Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post Reply
Ajatolah_

#101 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Ajatolah_ »

Gledam kako ljudi misle da će se zbog ovog Čović nešto nasekirati i ibretim se. Ubij me ako mu ne bi bilo draže da bude izabran Komšić nego HDZ-ov član.
channel10

#102 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by channel10 »

problemnatravunu wrote:Moj je prijedlog da tužilaštvo lagano pregleda presude Ustavnog suda BiH koje nisu izvršene, napravi listu odgovornih osoba koje nisu uradile ono sto su trebale , glede tih presuda, te da im podigne optužnice i po potrebi pohapsi!
Tako bi (opravdano) eliminisali većinu nacionalističkih govana (lidera, kako to oni sebi tepaju!)
A onda uraditi provodjenje presuda suda iz Strazbura, Sejdić-Finci-Zornić-Pilav, te izbore provesti na tim demokratskim i civilizacijskim principima!
Inače, za Komšu nisam nikada glasao, glasao sam za kakvog Bošnjaka, da osvetim "moga" Dragana, da ja njima izaberem člana predsjednistva, kad oni biraju Draganu i ekipi 8)
Sve lijepo i krasno, ali međunarodnoj zajednici nije cilj da se uvede red u ovoj državi. Cak naprotiv...
madner

#103 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by madner »

Nije opste bitno sta Covic misli. To i jeste poenta. :D
mO k3

#104 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by mO k3 »

Ajatolah_ wrote:Gledam kako ljudi misle da će se zbog ovog Čović nešto nasekirati i ibretim se. Ubij me ako mu ne bi bilo draže da bude izabran Komšić nego HDZ-ov član.
aq ko nece -...
JBT

#105 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by JBT »

Pa i normalno je za nas koji vidimo BiH kao svoju (jednu i jedinu) domovinu da Komsic bude opet clan Predsjednistva. Ne moze se reci da nismo bili posteni. Dali smo sansu drugima da izaberu Hrvatskog clana Predsjednista i oni izaberu covjeka koji radi frontalno na destrukciji i dezintegraciji jedne nam i jedine. U saradnji sa jos gorim od sebe sa trece strane. Dakle, idu da te uniste kao vecinskog, kao probosanskohercegovackog, da ti kucu sruse i ti onda kad onako slomljen i krvav kazes :"stani lindjo, dobro je bilo, imamo mi pravo i mehanizme da se odbranimo od takve posasti" , onda pocnu kmecati kako se ugrozeni i izmajorizirani. Gospodo, ne znate izabrati covjeka koji ce nam svima dobrobit donijeti, pa i ovoj napacenoj zemlji (jednoj nam i jedinoj) onda vam mi moramo malo pomoci oko izbora da se krene u konstruktivnom pravcu, umjesto da kao u posljednje 4 godine nazadujemo u svim aspektima i sferama. Ponajvise Hrvati u Hercegovini koji se masovno iseljavaju. A ne iseljavaju ih ni Komsic ni niko drugi osim samog HDZ BiH. Ako ne vjerujete pitajte ljude koji se iseljavaju otamo.
A to ne povecava sansu da ce oni koji ostaju, a koji su HDZ uvlakaci, znati izabrati covjeka koji ce nam svima pomoci da se konstruktivno organizujemo i da nam drzava pocne funkcionisati na srecu i korist svih nasih stanovnika. :)
mO k3

#106 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by mO k3 »

JBT wrote:Pa i normalno je za nas koji vidimo BiH kao svoju (jednu i jedinu) domovinu da Komsic bude opet clan Predsjednistva. Ne moze se reci da nismo bili posteni. Dali smo sansu drugima da izaberu Hrvatskog clana Predsjednista i oni izaberu covjeka koji radi frontalno na destrukciji i dezintegraciji jedne nam i jedine. U saradnji sa jos gorim od sebe sa trece strane. Dakle, idu da te uniste kao vecinskog, kao probosanskohercegovackog, da ti kucu sruse i ti onda kad onako slomljen i krvav kazes :"stani lindjo, dobro je bilo, imamo mi pravo i mehanizme da se odbranimo od takve posasti" , onda pocnu kmecati kako se ugrozeni i izmajorizirani. Gospodo, ne znate izabrati covjeka koji ce nam svima dobrobit donijeti, pa i ovoj napacenoj zemlji (jednoj nam i jedinoj) onda vam mi moramo malo pomoci oko izbora da se krene u konstruktivnom pravcu, umjesto da kao u posljednje 4 godine nazadujemo u svim aspektima i sferama. Ponajvise Hrvati u Hercegovini koji se masovno iseljavaju. A ne iseljavaju ih ni Komsic ni niko drugi osim samog HDZ BiH. Ako ne vjerujete pitajte ljude koji se iseljavaju otamo.
A to ne povecava sansu da ce oni koji ostaju, a koji su HDZ uvlakaci, znati izabrati covjeka koji ce nam svima pomoci da se konstruktivno organizujemo i da nam drzava pocne funkcionisati na srecu i korist svih nasih stanovnika. :)
:thumbup: :thumbup:
Pandakonda

#107 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Pandakonda »

Baš me zanima kako će se ovo odrazit na ljevi blok s obzirom da je NS već rekla kako neće podržati Komšića ako se bude kandidovao :-)
DrugaGimnazija

#108 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by DrugaGimnazija »

Pandakonda wrote:Baš me zanima kako će se ovo odrazit na ljevi blok s obzirom da je NS već rekla kako neće podržati Komšića ako se bude kandidovao :-)
Trebaju prestati rasipati glasove sa kandidatima koji nemaju nikakve sanse i podrzati nekog ko im je najblizi (ili nikog). Nista mi gore nema nego suma kandidata od kojih vecina nece preci ni 1% glasova. Zbog takvih slucajeva treba uvesti preferencijalno glasanje.
tandmand

#109 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by tandmand »

Ne bi ovo Komšo da nema podršku odlazeće administracije ....
Hafis

#110 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

"
JBT"Gospodo, ne znate izabrati covjeka koji ce nam svima dobrobit donijeti, pa i ovoj napacenoj zemlji (jednoj nam i jedinoj) onda vam mi moramo malo pomoci oko izbora da se krene u konstruktivnom pravcu, umjesto da kao u posljednje 4 godine nazadujemo u svim aspektima i sferama.
Što bi rek'o kum Mile: Haj ne seri. :zzzz:
Eto nek vi znate izabrati pravog čovjeka u predsjedništo koji bla bla.
Last edited by Hafis on 11/01/2018 23:25, edited 1 time in total.
cyprus

#111 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by cyprus »

megaman4 wrote:
cyprus wrote:
megaman4 wrote:Ovo lako moze biti uvod u vanredno stanje u drzavi, da stranci vode drzavu, jer ce biti paralizovana od strane politicara.
Pa to bi odlično bilo... Ja bih sad potpiso da narednih 100 godina državu vode stranci...

Međutim, bojim se da će ovo biti vanredno stanje i paraliza, sa strancima koji apeluju i pozivaju na razum i odgovornost... To je maksimum koji se od stranaca može očekivati...
Pa kako stvari stoje, ako ostane ovako, a ostat će, morat će stranci preuzeti vođenje zemlje koja nažalost klizi u tešku krizu i depresiju, a da se ne vidi izlaz iz ovog tunela.

Njima je jasno da su lideri zakazali i da se vrtimo u krug.

Neko će morati prekinuti bosanski gordijev čvor, a to jedino mogu stranci.
Ja ne vidim načina na koji bi to stranci uradili... To vrijeme je prošlo... Uopšte se ne treba tome nadati...
kudrilo

#112 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by kudrilo »

Pobjeda Komšića ili bilo koga sličnog Komšiću je pobjeda GRAĐANSKE BOSNE I HERCEGOVINE.
Pobjeda ovih kojima je muka od torova i dijeljenja svega na troje, muka od politike koja nije probosanska, već probošnjačka, spuštena na nivo ovih koji ruše BiH. :bih: :bih: :bih:
mO k3

#113 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by mO k3 »

mimimimimim... sace biti kmecanja :mrgreen:
kolobok

#114 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by kolobok »

cyprus wrote:
Dobro, jel vi fakat mislite da je ovo nešto što šteti Čoviću i HDZ-u? :-) :-) :-)
Neka samo pogledaju neke druge forume i vidjet će da je ova vijest s jednakim oduševljenjem dočekana i među desno orijentiranim Hrvatima. Željko donosi radost svima, bez obzira što su motivi dijametralno suprotni. :D

Jedni se raduju demontiranju HDZ-a, a drugi demontiranju BiH. Samo nek je veselo...
channel10

#115 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by channel10 »

kolobok wrote:
cyprus wrote:
Dobro, jel vi fakat mislite da je ovo nešto što šteti Čoviću i HDZ-u? :-) :-) :-)
Neka samo pogledaju neke druge forume i vidjet će da je ova vijest s jednakim oduševljenjem dočekana i među desno orijentiranim Hrvatima. Željko donosi radost svima, bez obzira što su motivi dijametralno suprotni. :D

Jedni se raduju demontiranju HDZ-a, a drugi demontiranju BiH. Samo nek je veselo...
Hafizaga, nemoj tako ti Boga. Zar nije dovoljan jedan nick?
hekaton

#116 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by hekaton »

MOSALJOZE wrote:Razlika izmedju Raguža i šupka je bila oko 35k glasova,što je smiješna cifra...
Kada bi se nešto sistemski promijenilo,bez problema bi Raguž postao član predsjedništva.Nemam ništa protiv ma hajte molim vas,ali smatram da bi ovaj bio puno bolji u toj ulozi.
Glasao za Raguza, sad cu dobro odvagati ko ima najbolje sanse, odnosno koga cemo izabrati umjesto Covica :bih: :evil:
Bazinga1234

#117 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Bazinga1234 »

Ajatolah_ wrote:Gledam kako ljudi misle da će se zbog ovog Čović nešto nasekirati i ibretim se. Ubij me ako mu ne bi bilo draže da bude izabran Komšić nego HDZ-ov član.
Bas tako, odabir Komšića može samo ojačati hdz i mobilizovati Hrvatske glasače.

Naša stranka je već iznijela stav o ovom, i apsolutno se slažem sa tim, dal će kandidat biti Kukić ili neko drugi, ne znam ali Komsic je potrošen.
Hafis

#118 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

Nego, objektivno kako sad Komšo stoji s glasovima?

Je li postojeći animozitet prema Hrvatima u bošnjačkoj populaciji dovoljno jak da Komšo opet dosegne na izborima rezultate približne 2010.?

Onda je iza njega ipak stajao veliki meštar, velika stranka, NV sektor, stranci i klima je bila potpuno drugačija od današnje.
Danas mu ostaju samo inat glasači, tipa: e hajmo him ga sada viknuti? Može li se tu nabrati više od 100 000 takvih delegata?
Trebat će dobro prebaciti tu brojku. Trenutno mu je rejting gotovo nikakav.
mO k3

#119 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by mO k3 »

Hafis wrote:Nego, objektivno kako sad Komšo stoji s glasovima?

Je li postojeći animozitet prema Hrvatima u bošnjačkoj populaciji dovoljno jak da Komšo opet dosegne na izborima rezultate približne 2010.?

Onda je iza njega ipak stajao veliki meštar, velika stranka, NV sektor, stranci i klima je bila potpuno drugačija od današnje.
Danas mu ostaju samo inat glasači, tipa: e hajmo him ga sada viknuti? Može li se tu nabrati više od 100 000 takvih delegata?
:mrgreen:
to nije tvoja briga .... jeli baza uzrujana :mrgreen: :lol:
JBT

#120 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by JBT »

Hafis wrote:"
JBT"Gospodo, ne znate izabrati covjeka koji ce nam svima dobrobit donijeti, pa i ovoj napacenoj zemlji (jednoj nam i jedinoj) onda vam mi moramo malo pomoci oko izbora da se krene u konstruktivnom pravcu, umjesto da kao u posljednje 4 godine nazadujemo u svim aspektima i sferama.

Sto se odmah ljutis i prostacki se izrazavas? :-)
Ako se nema argumenata onda se cuti. Kazu da je tako pametnije. :)
Lako je izabrati pravog covjeka. Veoma lako. Na celu mu pise koji ce raditi na jacanju BiH i time dobroti svih njenih stanovnika, a isto tako na celu pise onima koji hoce da rasture ovo malo drzave sto imamo i to po pravilu najvecu cijenu tih ubleha placaju upravo oni koje takve biraju. Nije to nista drugo osim pravila, brajko moj.
Hafis

#121 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

channel10 wrote:
kolobok wrote:
cyprus wrote:

Hafizaga, nemoj tako ti Boga. Zar nije dovoljan jedan nick?
Dobar je ovaj novi. svaka čast.
Malo pametniji od onih ostalih što brzo uzvrate na provokacije i onda dođe metla.
Neka, nek nisam sam.
mO k3

#122 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by mO k3 »

ovo je pisanje po legitimnim :) pisanje u lice :mrgreen:
JBT

#123 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by JBT »

mO k3 wrote:
Hafis wrote:Nego, objektivno kako sad Komšo stoji s glasovima?

:mrgreen:
to nije tvoja briga .... jeli baza uzrujana :mrgreen: :lol:
Pa vidi im se po "argumentima". :-)
Hafis

#124 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

JBT wrote:
Hafis wrote:"

Sto se odmah ljutis i prostacki se izrazavas? :-)
Ako se nema argumenata onda se cuti. Kazu da je tako pametnije. :)
Lako je izabrati pravog covjeka. Veoma lako.
Veliš lako. pa zasto nikada ne izaberu?
Držiš predavanje kako Hrvati ne znaju izabrati pravog čovjeka pa ćete se eto ''vi'' potruditi, pošto se navodno razumijete u te stvari, a za jedno te isto prezime glasate 20 godina.
Post Reply