KOME SMETA GORAN

Post Reply
hAZNADAR

#101 Re: KOME SMETA GORAN

Post by hAZNADAR »

GeeTnT wrote:
dječak sa šibicama wrote:Sta znaju stanovnici Volusica i Pofalica ko je Goran Cengic.
Najjinteresantniji post koji sadrzi i odgovor na temu..Cini mi se takodje da ne postoje ljudi koji se dice svojom zlocinackom hipotekom kao sto to kod nas cine djikani...
Jel to sad fora da se neki dio grada proglasi favelom a neki drugi dijelovi kao elitniji?

SDA vlada u mnogim mjestima izvan Pofalica,.. i ideoloska promjena ulica, institucija,.. je aktuelan problem.

Ispade da je Alijansa za promjene prva vlast u historiji zemlje koja nije sistematski promijenila imena svega.

Na listi cekanja su i Dario Džamonja, Indexi, Izet Sarajlić, Zaim Muzaferija, Dražen Ričl, Farah Tahirbegović, Milan Mladenović, Benja Filipović,... valjda ima SDA jos kojeg mladomuslimana na svojoj listi koji je preci.
kakavdanakneiskustvu

#102 Re: KOME SMETA GORAN

Post by kakavdanakneiskustvu »

pici wrote:Mustafa je Mustafa a Goran je Goran... neJma tu puno filozofije... muslimanska mladez je stavila do znanja u kom se smjeru ide i tu nekog probosanstva ili multikulti neJma, samo zapisHavanje teritorija... Goran sHo se podmetnuo pod noz katilu da bi spasio komsiju samo u vidu jedinke i statisticke greske, vazniji su oni koji su pisali spiskove gestapou i panflete nacistima... :bih:

da,tako je trenutno,na žalost
Fudo387

#103 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Fudo387 »

A nista, jos jedan slucaj u nizu gdje se tzv. desnica i tzv. ljevica utrkuju da dokazu ko je gluplji, s tim da je nacin koji su sad izabrali za lijecenje svojih bolesnih frustracija u najmanju ruku odvratan. Nema ovaj covjek ni sa jednima ni sa drugima nista, elementarna pristojnost nalaze da ga supci iz obe struje ostave na miru.
Bodkin

#104 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

drag_gost wrote:
Bodkin wrote:
Vidi, nikakva javna rasprava ne obavezuje glasanje. Zasto to kazem? Koliko je javnih rasprava do sad bilo o davanju imena ulica, dvorana, trgova ili aerodroma? Koja je to javna rasprava bila za davanje imena dvorani na AP? Znaci suplja jedna prica gdje se skida odgovornost. Eto kao sad su svi moralne vertikale pa su slusali gradjane. Sigurno...a i da je tako, onda logika nalaze da gradjani ne zele Goranovo ime. Moramo odluciti koje je od toga

Ja imam svoje misljenje o njemu koje nije bitno jer nije tema i nije zasnovano na novinarskim pricama. Sve sto cu napisati je da se ne slazem sa tobom i to nema veze sa porijeklom.
Nismo tu da se slozimo, tu smo da diskutujemo i to argumetovano. A sa ocem sam mu se borio, takodjer mladica znam i znam koliko je posten. Ali, da ne idem u privatne zivote, pogotovo zbog postovanja prema zrtvi njegovog oca.

Mislim da si fulio poentu, problem je u narodu koji je jednonstavno nezainteresovan i onda pricamo o posljedicama, umjesto o uzrocima. A o porijeklu je generalno prica odron koja mi se gadi.
Nema privatnosti ako se bavis politikom. Sta je njegov otac uradio nema veze sa njim. Kazem ti, imas bih sta reci ali nije tema on, tj nije samo on.

Narod jeste nezainteresovan ali to jednostavno nije ovdje bitno. Hiljade drugih odluka su se donosile bez da se narod pita, ali bas ovdje je odlucilo par stotina ljudi po MZ. Smijesna prica. Siguran sam da su pitali narod kad su davali ime skole po onom nacistickom simpatizeru...
putokaz1

#105 Re: KOME SMETA GORAN

Post by putokaz1 »

Kome može smetati prezime Čengić u Sarajevu
dragma
Vozim: Pješe

#106 Re: KOME SMETA GORAN

Post by dragma »

hAZNADAR wrote:
mistek wrote:Kolika se hajka digla oko trivijalnog problema. Odabrano rješenje i jeste najbolje, jer bi se poslije potezale priče što ne ovaj ili što ne onaj. Nije Goran jedini po kom bi moglo, a i činjenica koju spominjete, da "pola stanovnika općine ni ne zna ko je" stavlja upitnik. Da je drugi prijedlog bio nekakav Mujo Mujić koji veze nema s ovim, pa on izglasan, e onda bi bio problem. Ovako, ništa spektakularno i loše.

Nek' skontaju Goranu ulicu po njegovom imenu, kako i dolikuje. Oko dvorane bi svakako bilo previše natezanja i najbolje jeste da stoji kako stoji.
Ja u ovom svemu vidim samo inacenje. Crveni protiv zelenih recimo da tako nazovemo.
E sad mora Goran pa makar na referendum SDA bando,... ili e sad nece Goran iz principa crknite od muke komunjare.

Na nekim drugim temama kada spomenes BiH sport, bosanski jezik u RS, probosanski blok u Srebrenici, mitomaniju,.... cest odgovor iz Sarajeva je da je sve to nebitno dok traju redukcije vode, dok Sebija sjedi gdje sjedi,....

Zasto je pitanje imena dvorane po Goranu ili ne - odjednom postalo toliko bitno?
Ako nije cist inat - sta je drugo?
A možda su stvarno od tri, po nacionalnom ključu (Goran, Vinko i Zimo) ponuđene opcije, vijećnici izabrali četvrtu i za sve najbezbolniju, što me ne bi čudilo jer je kod nas ustaljena praksa da je polovično riješenje, ako je u interesu stranke, uvjek bolje i prihvatljivije od onog pravog.
Ko zna... :-)
dragma
Vozim: Pješe

#107 Re: KOME SMETA GORAN

Post by dragma »

Edin H. wrote:Vala se provalio ovdje i SBB, jer je ovo bila sansa da pokazu da nisu isti, iskljucivi kao i SDA.

E sada se vidi da jesu.
Jednako kao i BPS.

Toliko o našoj opoziciji.
mistek

#108 Re: KOME SMETA GORAN

Post by mistek »

hAZNADAR wrote:
mistek wrote:Kolika se hajka digla oko trivijalnog problema. Odabrano rješenje i jeste najbolje, jer bi se poslije potezale priče što ne ovaj ili što ne onaj. Nije Goran jedini po kom bi moglo, a i činjenica koju spominjete, da "pola stanovnika općine ni ne zna ko je" stavlja upitnik. Da je drugi prijedlog bio nekakav Mujo Mujić koji veze nema s ovim, pa on izglasan, e onda bi bio problem. Ovako, ništa spektakularno i loše.

Nek' skontaju Goranu ulicu po njegovom imenu, kako i dolikuje. Oko dvorane bi svakako bilo previše natezanja i najbolje jeste da stoji kako stoji.
Ja u ovom svemu vidim samo inacenje. Crveni protiv zelenih recimo da tako nazovemo.
E sad mora Goran pa makar na referendum SDA bando,... ili e sad nece Goran iz principa crknite od muke komunjare.

Na nekim drugim temama kada spomenes BiH sport, bosanski jezik u RS, probosanski blok u Srebrenici, mitomaniju,.... cest odgovor iz Sarajeva je da je sve to nebitno dok traju redukcije vode, dok Sebija sjedi gdje sjedi,....

Zasto je pitanje imena dvorane po Goranu ili ne - odjednom postalo toliko bitno?
Ako nije cist inat - sta je drugo?
Pa tako nekako je. Uglavnom, preseravanje oko trivijalne stvari, a rješenje da je dvorana imena Novo Sarajevo predstavlja sasvim ok varijantu ovdje. Sad se ljevica previše preserava, isto kao što se SDA preserava i inati po pitanju 101 stvari u ovoj državi.
tranquil

#109 Re: KOME SMETA GORAN

Post by tranquil »

Veselin Vlahović Batko fan group likes this.
kakavdanakneiskustvu

#110 Re: KOME SMETA GORAN

tranquil wrote:Veselin Vlahović Batko fan group likes this.

da
ušće

#111 Re: KOME SMETA GORAN

Post by ušće »

Hajdemo sad malo redom :
-Šta je trebao uraditi predlagač imena dvorane na Grbavici :
1) Predložiti da dvorana nosi ime Goran Čengić...
2)Učiniti sve da taj prijedlog bude najprihvatljiviji ,ako ne i jedini .
-Kako je to trebao uraditi :
1) koristiti sve oblike propagande i neposredne akcije ( od uličnog letka do skupa u Mjesnim zajednicama )
2)Lobirati na sve dozvoljene načine u gradskoj skupštini d taj prijedlog bude svima najprihvatljiviji ...

Šta je predlagač uradio ...predložio ,čekao da sunce ogrije , iskoristio ime Velikog čovjeka za vlastitu promociju ,lajući na narod koji eto ne misli kao oni ...Napisao saopštenje u kojem izražava neslaganje ...

I na kraju pitanje referenduma ...još, jedna varka za narod ,do toga neće doći ,jer ih to ne zanima ,jer neće dovoljno raditi na tome , jer unaprijed znaju da nemaju dovoljno ručica za usvajanje odluke ...
-Savjet :počnite konačno raditi,Približite se običnim ljudima za koje smatrate da su nezadovoljni , prestanite dijeliti ljude na papke iz favela i FGR .Obiđite malo Velešiće ,Pofaliće do Huma , Hrasno brdo FAVELE ,iznenadiće te se koliko pametnih školovanih mladih ljudi čeka samo da neko dođe i pruži im šansu ,a vidi čuda misle isto kao i vi ...

I zapamtite ; za nezainteresovanost za vaš rad i slabu izlaznost na bilo koji izborima nije kriva SDA već vaše neznanje i vaša bezidejnost da ljudima pokažete ali i dokažete da ste upravo vi oni BOLJI

Pozz.
drag_gost

#112 Re: KOME SMETA GORAN

Post by drag_gost »

Bodkin wrote:
drag_gost wrote:
Bodkin wrote:
Vidi, nikakva javna rasprava ne obavezuje glasanje. Zasto to kazem? Koliko je javnih rasprava do sad bilo o davanju imena ulica, dvorana, trgova ili aerodroma? Koja je to javna rasprava bila za davanje imena dvorani na AP? Znaci suplja jedna prica gdje se skida odgovornost. Eto kao sad su svi moralne vertikale pa su slusali gradjane. Sigurno...a i da je tako, onda logika nalaze da gradjani ne zele Goranovo ime. Moramo odluciti koje je od toga

Ja imam svoje misljenje o njemu koje nije bitno jer nije tema i nije zasnovano na novinarskim pricama. Sve sto cu napisati je da se ne slazem sa tobom i to nema veze sa porijeklom.
Nismo tu da se slozimo, tu smo da diskutujemo i to argumetovano. A sa ocem sam mu se borio, takodjer mladica znam i znam koliko je posten. Ali, da ne idem u privatne zivote, pogotovo zbog postovanja prema zrtvi njegovog oca.

Mislim da si fulio poentu, problem je u narodu koji je jednonstavno nezainteresovan i onda pricamo o posljedicama, umjesto o uzrocima. A o porijeklu je generalno prica odron koja mi se gadi.
Nema privatnosti ako se bavis politikom. Sta je njegov otac uradio nema veze sa njim. Kazem ti, imas bih sta reci ali nije tema on, tj nije samo on.

Narod jeste nezainteresovan ali to jednostavno nije ovdje bitno. Hiljade drugih odluka su se donosile bez da se narod pita, ali bas ovdje je odlucilo par stotina ljudi po MZ. Smijesna prica. Siguran sam da su pitali narod kad su davali ime skole po onom nacistickom simpatizeru...
Sve ima veze sa svacim, jer jabuka u pravilu ne pada daleko od stabla, a ja sam se u to sam uvjerio kada je ova prica u pitanju. Pogotovo ima veze u korelaciji da je 'sljego iz Sandzaka nakon rata i slicne lazi'. Imao bih i ja jos svasta reci, ali samo zlatno o tom momku mogu reci. Zato sam se i javio, iako me iskreno boli briga vise i za ovaj narod i ovu drzavu (ja sam svoje odsluzio i dao sam sve). Javio sam se jer sam ga vidio na onoj slici i neko se dobro ogrijesio. Pogotovo jer on nije ni glasao za naziv Novo Sarajevo. Na dusu mu ko god da je.

Sto se tice ostalih stvari, da nas je Bogdo interesovalo koliko nas interesuje sada, ne bi ni bilo ove price. Kasnimo, uvijek ebeno kasnimo.
Capsicum

#113 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Capsicum »

Jeste glasao za naziv Novo Sarajevo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#114 Re: KOME SMETA GORAN

Post by pici »

papani nisu znali sta bi ba dali opŠĆinsko ime... treba opstinare na rekreaciju slat... dok se ovi M92 ne dosjete nekog hafiza :bih:

maznuli bandicev fol sa preimenovanjem trga M. Tita u Zagrebu u Trg Hrvatske :-)
drag_gost

#115 Re: KOME SMETA GORAN

Post by drag_gost »

Capsicum wrote:Jeste glasao za naziv Novo Sarajevo.
Nije, imas i izjavu. Sve drugo je laz.
Capsicum

#116 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Capsicum »

drag_gost wrote:
Pročitaj ti to ponovo. On kaže da je bio za neku drugu opciju, a ne da je glasao za neku drugu opciju. Svih onih 17 za koje je objavljeno da su glasali za, je glasalo za. Imaju zapisnici. Frajer je debil ko i ostalih mu 16 kolega. Fašističko govno.
drag_gost

#117 Re: KOME SMETA GORAN

Post by drag_gost »

Capsicum wrote:
drag_gost wrote:
Pročitaj ti to ponovo. On kaže da je bio za neku drugu opciju, a ne da je glasao za neku drugu opciju. Svih onih 17 za koje je objavljeno da su glasali za, je glasalo za. Imaju zapisnici. Frajer je debil ko i ostalih mu 16 kolega. Fašističko govno.
Da, imaju zapisnici i oni kazu da je glasao za drugu opciju. Takodjer, ne kaze ni da je glasao za Novo Sarajevo vec kaze da je bio 'za' drugu opciju. Prije da to znaci da je i glasao.

Sto se tice toga ostalog, ne bih komentarisao, ali je upravo suprotno od toga.
Capsicum

#118 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Capsicum »

Ne kažu. Frajer je glasao za naziv NS. Ne znam zašto širiš dezinformacije. Da nije, ne vidim razlog zašto bi se opravdavao?!
Capsicum

#119 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Capsicum »

http://ba.n1info.com/a217415/Vijesti/Vi ... avici.html
"Volja građana 14 mjesnih zajednica, uključujući i mjesne zajednice Grbavica I i Grbavica II, gdje se dvorana i nalazi, je presudila", kaže Edin Rovčanin, vijećnik SBB-a u opštinskom vijeću Novo Sarajevo.

''Goran Čengić, Vinko Šamarlić ili možda Zamo Dučić. To je moja lična želja bila. Ali kada je došlo vrijeme za glasanje, kada sam dobio materijal i kad sam vidio da je volja građana 14 mjesnih zajednica, boračkih udruženja da se ona zove ''Novo Sarajevo'' ja sam postupio po želji građana. I samim tim sam zato glasao i podržao naziv ''Novo Sarajevo''.
Kao što rekoh, mali je fašista.
JThomas

#120 Re: KOME SMETA GORAN

Post by JThomas »

najvećim dijelom, nas ubi prelivodizam a ne fašizam...

moguće da se on intimno ne slaže s tom odlukom. zato nam se i pravda ovdje, sam ili po nekom jaranu :mrgreen: ali to neslaganje nije toliko značajno da bi ugrozilo paušalčić...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#121 Re: KOME SMETA GORAN

Post by sabina1 »

Capsicum wrote:Ne kažu. Frajer je glasao za naziv NS. Ne znam zašto širiš dezinformacije. Da nije, ne vidim razlog zašto bi se opravdavao?!
Edin Rovcanin zastupnik SBB-a je glasao ZA naziv Novo Sarajevo na posljednjoj sjednici OV Novo Sarajevo odrzanoj krajem septembra tekuce godine.

Isti covjek je bio u proslom sazivu opcinskog vijeca (2012-2016) i vise od dvije godine se nije pojavljivao na sjednicama - kazu zbog nekakvih obecanja o stanovima - eto vidite da je dobar momak.
Lijep pozdrav.
basicm

#122 Re: KOME SMETA GORAN

Post by basicm »

Receno je sve ovdje...
Iskoristava se ovaj Goran i njegova zrtva da predizborne ciljeve, loze se svi multi kulti na ovu za njih osjetljivu temu, dok su predlagaci znali da ce desni ovo glat odbiti, zato su i predlozili.
Meni samo nije jasno zasto mora bas Goran, zasto vas ta jugonostalgija ne popusta, znam da ce se neki naljutiti ali ja to vidim kao neku vrstu kompleksa nize vrijednosti, kome se to trebate dokazivati i zbog cega mislite da morate na bilo koji nacin jacati svoje prisustvo? Svoj zivot i pomalo! I u vrijeme juge je bio ogroman broj kome su smetali “mjesoviti”.
S druge strane, izbor imena NS je bar par nivoa pametnije odradjeno od strane vecine u vijecu, bez osoba i imena.
tranquil

#123 Re: KOME SMETA GORAN

Post by tranquil »

Ovo će da zvuči grubo, ali Sarajevo i BiH 2017. ne zaslužuju niti dvoranu Goran Čengić niti ulicu Stjepana Šibera. Zaslužuju ono što su i dobili, školu "Mustafa Busuladžić". To je po mjeri većine.

Ne po mjeri svih, očigledno, ali većina je ili aktivno za to, ili spremna da "otšuti" kada treba, i da podigne ruku kada treba, kao ovaj Rovčanin o kome se ovdje pričalo. Svi oni koji su protiv, moraju se pomiriti s time da su, barem trenutno, manjina, i korigovati djelovanje prema tome, a ne očekivati da će njihovo mišljenje biti razmatrano, ili uvažavano, ili da će, barem trenutno, biti moguć apel na savjest većine. Jedino što mogu očekivati su neka blijeda opravdanja.

Čak i na ovom, navodno "građanski" usmjerenom forumu, svako malo se javljaju likovi koji fola osuđuju što sa Čengićem manipulišu multi kulti, ili ublaženo "i ljevica i desnica", govore da je ovo trivijalno pitanje, govore da Gorana treba ostaviti na miru, da je "Novo Sarajevo" kompromisno rješenje, pitaju se zašto Goran a ne Vinko (kao da bi Vinko drugačije prošao), pravdaju da SDA i sateliti eto nisu četnička gamad nego samo kontriraju crvenima, a istovremeno čim se potegne pitanje Busuladžić, lamentiraju nad komunističkim zločinima, i svako ko se suprotstavi nazivanju škole po ovom fašisti, odjednom postaje pobornik najgorih komunističkih zločina. Vidi se odakle vjetar puše. To je danas većina u Sarajevu i BiH.

Nisam pobornik one "svaki narod ima vlast koju zaslužuje", ali u demokratiji, ako ih većina bira i trpi, to je često istina.
kakavdanakneiskustvu

#124 Re: KOME SMETA GORAN

tranquil wrote:Ovo će da zvuči grubo, ali Sarajevo i BiH 2017. ne zaslužuju niti dvoranu Goran Čengić niti ulicu Stjepana Šibera. Zaslužuju ono što su i dobili, školu "Mustafa Busuladžić". To je po mjeri većine.

Ne po mjeri svih, očigledno, ali većina je ili aktivno za to, ili spremna da "otšuti" kada treba, i da podigne ruku kada treba, kao ovaj Rovčanin o kome se ovdje pričalo. Svi oni koji su protiv, moraju se pomiriti s time da su, barem trenutno, manjina, i korigovati djelovanje prema tome, a ne očekivati da će njihovo mišljenje biti razmatrano, ili uvažavano, ili da će, barem trenutno, biti moguć apel na savjest većine. Jedino što mogu očekivati su neka blijeda opravdanja.

Čak i na ovom, navodno "građanski" usmjerenom forumu, svako malo se javljaju likovi koji fola osuđuju što sa Čengićem manipulišu multi kulti, ili ublaženo "i ljevica i desnica", govore da je ovo trivijalno pitanje, govore da Gorana treba ostaviti na miru, da je "Novo Sarajevo" kompromisno rješenje, pitaju se zašto Goran a ne Vinko (kao da bi Vinko drugačije prošao), pravdaju da SDA i sateliti eto nisu četnička gamad nego samo kontriraju crvenima, a istovremeno čim se potegne pitanje Busuladžić, lamentiraju nad komunističkim zločinima, i svako ko se suprotstavi nazivanju škole po ovom fašisti, odjednom postaje pobornik najgorih komunističkih zločina. Vidi se odakle vjetar puše. To je danas većina u Sarajevu i BiH.

Nisam pobornik one "svaki narod ima vlast koju zaslužuje", ali u demokratiji, ako ih većina bira i trpi, to je često istina.

:thumbup:
Rampage

#125 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Rampage »

Fudo387 wrote:A nista, jos jedan slucaj u nizu gdje se tzv. desnica i tzv. ljevica utrkuju da dokazu ko je gluplji, s tim da je nacin koji su sad izabrali za lijecenje svojih bolesnih frustracija u najmanju ruku odvratan. Nema ovaj covjek ni sa jednima ni sa drugima nista, elementarna pristojnost nalaze da ga supci iz obe struje ostave na miru.
Svaka čast Fudo :thumbup:
Post Reply