IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Thorgerson

#101 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Thorgerson »

Alfons Kauders wrote: Da im je cilj da skinu SDA, ujedinili bi se. Zapravo, ne bi se ni raspali na 10 stranaka od kojih je svaka koalirala s SDA (osim Suljagica, ali njegovi jos nisu ni bili u prilici).

Cilj im je da glume opoziciju i to uredno naplate kao i u ovom mandatu.

Samo totalni kreten moze misliti da "ljevica" ima dovoljno podrske da osvoji dva mjesta u Predsjednistvu... A nominiraju tri kandidata :)
Eh, pa upravo tako. :thumbup:

Glumci.

I zato ako se ne desi ono sto sam napisao (a izvjesno je da se nece desiti), ne treba im ni dati glas. Jer to je za mene prevara i licemjerje. Jer svjesno ides da ne pobjedis na izborima, nego da pobjedis "malo" da ugrabis koje ministarsko mjesto, i da lagodno mozes da prdis iz opozicije.

Ova prica glasajte sad za nas pa cemo se mi poslije izbora dogovoriti, to neka nekome drugom pricaju.

Zato mozda i nije losa ova tvoja opcija. Dati ovima apsolutnu vlast i gotovo. Nek rakrsčme sve na miru. Ha ja.
A_A_AKCIJA

#102 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by A_A_AKCIJA »

Uh, kad krenem razmišljati, onda skontam koliko je sranje od izbora.

Na kraju, svede se na to koga ne želim vidjeti kao pobjednika, a ne ko je sposoban i bolji, pa da ga biram.

Inače, strankama kao institucijama odavno ne vjerujem i odavno prekrižim samo par pojedinaca za koje sam koliko toliko siguran da su normalni. A to normalni je stvarno civilizacijski minimum, da nije korumpiran, lažov i kriminalac. Siguran sam da ljevica ponudi ovu platformu: nismo puno bolji, ali obećavamo da nećemo krasti, odnijela bi izbore samo tako.

Dakle, KS, neko iz NS. Dok ne vidim liste ne znam.

Federacija, nemam pojma, ali, samo da ne bude SDA.

Parlament BiH, samo jedno ime, Denis Bećirević.

Predsjedništvo, do sada niko, ali fakat Fahra ne bih volio vidjeti.
Roccohljup

#103 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Roccohljup »

Alfons Kauders wrote:
Da im je cilj da skinu SDA, ujedinili bi se. Zapravo, ne bi se ni raspali na 10 stranaka od kojih je svaka koalirala s SDA (osim Suljagica, ali njegovi jos nisu ni bili u prilici).

Samo totalni kreten moze misliti da "ljevica" ima dovoljno podrske da osvoji dva mjesta u Predsjednistvu... A nominiraju tri kandidata :)
Pitanje za štovanog Alfonsija .......sa obzirom da se dosta nas slaže da se ovaj narod neće opametiti dok sve ne ode u PM, da li bi eventualni izbor Komšića za člana predsjedništva možda bio najlakši put do totalne apokalipse sa obzirom da je vrlo vjerovatno da UZP to nikad ne bi prihvatio kao legitiman izbro i krenula bi lavina?
seln

#104 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by seln »

Stari_demagog wrote:
GandalfSivi wrote:Fali mi par ljudi na ovoj temi, recimo sljedeci:
@Matzan
@Nurudin
@Stari_Demagog
@Mohamad Sissoko

:D
Za SDA iz istog principa zbog kojeg ćeš ti za SDP, ne gledaju mi se crveni na vlasti, 50 godina mi je bilo sasvim dovoljno.
Jooj suplje :lol:
jos uvijek smo ugrozeni od komunista? Nemere se rahat u dzamiju?
Ja bar otvoreno kazem: glasacu za SDA... kad vec volite da vas jebu, da i ja dodam koji centimetar.
Alfons Kauders

#105 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Alfons Kauders »

Roccohljup wrote:
Alfons Kauders wrote:
Da im je cilj da skinu SDA, ujedinili bi se. Zapravo, ne bi se ni raspali na 10 stranaka od kojih je svaka koalirala s SDA (osim Suljagica, ali njegovi jos nisu ni bili u prilici).

Pitanje za štovanog Alfonsija .......sa obzirom da se dosta nas slaže da se ovaj narod neće opametiti dok sve ne ode u PM, da li bi eventualni izbor Komšića za člana predsjedništva možda bio najlakši put do totalne apokalipse sa obzirom da je vrlo vjerovatno da UZP to nikad ne bi prihvatio kao legitiman izbro i krenula bi lavina?
Ne vjerujem. Zato jer bi na ponovnom izboru Komsica HDZ osigurao jos barem 20 godina na vlasti. Svakako bi izgubio za 4 godine, kao i "ujedinjena ljevica"... A HDZ bi na kraju izasao samo jaci, i s boljim argumentima za svoje planove.
zunazu

#106 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by zunazu »

Samo SDP i njihovi saveznici.
Tomahawk11
Globalni moderator

#107 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Tomahawk11 »

zunazu wrote:Samo SDP i njihovi saveznici.
Problem SDP-a i njihovih saveznika je što će biti razjedinjeni, što su već neki primjetili.
Ne može se na više stolica jednom guzicom.
Na kraju neće ni na jednu.
Kad se nije ništa naučilo na općinskim izborima.
Akibh

#108 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Akibh »

Za SDA, SDP i SBB ni u ludilu.

Komsic, nasa stranka, GS, i tako...
Roccohljup

#109 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Roccohljup »

Alfons Kauders wrote:
Roccohljup wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ne vjerujem. Zato jer bi na ponovnom izboru Komsica HDZ osigurao jos barem 20 godina na vlasti. Svakako bi izgubio za 4 godine, kao i "ujedinjena ljevica"... A HDZ bi na kraju izasao samo jaci, i s boljim argumentima za svoje planove.
Ne mislis da bi mozda krenuli u bojkot izbornih rezultata sto bi onda znacili opšti haos i anarhiju?
Stari_demagog

#110 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Stari_demagog »

seln wrote:
Stari_demagog wrote:
GandalfSivi wrote:Fali mi par ljudi na ovoj temi, recimo sljedeci:
@Matzan
@Nurudin
@Stari_Demagog
@Mohamad Sissoko

:D
Za SDA iz istog principa zbog kojeg ćeš ti za SDP, ne gledaju mi se crveni na vlasti, 50 godina mi je bilo sasvim dovoljno.
Ja bar otvoreno kazem: glasacu za SDA... kad vec volite da vas jebu, da i ja dodam koji centimetar.
Kazem ti ne budi licemjeran, i vasi argumenti zasto glasate protiv SDA su takodje debilni zato sto barem vi ovdje sa foruma ne spadate u socijalno ugrozene nego ste svi dobrostojeci, a ako je SDA drzavi nanijela zlo vama je nanijela dobro jer odudarate od drzave. I jesam ugrozen sam od strane komunista isto onoliko koliko ti od SDA.
Tomahawk11
Globalni moderator

#111 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Tomahawk11 »

A nisi ugrožen od SDA?
baxul

#112 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by baxul »

NS na svim nivoima
predsjedništvo vjerovatno poništit
Stari_demagog

#113 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Stari_demagog »

Tomahawk11 wrote:A nisi ugrožen od SDA?
Nisam, hvala Bogu zivi se solidno, ne mogu biti bezobrazan i nezahvalan kao neki. Etnicka i vjerska prava su mi omogucena, ja zadovoljan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#114 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Tomahawk11 »

Stari_demagog wrote:
Nisam, hvala Bogu zivi se solidno, ne mogu biti bezobrazan i nezahvalan kao neki. Etnicka i vjerska prava su mi omogucena, ja zadovoljan.
Ako ti je SDA valjala, ako si nešto postigao u životu zahvaljujući njima, onda razumijem.
Oni koji su imali koristi od iste, a poslije pričaju drugu priču - jesu bezobrazni i nezahvalni.

Meni nisu ništa ni pomogli ni valjali. Lično su uzrok mnogih nedaća koje uglavnom pogađaju prosječnog građanina. Zavrću vodu (pokazalo se potpuno neopravdano), prave cirkus na svakom koraku, kad dođu izbori, iznenadiš se koliko te SDA aktivista zove da glasaš za njih, kad do narednih izbora, niko ne nazove :? šta je to nego bezobrazluk, zapravo, to je teški đonerluk, ali nebitno.
SDA i njihovi politički partneri s kojima kroje vlast posljednjih 30-ak godina su nešto najgore što je moglo zadesiti Bošnjake, ali i ostale narode na ovim prostorima.
Kažem opet, mogu razumjeti onog ko se skućio, završio mu se posao, snašla bliža i dalja rodbina, ali običnog čovjeka, koji je uglavnom nadrljao zbog istih - ne mogu. Mazohizam.
seln

#115 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by seln »

Stari_demagog wrote:
seln wrote:
Stari_demagog wrote: Za SDA iz istog principa zbog kojeg ćeš ti za SDP, ne gledaju mi se crveni na vlasti, 50 godina mi je bilo sasvim dovoljno.
Kazem ti ne budi licemjeran, i vasi argumenti zasto glasate protiv SDA su takodje debilni zato sto barem vi ovdje sa foruma ne spadate u socijalno ugrozene nego ste svi dobrostojeci, a ako je SDA drzavi nanijela zlo vama je nanijela dobro jer odudarate od drzave. I jesam ugrozen sam od strane komunista isto onoliko koliko ti od SDA.
A ja tebi kazem, nauci citati.
Kratkovidan si?
OK, jos jednom, za himbere na jeftinijim sjedistima: GLASACU ZA SDA!
Stari_demagog

#116 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Stari_demagog »

Tomahawk11 wrote:
Stari_demagog wrote:
Ako ti je SDA valjala, ako si nešto postigao u životu zahvaljujući njima, onda razumijem.
Oni koji su imali koristi od iste, a poslije pričaju drugu priču - jesu bezobrazni i nezahvalni.

Meni nisu ništa ni pomogli ni valjali. Lično su uzrok mnogih nedaća koje uglavnom pogađaju prosječnog građanina. Zavrću vodu (pokazalo se potpuno neopravdano), prave cirkus na svakom koraku, kad dođu izbori, iznenadiš se koliko te SDA aktivista zove da glasaš za njih, kad do narednih izbora, niko ne nazove :? šta je to nego bezobrazluk, zapravo, to je teški đonerluk, ali nebitno.
SDA i njihovi politički partneri s kojima kroje vlast posljednjih 30-ak godina su nešto najgore što je moglo zadesiti Bošnjake, ali i ostale narode na ovim prostorima.
Kažem opet, mogu razumjeti onog ko se skućio, završio mu se posao, snašla bliža i dalja rodbina, ali običnog čovjeka, koji je uglavnom nadrljao zbog istih - ne mogu. Mazohizam.
Ako se ne racunaju dvije opstinske stipendije koje sam dobio za mandata SDA, a za koje sam ispunjavao uslove nista vise nisam dobio, radim u privatnoj firmi. A woow tebi je nanesena bas prevelika steta, takvu i pet pzta vecu stetu su meni i mojoj porodici kao Bosnjacima muslimanima komunisti nanosili 50 godina, od otimacine zemlje do nemogucnosti pronalaska postenog zaposlenja samo zato sto se nismo okretali kako oni puhnu. Sto se vode tice, u jednoj Njemackoj voda iz vodovoda nije za pice, i to je SDA kriva 100 %.
Tomahawk11
Globalni moderator

#117 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Tomahawk11 »

Stari_demagog wrote: Ako se ne racunaju dvije opstinske stipendije koje sam dobio za mandata SDA, a za koje sam ispunjavao uslove nista vise nisam dobio, radim u privatnoj firmi. A woow tebi je nanesena bas prevelika steta, takvu i pet pzta vecu stetu su meni i mojoj porodici kao Bosnjacima muslimanima komunisti nanosili 50 godina, od otimacine zemlje do nemogucnosti pronalaska postenog zaposlenja samo zato sto se nismo okretali kako oni puhnu. Sto se vode tice, u jednoj Njemackoj voda iz vodovoda nije za pice, i to je SDA kriva 100 %.
Sve ok, ja mogu razumjeti da su tebi komunisti nanijeli štetu, ali ti ne želiš čuti da je dosta onih kojima danas SDA isto radi.
Jelde, SDA obezbijedila mogućnost pronalaska poštenog zaposlenja? Daj bolan...
Šta Njemačka ima sa BiH i sa SDA?
Alfons Kauders

#118 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Alfons Kauders »

Roccohljup wrote:
Alfons Kauders wrote:
Roccohljup wrote:
Ne mislis da bi mozda krenuli u bojkot izbornih rezultata sto bi onda znacili opšti haos i anarhiju?
Da, tome se i nadam.
jasko_ba

#119 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by jasko_ba »

Kao sto radim radim od 2006-te, PROTIV SDA, HDZ, SDS/SNSD, SBiH i sl.
Vazno je ova govna svesti na statisticku gresku, valjda ce se desiti jednom. SBiH je vec unistena, sad bi trebala i ova bagra doci na red.
seln

#120 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by seln »

Stari_demagog wrote: Sto se vode tice, u jednoj Njemackoj voda iz vodovoda nije za pice, i to je SDA kriva 100 %.
Mozda nije za pice, ali je IMA.
U Sarajevu nije za pice i nema je.
Stari_demagog

#121 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Stari_demagog »

Tomahawk11 wrote:
Stari_demagog wrote: Ako se ne racunaju dvije opstinske stipendije koje sam dobio za mandata SDA, a za koje sam ispunjavao uslove nista vise nisam dobio, radim u privatnoj firmi. A woow tebi je nanesena bas prevelika steta, takvu i pet pzta vecu stetu su meni i mojoj porodici kao Bosnjacima muslimanima komunisti nanosili 50 godina, od otimacine zemlje do nemogucnosti pronalaska postenog zaposlenja samo zato sto se nismo okretali kako oni puhnu. Sto se vode tice, u jednoj Njemackoj voda iz vodovoda nije za pice, i to je SDA kriva 100 %.
Sve ok, ja mogu razumjeti da su tebi komunisti nanijeli štetu, ali ti ne želiš čuti da je dosta onih kojima danas SDA isto radi.
Jelde, SDA obezbijedila mogućnost pronalaska poštenog zaposlenja? Daj bolan...
Šta Njemačka ima sa BiH i sa SDA?
Nije tacno, bas sam jedan od onih koji razumije takve stvari i koji zagovara demokratiju, slobodu ideologije i slobodu izbora. Jezim se na ljude koji silom ili agresivnoscu drugom namecu misljenje, to su kromanjonci. Isto tako se jezim na licemjerje. U svakom sistemu imas ljudi koji su se snasli, kako u onom komunistickom, tako u ovom SDA-ovskom.

I Njemacka se uvijek navodi kao pozitivan primjer, a stanovnistvo im nema osnovno ljudsko pravo, pristup pitkoj vodi.
Stari_demagog

#122 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Stari_demagog »

:shock:
seln wrote:
Stari_demagog wrote: Sto se vode tice, u jednoj Njemackoj voda iz vodovoda nije za pice, i to je SDA kriva 100 %.
Mozda nije za pice, ali je IMA.
U Sarajevu nije za pice i nema je.
Eto, cemu sae potreba za laganjem kad u posljednja dva mjeseca vise nema redukcije.
seln

#123 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by seln »

Stari_demagog wrote:
I Njemacka se uvijek navodi kao pozitivan primjer, a stanovnistvo im nema osnovno ljudsko pravo, pristup pitkoj vodi.
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Pa jel moze jos vise?
Hajde neka neko nadlaze ovo....
sumirprimus

#124 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by sumirprimus »

covjek je u pravu.
ljudi dobijaju glat izbore, vise ih je, imaju prvenstvo prolaza.
kome dosadi naknadanje a u mogucnosti je, jednostavno se iseli..
Tomahawk11
Globalni moderator

#125 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Tomahawk11 »

Stari_demagog wrote: Nije tacno, bas sam jedan od onih koji razumije takve stvari i koji zagovara demokratiju, slobodu ideologije i slobodu izbora. Jezim se na ljude koji silom ili agresivnoscu drugom namecu misljenje, to su kromanjonci. Isto tako se jezim na licemjerje. U svakom sistemu imas ljudi koji su se snasli, kako u onom komunistickom, tako u ovom SDA-ovskom.

Odlično. Onda ja mogu reći da nema napretka sa SDA, HDZ, SNSD.
Stranke koje profitiraju na nacionalističkoj ideologiji, a zapravo su najveći neprijatelji upravo onih koje predstavljaju.
Pokralo se 8 milijardi namjenjeno za autoput (koji je trebao biti završen sa 5 milijardi, a znamo nije ni blizu), kad god imaju priliku, pokažu da im nije stalo do običnog građanina i prvi dižu ruku kad treba glasati za novi namet, daju se obećanja koja nije realno ispuniti u trenutnim uslovima niti je moguće ostvariti uslove da bi se ispunili, poslije se pravi mutavo i rezultati koje imaju predstavljaju kao ''to'' što su obećali iako nije ni blizu.
Ne, poštovani forumski sagovorniče, ja ne mogu, kao Bošnjak i stanovnik ove države, dati takvima glas.

Njemačka se za štošta može navoditi kao primjer, kao zemlja sa prirodnim izvorima vode, teško.
To ko da bi poredio ljetovanje u Hrvatskoj sa Njemačkom. Ne ide.
Locked