Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
RJ57

#101 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by RJ57 »

je li ima iko da konta ovu ligu nacija? je iskreno ne kontam!
denny84

#102 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by denny84 »

Muhamed Đakmić wrote:Ja ne znam kako će Island igrati sa ekipama poput nas, ako je play off ograničen na timove unutar divizija, što bi značilo da mogu otići direktno ako svi drugi odu kroz kvalifikacije :D
Izgleda da, srecom, play off nije ogranicen na timove unutar divizija. Ako recimo Island ne bi imo sparing partnere iz svoje Lige, onda bi igro play off protiv ekipa iz Lige B koje nisu izborile plasman u play off Lige B.

Zapetljano, da ga jebes!!!
cyprus

#103 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:Ja ne znam kako će Island igrati sa ekipama poput nas, ako je play off ograničen na timove unutar divizija, što bi značilo da mogu otići direktno ako svi drugi odu kroz kvalifikacije :D
Pa ako sam ja dobro skontao ovaj video što su postavljali - ako iz A divizije ne bude dovoljno učesnika play-offa (a evidentno je da neće), onda se najbolje rangirani drugi iz B divizije uključuje u play-off sa njima... Odnosno, ako se samo Island ne plasira od ovih najboljih, stižu mu u njegov play-off tri drugoplasirane iz ove B divizije...
Muhamed Đakmić

#104 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Muhamed Đakmić »

insaneinthebrain wrote:Sve objasnjeno u videu ispod.
https://youtu.be/Rk667czWycA
Kakvo smeće, ne mogu da vjerujem.

Dakle, ako budemo najbolja ekipa B divizije, može nam kao nagrada doći to da igramo baraž sa A divizijom.

Cyprus: Evo vidim, dakle možemo teoretski umjesto ovih ekipa iz naše divizije igrati baraž sa beton ekipama.
House

#105 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by House »

pobjednici grupa igraju polufinale, finale i utakmicu za treće mjesto! nema baraža jbg :D
RtrnOfSalisbury

#106 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by RtrnOfSalisbury »

... a morel se ipak nekako zdogovorit vanredna prijateljska protiv irana i sl :-D recemo ponedjeljak neki 8-)
insaneinthebrain

#107 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by insaneinthebrain »

Muhamed Đakmić wrote:

Dakle, ako budemo najbolja ekipa B divizije, može nam kao nagrada doći to da igramo baraž sa A divizijom.

Cyprus: Evo vidim, dakle možemo teoretski umjesto ovih ekipa iz naše divizije igrati baraž sa beton ekipama.
Pa jarane treba da nam bude cilj da prodjemo na evropsko kroz kvale. Da budemo prvi ili drugi. A ako slucajno zavrsimo kao treci mozemo biti nosioci pa da nam u barazu dodje neko iz c divizije lige nacija
phillie

#108 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by phillie »

BHF_Manijak wrote:
Dino Djurbuzovic wrote:
Igraju svi kvalifikacije
Ja, ali prvo se igra Liga nacija, pa kvalifikacije nekad u martu 2020. Znaci ovaj sto je bio drugi u Grupi 1 Lige nacija, ima ipak sanse se direktno kvalifikovati, ako ovaj prvi iz grupe osigura kroz kvalifiakcije direktan plasman?
Pa cekaj za koji euro se igraju ove kvalifikacije? za 2020? Kako ce onda u martu biti kvalifikacije?

EDIT: Kvale pocinju u martu 2019.
Muhamed Đakmić

#109 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Muhamed Đakmić »

insaneinthebrain wrote:
Muhamed Đakmić wrote:

Pa jarane treba da nam bude cilj da prodjemo na evropsko kroz kvale. Da budemo prvi ili drugi. A ako slucajno zavrsimo kao treci mozemo biti nosioci pa da nam u barazu dodje neko iz c divizije lige nacija
Pa ne možemo biti nosioci, odnosno ne možemo igrati sa C divizijom, u tom je poenta. Ako budemo baš dobri u ovoj B diviziji, mogu nas hladno prebaciti u A diviziju, a tamo recimo u baražu čekaju Hrvatska, Island i ne znam ni ja, Holandija.
phillie

#110 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by phillie »

Ja koliko sam skontao, nasa se "liga" ne dira, odnosno prvo se popunjava nas baraz, pa ona ekipa koja ostane popunjava baraz lige A. A za slijedece kvalifikcije prvaci prelaze u visi rang.

Ovo ko da su od FIBA-e prepisivali...jebo ih sistem.
Last edited by phillie on 24/01/2018 13:48, edited 1 time in total.
denny84

#111 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by denny84 »

Muhamed Đakmić wrote:

Ne mozemo igrati baraz sa A divizijom ako budemo prvi u grupi. Baraz (play off) sa A grupom bi u slucaju da tamo nema 4 ekipa, igrala recimo ekipa koja je u tom slucaju ispod nas u grupi.
Muhamed Đakmić

#112 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Muhamed Đakmić »

denny84 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:

Ne mozemo igrati baraz sa A divizijom ako budemo prvi u grupi. Baraz (play off) sa A grupom bi u slucaju da tamo nema 4 ekipa, igrala recimo ekipa koja je u tom slucaju ispod nas u grupi.
Pa eto ti video koji kaže drugačije, na osnovu njega i komentarišem. Najbolje rangirana ekipa B divizije bi u tom slučaju išla u baraž A divizije.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#113 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by mali_milojica »

Dzakma
Prvo najbolje popunjavaju play off naše divizije,najslabija popunjava A diviziju,pogledaj video ponovo na 0:45 pocinje
Last edited by mali_milojica on 24/01/2018 13:50, edited 1 time in total.
cyprus

#114 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by cyprus »

Muhamed Đakmić wrote:

Mislim da ipak nisu toliko usrali... Ako budemo prvoplasirani u našoj grupi, mi igramo sa drugim prvoplasiranim iz B divizije... Ne mogu nas baciti na Island, Holandiju, Poljsku i šta ti ja znam... Na njih bacaju najbolje drugoplasirane iz B divizije...

Ipak, sranje jeste u svakom slučaju... Ovako će se sigurno desiti da neka od solidnih reprezentacija tipa Islanda, Slovačke, Ukrajine, Rusije, nas, Turske, Velsa ne ode na prvenstveno, a ode neko od ove buranije... Mislim, meni je OK da ide i buranija (fan sam malih ekipa), ali mi je nepošteno da te put na prvenstvo odvede preko Moldavije, Malte i San Marina :-)
Last edited by cyprus on 24/01/2018 13:50, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#115 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Muhamed Đakmić »

Da, u pravu ste, ja sam više slušao nego gledao :lol:
Bazinga1234

#116 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Bazinga1234 »

Dobra grupa, u Austriji će biti dosta naših navijača svakako. :D
Ali takmičenje je bezveze realno.
mouton noir

#117 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by mouton noir »

denny84 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:

Pa eto ti video koji kaže drugačije, na osnovu njega i komentarišem. Najbolje rangirana ekipa B divizije bi u tom slučaju išla u baraž A divizije.[/quote]

Da, ali najbolje rangirana od onih sto nisu prosli u play off B divizije. Znaci ako ne prodjes u svojoj diviziji daje ti bar sansu da se probas kvalifikovati kroz play off A divizje, ako kod njih ima mjesta :D
Point.

#118 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Point. »

Ne znam sta me vise zbunjuje, uefino objasnjenje ili vase teorije. :mrgreen:
House

#119 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by House »

Image

:D
Tomahawk11
Globalni moderator

#120 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Tomahawk11 »

Ma hajde, dođe vakat utakmice, instaliraš se pred tv ili odeš gledati i to je to :mrgreen:
Ostalo nek štimaju :P kako im volja :skoljka:
leškarenje

#121 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by leškarenje »

House wrote:Image

:D
:lol: :lol:
cyprus

#122 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by cyprus »

A gledaj ovo... U kvalifikacijama se lako može desiti da neka reprezentacija igra protiv sebe, odnosno da pobjedom može sama sebe ukopati...

Npr. mi budemo najslabije rangirana drugoplasirana ekipa u diviziji B... Onda dođu kvalifikacije gdje se nađemo u grupi sa tim Islandom... U kvalifikacijama igramo zadnje kolo baš protiv Islanda... Već su svi iz divizije A obezbjedili učešće direktno učešće, samo je Islandu ovo odlučujuća utakmica... Ako nas pobjede idu direktno i nama oslobađaju mjesto u play-offu... Ako mi pobjedimo (a nemamo nikakve šanse za prve dvije pozicije), Island šaljemo u play-off, koji se onda nama zatvara... Dakle, nama odgovara da nas Island pobjedi u tom slučaju, jer bismo onda dobili još jednu šansu kroz play-off... Pobjedom sami sebe izbacujemo...

Ja ne mogu vjerovati kakva glupost :lol:
shake69

#123 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by shake69 »

Meni se cini da bi Robi da je ostao kod Azera prije bio na EP nego s nama kad vidis s kim ce igrati iz onog D galona. :skoljka:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#124 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Slo Burner »

Da vidimo, ako od ove tri ekipe zavrsimo prvi, sta je seljdece ?
Dino Djurbuzovic

#125 Re: Liga nacija: Liga B (BiH) / EURO 2020

Post by Dino Djurbuzovic »

BHF_Manijak wrote:
Dino Djurbuzovic wrote:
Igraju svi kvalifikacije
Ja, ali prvo se igra Liga nacija, pa kvalifikacije nekad u martu 2020. Znaci ovaj sto je bio drugi u Grupi 1 Lige nacija, ima ipak sanse se direktno kvalifikovati, ako ovaj prvi iz grupe osigura kroz kvalifiakcije direktan plasman?
Nista te nisam skonto :D
Post Reply