Znam. Editovala sam svoj post, vidi.HAVANA wrote:Znas li ti ko je vlasnik i kako nije dijaspora?Hoces da ti kazem sta je jeo i pio 93,s kim se zabavljo i sta je volio svirati...?orinoco wrote:Purple Key je dio Makeover studio - engleske firme koja otvara svoja vrata u Bosni i Hercegovini. U Velikoj Britaniji već duži niz godina radeHAVANA wrote:Guglaj alupoint,purple key...sve su to ljudi sto zive vani...
Nije ovo ulaganje dijaspore, nije to tema
Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
- orinoco
#101 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
-
almir90
#102 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Ne znam, šta ti misliš? Možda nam je ovako i bolje, biti Evropa za bijedu, jebiga bitno je imati nekoga nad kome se možeš kurčiti._BataZiv_0809 wrote: Pa s kim da se poredimo dragi Almire?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#103 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Pa realno to smo uvijek i bili. Malo smo smanjili zaostatak za Zapadom za vrijeme Broza, ali smo se potrudili da se vratimo nazadalmir90 wrote:Ne znam, šta ti misliš? Možda nam je ovako i bolje, biti Evropa za bijedu, jebiga bitno je imati nekoga nad kome se možeš kurčiti._BataZiv_0809 wrote: Pa s kim da se poredimo dragi Almire?
-
Fudo387
#104 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
almir90 wrote:Ti malo manje, Fudo mi nešto posve popizdio.HAVANA wrote: Ko se ba naljutio,pricamo sta ti je...
Nisam, samo ne volim crnjake, pogotovo ako se radi o pretjerivanju. Generalno me boli qrac, za jeftinom radnom snagom, investiranjem...ubijam dosadu, lijepo vani, pijuckam, rostiljam. Klasika.almir90 wrote:Ti malo manje, Fudo mi nešto posve popizdio.HAVANA wrote: Ko se ba naljutio,pricamo sta ti je...
Uglavnom, nisi u pravu. Ne poznajes materiju dovoljno, sve gledas iz ugla lokalnog gradacackog sljivara i normala, pravis greske. Ja bih ti volio pomoci, ako nista da prosiris vidike, ali, avaj.
-
almir90
#105 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Ja na to ne gledam kao plus, niti pokušavam bilo kakvo opravdanje naći._BataZiv_0809 wrote:
Pa realno to smo uvijek i bili. Malo smo smanjili zaostatak za Zapadom za vrijeme Broza, ali smo se potrudili da se vratimo nazad
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#106 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
To ti je realnost. Nemas sta traziti opravdanja. Takve si karte dobio i igraj.almir90 wrote:Ja na to ne gledam kao plus, niti pokušavam bilo kakvo opravdanje naći._BataZiv_0809 wrote:
Pa realno to smo uvijek i bili. Malo smo smanjili zaostatak za Zapadom za vrijeme Broza, ali smo se potrudili da se vratimo nazad
-
almir90
#107 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Pih, zato sam ja ovdje, a ti tamo; ali neka, neka bude, da ja nemam pojma, i nisam upućen....Fudo387 wrote: Nisam, samo ne volim crnjake, pogotovo ako se radi o pretjerivanju. Generalno me boli qrac, za jeftinom radnom snagom, investiranjem...ubijam dosadu, lijepo vani, pijuckam, rostiljam. Klasika.
Uglavnom, nisi u pravu. Ne poznajes materiju dovoljno, sve gledas iz ugla lokalnog gradacackog sljivara i normala, pravis greske. Ja bih ti volio pomoci, ako nista da prosiris vidike, ali, avaj.Slusaj Havanu, od njega mozes svasta nauciti.
-
Fudo387
#108 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Jarane, u wc-u.HAVANA wrote:Dje si ti crncu kitu gledo matere ti?Fudo387 wrote:Nismo, mislim, jesmo kurati al’ crnci imaju vece kite od nas...mamu im.dobojlija81 wrote:jah i najkuratiji smo na planeti de ba![]()
Stao da pisam, i supak se parkira pored mene da i on pisa.
Ne bih ja to gledao, al’ ne mozes da ne primjetis, frajer ga otresa a isto grana na drvetu. Jebo mater, komplekse mi nabio, mada sam po tim nekim razumnim standardima qrat.
Brat bratu, ima metar u njemu.
-
almir90
#109 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Ma klinac ću ja ovakvo stanje ikada prihvatiti, prije ću se iseliti nego prihvatiti._BataZiv_0809 wrote:
To ti je realnost. Nemas sta traziti opravdanja. Takve si karte dobio i igraj.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#110 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Sretan putalmir90 wrote:Ma klinac ću ja ovakvo stanje ikada prihvatiti, prije ću se iseliti nego prihvatiti._BataZiv_0809 wrote:
To ti je realnost. Nemas sta traziti opravdanja. Takve si karte dobio i igraj.
-
Ci-Nick
#111 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Dobro kažeš,.. mazohisiti broj 1 u cijelom Svemiru.muha_sa wrote:Desava li se u vasim zivotima ista pozitvno![]()
![]()
Pitanje za vecinu forumasa. Da ne otvaram temu.
Gdje god kliknes neka negativa. Jad i cemer.
Pitat ce neko zasto ulazim na ove i slicne teme![]()
Cisto iz dosade i odmah se zajebem cim prvih par rijeci u recenici procitam![]()
Bog me ubio ako igdje na ovom dunjaluku ima crnjaka i prepucavanja koliko ga ima ovom forumu![]()
![]()
Uzivajte u zivotu. Kratak je a jedan. Nema reprize. Rahmetolog kad da dijagnozu ENDE.
Narod birao političare koji su obećali da rata neće biti,.. izginuli i onda ponovi izabrali iste umjesto da ih nogom napucaše u guzicu,.. sve do jednog.
Dobili certifikate pa odradili sami "marketing", kako to ništa ne vrijedi,.. prodali za siću političarima i ratnim profiterima, a onda kuku lele kad ovi za certifikate sve privatiziraše.
Sad navalili na priče kako ovdje ništa nema i kako treba ići i počeše zemlju napuštati čak i djeca onih koji izginuše da im djecu ne bi protjerali.
Tuga,.. za jezik se ugrizao ko na takva djela pozivao.
Last edited by Ci-Nick on 23/10/2017 00:59, edited 2 times in total.
- HAVANA
#112 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Ja,i? Nema potrebe da stavljas nicija imena ovde.Dovoljna smo mahala.Pricamo o normalnim ljudima i poslovima.Ljudima koji su krenuli od nicega i uspjeli stvoriti nesto.Da mi se to pisalo,napisao bi.orinoco wrote:Znam. Editovala sam svoj post, vidi.HAVANA wrote:Znas li ti ko je vlasnik i kako nije dijaspora?Hoces da ti kazem sta je jeo i pio 93,s kim se zabavljo i sta je volio svirati...?orinoco wrote:
Purple Key je dio Makeover studio - engleske firme koja otvara svoja vrata u Bosni i Hercegovini. U Velikoj Britaniji već duži niz godina rade
Nije ovo ulaganje dijaspore, nije to tema
- HAVANA
#113 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Tuga.Izdrzi.Fudo387 wrote:Jarane, u wc-u.HAVANA wrote:Dje si ti crncu kitu gledo matere ti?Fudo387 wrote:
Nismo, mislim, jesmo kurati al’ crnci imaju vece kite od nas...mamu im.![]()
Stao da pisam, i supak se parkira pored mene da i on pisa.
Ne bih ja to gledao, al’ ne mozes da ne primjetis, frajer ga otresa a isto grana na drvetu. Jebo mater, komplekse mi nabio, mada sam po tim nekim razumnim standardima qrat.
Brat bratu, ima metar u njemu.
- orinoco
#114 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Registar je javni, kao i nazivi njihovih firmi. Želim da pokažem da nije dijaspora toliko spremna na investiranje u BiH koliko se želi prikazati.HAVANA wrote: Ja,i? Nema potrebe da stavljas nicija imena ovde.Dovoljna smo mahala.Pricamo o normalnim ljudima i poslovima.Ljudima koji su krenuli od nicega i uspjeli stvoriti nesto.Da mi se to pisalo,napisao bi.
- HAVANA
#115 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
I sta si pokazala? Znas li kako je poceo alu point i sa cim a koliko danas ljudi radi i sa cim? Daljnje planove i realizaciju istih?
-
Fudo387
#116 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Sta da izdrzim, jebo te, ne ugoni ga meni.HAVANA wrote:Tuga.Izdrzi.
Kasnije ga vidim u kafani sa trebom, nema u njoj 50 kila sa stiklama...dje to njoj stane ja veze nemam.
Ono je slucaj za x-files.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#117 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Fudaš kakvu si kafanu drzo?
-
Fudo387
#118 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Sad ti mislis garant neku nasu dijasporsku sa kockastim stoljnjacima i sisatim pjevaljkama, jelda?_BataZiv_0809 wrote:Fudaš kakvu si kafanu drzo?
- HAVANA
#119 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Jesi jesi,i limene pepeljare si nabavio. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#120 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Ne mislimFudo387 wrote:Sad ti mislis garant neku nasu dijasporsku sa kockastim stoljnjacima i sisatim pjevaljkama, jelda?_BataZiv_0809 wrote:Fudaš kakvu si kafanu drzo?
Nego bio sam i ja u tom biznisu pa me zanimaju tvoja iskustva.
- HAVANA
#121 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Sto me jeba grk s pivom,ne mogu spavat a valja ustat u 7h. 
-
moonca
#122 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Fudo387 wrote:Sta da izdrzim, jebo te, ne ugoni ga meni.HAVANA wrote:Tuga.Izdrzi.
Kasnije ga vidim u kafani sa trebom, nema u njoj 50 kila sa stiklama...dje to njoj stane ja veze nemam.
Ono je slucaj za x-files.
Svasta.
-
moonca
#123 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Bila sam i ja -sta te interesuje?_BataZiv_0809 wrote:Ne mislimFudo387 wrote:Sad ti mislis garant neku nasu dijasporsku sa kockastim stoljnjacima i sisatim pjevaljkama, jelda?_BataZiv_0809 wrote:Fudaš kakvu si kafanu drzo?Ono dijasporskih kafana sto sam vidio su klasicne disko-folko-teke. Karirani stoljnjaci i metalne piksle su sad hipsteraj po Beogradu, Zlatiboru
![]()
Nego bio sam i ja u tom biznisu pa me zanimaju tvoja iskustva.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#124 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
Tebe ne poznajem, pa me interesuje sta Fudo ima da kaze na temumoonca wrote: Bila sam i ja -sta te interesuje?
- karanana
#125 Re: Zašto dijaspora ne treba da troši a kamoli da investira u BiH
a ovo iz wc-a sa crncem je bilo u futkovoj kafani?