Posao kojim se bavim omogućio mi je da zađem u svaki dio Sarajeva pa i ovog Istočnog.Tuga je to golema,pogotovo ona naselja iznad kasarne u Lukavici pored kojih ide ovaj novi Dodikov put.Tug.I fukaraština.Favele u kojima krmad i koze hodaju oko neomaltanih kuća,ćumezi i golfovi dvojke.Većinom bivše sarajlije koje su pred rat živjele po Nedžarićima ili Osjeku i koji su došli iz hercegovačkih vukojebina.U Vojkovićima su uvijek bili Srbi i tamo nikad nije bilo nesrba.Od ljudi koji su kupili stanove u Lukavici znam samo Jozu Andžića i više nikog.dječak sa šibicama wrote:Ima tamo malo vise od 30.000 ljudi, ali ljudi grijese kad misle da su tamo vecinom bivsi stanovnici Sarajeva. Ilidze, da, po Vojkovicima i slicno. Ali interesantan je podatak koji sam ja cuo, da vecinu stanova u novoizgradjenim kvartovima Istocnog Sarajeva, kupuju Srbi iz Gorazda, uglavnom izbjeglice iz Rogatice, tamo nemaju hljeba da jedu pa dodju ovamo. I slicno, Srbi sa svih strana svijeta.PM72 wrote:
također,njima u prilog ne ide činjenica kako ovdje živi 400 000 Bošnjaka sa boljim životnim standardom a njih tamo jedva da ima 30 000 ,od Lukavice do Sokoca.I to u 98% slučajeva fukare koja jedva sastavlja kraj sa krajem.
Najmanje je tu prijeratnih Sarajlija. Sarajevske Srbe, mislim na urbanu raju ne ove iz Ilijasa ili Hadzica, njih ces najprije naci u Kitcheneru i ostalim satelitima oko Toronta.
Kao i uostalom dobar dio prijeratne sarajevske raje, nevezano za naciju.
Kvalitet standarda govori i visina cijene kvadratnog metra stana, u Istocnom Sarajevu je novogradnja jeftinija od starije gradnje na Dobrinji recimo. Ima to i svoje razloge, jasno.
Ima i dosta nase raje koja tamo kupuje stanove, znam nekoliko takvih. Sta ce ljudi, sitna djeca u porodici uglavnom, da budu podstanari po Sarajevu ili da kupe neki stancic oko entiteske granice.
Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
-
PM72
#101 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
-
radostan dan
#102 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
nama budžetlijama treba svježeg kapitala da bi mogli manipulisati, prema tome, šta će tebi nova godina i dvanaesta plata....nemoj da potežemo i pitanje pauze od 30 minuta.p206 wrote:radostan dan wrote:
Poželio sam 12. platu, neće na dobro... Kažu kod privatnika poslije desete još jedna i Nova godina
- CSKA
#103 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Zasto ljetos nisu htjeli uzeti vodu iz I.S. ? Logicnije mi je da po onim vrucinama imaju vode nego sada.Ili su se preracunali,pa kada su vidjeli da evo u Novembru jos nisu popravili vodovod daj onu od komsija.
- GandalfSivi
#104 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Ali mi vec fino saradjujemo. Mi kod njih u prirodu, oni kod nas u civilizacije, i svima dobro...
-
smijesni_ste
#105 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Prava civilizacija...Beč strahuje da ne izgubi prvo mjesto u kvaliteti života od nas
- GandalfSivi
#106 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Relativne vrijednsti, mogli su i oni malo urediti svoje parkove...
-
Bodkin
#107 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Kazu u francuskoj to nije bitno. Svi skupa cugajudječak sa šibicama wrote:Ali realno, sve veze pucaju kad se Milan i Halil zarakijaju, ili Hamo i Gile odigraju partiju bilijara, pa krenu politicke teme.
- Lincoln-Burrows
#108 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Ne vjerujem, to su priče kao i ova optimistična tema.Bodkin wrote:Kazu u francuskoj to nije bitno. Svi skupa cugajudječak sa šibicama wrote:Ali realno, sve veze pucaju kad se Milan i Halil zarakijaju, ili Hamo i Gile odigraju partiju bilijara, pa krenu politicke teme.
Pojedinci su iz ove konstrukcije isključeni, govorim o većini.
- LBVIEW
#109 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Hebi ga, ovi primitivni imaju sargiju, a mitteleuropejci i uljudba gangu, ha ja.dječak sa šibicama wrote:Nisu dzaba, neki i do Francuske dobacili, da nije bilo rata jos bi po Ciljugama udarali po sargiji.
Nego, muka je biti patrijota ovih dana, kako razlikovati srpsku od nesrpske vode. I ostale tajne univerzuma.
A ni ulice ne znaju nazvati kako treba, dje tu pandan Franceticu, Budaku, cica Drazi, vojvodji Urosu Drenovicu i sl?
Mene samo cudi kako si ti i tebi slicni jos zivi pored islamskog zuluma.
- LBVIEW
#110 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
insomnia78 wrote:Probudi te ezan ujutru. Tacno bi se objesio
-
dječak sa šibicama
#111 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Ne znam za Franciju, ali znam za Njemacku ili Bec jer sam svojim ocima gledao, kad drma Radojka Dara Bubamara ili Ceca u nekom klubu, svi slozno, sva tri konstitutivna naroda + ostali, mlate po pivama i pjevaju horski.Bodkin wrote:Kazu u francuskoj to nije bitno. Svi skupa cugajudječak sa šibicama wrote:Ali realno, sve veze pucaju kad se Milan i Halil zarakijaju, ili Hamo i Gile odigraju partiju bilijara, pa krenu politicke teme.
Kad se istrijezne, onda su patrijote po internetu. Ali na poslu, u kafani, u gradskom prijevozu, ne smeta ni siptar ni cetnik ni ustasa ni balija, svaki je dobar. Bitno da ne puca, i da euri lijezu u padje.
- JThomas
#112 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
ukratko u normalnoj državi se normalno i živi. šokantan koncept, znam...
- BHCluster
#113 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Na ovoj temi je iplivala sav jad isfrustriranih podrumasha; po njihovom pisanju moze se zakljuciti da neJma nikakve razlike izmedju njih i SDA shupaka, samo sto su se ovi drugi uspjeli organizovati pa kolo vode a ovi prvi bijesni sto oni ne mogu. P.S. Cast izuzecima na ovoj temi.
- BHCluster
#114 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Znaci diJaspora nam je kriva sto nam je drzavu u kurcu?dječak sa šibicama wrote:
Ne znam za Franciju, ali znam za Njemacku ili Bec jer sam svojim ocima gledao, kad drma Radojka Dara Bubamara ili Ceca u nekom klubu, svi slozno, sva tri konstitutivna naroda + ostali, mlate po pivama i pjevaju horski.
Kad se istrijezne, onda su patrijote po internetu. Ali na poslu, u kafani, u gradskom prijevozu, ne smeta ni siptar ni cetnik ni ustasa ni balija, svaki je dobar. Bitno da ne puca, i da euri lijezu u padje.
- orinoco
#115 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Aaaaaaa pa kako si genijalan, kako si to zaključio iz gornjeg posta, svaka čast. Hajd Alaha ti, reci nam kako si uspioBHCluster wrote:Znaci diJaspora nam je kriva sto nam je drzavu u kurcu?dječak sa šibicama wrote:
Ne znam za Franciju, ali znam za Njemacku ili Bec jer sam svojim ocima gledao, kad drma Radojka Dara Bubamara ili Ceca u nekom klubu, svi slozno, sva tri konstitutivna naroda + ostali, mlate po pivama i pjevaju horski.
- BHCluster
#116 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Zar ne pise kao je gledo vani da svi mogu zajedno i da im niko ne smeta, pa kad se strijezne onda su patriJote sar to ne znaci da su oni krivci? Pa kad su oni krivci sta je onda kod nas sve u ovako misli djaba chvarci, srpska voda itd dje zapelo?orinoco wrote:Aaaaaaa pa kako si genijalan, kako si to zaključio iz gornjeg posta, svaka čast. Hajd Alaha ti, reci nam kako si uspioBHCluster wrote:Znaci diJaspora nam je kriva sto nam je drzavu u kurcu?dječak sa šibicama wrote:
Kad se istrijezne, onda su patrijote po internetu. Ali na poslu, u kafani, u gradskom prijevozu, ne smeta ni siptar ni cetnik ni ustasa ni balija, svaki je dobar. Bitno da ne puca, i da euri lijezu u padje.![]()
- Lincoln-Burrows
#117 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Matereti koja logika, sve se trudim ali ne kužim.BHCluster wrote: Zar ne pise kao je gledo vani da svi mogu zajedno i da im niko ne smeta, pa kad se strijezne onda su patriJote sar to ne znaci da su oni krivci?
- BHCluster
#118 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Sigurno ti je nedostatak vitamina D, probaj kako to namiriti mozda pomogne srpska voda? Si isao na Bobovac?Lincoln-Burrows wrote:Matereti koja logika, sve se trudim ali ne kužim.BHCluster wrote: Zar ne pise kao je gledo vani da svi mogu zajedno i da im niko ne smeta, pa kad se strijezne onda su patriJote sar to ne znaci da su oni krivci?
- insomnia78
#119 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Nemere srpska voda njima u Sarajvu nista. Da je Vukovar u pitanju tu bi dejstvo bilo fatalno poput kriptonita na čika spasoja
- Edin H.
#120 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Iskopati bunare ispred zgrada (zna neko valjda s onim rasljama) i piti etnicki cistu vodu. 
- orinoco
#121 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Čekamo srpsku havuinsomnia78 wrote:![]()
Nemere srpska voda njima u Sarajvu nista. Da je Vukovar u pitanju tu bi dejstvo bilo fatalno poput kriptonita na čika spasoja
-
hAZNADAR
#122 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Barem tvoju fobiju i dijagnozu konto dijaspore je lako skontati. Mogu da pogodim - ostavio te jedan poslije,......orinoco wrote:Aaaaaaa pa kako si genijalan, kako si to zaključio iz gornjeg posta, svaka čast. Hajd Alaha ti, reci nam kako si uspioBHCluster wrote:Znaci diJaspora nam je kriva sto nam je drzavu u kurcu?dječak sa šibicama wrote:
Kad se istrijezne, onda su patrijote po internetu. Ali na poslu, u kafani, u gradskom prijevozu, ne smeta ni siptar ni cetnik ni ustasa ni balija, svaki je dobar. Bitno da ne puca, i da euri lijezu u padje.![]()
- Prpa.ba
#123 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Nemoj je citirati, sad ce opet neki komentar koji slavi srpski zrak, vodu, nebo i slicno. 
- insomnia78
#124 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
Ne sumnjam. To je bitan dogadjaj u zivotu svake zeneorinoco wrote: Halalim samo hadži-Kifli na srpskoj vodiOvo mi je isto kao i kad je tunel probijen
- BHCluster
#125 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?
insomnia78 wrote:Ne sumnjam. To je bitan dogadjaj u zivotu svake zeneorinoco wrote: Halalim samo hadži-Kifli na srpskoj vodiOvo mi je isto kao i kad je tunel probijen