Tesko naci to mjesto_BataZiv_0809 wrote:Uvijek sam govorio, ako ikad budem isao odavde, gledacu da idem negdje gdje nema nasih ljudi puno
Al svakako se druzis s nekim ok ti ODGOVARA i ovdje i vani
I ko zna zasto je to dobro
Tesko naci to mjesto_BataZiv_0809 wrote:Uvijek sam govorio, ako ikad budem isao odavde, gledacu da idem negdje gdje nema nasih ljudi puno
samo u se i svoje kljuse...vjesticanametli wrote: Ovo je ziva istina. Zato u se i u svoje kljuse. S nasima nemam nista i pomogla sam kome god sam mogla u zadnje vrijeme.
Prije ca 10 god. Natuknemo muz i ja jaranu i DE haj nam vidi posao kod tebe mi kontali mozda dici sidro hahhahahah tip se javio jaoooo tesko ne mozeeeeee i nismo se nikad vise culi. Eh prije god. Kad smo opet def. Dosli u isti grad naleti on hahahhaha pa sto niste zvaaaaliiiii ma mrs ba u 3 pm i tako jel i rodbina hahahhaha se ibreti kako smo ovo kako smo ono....... zaboli vas ba samo znajte da moze
Meteoriteee bog te ne ubio il idi u njemacku i ili jebi vise....pa covjece po tebi smo se svi udali hahahhahahah
512MB wrote:Ko god zeli vani znam nacin, 3 godine posla netreba predznanje nit pare, samo osrednji laptop i rad i trud
insomnia78 wrote:Na ovom forumu samo takvi i pitajuarhitekte, inžinjeri, doktori, stomatolozi, farmaceuti, veterinari, računovođe, programeri, međunarodni pravnici i sl. koji imaju par godina iskustva u struci.
Opet siroki vidici, samoprojekcije i mrva zlocezrakomlat wrote:insomnia78 wrote:Na ovom forumu samo takvi i pitajuarhitekte, inžinjeri, doktori, stomatolozi, farmaceuti, veterinari, računovođe, programeri, međunarodni pravnici i sl. koji imaju par godina iskustva u struci.![]()
Mamina dobra prijateljica koja godinama zivi u Austriji za svaki Bajram , rodjendane, za Novu godinu i praznik nazove. 2012 godine za Bajram nazva i pita je moja stara u razgovoru: "Bil mogla sta da vidis za mog sina da dodje kod tebe dok se ne snadje, da nadje neki posao."Seyfo wrote:Hodamo rodjo i ja kroz vinograd na sjeveru Italije,on tamo odavno,i kaze kako u sezoni branja dodju iz Afrike i beru na crno za 10 eur po satu. Reko eto i mene,uzecu godisnji,on me pogleda ko da sam mu samar opalio....salim se ba,reko,smirio se.Ja sebe vani vidim samo kao peraca guzica. Nakon 20g ako napredujem,mozda sef nekolicini drugih peraca.
Nije istina, malo je teze doci ali mi svake godine primimo oko 200 000 ljudi, daleko jeste ali 24 sata i kuci si, avio karte vise nisu skupe ko prije, a i zaradjuje se puno vise. Pravilo broj jedan mani se nasih ljudi gdje god odes._BataZiv_0809 wrote:Kao i zmije i paukovemusicman80 wrote:Australija. Velika zemlja, velike mogucnosti za naci posao. Dobra socialna politika, univerzalno zdravstveno, skolstvo super, i uopste sve je family friendly, a ne treba zaboraviti dobru klimu. Jedini minus za mnoge bi bila udaljenost, ali sve ostalo je jedan veliki plus.![]()
P.S. Je li istina da se u Australiju moze samo po tim programima naseljavanja slabo naseljenih krajeva?
Bil mogla sta da vidis za mog sina ?meteorit135531 wrote: Mamina dobra prijateljica koja godinama zivi u Austriji za svaki Bajram , rodjendane, za Novu godinu i praznik nazove. 2012 godine za Bajram nazva i pita je moja stara u razgovoru: "Bil mogla sta da vidis za mog sina da dodje kod tebe dok se ne snadje, da nadje neki posao."
kaze stara kako je ona samo u trenutku promijenila ton glasa , i hladno joj rece kako nema dovoljno para na platnoj listi da moze ugostiti nekoga.![]()
![]()
![]()
Nikad vise nije nazvala, prodje od tad vec 5 godina.![]()
Sta je sa nasim narodom koji tamo zivi u 3 pm?
Nase ljude u dijaspori valjdapirmin wrote:Napise "izbjegavam nase ljude" na bh-forumu i nastavi prditi kao da niko nije cuo.
#dnevnadozabosnje
Cuj njega, vice "sta je sa nasim narodom".meteorit135531 wrote:Mamina dobra prijateljica koja godinama zivi u Austriji za svaki Bajram , rodjendane, za Novu godinu i praznik nazove. 2012 godine za Bajram nazva i pita je moja stara u razgovoru: "Bil mogla sta da vidis za mog sina da dodje kod tebe dok se ne snadje, da nadje neki posao."Seyfo wrote:Hodamo rodjo i ja kroz vinograd na sjeveru Italije,on tamo odavno,i kaze kako u sezoni branja dodju iz Afrike i beru na crno za 10 eur po satu. Reko eto i mene,uzecu godisnji,on me pogleda ko da sam mu samar opalio....salim se ba,reko,smirio se.Ja sebe vani vidim samo kao peraca guzica. Nakon 20g ako napredujem,mozda sef nekolicini drugih peraca.
kaze stara kako je ona samo u trenutku promijenila ton glasa , i hladno joj rece kako nema dovoljno para na platnoj listi da moze ugostiti nekoga.![]()
![]()
![]()
Sta je sa nasim narodom koji tamo zivi u 3 pm?
To kad neko pita vjerovatno ne misli na to da ga neko izdržava po' godine u svom stanu, već da ga primi na par dana dok ne nađe preko oglasa neku sobu za iznajmljivanje, sredi njihov ekvivalent matičnog broja za koji najčešće treba adresa boravka i sl. Naravno nije niko dužan ni to, ali s druge strane kad je obrnuta situacija, kad dijaspori treba smještaj u BiH da ne plaćaju hotel dok srede neke dokumente, onda se smatra da je moralna dužnost i familijarna obaveza ljudima u BiH da ih prime, hrane i trpe njihova sranja par dana, sve za par čokolada i 50 KM djeci koje tako reprezentativno uruče kao da su ljudi u BiH neka bijeda iz Burundija koja nije nikad vidjela švicarsku čokoladu i krupnu KM novčanicuTito_i_Partija wrote:Cuj njega, vice "sta je sa nasim narodom".meteorit135531 wrote:Mamina dobra prijateljica koja godinama zivi u Austriji za svaki Bajram , rodjendane, za Novu godinu i praznik nazove. 2012 godine za Bajram nazva i pita je moja stara u razgovoru: "Bil mogla sta da vidis za mog sina da dodje kod tebe dok se ne snadje, da nadje neki posao."Seyfo wrote:Hodamo rodjo i ja kroz vinograd na sjeveru Italije,on tamo odavno,i kaze kako u sezoni branja dodju iz Afrike i beru na crno za 10 eur po satu. Reko eto i mene,uzecu godisnji,on me pogleda ko da sam mu samar opalio....salim se ba,reko,smirio se.Ja sebe vani vidim samo kao peraca guzica. Nakon 20g ako napredujem,mozda sef nekolicini drugih peraca.
![]()
![]()
Sta je sa nasim narodom koji tamo zivi u 3 pm?![]()
Sta je bilo tvojoj materi da upita tako nesto? Pa nije niko budala da primi i izdrzava necijeg sina nehljebovica na svojoj grbaci. Taman posla da se jos i tome brine.![]()
Zena je u apsolutno pravu sto vise ne zove.
Logicno da je ljubav,jer u Svedskoj ljudi dobiju stalno boraviste nakon 4 godine rada u zemlji.Dakle nije je trebao zenit radi papira,lakse ih je mogao dobit.. ako ciljas na torrikikiki wrote:Nisam citala sto su drugi napisali, ne da mi se. Evo moje iskustvo.
Australija predivna zemlja. Ok ljudi, Pert super, Sydney Melbourne ono, ok. Relativno opusteni. Suepr uredjeno, sve cisto. Poskupo. Ali ako imas njihovu placu onda ok. Daleko od doma ali blizu recimo Singapuru, Maleizji, Indoneziji, Vijetnamu itd. Novi zeland je predivan. Iako mozda sve skupa Australija nema dusu kos to ima Balkan ali onako, ima sve drugo.
Svedska. Nikadbila ali od ocuha sin otisao tamo raditi. Super mu je kaze. Ne smeta mu hladnoca. Skompao se sa ljudima (tamo je 3 godine). Radi kao profesor klavira. Ima ok placu. sad se prijavljuje za drzavljanstvo jer se ozenio za svedjanku. Ljubav ili ne nemam pojma.
Ja. Vani sam. Azija. Super mi je. Preporucam ne zivjeti na balkanu vec samo doalziti u posjetu. Sve vize, poslove, stanove, sve sam sama izganjala. Nikad nije bilo tesko tako da je moje misljenje da u zivotu mozes napraviti sve samo ako nisi pi.ka.
To je moje iskustvo. Sretno.
Ma nikad ,volim ja da mogu preko vikenda do BosneBrisbane wrote:Please do not come here, we are pretty full !
Jedna od najglupljih globalnih floskula ever._BataZiv_0809 wrote:Nase ljude u dijaspori valjdapirmin wrote:Napise "izbjegavam nase ljude" na bh-forumu i nastavi prditi kao da niko nije cuo.
#dnevnadozabosnje
Jah eto...pirmin wrote: Jedna od najglupljih globalnih floskula ever.
Nas naravno ne moze zaobici nista sto je glupo.