Nastavak UZPa

Post Reply
muha_sa

#101 Re: Nastavak UZPa

Post by muha_sa »

kao i vecina tema i ova ce otic u prepucavanje izmedju domacih i dijaspore :-)
smijesni_ste

#102 Re: Nastavak UZPa

Post by smijesni_ste »

512MB wrote:
smijesni_ste wrote:Hoćemo...samo dok se vi vratite iz dijaspore i pomognete nam u radjanju i razvijanju
Ja ti mogu samo pomoc u pravljenu
Post prijavljen
smijesni_ste

#103 Re: Nastavak UZPa

Post by smijesni_ste »

muha_sa wrote:kao i vecina tema i ova ce otic u prepucavanje izmedju domacih i dijaspore :-)
Pa kako nece otici, kad su upravo dijasporci najglasniji u tim nekim "prijedlozima" i "idejama" koje nemaju veze sa realnošću na terenu
Fudo387

#104 Re: Nastavak UZPa

Post by Fudo387 »

pasha078 wrote:
zavrzlama wrote:Vidim da ste se mnogi zapeleli ko pilici u kucine da bi [email protected] njegov advokat ali pokusacu pojednostaviti ono sto on zeli poruciti...

Bosnjaci kao najbrojniji narod radi svog bioloskog i strateskog interesa imaju najvise interesa za normalnom,multietnickom i cjelovitom BIH...stoga da bi ostvarili gore navedeno moraju jasnije glasnije i konkretnije se borit protiv onih koji bi da rasture BIH..ne moze se ceka4t da sami hrvati pobijede hdz,tim hrvatima kojim je BIH na srcu treba podrska bosnjaka,jer bosnjaci pomazuci probih srbe i hrvate pomazu i sebi i BIH..ako bosnjaci misle da se skoncentrisu samo na bosnjacku politiku,tad ce izgubiti BIH to je sigurno...Zato bosnjacima treba konfrontacija sa covicem i hdz cime bi dali i probih hrvatima sansu da se izbore protiv hdz..zasad sda radi svojih privilegija ne dira hdz cime cini uslugu rusiteljima BIH...
Eto ja sam bosnjak, korijeni istocna bosna i nesto kontam, zadnje 3-4 generacije stalno mi familija gine i to u vecin brojevima.

Pun mi je qurac multi kulti, nisam vise za suzivot (bar sa srbima, sto se tice hrvata pokusao bih jos jednom naci neki zajednicki teren, mislim da nismo tolik zakrvili usprkos svemu, ali ako ne ide boze moj....) i ostale palamude. Trazim svoju nacionalnu drzavu, rjesenje tipa grcka/turska iz 1920tih sa preseljenjem stanovnistva i dakako vracanje odredjenuh teritorija rs milom ili silom.

Pa nek je i geto iako mislim da je danas prica o getu supljak.
Malkice ti je nekorektno zalagati se za takve stvari, tim prije sto ne planiras zivjeti u tom “ pa nek je i geto”.
Fudo387

#105 Re: Nastavak UZPa

Post by Fudo387 »

smijesni_ste wrote:
muha_sa wrote:kao i vecina tema i ova ce otic u prepucavanje izmedju domacih i dijaspore :-)
Pa kako nece otici, kad su upravo dijasporci najglasniji u tim nekim "prijedlozima" i "idejama" koje nemaju veze sa realnošću na terenu
Smijesan si.
smijesni_ste

#106 Re: Nastavak UZPa

Post by smijesni_ste »

Treba malo čitati izmedju redova i shvatiti šta je mislio kod "mogu ti pomoći kod pravljenja"...

Zbog toga je prijavljen, a ne što je dijasporac..
smijesni_ste

#107 Re: Nastavak UZPa

Post by smijesni_ste »

Zato su tu moderatori da odluče je li prijava besmislena ili ne, a ne ti...

Držimo se teme :oops: :D
Fudo387

#108 Re: Nastavak UZPa

Post by Fudo387 »

pasha078 wrote:
Ne znas me, zivim ja na dva kolosijeka.

Recimo da ti kazem da sam nedavno par god zivio i radio u SA da li me to kvalifikuje da mogu tako sto reci?
Odlicno, i ta cinjenica da imas mogucnost zivjeti na dva kolosijeka te diskredituje kod tih tvojih zahtijeva da se krene u jedan rizican projekat, pa makar zavrsio i kao geto.
Valjda ti je jasno da vecina nema opciju sjedanja na avion i odlaska u novu domovinu, i nije moralno s tvoje strane traziti od njih neke stvari.
Odem i ja u Bosnu, vratim se za Ameriku, na obe carine mi kazu Fudo welcome home, a kud ce onaj sto je samo Bosna home ako stvari krenu po zlu? A mogu krenuti, nista lakse.
daddy-kool

#109 Re: Nastavak UZPa

Post by daddy-kool »

@pasha je korektan forumaš i siguran sam da ove ideje on iznosi iz najboljih i najčistijih namjera.

Stvar je što to nije dovoljno, jer je malo naivno: sutra da se BiH podijeli opet ćemo za komšije i susjede imati iste narode i države, opet bi se nalazili u Evropi sada sa jasnom metom muslimanske države, gledano kao potencijalno terorističko uporištem, bez realnih šansi za integraciju u EU. Vrlo dobre šanse za evropski pojas Gaze, tj geto u ekonomskom, političkom i vojnom smislu.

Druga katastrofalna stvar koja bi se desila je historijsko ubistvo bosanskog identiteta, koji nimalo nije za potcijeniti. Taj integrativni pogled na svijet je bio u stanju okupiti tri velike evropske religije i omogućiti suživot kroz vijekove. Taj identitet je i omogućio Islam ovako duboko u Evropi. Taj identitet je naša karta za budućnost, opstanak i EU.

Što opet ne znači da treba ignorisati, negirati ili suzbijati bošnjaštvo. Nikada više genocid, i kakvo god da bude uređenje to je osnovni postulat.
animals

#110 Re: Nastavak UZPa

Post by animals »

smijesni_ste wrote:Zato su tu moderatori da odluče je li prijava besmislena ili ne, a ne ti...

Držimo se teme :oops: :D
Cinkas ,,ha..
niko nije volio takve, nikada.. :-)
Skijaš

#111 Re: Nastavak UZPa

Post by Skijaš »

pasha078 wrote:
Skijaš wrote:
red evil wrote:Ne mislim na narod već na političare, pogotovo ove naše.
Te političare treba izolovati, oduzeti im utjecaj nad bilo kojim oblikom vlasti.
Ne mozes jebo politicare jebo hdz. Hdz jeste predstavnik hrvatskog naroda
Nema monopola nad etničkim kvotama.
Dasi

#112 Re: Nastavak UZPa

Post by Dasi »

nadInsan wrote:Na ovom forumu sam se svašta načitao ali da mi je neko pričao da će neko tražiti od Bošnjaka da riješava pitanje hrvatskog naroda, to nisam mogao ni sanjati. Bošnjaci više nikada neće niti jednom narodu popravljati natalitet i krvnu sliku. Ta vremena miješanih brakova su prošla. Kao što kardinal Puljić kaže, svaka ptica svome jatu leti, i tako je najbolje.
I ti se nasao da hrvatima nesto spocitavas. Ne treba nama ni hdz ni dodik dok imamo pametnjakovica poput tebe.

Skijas :thumbup: pogotovo za ono da je sarajevo branilo hdz a sad kuka na njih umjesto da ih je sahranilo kad ih je sdp naceo.
Last edited by Dasi on 02/12/2017 23:50, edited 1 time in total.
512MB

#113 Re: Nastavak UZPa

Post by 512MB »

Neko je jednom napisao, trazice skutori kad tad multietnicku drzavu al nje tad nece moci biti :oops:
Skijaš

#114 Re: Nastavak UZPa

Post by Skijaš »

pasha078 wrote:Pun mi je qurac multi kulti, nisam vise za suzivot
Tvoj problem. Da se moglo doći do svima prihvatljivog modela podjele, to bi već bila završena stvar. A pošto tog modela nema, suživot je neminovnost.
Trazim svoju nacionalnu drzavu
Ima li te karte ?
Da, kada bi manji entitet imao svoju graničnu policiju pod komandom recimo Staše Košarca, ne bi te se gnjavilo na graničnom prelazu Vlašić, kamion bi ti bio zaustavljen maksimalno dvije, tri sedmice, taman onoliko da ti propadne posao sa tim što transportuješ. Velikosrbi su uvijek bili konstruktivna ekipa.
Maraschino

#115 Re: Nastavak UZPa

Post by Maraschino »

@Skijas, sta ima u vas Hrvata? Smiruju li se tenzije? Prihvata li se presuda ili se jos Hag negira?
toska

#116 Re: Nastavak UZPa

Post by toska »

pasha078 wrote:
zavrzlama wrote:Vidim da ste se mnogi zapeleli ko pilici u kucine da bi [email protected] njegov advokat ali pokusacu pojednostaviti ono sto on zeli poruciti...

Bosnjaci kao najbrojniji narod radi svog bioloskog i strateskog interesa imaju najvise interesa za normalnom,multietnickom i cjelovitom BIH...stoga da bi ostvarili gore navedeno moraju jasnije glasnije i konkretnije se borit protiv onih koji bi da rasture BIH..ne moze se ceka4t da sami hrvati pobijede hdz,tim hrvatima kojim je BIH na srcu treba podrska bosnjaka,jer bosnjaci pomazuci probih srbe i hrvate pomazu i sebi i BIH..ako bosnjaci misle da se skoncentrisu samo na bosnjacku politiku,tad ce izgubiti BIH to je sigurno...Zato bosnjacima treba konfrontacija sa covicem i hdz cime bi dali i probih hrvatima sansu da se izbore protiv hdz..zasad sda radi svojih privilegija ne dira hdz cime cini uslugu rusiteljima BIH...
Eto ja sam bosnjak, korijeni istocna bosna i nesto kontam, zadnje 3-4 generacije stalno mi familija gine i to u vecin brojevima.

Pun mi je qurac multi kulti, nisam vise za suzivot (bar sa srbima, sto se tice hrvata pokusao bih jos jednom naci neki zajednicki teren, mislim da nismo tolik zakrvili usprkos svemu, ali ako ne ide boze moj....) i ostale palamude. Trazim svoju nacionalnu drzavu, rjesenje tipa grcka/turska iz 1920tih sa preseljenjem stanovnistva i dakako vracanje odredjenuh teritorija rs milom ili silom.

pasha078, Da li vjeruješ da bi većina Bošnjaka podržala podjelu BiH i sa logičnim nastavkom, pripajanje njenih dijelova komšijama ?

Šta bi dobili sa tom malom nacionalnom državom ?
Dasi

#117 Re: Nastavak UZPa

Post by Dasi »

nadInsan wrote: To je tačno. Sa Hrvatima smo manje zakrvljeni nego sa Srbima, i ako ćemo po broju žrtava vagati dušmane, onda možemo reći da su Hrvati daleko manji dušmani od Srba, i ako je ko trebao biti optužen za UZP i agresiju to je Srbija. Tuđman, koliko god mrzio Muslimane, opet je bio za to da se određeni broj Muslimana može pohrvatiti, i da mogu funkcionirati u toj Velikoj Hrvatskoj, dok recimo Slobodan Milošević je kategorički odbijao pomisao da sa Muslimanima može živjeti i da sve treba protjerati, počistiti itd.

Kakvi god su Hrvati, ne treba im zlo činiti, svetiti se, ni sladiti ovim haškim presudama. Trebamo i moramo biti BOLJI od njih i fokusirati se samo na interes svog naroda.

Što se tiče multikulturalizma, ne vjerujem u tu priču pogotovo nakon njihovih incidenata u Kiseljaku, Mostaru, na utakmicama. Užas!
Pa pobogu si, haj sto ne citas sa razumjevanjem sta skijas pise nego ne citas ni ono sto sam napises. Svasta u bozijoj basti.
Sta kazes ne treba se nasladjivati presudi? Simpa ti je avatar :)

Cuj pashukana amerikanca, on bi pravio Gazu u Bosni :-)
It_is_a_Leclerc

#118 Re: Nastavak UZPa

Post by It_is_a_Leclerc »

Humano preseljenje naroda s ciljem ostvarivanja etnički čiste, nacionalno homogene teritorije.

Hm. Gdje sam to pročitao?

Da, u optužnicama haškog tribunala. :roll: Šta vam je ljudi? Ne postoji - humano preseljenje, nigdje, a pogotovo ne na Balkanu gdje brat brata ubije za deset metara njive, a kamoli da se opet ne ubijamo za cijele gradove i teritorije. To su strašne gluposti, i naprosto ne vjerujem da neko nakon genocida kojeg smo preživjeli još uvijek zagovara ovakve budalaštine.

Jedina alternativa multietničkoj BiH je njen raspad na tri etničke enklave, državice po tipu zapadne Afrike. Ako neko misli da je 20.000 najboljih sinova ove zemlje leglo u crnu zemlju za to, onda mu prosto duši i široko polje.
Skijaš

#119 Re: Nastavak UZPa

Post by Skijaš »

Maraschino wrote:@Skijas, sta ima u vas Hrvata? Smiruju li se tenzije? Prihvata li se presuda ili se jos Hag negira?
Sve je to sporedna priča i gubljenje vremena, HDZ treba trajno izbaciti iz vlasti da bi došlo do suočavanja sa realnošću, to je put naprijed. Zamisli da se nacistički aparat ostavilo da učestvuju u vlasti, da imaju svoja ministarstva obrazovanja i budžete, ko bi normalan mogao očekivati da se Nijemci samoinicijativno odreknu nacizma i prihvate američke ili ruske argumente ? Svaku kritiku bi se odbacilo kao propagandu, a svako ugrožavanje nacista kao prijetnju Nijemcima.

HDZ treba trajno izbaciti iz vlasti i tek onda možemo očekivati okretanje ka budućnosti.
Skijaš

#120 Re: Nastavak UZPa

Post by Skijaš »

pasha078 wrote:
Skijaš wrote:
pasha078 wrote:Pun mi je qurac multi kulti, nisam vise za suzivot
Tvoj problem. Da se moglo doći do svima prihvatljivog modela podjele, to bi već bila završena stvar. A pošto tog modela nema, suživot je neminovnost

Nije to moj ‘problem’ vec misljenje.
Pa problem je jer nema karte, a neće je biti jer je ne može biti. Ako misliš suprotno, ne časi časa nego junače, bogovu ti repu, nacrtaj nam nešto.
Skijaš

#121 Re: Nastavak UZPa

Post by Skijaš »

pasha078 wrote:Izbaciti hdz? Hmmmm jel ti poznato da je BiH demokratija, kakva god al ipak demokratija?
Hmmmmm, jel' ti poznato da je HDZ za masovne zločine osuđena zločinačka organizacija.
It_is_a_Leclerc

#122 Re: Nastavak UZPa

Post by It_is_a_Leclerc »

Određeni procent Bošnjaka koje su uvjerili u "nemoguću BiH" i "neminovnost podjele" najveća je poslijeratna pobjeda srpsko-hrvatskog antibosanskog fronta u ovoj zemlji.

Opet rekoh, da smo htjeli da se dijelimo, mogli smo to i s Vensom i Owenom. Makar bi 100.000 života bilo pošteđeno.
Skijaš

#123 Re: Nastavak UZPa

Post by Skijaš »

pasha078 wrote:Dobili bi funkcionalnu drzavu, bez opstrukcija, moguce istinsku socijal demokratiju, preduslove da ekonomija proradi. U principu manju drzavu u kojoj zele i mogu da zive umjesto vece drzave iz koje bilo ko obrazovaniji i sposobniji bjezi.
To me tvoje podsjeća na ono Kutiljerovo koje takođe nije imalo dogovorene mape. Kao hajde da se mi načelno dogovorimo kako je podjela neminovnost, a o granicama ćemo kasnije (i drugim metodama :-D )

Dobar fol
Maraschino

#124 Re: Nastavak UZPa

Post by Maraschino »

Svakodnevno se pojavi najmanje jedan trol. Danas je to @pasha078 .

Prestani ziv bio. Zagradi to sto imas u gruntu i proglasi nezavisnost.
Skijaš

#125 Re: Nastavak UZPa

Post by Skijaš »

It_is_a_Leclerc wrote:Određeni procent Bošnjaka koje su uvjerili u "nemoguću BiH" i "neminovnost podjele" najveća je poslijeratna pobjeda srpsko-hrvatskog antibosanskog fronta u ovoj zemlji.

Opet rekoh, da smo htjeli da se dijelimo, mogli smo to i s Vensom i Owenom. Makar bi 100.000 života bilo pošteđeno.
Da su relevantan faktor, imali bi stranku koja nastupa s tim programom.
Zašto kolega forumaš ne organizuje stranku koja bi gurala ovo što on hoće ? Neće zato što zna kakva bi bila reakcija. :-D
Post Reply