koji kad u stvarnom zivotu sretnu bosnjaka/srbina/hrvata kazu "ma pricaj nas, zemljaci smo".Black swan wrote:
većina ovih tema pokreću ili dijasporci, ili djeca ili PTSPovci
Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#101 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
- ¤ jelena ¤
#102 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Koja invazija ove zločinačke skraćenice na forumu... od presude pa evo sve do dana današnjeg...
patogeno jbt...
patogeno jbt...
- horkesh
#103 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Poznati izgovor Hrvata za izdaju saveznika i zabijanje noža u leđa.dječak sa šibicama wrote:
Nastavak ratne "Srbi su prejaki, pokusacemo Hrvate zajebat" politike.
ali ne ide pa ne ide.
- GeeTnT
#104 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
..i niko ne kaze nista protiv tog „nas“, a jel predjes Savu i Drinu kazu ti da nemas pojma i da ti jezik ne postoji.. sad ti skontaj ko je djinajlu._BataZiv_0809 wrote:koji kad u stvarnom zivotu sretnu bosnjaka/srbina/hrvata kazu "ma pricaj nas, zemljaci smo".Black swan wrote:
- GeeTnT
#105 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
..i niko ne kaze nista protiv tog „nas“, a jel predjes Savu i Drinu kazu ti da nemas pojma i da ti jezik ne postoji.. sad ti skontaj ko je djinajlu._BataZiv_0809 wrote:koji kad u stvarnom zivotu sretnu bosnjaka/srbina/hrvata kazu "ma pricaj nas, zemljaci smo".Black swan wrote:
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#106 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Predji je katkad pa provjeri.GeeTnT wrote:..i niko ne kaze nista protiv tog „nas“, a jel predjes Savu i Drinu kazu ti da nemas pojma i da ti jezik ne postoji.. sad ti skontaj ko je djinajlu._BataZiv_0809 wrote:koji kad u stvarnom zivotu sretnu bosnjaka/srbina/hrvata kazu "ma pricaj nas, zemljaci smo".Black swan wrote:
- He1972
#107 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nije čaršija forum, izađi malo među ljude pa vidi kako dišu i šta misle. Neki Hrvati vrlo dobro posluju u Sarajevu bez problema, grade čitava naselja i to savršeno nikome ne smeta. Istina da zadnja presuda malo zategnula neke odnose ali to je sve rekao bih normalno dok se prašina ne slegne. U vezi RS-a možda te najbolje demantje izjava Dodika koji je prije par mjeseci izjavio da su Bošnajci opet okupirali Podrinje i I. Bosnu. Bošnjaci se nikada nisu niti će se odreći RS-a. Volio bih umjesto isrpazne priče konkretno da izneseš te činjenice kojima možeš potkrijepiti da su se Bošnjaci odrekli RS-a.Lincoln-Burrows wrote:@Drvosječa sa sjekirom
Sve što pišeš je na fonu tvojih stavova i nemam ja ništa protiv tvojih uvjerenja samo činjenice kazuju da
su Bošnjaci (uglavnom pojedini u čaršiji) opsjednuti Hrvatima, možda iz ljubomore kako neki kažu a
možda ima nešto drugo.
Evo ovo što si napisao, ja ti vjerujem ali upravo sam otvorio temu koja
se tiče toga i činjenice su drugačije od toga što tvrdiš.
Nema nikakvog otpora RSu to je gotovo, nemamo što da se lažemo.
Lincoln-Burrows wrote:Jeli vidiš što pišeš, hvataš se Komarice koji nema ni silu ni stado koje će da vodi,Drvosjeca iz Dejcica wrote: Bošnjake itekako interesuje RS pa smo zato na ratnoj nozi sa Dodikom. Upravo oni koji su svakih deset dana u Banjaluci sa Dodikom su se odrekli RS-a. Jedan banalan primjer. Komarica kada kaže da u BL neam Hrvata ovi iz HDZ-a napadaju Komaricu kako smije tako govoriti...itd.
osim ovih u Livnu, oni mu spašavaju biskupiju. Hrvati se bore da opstnu tamo gdje ih ima
a ti ih ubacuješ u temu iako nisu tema. Tema su Hrvati preostali u BiH i otvaranje tema o njima i RH.
Hravati se bore da opstanu tamo gdje ih ima.
Kakva je ovo rečenica? Valjda tamo gdje ih ima ne moraju se boriti za opstanak već tamo gdje ih nema. Pišeš nonsense, ako nečega ima kako će onda biti toga čega ima biti ugroženo ili malo? Valjda bi logično bilo da se Hrvati bore tamo gdje ih je malo kao što je RS a ne F.BiH.![]()
Komarica je samo jedan primjer koji sam naveo i to ne možeš osporiti. Hrvata je ostalo nešto malo i u BL pa je valjda logično da i o njima kažemo koju na ovoj temi. Naravno ja znam šta tebe boli, ti bi da ne pričamo o Hrvatima u RS-u jer eto tobože svakako ih je malo (prodali ste ih Dodiku) pa zamjenom teza pokušavaš skrenuti sa teme. Ne, upravo politika HDZ-a koju vodi je prodala ne samo Hrvate RS-a već i Hrvate Kaknja, Kiseljaka i cijele srednje Bosne. Nije li Dragan Čović sam izjavio prije godinu-dvije da svaki Hrvat koji je pametan je davno otišao iz Sarajeva.
Zar stvarno misliš da se njemu i njemu sličnim ovdje može išta objasniti, on i ovih nekoliko njemu sličnih početnika u klerofašizmu nisu tu radi argumenata nego da presipaju iz šupljeg u prazno i dodatnog iživljavanja monstruma nad žrtvom, ja stvarno ne bih gubio vrijeme na njega, haviza i slične im.
- BHCluster
#108 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Vazda diJaspora nam kriva, a nama u drzavi sve potaman samo da te diJaspore neJma. 
-
detroit-mercy
#109 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Kakve veze ima jezik sa UZPom sa obje strane i da se nosioci tog UZPa proglasavaju nacionalnim herojima, dvadeset i kusur godina nakon rata. Kakve veze ima jezik sa cinjenicom da je Slobo htio za sebe 60 i kusur procenata BiH , krivousti bi dobio da podeblja perecu a domaci kvislinzi zdusno podrzali ovaj dogovor i radili sve na tome da do toga dodje. I da dana kvislinzi rone suze i otvoreno ti kazu da samo cekaju povoljan momenat a tebi dijaspora kriva._BataZiv_0809 wrote:koji kad u stvarnom zivotu sretnu bosnjaka/srbina/hrvata kazu "ma pricaj nas, zemljaci smo".Black swan wrote:
Jah eto, da nije dijaspore cijela BiH bi bila hipi komuna gdje bi kucice bile od cokolade a prozori od marmelade
Malo ti ovo sve jebe onu omiljenu koncepciju "ko nas bre zavadi" pa je najlakse reci dijaspora jebe situaciju, isto kao sto dijaspora vec godinama bira vlast
A to za zemljake, iskreno I don't give a shit, kad cujem da neko prica nas jezik ako ga licno ne poznajem. Davno je mene prosla ta Jugo nostalgija, ima dosta ljudi sa kojima mozes da komuniciras, sta bi meni neko iz Vranja bio prioritet u komunikaciji u odnosu na nekog iz Stutgarta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#110 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Smaras. Mrsko mi citat.detroit-mercy wrote:Kakve veze ima jezik sa UZPom sa obje strane i da se nosioci tog UZPa proglasavaju nacionalnim herojima, dvadeset i kusur godina nakon rata. Kakve veze ima jezik sa cinjenicom da je Slobo htio za sebe 60 i kusur procenata BiH , krivousti bi dobio da podeblja perecu a domaci kvislinzi zdusno podrzali ovaj dogovor i radili sve na tome da do toga dodje. I da dana kvislinzi rone suze i otvoreno ti kazu da samo cekaju povoljan momenat a tebi dijaspora kriva._BataZiv_0809 wrote:koji kad u stvarnom zivotu sretnu bosnjaka/srbina/hrvata kazu "ma pricaj nas, zemljaci smo".Black swan wrote:
Jah eto, da nije dijaspore cijela BiH bi bila hipi komuna gdje bi kucice bile od cokolade a prozori od marmelade![]()
Malo ti ovo sve jebe onu omiljenu koncepciju "ko nas bre zavadi" pa je najlakse reci dijaspora jebe situaciju, isto kao sto dijaspora vec godinama bira vlast.
A to za zemljake, iskreno I don't give a shit, kad cujem da neko prica nas jezik ako ga licno ne poznajem. Davno je mene prosla ta Jugo nostalgija, ima dosta ljudi sa kojima mozes da komuniciras, sta bi meni neko iz Vranja bio prioritet u komunikaciji u odnosu na nekog iz Stutgarta.
- Maraschino
#111 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Treba Covica i HDZ pitati zasto se razvlace po forumu.
- GeeTnT
#112 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Kad budu izbori.._BataZiv_0809 wrote:Predji je katkad pa provjeri.GeeTnT wrote:..i niko ne kaze nista protiv tog „nas“, a jel predjes Savu i Drinu kazu ti da nemas pojma i da ti jezik ne postoji.. sad ti skontaj ko je djinajlu._BataZiv_0809 wrote:
koji kad u stvarnom zivotu sretnu bosnjaka/srbina/hrvata kazu "ma pricaj nas, zemljaci smo".
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#113 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Trazi odgovornost, samo ezdea na svim nivoimaGeeTnT wrote:
Kad budu izbori..
- Connaisseur Karlin
#114 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
u inozemstvu, Bih dijaspora je iskljucivo podjeljena, kasnis sa updates_BataZiv_0809 wrote:koji kad u stvarnom zivotu sretnu bosnjaka/srbina/hrvata kazu "ma pricaj nas, zemljaci smo".Black swan wrote:
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#115 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
ti kasnis sa zivotom, pa eto te opet tu si, nek si nam ziva i zdravaConnaisseur Karlin wrote:
u inozemstvu, Bih dijaspora je iskljucivo podjeljena, kasnis sa updates
- GeeTnT
#116 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Natürlich.._BataZiv_0809 wrote:Trazi odgovornost, samo ezdea na svim nivoimaGeeTnT wrote:
Kad budu izbori..
- Connaisseur Karlin
#117 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
opet nesto ne valja kod mene_BataZiv_0809 wrote:ti kasnis sa zivotom, pa eto te opet tu si, nek si nam ziva i zdravaConnaisseur Karlin wrote:
u inozemstvu, Bih dijaspora je iskljucivo podjeljena, kasnis sa updates
-
detroit-mercy
#118 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Ili mozda cisto odnos prema drzavi. Ljetos se vozimo jadranskom obalom i malo zezanja sa djecom, reko a sada prolazimo bosanskom obalom i morem
. Moja djeca, koja su totalno neopterecena svim nasim glupostima tipa nacije, religije, rase, prvo sto su me pitala kada smo prolazili kroz Neum " a sto nigdje nema bosanske, sto su sve hrvatske zastave i sto ih ima toliko". Jedan banalan primjer odnosa prema drzavi koji upadne u oko i nekome ko je totalno izvan svih nasih gluposti.
I onda ti dodje i prica o ugrozbi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#119 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Ma valja sve lutko, nemoj da se primas, lozim teConnaisseur Karlin wrote:
opet nesto ne valja kod mene![]()
![]()
- Connaisseur Karlin
#120 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
a da li neko zabranjuje postavljanje Bih zastave u Nemu?detroit-mercy wrote:Ili mozda cisto odnos prema drzavi. Ljetos se vozimo jadranskom obalom i malo zezanja sa djecom, reko a sada prolazimo bosanskom obalom i morem. Moja djeca, koja su totalno neopterecena svim nasim glupostima tipa nacije, religije, rase, prvo sto su me pitala kada smo prolazili kroz Neum " a sto nigdje nema bosanske, sto su sve hrvatske zastave i sto ih ima toliko". Jedan banalan primjer odnosa prema drzavi koji upadne u oko i nekome ko je totalno izvan svih nasih gluposti.
-
detroit-mercy
#121 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Postoji samo dijaspora iz BiH, Hrvatske i SrbijeConnaisseur Karlin wrote:u inozemstvu, Bih dijaspora je iskljucivo podjeljena, kasnis sa updates_BataZiv_0809 wrote:koji kad u stvarnom zivotu sretnu bosnjaka/srbina/hrvata kazu "ma pricaj nas, zemljaci smo".Black swan wrote:
Kod mene prije dvije godine poceo da radi lik iz Mostara (vjerovatno okolina), supruga mu iz Ljubuskog. Dolazi mi par njih i kaze o radi jedan lik iz Hrvatske.
De ti kasnije ljudima objasni da on sa Hrvatskom ima veze koliko stanovnik Beca sa Njemackom
- Connaisseur Karlin
#122 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
_BataZiv_0809 wrote:Ma valja sve lutko, nemoj da se primas, lozim teConnaisseur Karlin wrote:
opet nesto ne valja kod mene![]()
![]()
-
detroit-mercy
#123 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
Provjeri, pokusaj staviti pa ces vidjetiConnaisseur Karlin wrote:a da li neko zabranjuje postavljanje Bih zastave u Nemu?detroit-mercy wrote:Ili mozda cisto odnos prema drzavi. Ljetos se vozimo jadranskom obalom i malo zezanja sa djecom, reko a sada prolazimo bosanskom obalom i morem. Moja djeca, koja su totalno neopterecena svim nasim glupostima tipa nacije, religije, rase, prvo sto su me pitala kada smo prolazili kroz Neum " a sto nigdje nema bosanske, sto su sve hrvatske zastave i sto ih ima toliko". Jedan banalan primjer odnosa prema drzavi koji upadne u oko i nekome ko je totalno izvan svih nasih gluposti.
Nije problem da li neko zabranjuje ili ne, ali ono prenaglaseno isticanje zastava ti pokazuje odnos prema drzavi. Sad mi reci, jesu li Hrvati u Neumu ugrozeni, kako i na koji nacin pa da moraju toliko podebljavati.
- Connaisseur Karlin
#124 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
psotoje samo BiH etnicki klubovidetroit-mercy wrote:Postoji samo dijaspora iz BiH, Hrvatske i SrbijeConnaisseur Karlin wrote:u inozemstvu, Bih dijaspora je iskljucivo podjeljena, kasnis sa updates_BataZiv_0809 wrote:
koji kad u stvarnom zivotu sretnu bosnjaka/srbina/hrvata kazu "ma pricaj nas, zemljaci smo"..
Kod mene prije dvije godine poceo da radi lik iz Mostara (vjerovatno okolina), supruga mu iz Ljubuskog. Dolazi mi par njih i kaze o radi jedan lik iz Hrvatske.
De ti kasnije ljudima objasni da on sa Hrvatskom ima veze koliko stanovnik Beca sa Njemackom
pa imas mnogo primjera u kojim bosnaksi hrvati i bosanski srbi kazu da su iz HR ili SR, pa to je aktuleno godinama
- Connaisseur Karlin
#125 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu
pa zasto ti nisi pokusaodetroit-mercy wrote:Provjeri, pokusaj staviti pa ces vidjetiConnaisseur Karlin wrote:a da li neko zabranjuje postavljanje Bih zastave u Nemu?detroit-mercy wrote:Ili mozda cisto odnos prema drzavi. Ljetos se vozimo jadranskom obalom i malo zezanja sa djecom, reko a sada prolazimo bosanskom obalom i morem. Moja djeca, koja su totalno neopterecena svim nasim glupostima tipa nacije, religije, rase, prvo sto su me pitala kada smo prolazili kroz Neum " a sto nigdje nema bosanske, sto su sve hrvatske zastave i sto ih ima toliko". Jedan banalan primjer odnosa prema drzavi koji upadne u oko i nekome ko je totalno izvan svih nasih gluposti.
I onda ti dodje i prica o ugrozbi..
Nije problem da li neko zabranjuje ili ne, ali ono prenaglaseno isticanje zastava ti pokazuje odnos prema drzavi. Sad mi reci, jesu li Hrvati u Neumu ugrozeni, kako i na koji nacin pa da moraju toliko podebljavati.
Hrvati su ugrozeni u Dodikovoj zrpuvlic Srpskoj, isto kao i Bosnjaci, pa se iz Federacije, nakon 25 godina, cude kako su Bosnjaci ili Hrvati lose tretirani u RS
prenaglaseno isitcu zastave i amerikanci, iako nisu ugrozeni , to je tipicna psihologija, pranje mmozga
zastavam se upravo to radi- pranje mozga i produbljenje sukoba , a u BiH je sve dozvoljeno, nema zakona