p206 wrote:ma ljudi podcjenjuju snagu rijeka... jednom sam pokušao prohodati pravolinijski preko naizgled mirne Sutjeske na drugu obalu, nekih 10 metara i najveća dubina do koljena na sredini i završio sam tako da me izvrnula s nogu... jedini način da se pređe je bio da se hoda nizvodno, tako da na drugu stranu dođeš nekih 30 metara niže.
znaci,ovaj momak je pod uticajem alkohola bukvalno skocio u Miljacku...zato je njegov brat izjavio ono da se odrice drugova,jer su ga pustili da radi te gluposti
ljetos,ja kampovao na Krivaji i drugi dan kampovanja,dodje jedna grupa poznanika od ovog jednog sto je sa nama kampovao i cim su dosli,to je udarilo po rakiji,inace su alkosi teski i tako se pilo cijeli dan i cijelu noc i negdje oko 11-12 navecer,mrtav pijan,ovaj jedan hoce da se ide kupati u Krivaji a mrak mrki,u pola sume a obala Krivaje je nepristupacna,strma i tesko je sici (ko god je bio zna o cemu pricam) i budala ode...mi na sve nacine ga pokusavamo odgovoriti,ma nema sanse ,hoce i hoce...ode sa njim jos ovaj jedan,da mu posvijetli i hajde vrate se...kasnije je jos jednom otisao,mrtav piijan od rakije i ne mozes ga odgovoriti a moglo se ocekivati i da se utusi
kasnije tu noc,ta grupa se i pobi izmedju sebe a bila i dva brata tu i jos dvojica...ciganluk teski...i ujutro nekada,oko 5-6,taj sto je silazio da se kupa,krenuo fol da peca i okliznu se i skrsio se niz obalu,puko glavom od kamen,izgrebao cijelo tijelo od ostri kamen...sreca u nesreci da nije pao kada je isao sam dole,niko ne bi ni skuzio odmah sta mu se desilo
sta je poenta price...poenta je da imas budale kojima nekada ne mozes pomoci i koji tjeraju neku svou budalastinu i to vrlo cesto dovede do tragedije...evo ovdje je pored njega,koji je sam izazvao sudbinu,stradao i jos jedan mladic ni kriv ni duzan