Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Euridika
Globalna šefica

#101 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by Euridika »

superiska wrote:Samo da pohvalim muski dio foruma, krasni ste, uvijek spremni za pomoci i dati dobar savjet :-D
I ja, bili su i više nego korisni ovaj put. :thumbup:

A generalno mislim da je lik pogubljen, ali i bezobrazan, čim je i pokretačicu teme uvukao u svoju pogubljenost. Meni je od starta "zasmetalo" to da je razlog prekida trogodišnje veze nedostatak intimnih odnosa. Pa šta radiš s nekim 3 godine, a znaš da ti nešto nedostaje što ti je bitno?? Pošto ne znam okolnosti koje su prethodile kod momka prije te bivše (da li je imao cura prije i kakve su to veze bile), mogu samo zaključiti da je razlog prekida s bivšom bila njegova frustracija, što nikako nije dobar osnov za prekid. On je zapravo samo utekao od nje, ali nije raskrstio sam sa sobom to što ga je vezivalo za nju tako dugo. I onda takav nepospremljen uleti u novu vezu, u kojoj ima i odnose i emocije, ali njemu je tek onda nastao kuršlus u glavi.

Međutim, sve ovo je u suštini nebitno, bitno je da ti što prije zaboraviš na ovog lika i nastaviš dalje, i da ne dumaš šta mu se mota po glavi. To ti ništa neće značiti, taman i da saznaš (a mislim da se tačan odgovor krije sigurno u barem jednom od odgovora datih na ovoj temi). Ni osveta ti ne pružila neko veće zadovoljstvo, mada moram priznati da sam pročitala na temi par vrlo zanimljivih prijedloga. :evil:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#102 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by Bobi »

Image
dobar osjecaj

#103 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by dobar osjecaj »

pustopoljina wrote: sta radis u vezi u kojoj dajes 100% sebe, a primas mrvice? koje komplekse imas? je li smatras da si losa i da bolje ne zasluzujes? kad rijesis neke stvari za sobom, neces privlaciti "zauzete" ljude, niti ces tolerisati vezu u kojoj nisi jedino zensko, niti ces ga jadna pitati osjeca li jos nesto prema drugoj. jos ces mu i reci- cini se meni drug da ti ne znas bi li piskio ili kakio, haj' ti prosetaj.
I ja sam ovo pomislila. Nisko misljenje o sebi vodi u ovakve price. Autorica teme treba da radi na sebi a seljober ne treba ostati ni u sjecanju. Takvih na svakom koraku.
SaraFina

#104 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by SaraFina »

triconja wrote:
SaraFina wrote:
Leia_Organa wrote:Pozdrav forumaši i forumašice,

Inače ovo nije platforma koju bih koristila za rješavanje ljubavnih problema, ali nemam puno muških prijatelja koji bi mi mogli razriješiti neke nedoumice, pa sam tu.
Dakle, s momkom sam bila godinu dana i uložila sam 100 % sebe u vezu. Mislim da je oboma bilo lijepo, i zaista sam se trudila da tako bude, jer mi je bilo stalo. Veza koju je prije mene imao je trajala tri godine, i za vrijeme trajanja naše veze njegova bivša mu se stalno javljala. On je odgovorio prvi put, onda smo se složili da je možda najbolje da je ignoriše, ali svejedno je nekako bila prisutna. Kada god sam mu dala priliku da bude iskren, da mi kaže ako još uvijek nešto osjeća prema njoj, bio je kategoričan da je to gotovo, da mu je lijepo sa mnom i da me voli.
Nakon što smo prekinuli, saznala sam da je stupio u kontakt s njom i da planiraju kafu. Obzirom da sam se osjećala poniženom, javila sam mu se da mu kažem kako nije bio pošten što me lagao toliko vremena, jer to nisam zaslužila. On se onda osjećao loše, izvinjavao se, molio da mu dam drugu priliku, rekao da nije siguran zašto se uopšte njoj javio, nije bio načisto s emocijama. Poslije mi je rekao da mu je trebao closure s njom i da je to imao kada su se čuli, da je siguran da mene voli. I odlučim mu dati priliku da to izgladimo, međutim, on nakon nekog vremena shvati da to nije to, da mu smeta daljina (trenutno je u Njemačkoj) i da sa mnom ne vidi zajedničku budućnost. Razumijem, teško mi je, ali razumijem.
I čovjek dođe u Bosnu za vikend, javi se bivšoj, odu na kafu, vidim opet su se sprijateljili na Fejsu, lajkao joj je slike.
Boli me. Ne znam jesam tužna, ljuta, iznevjerena. Osjećam se kao da mc cijelo vrijeme neko vukao za nos.
Zanima me mišljenje muškaraca: je li vam ovo što ima s njom djeluje kao ono "pravo"?
Mislim, vraća joj se nakon svega. Njih dvoje su prekidali dva puta, oba puta je bila riječ o monotoniji u vezi i nedostatku seksa (ona se čuvala za brak :roll: ), što je njemu smetalo. Je li mislite da će ta veza na kraju završiti sretno? Je li ona njegova ljubav na koju će misliti čak i ako za životnu saputnicu izabere neku drugu?
Zaista se trudim da mislim pozitivno o tome, da im želim oboma vezu punu ljubavi i poštovanja, ali je tako teško, jer me tako boli. Znam da će proći, ali ni to ne pomaže da se osjećam bolje.
Okreni stranicu i kreni dalje.
Može biti da je lik jednostavno od onih osoba koje ne mogu prežvakati kad djevojka kaže NE, i smatra da treba pričekati do braka. Ako ti je neka utjeha, ne voli ni nju, a ni tebe vjerovatno. Sebično želi sex s njom, na koji ona ne pristaje. Sad da li je brakom spreman platiti to, vidjećeš i sama. Ali definitivno ona egomanijaka drži najviše tim odbijanjem. Kako god se završilo to s njima, smatraj se osobno sretnicom jer te " profulao" egomanijak i kompleksaš.
I ne muči se daljim propitivanjem njegovih motiva i ne vraćaj ga nikad više.
bas ju je profulo nakon godinu dana gadjanja :lol:
Mogla se odseliti i izgubiti posao, zapostaviti karijeru ili čak i dijete roditi.
Ovako, sva šteta je u tome da životnu školu platila godinom dana.
zoomba

#105 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by zoomba »

Ramzess Veliki wrote:
zoomba wrote:Kako se zene ne znaju zabaviti, reci fino mi je bilo idemo dalje..
" Bilo mi te je zao pa sam spavala sa tobom ... " :lol: :lol: :lol:
"Ne boj se, necu ni jednoj pricati da si los u krevetu. " :pisnuo:
Sve to one radi muskaraca rade al nebi inace one.. :-)
zoomba

#106 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by zoomba »

Kad ne znaju se opustiti i uzivati i momentu, sve nekakvi planovi.. :-)
pustopoljina

#107 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by pustopoljina »

zoomba wrote:Kad ne znaju se opustiti i uzivati i momentu, sve nekakvi planovi.. :-)
drug, sipak bi ti uzivao u momentu da ti neka kojoj das 100% sebe nabije rogove. cmizdrio bi mjesec dana uz mitra mirica i svetio se na drugim curama i imao p'jane ispade na drustvenim mrezama. haj' ne budali. jedno su seme u pokusaju, gdje si jednom nogom na kocnici i sve radis sa rezervom, a drugo je kad otvoris sve karte i nekog volis ono pravo.
opustila se ona i previse. drugi put kad neko pocne o bivsoj-pokazi gdje su vrata, nek' trazi drugu budalu.

edit: znam fakat i nekoliko muskaraca da su pokusali nekoj pacenici biti bolji od bivsih, a da bi se ove opet vratile papanima i onda drvlje i kamenje po zenama...pa koj' ti q izigravas ti nekog viteza i nekog psihologa i vrtlara i bankara i ono hodas oko nje na prstima? gdje ti je kicma? budi ono sto jesi, a ne medicinski brat.
zoomba

#108 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by zoomba »

pustopoljina wrote:
zoomba wrote:Kad ne znaju se opustiti i uzivati i momentu, sve nekakvi planovi.. :-)
drug, sipak bi ti uzivao u momentu da ti neka kojoj das 100% sebe nabije rogove. cmizdrio bi mjesec dana uz mitra mirica i svetio se na drugim curama i imao p'jane ispade na drustvenim mrezama. haj' ne budali. jedno su seme u pokusaju, gdje si jednom nogom na kocnici i sve radis sa rezervom, a drugo je kad otvoris sve karte i nekog volis ono pravo.
opustila se ona i previse. drugi put kad neko pocne o bivsoj-pokazi gdje su vrata, nek' trazi drugu budalu.
zasto joj je nabio rogove , skontao je sta zeli i raskinuo.. ne zavrsava svaka veza brakom :D imala je i ona sigurno finih momenata sa njim .. godina dana ie nista, ljudi se zabavljaju po 5-6 godina pa na kraju nista ne bude..

A ja .. ne zanosim se tako lako.. :D
Svakoj vam treba spomenik dici izgleda.. :-) sve radi muskih to rade a one ne uzivaju..
Ommadawn

#109 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by Ommadawn »

Leia_Organa wrote:Pozdrav forumaši i forumašice,

Inače ovo nije platforma koju bih koristila za rješavanje ljubavnih problema, ali nemam puno muških prijatelja koji bi mi mogli razriješiti neke nedoumice, pa sam tu.
Dakle, s momkom sam bila godinu dana i uložila sam 100 % sebe u vezu. Mislim da je oboma bilo lijepo, i zaista sam se trudila da tako bude, jer mi je bilo stalo. Veza koju je prije mene imao je trajala tri godine, i za vrijeme trajanja naše veze njegova bivša mu se stalno javljala. On je odgovorio prvi put, onda smo se složili da je možda najbolje da je ignoriše, ali svejedno je nekako bila prisutna. Kada god sam mu dala priliku da bude iskren, da mi kaže ako još uvijek nešto osjeća prema njoj, bio je kategoričan da je to gotovo, da mu je lijepo sa mnom i da me voli.
Nakon što smo prekinuli, saznala sam da je stupio u kontakt s njom i da planiraju kafu. Obzirom da sam se osjećala poniženom, javila sam mu se da mu kažem kako nije bio pošten što me lagao toliko vremena, jer to nisam zaslužila. On se onda osjećao loše, izvinjavao se, molio da mu dam drugu priliku, rekao da nije siguran zašto se uopšte njoj javio, nije bio načisto s emocijama. Poslije mi je rekao da mu je trebao closure s njom i da je to imao kada su se čuli, da je siguran da mene voli. I odlučim mu dati priliku da to izgladimo, međutim, on nakon nekog vremena shvati da to nije to, da mu smeta daljina (trenutno je u Njemačkoj) i da sa mnom ne vidi zajedničku budućnost. Razumijem, teško mi je, ali razumijem.
I čovjek dođe u Bosnu za vikend, javi se bivšoj, odu na kafu, vidim opet su se sprijateljili na Fejsu, lajkao joj je slike.
Boli me. Ne znam jesam tužna, ljuta, iznevjerena. Osjećam se kao da mc cijelo vrijeme neko vukao za nos.
Zanima me mišljenje muškaraca: je li vam ovo što ima s njom djeluje kao ono "pravo"?
Mislim, vraća joj se nakon svega. Njih dvoje su prekidali dva puta, oba puta je bila riječ o monotoniji u vezi i nedostatku seksa (ona se čuvala za brak :roll: ), što je njemu smetalo. Je li mislite da će ta veza na kraju završiti sretno? Je li ona njegova ljubav na koju će misliti čak i ako za životnu saputnicu izabere neku drugu?
Zaista se trudim da mislim pozitivno o tome, da im želim oboma vezu punu ljubavi i poštovanja, ali je tako teško, jer me tako boli. Znam da će proći, ali ni to ne pomaže da se osjećam bolje.
:shock:
Biti zajedno s nekim 3 godine, ne imati seks i da ti to pri tom jos i smeta??? Raskidati dva puta???
Taj nije normalan!!! :-) :-)
I ti se pitas tu nesto?? Daj ba...
Idi s covjekom na kafu, ne stedi ni sekunde.
Euridika
Globalna šefica

#110 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by Euridika »

zoomba wrote:
supercali wrote:
zoomba wrote:Izradio te, sto prije nastavis dalje to bolje za tebe, a mozes i ovde utjehu naci, ima finih momaka..
U red :mrgreen:
Buraz trenutno apstiniram od zenski , zovem ih sad sestrama i eventualno koji kompliment udjelim.. samo ti napred. :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
pustopoljina

#112 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by pustopoljina »

zoomba wrote:
pustopoljina wrote:
zasto joj je nabio rogove , skontao je sta zeli i raskinuo.. ne zavrsava svaka veza brakom :D imala je i ona sigurno finih momenata sa njim .. godina dana ie nista, ljudi se zabavljaju po 5-6 godina pa na kraju nista ne bude..

A ja .. ne zanosim se tako lako.. :D
Svakoj vam treba spomenik dici izgleda.. :-) sve radi muskih to rade a one ne uzivaju..
ti ovdje radis neku logicku pogresku.
tako uzivati mozes i sa nekim ko te nece napraviti budalom.
nije valjda bio jedini muskarac sa kojim je mogla imati seks?
to kao da te opljacka neki ljepotan i u policiji ti kazu, sto prijavljujes kradju, pa kako si ga opisao bas je seksi. :-)
zoomba

#113 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by zoomba »

Sestro pricas nepovezano..
SaraFina

#114 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by SaraFina »

Euridika wrote:
zoomba wrote:
supercali wrote: U red :mrgreen:
Buraz trenutno apstiniram od zenski , zovem ih sad sestrama i eventualno koji kompliment udjelim.. samo ti napred. :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Zumbule, jesi ovo u vehabije otišao? Mislim, jedino oni furaju fazone braće i sestara :D
zoomba

#115 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by zoomba »

Nisam sestro jos po glavi izgorio.. :D
Leia_Organa

#116 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by Leia_Organa »

Euridika wrote:
A generalno mislim da je lik pogubljen, ali i bezobrazan, čim je i pokretačicu teme uvukao u svoju pogubljenost. Meni je od starta "zasmetalo" to da je razlog prekida trogodišnje veze nedostatak intimnih odnosa. Pa šta radiš s nekim 3 godine, a znaš da ti nešto nedostaje što ti je bitno?? Pošto ne znam okolnosti koje su prethodile kod momka prije te bivše (da li je imao cura prije i kakve su to veze bile), mogu samo zaključiti da je razlog prekida s bivšom bila njegova frustracija, što nikako nije dobar osnov za prekid. On je zapravo samo utekao od nje, ali nije raskrstio sam sa sobom to što ga je vezivalo za nju tako dugo. I onda takav nepospremljen uleti u novu vezu, u kojoj ima i odnose i emocije, ali njemu je tek onda nastao kuršlus u glavi.

Međutim, sve ovo je u suštini nebitno, bitno je da ti što prije zaboraviš na ovog lika i nastaviš dalje, i da ne dumaš šta mu se mota po glavi. To ti ništa neće značiti, taman i da saznaš (a mislim da se tačan odgovor krije sigurno u barem jednom od odgovora datih na ovoj temi). Ni osveta ti ne pružila neko veće zadovoljstvo, mada moram priznati da sam pročitala na temi par vrlo zanimljivih prijedloga. :evil:
Ni meni nije jasno. Po njegovoj priči, bilo je OK dok su isprobavali alternative.:ifyouknowwhatImean: Onda mu i nije predstavljalo problem što se ne seksaju. Međutim, kasnije nije ni toga bilo, pa mu je dosadilo. A razgovarali su o braku. Može bit' bio je voljan čekati još nekoliko godina, da je oženi, pa da se razrahati. Ništa ne znam. :D
kmirsad

#117 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by kmirsad »

kmirsad wrote::roll: Ipak ti njemu odcvikaj ćunu! I od njega napravi širden, I pošaljo onoj kurvi što otima tuđe momke...za ručak. :evil:
Nešto kontam... :roll: ... ne pravi ti širdena... nego, uštavi ga, impregniraj, napuni silikonom... pa sedmicu tebi, sedmocu njoj... :roll:
Euridika
Globalna šefica

#118 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by Euridika »

Leia_Organa wrote:
Euridika wrote:

Ni meni nije jasno. Po njegovoj priči, bilo je OK dok su isprobavali alternative.:ifyouknowwhatImean: Onda mu i nije predstavljalo problem što se ne seksaju. Međutim, kasnije nije ni toga bilo, pa mu je dosadilo. A razgovarali su o braku. Može bit' bio je voljan čekati još nekoliko godina, da je oženi, pa da se razrahati. Ništa ne znam. :D
On je nju mislio ženiti? Nakon svega...? Onda je u pravu onaj što je rekao - ženio bi nevinu, al' da okolo ubada dok može. :run:
Sestro draga, bježi od toga. A bježat će i on od nje poslije nekoliko godina braka, kad ona skonta da ništa od života nije vidjela prije braka. Eno ti sličan slučaj na temi o razvedenim.
Zejnep

#119 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by Zejnep »

Pogubila sam se, haj nek mi neko prepriča čitav slučaj :roll:
annoy

#120 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by annoy »

zoomba wrote:Kako se zene ne znaju zabaviti, reci fino mi je bilo idemo dalje..
Pa gle, jedno je kad s nekim sporazumno uđeš u nekakvu avanturu, gdje oboje znate da se radi samo o zabavljanju, bez opterećenja, i onda ako i pukne nije kraj svijeta. Ako nekoga zanimaju takvi odnosi, to je lijepo. Međutim, nismo svi za to. Ima ljudi koje to ne zanima i gledaju dugoročno da se s nekim skrase, i na taj način onda stupaju u vezu. A kad stupiš s nekim u vezu s ozbiljnim namjerama i planovima za budućnost, kao naša autorica, onda naravno da ćeš biti povrijeđen ako te druga osoba ostavi. Nije baš da ona može odmahnut rukom i reći pa dobro šta sad. Međutim, slažem se da godina dana nije nekakvo jako dugačko vremensko razdoblje, i bit će ona ko nova za par mjeseci, samo da se hoće maknuti od njega. Slomljeno srce je sastavni dio odrastanja za većinu ljudi.

Isto tako, mislim da je nepotrebno momka toliko pljuvati. Da, ponio se nezrelo i čini se kao muškarac bez karaktera, ali i ona je sudjelovala u kuhanju te cijele kaše. Nakon što je uvjerena da joj je lagao ona njemu daje drugu šansu. Tako da, nadam se da je nešto naučila, a to je da treba bježat od ljudi koji imaju neriješene odnose s bivšima. A sad, kakav je točno njegov odnos s bivšom, to možemo nagađati samo i mislim da to za autoricu nije uopće bitno. On je na kraju ipak rekao da ne vidi s njom budućnosti i prekinuo. Mogao je sjediti na dvije stolice da je htio, ali nije, pa ono, dajmo mu kredita barem za to. Govoriti o bilo kakvoj osveti u ovoj situaciji je glupo. Oboje su na neki način krivi za to što se na kraju dogodilo, iako autorica je imala najbolje namjere, ali svejedno, treba preuzeti odgovornost za neke svoje loše poteze i biti pametnija u budućnosti. Nema mu se što osvećivati. Zbog čega uopće, zbog toga što ju ne voli? PA nije nas nitko dužan voljeti ili htjeti biti s nama. Pustiti momka na miru i biti sretna što se riješila takvog beskarakternog muškarca.

A to što bi ona htjela da im želi sve najbolje je lijepo od nje, ali ne treba se na to koncentrirati u ovom trenutku, jer to je jako teško. Ona treba apsolutno prestati misliti o njima, prestati pratiti na društvenim mrežama, jednostavno ih izbaciti iz glave i iz života i krenuti dalje. To je jedino što može biti dobro za nju.
SaraFina

#121 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by SaraFina »

:skoljka:

Lika i ne drži ljubav uz tu prvu djevojku i vezu. Nego izazov da ne može dobiti. Platiti to brakom je ludilo. Ali postoji mogućnost da će ići dotle.
Zejnep

#122 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by Zejnep »

SaraFina wrote::skoljka:

Lika i ne drži ljubav uz tu prvu djevojku i vezu. Nego izazov da ne može dobiti. Platiti to brakom je ludilo. Ali postoji mogućnost da će ići dotle.
Ni prvi, ni zadnji :mrgreen:
klaki

#123 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by klaki »

top 10 zamki modernog vremena
ado_sar

#124 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by ado_sar »

Leia_Organa wrote:
ExNihilo wrote:Ključno pitanje je: jesi li se i ti čuvala za brak?
Ne. Ne mogu ja to. :roll:
sad kad ovi suhokurci sa foruma navale sa ponudama za kafu :D
SaraFina

#125 Re: Odmah nakon prekida sa mnom, vratio se bivšoj - muška perspektiva

Post by SaraFina »

klaki wrote:

top 10 zamki modernog vremena
Stvarno to jesu zamke, ali ne modernog vremena, nego prapovijesnog u kontekstu sadašnjosti.
Mlad, zdrav, seksualno aktivan i k tomu siguran muškarac ne traži djevice za brak, dok okolo provodi se, nego iskompleksirana i nesigurna budala.

Valjda mu usporedba ni u glavi žene nije ugodna pomisao :D
Post Reply