Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post Reply

Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Poll ended at 18/01/2018 15:28

DA
13
28%
NE
21
45%
Možda
11
23%
Ne znam
2
4%

Total votes: 47

PM72

#101 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by PM72 »

dječak sa šibicama wrote:
PM72 wrote:
također,njima u prilog ne ide činjenica kako ovdje živi 400 000 Bošnjaka sa boljim životnim standardom a njih tamo jedva da ima 30 000 ,od Lukavice do Sokoca.I to u 98% slučajeva fukare koja jedva sastavlja kraj sa krajem.
Ima tamo malo vise od 30.000 ljudi, ali ljudi grijese kad misle da su tamo vecinom bivsi stanovnici Sarajeva. Ilidze, da, po Vojkovicima i slicno. Ali interesantan je podatak koji sam ja cuo, da vecinu stanova u novoizgradjenim kvartovima Istocnog Sarajeva, kupuju Srbi iz Gorazda, uglavnom izbjeglice iz Rogatice, tamo nemaju hljeba da jedu pa dodju ovamo. I slicno, Srbi sa svih strana svijeta.
Najmanje je tu prijeratnih Sarajlija. Sarajevske Srbe, mislim na urbanu raju ne ove iz Ilijasa ili Hadzica, njih ces najprije naci u Kitcheneru i ostalim satelitima oko Toronta.
Kao i uostalom dobar dio prijeratne sarajevske raje, nevezano za naciju.

Kvalitet standarda govori i visina cijene kvadratnog metra stana, u Istocnom Sarajevu je novogradnja jeftinija od starije gradnje na Dobrinji recimo. Ima to i svoje razloge, jasno.
Ima i dosta nase raje koja tamo kupuje stanove, znam nekoliko takvih. Sta ce ljudi, sitna djeca u porodici uglavnom, da budu podstanari po Sarajevu ili da kupe neki stancic oko entiteske granice.
Posao kojim se bavim omogućio mi je da zađem u svaki dio Sarajeva pa i ovog Istočnog.Tuga je to golema,pogotovo ona naselja iznad kasarne u Lukavici pored kojih ide ovaj novi Dodikov put.Tug.I fukaraština.Favele u kojima krmad i koze hodaju oko neomaltanih kuća,ćumezi i golfovi dvojke.Većinom bivše sarajlije koje su pred rat živjele po Nedžarićima ili Osjeku i koji su došli iz hercegovačkih vukojebina.U Vojkovićima su uvijek bili Srbi i tamo nikad nije bilo nesrba.Od ljudi koji su kupili stanove u Lukavici znam samo Jozu Andžića i više nikog.
radostan dan

#102 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by radostan dan »

p206 wrote:
radostan dan wrote:
Poželio sam 12. platu, neće na dobro... Kažu kod privatnika poslije desete još jedna i Nova godina
nama budžetlijama treba svježeg kapitala da bi mogli manipulisati, prema tome, šta će tebi nova godina i dvanaesta plata....nemoj da potežemo i pitanje pauze od 30 minuta. :zoka:
CSKA

#103 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by CSKA »

Zasto ljetos nisu htjeli uzeti vodu iz I.S. ? Logicnije mi je da po onim vrucinama imaju vode nego sada.Ili su se preracunali,pa kada su vidjeli da evo u Novembru jos nisu popravili vodovod daj onu od komsija.
GandalfSivi

#104 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by GandalfSivi »

Ali mi vec fino saradjujemo. Mi kod njih u prirodu, oni kod nas u civilizacije, i svima dobro...
smijesni_ste

#105 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by smijesni_ste »

Prava civilizacija...Beč strahuje da ne izgubi prvo mjesto u kvaliteti života od nas
GandalfSivi

#106 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by GandalfSivi »

Relativne vrijednsti, mogli su i oni malo urediti svoje parkove...
Bodkin

#107 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by Bodkin »

dječak sa šibicama wrote:Ali realno, sve veze pucaju kad se Milan i Halil zarakijaju, ili Hamo i Gile odigraju partiju bilijara, pa krenu politicke teme.
Kazu u francuskoj to nije bitno. Svi skupa cugaju
Lincoln-Burrows

#108 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by Lincoln-Burrows »

Bodkin wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ali realno, sve veze pucaju kad se Milan i Halil zarakijaju, ili Hamo i Gile odigraju partiju bilijara, pa krenu politicke teme.
Ne vjerujem, to su priče kao i ova optimistična tema.
Pojedinci su iz ove konstrukcije isključeni, govorim o većini.
LBVIEW

#109 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by LBVIEW »

dječak sa šibicama wrote:Nisu dzaba, neki i do Francuske dobacili, da nije bilo rata jos bi po Ciljugama udarali po sargiji.

Nego, muka je biti patrijota ovih dana, kako razlikovati srpsku od nesrpske vode. I ostale tajne univerzuma.
Hebi ga, ovi primitivni imaju sargiju, a mitteleuropejci i uljudba gangu, ha ja. :D
A ni ulice ne znaju nazvati kako treba, dje tu pandan Franceticu, Budaku, cica Drazi, vojvodji Urosu Drenovicu i sl? :D
Mene samo cudi kako si ti i tebi slicni jos zivi pored islamskog zuluma. :-)
LBVIEW

#110 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote:Probudi te ezan ujutru. Tacno bi se objesio
:lol: :lol:
dječak sa šibicama

#111 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by dječak sa šibicama »

Bodkin wrote:
Ne znam za Franciju, ali znam za Njemacku ili Bec jer sam svojim ocima gledao, kad drma Radojka Dara Bubamara ili Ceca u nekom klubu, svi slozno, sva tri konstitutivna naroda + ostali, mlate po pivama i pjevaju horski.

Kad se istrijezne, onda su patrijote po internetu. Ali na poslu, u kafani, u gradskom prijevozu, ne smeta ni siptar ni cetnik ni ustasa ni balija, svaki je dobar. Bitno da ne puca, i da euri lijezu u padje.
JThomas

#112 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by JThomas »

ukratko u normalnoj državi se normalno i živi. šokantan koncept, znam...
BHCluster

#113 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by BHCluster »

Na ovoj temi je iplivala sav jad isfrustriranih podrumasha; po njihovom pisanju moze se zakljuciti da neJma nikakve razlike izmedju njih i SDA shupaka, samo sto su se ovi drugi uspjeli organizovati pa kolo vode a ovi prvi bijesni sto oni ne mogu. P.S. Cast izuzecima na ovoj temi.
BHCluster

#114 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by BHCluster »

Ne znam za Franciju, ali znam za Njemacku ili Bec jer sam svojim ocima gledao, kad drma Radojka Dara Bubamara ili Ceca u nekom klubu, svi slozno, sva tri konstitutivna naroda + ostali, mlate po pivama i pjevaju horski.

Kad se istrijezne, onda su patrijote po internetu. Ali na poslu, u kafani, u gradskom prijevozu, ne smeta ni siptar ni cetnik ni ustasa ni balija, svaki je dobar. Bitno da ne puca, i da euri lijezu u padje.
Znaci diJaspora nam je kriva sto nam je drzavu u kurcu? :lol:
orinoco

#115 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by orinoco »

BHCluster wrote:

Aaaaaaa pa kako si genijalan, kako si to zaključio iz gornjeg posta, svaka čast. Hajd Alaha ti, reci nam kako si uspio :lol: :lol:
BHCluster

#116 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by BHCluster »

orinoco wrote:
BHCluster wrote:

Aaaaaaa pa kako si genijalan, kako si to zaključio iz gornjeg posta, svaka čast. Hajd Alaha ti, reci nam kako si uspio :lol: :lol:
Zar ne pise kao je gledo vani da svi mogu zajedno i da im niko ne smeta, pa kad se strijezne onda su patriJote sar to ne znaci da su oni krivci? Pa kad su oni krivci sta je onda kod nas sve u ovako misli djaba chvarci, srpska voda itd dje zapelo?
Lincoln-Burrows

#117 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by Lincoln-Burrows »

BHCluster wrote: Zar ne pise kao je gledo vani da svi mogu zajedno i da im niko ne smeta, pa kad se strijezne onda su patriJote sar to ne znaci da su oni krivci?
Matereti koja logika, sve se trudim ali ne kužim.
BHCluster

#118 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by BHCluster »

Lincoln-Burrows wrote:
BHCluster wrote: Zar ne pise kao je gledo vani da svi mogu zajedno i da im niko ne smeta, pa kad se strijezne onda su patriJote sar to ne znaci da su oni krivci?
Matereti koja logika, sve se trudim ali ne kužim.
Sigurno ti je nedostatak vitamina D, probaj kako to namiriti mozda pomogne srpska voda? Si isao na Bobovac?
insomnia78

#119 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by insomnia78 »

:lol:
Nemere srpska voda njima u Sarajvu nista. Da je Vukovar u pitanju tu bi dejstvo bilo fatalno poput kriptonita na čika spasoja
Edin H.

#120 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by Edin H. »

Iskopati bunare ispred zgrada (zna neko valjda s onim rasljama) i piti etnicki cistu vodu. :izet:
orinoco

#121 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by orinoco »

insomnia78 wrote::lol:
Nemere srpska voda njima u Sarajvu nista. Da je Vukovar u pitanju tu bi dejstvo bilo fatalno poput kriptonita na čika spasoja
Čekamo srpsku havu :D
hAZNADAR

#122 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by hAZNADAR »

orinoco wrote:
BHCluster wrote:

Barem tvoju fobiju i dijagnozu konto dijaspore je lako skontati. Mogu da pogodim - ostavio te jedan poslije,......
Prpa.ba

#123 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by Prpa.ba »

Nemoj je citirati, sad ce opet neki komentar koji slavi srpski zrak, vodu, nebo i slicno. :mrgreen:
insomnia78

#124 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by insomnia78 »

orinoco wrote: Halalim samo hadži-Kifli na srpskoj vodi :D Ovo mi je isto kao i kad je tunel probijen :D
Ne sumnjam. To je bitan dogadjaj u zivotu svake zene
BHCluster

#125 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by BHCluster »

insomnia78 wrote:
orinoco wrote: Halalim samo hadži-Kifli na srpskoj vodi :D Ovo mi je isto kao i kad je tunel probijen :D
Ne sumnjam. To je bitan dogadjaj u zivotu svake zene
:lol:
Post Reply