom u muda, ali ne mozemo dobiti sve u zivotu sto zelimo...nepass1 wrote:Samo je jedan strah urodjen a to je gubitak tla pod nogama. Ostale strahove stvorimo sami.swanfilter wrote:Jedno 95% tzv fobija i ne postoji, vec produkt uma. Ono, neka mi neko od ovih sto je boje pauka, objasne zasto. Ovdje vas je najmanje troje takvih ...
Zato bih ove sto se boje visine, lifta, pauka, misa sve nogom u glavu dok ne izbijem strah
- Bloo
- Globalna šefica
#107 Re: Fobije
Moras nekad sici do kladionice...nepass1 wrote: Zivim na sestom spratu, ne bi nikad mogla doci do mene.
-
John Cleese
#108 Re: Fobije
Bloo wrote:Moras nekad sici do kladionice...nepass1 wrote: Zivim na sestom spratu, ne bi nikad mogla doci do mene.
![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#109 Re: Fobije
SudzukiceeeeeeJohn Cleese wrote:Bloo wrote:Moras nekad sici do kladionice...nepass1 wrote: Zivim na sestom spratu, ne bi nikad mogla doci do mene.
![]()
Attagirl
- supercali
#110 Re: Fobije
Jel imas hiv?Zejnep wrote:To je mizofobija.
I to imam
- supercali
#111 Re: Fobije
Ovo sa dubokom vodom je kod mene interesantnodert wrote:strah od duboke vode![]()
Mogu biti usred pacifika nista mi al onda u trenutku kao da neko pritisne prekidac i uhvati me panika
Daj sto dalje iz vode a prije toga pola sata u dubokoj vodi bio npr
- Point.
#112 Re: Fobije
Isti sam ti. Prvih par sekundi kad se avion odvoji od zemlje mi je najgori, znojim se ko konj i imam osjecaj da cu pasti u bendek. Al prodje za par sekundi i onda je ok. Dok leti mogu podnijeti, al mi je prpa i na svaki zvuk dok leti avion se trzam.ćiribiribela wrote:Na visinama se ne osjecam ugodno, trenutak dok avion uzlijece mi je trauma.![]()
- SmokingMan
#113 Re: Fobije
Nemoj mi samo duboke vode Alaha't. 
A vala i visine.
A vala i visine.
- Zejnep
#114 Re: Fobije
supercali wrote:Jel imas hiv?Zejnep wrote:To je mizofobija.
I to imam
- triconja
#115 Re: Fobije
Jel strah duboke vode zbog katulua?supercali wrote:Ovo sa dubokom vodom je kod mene interesantnodert wrote:strah od duboke vode![]()
Mogu biti usred pacifika nista mi al onda u trenutku kao da neko pritisne prekidac i uhvati me panika
Daj sto dalje iz vode a prije toga pola sata u dubokoj vodi bio npr
- sheilak
#116 Re: Fobije
imam i ja strah od duboke vode, isto kako je respo opisao.
dobro plivam i sve ok, bistra voda i odjednom misao
i panicno mlataranje rukama. 
dalje, imam fobiju od zohara i ostalih tvrdokrilaca. zmija i pauka se zaista ne bojim, onog velikog pauka, vogelspinne sam drzala na ruci, malo straha isprva, ali nakon toga nista. pauke i zmije ne smatram prljavim, zmije cak i lijepim, ali zohare...
dovoljno mi je da pomislim da negdje ima zohara da ne ulazim tu. isto tako od skakavaca i u stanju sam vristati ako kojeg vidim ili ako mi se zapetlja u kosu iako mi razumni dio mene govori de se smiri, ludjakinjo, nece ti nista. isto tako od riba kad plivam.
imam i fobiju zaista od broja 4, pogotovo kad se ponavlja u sekvencama, to imam od djetinjstva, a saznala sam tek kasnije da je 4 u aziji ili negdje nesretan broj. ugl, ne volim vidjeti broj 44 nikako.
i da imam fobiju, ali to je vise averzija, od poluprimitivnih mahalusa. ok, i od iskompleksiranih muskaraca.
iako su fobije iracionalne, bez razumskog objasnjenja, ovo smatram sasvim argumentiranom averzijom.
dobro plivam i sve ok, bistra voda i odjednom misao
dalje, imam fobiju od zohara i ostalih tvrdokrilaca. zmija i pauka se zaista ne bojim, onog velikog pauka, vogelspinne sam drzala na ruci, malo straha isprva, ali nakon toga nista. pauke i zmije ne smatram prljavim, zmije cak i lijepim, ali zohare...
imam i fobiju zaista od broja 4, pogotovo kad se ponavlja u sekvencama, to imam od djetinjstva, a saznala sam tek kasnije da je 4 u aziji ili negdje nesretan broj. ugl, ne volim vidjeti broj 44 nikako.
i da imam fobiju, ali to je vise averzija, od poluprimitivnih mahalusa. ok, i od iskompleksiranih muskaraca.
- sheilak
#117 Re: Fobije
Chmoljo wrote:imam islamofobiju.
- pizarro
#118 Re: Fobije
anatidaefobija - strah da te posmatra patka
slusao sam na radiju kako jedna medicinska sestra prica o ovom problemu, morala je i u drugi grad odseliti gdje nema puno patki
slusao sam na radiju kako jedna medicinska sestra prica o ovom problemu, morala je i u drugi grad odseliti gdje nema puno patki
- triconja
#119 Re: Fobije
Normalno da ju je strah patki kad je guskapizarro wrote:anatidaefobija - strah da te posmatra patka![]()
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#120 Re: Fobije
Mrzim raskrsnice i kada neko galami...ne mogu da nađem termin u "fobijama" 
- arzuhal
#121 Re: Fobije
Ja kada vidim i moram stati nogom na travu, proći livadom, nagaziti travicu u parku, stati na onaj mali komad zemlje između kolovozne trake i trotoara gdje zasade kakvo drvce i sve slično tome, iz podsvijesti mi dolazi pitanje uz alarm:
- Možda ima mina?
I uvijek tako...
- Možda ima mina?
I uvijek tako...
- triconja
#122 Re: Fobije
Djes, sta ima, kakoe.arzuhal wrote:Ja kada vidim i moram stati nogom na travu, proći livadom, nagaziti travicu u parku, stati na onaj mali komad zemlje između kolovozne trake i trotoara gdje zasade kakvo drvce i sve slično tome, iz podsvijesti mi dolazi pitanje uz alarm:
- Možda ima mina?
I uvijek tako...
I mene je strah ic po sumama i livadama koje nisu u mom rodnom kraju, a cak i u mom rodnom kraju idem stazom, jebiga, sto je sigurno sigurno je, bolje nego pisat na cijev i bit invalid.
E da kazem sta nikako ne volim, znaci gledam kako da izbjegnem koliko mogu, a to je da idem uz uzak put uzbrdo (s autom), svaki put me nekakav osjecaj jeben obuzme i kad izadjem imam osjecaj ko da sam trco. Da se mene pita il bih porusio te puteve i udario zabranu da se prave novi ili bih uzimao zemlju od ljudi da se prosiri put i da bude kako treba.
-
macchiato
#123 Re: Fobije
najgori strah mi je strah od bolesti, ništa nije blizu tome.
ok, žohari su mi u top 3 straha, znala sam plakati od muke kad ga vidim i čitavu noć ostati budna jer se on zavukao ispod kreveta
jedan čudan strah mi je od brodova, tj. nemam problema ući unutra i ploviti, ali vidjeti ga iz blizine brrrr, sva me jeza prođe kroz tijelo
da se nađem u ovom malom čamčiću pored, presjeklo bi me srce momentalno.

ok, žohari su mi u top 3 straha, znala sam plakati od muke kad ga vidim i čitavu noć ostati budna jer se on zavukao ispod kreveta
jedan čudan strah mi je od brodova, tj. nemam problema ući unutra i ploviti, ali vidjeti ga iz blizine brrrr, sva me jeza prođe kroz tijelo

- triconja
#124 Re: Fobije
Imam slican strah od velikih stvari, nesto slicno ko kad se katulu spominje ili u jednom videu preleti levijatan preko neba, znaci boze. Mislim da kad bih nesto tako vidio da bih reko tennoheika banzai i izvrsio harakiri prvim malo ostrijim predmetommacchiato wrote:najgori strah mi je strah od bolesti, ništa nije blizu tome.
ok, žohari su mi u top 3 straha, znala sam plakati od muke kad ga vidim i čitavu noć ostati budna jer se on zavukao ispod kreveta![]()
jedan čudan strah mi je od brodova, tj. nemam problema ući unutra i ploviti, ali vidjeti ga iz blizine brrrr, sva me jeza prođe kroz tijelo![]()
- cendlerbing
#125 Re: Fobije
Malo mi se nekad zamanta od visine, ali jedino od čega namah poludim su ZMIJE. Ni na slici, ni na TV-u, nigdje ih ne mogu vidjeti. Jednom sam bila okružena s više onih sljepića i rasplakala sam se u agoniji ko kišna godina. Od njih, eto, nema stvarne opasnosti, a čini mi se umrla bih, da mi zamile po tijelu.