Ako ne mozes da priustis popravak onda za tebe nije auto tu naravno i ja spadam ako nemam onda sto ce mi auto koje nije ispravno[/quote]supercali wrote:
pa eto, svi smo vidjeli kakva sve vozila dolaze tu gdje se radi dpf+egr off. Od jeftinih do skupljih. Jednostavno se ne isplati. Cijena vozila ti opada + novi dpf + egr su relativno skupi. Procjena rizika se ne isplati, jer sta mene briga za emisije, kada onaj cadi ko ciro. - tako ljudi posmatraju
+ 99% slucajeva kada uradis egr+dpf off to vozilo je lakse prodati sutra, jer slj. vlasnik nece imati problema u vezi toga. Jednostavno previse kosta, da bi se isplatilo ulozeno- dobiveno. Jer to ne steti vozilu, a sistem te ne nagradjuje to da li je tvoje auto zadovoljava vise ili manje eko norme. Nije to u UK gdje dobijes popust na reg ili samu kupovinu vozila ako je sto veca eko norma. Kod nas samo se penali pucaju.
+Mozda jesu sve to realne opcije, ali cijene odrzavanja nisu realne ako cemo iskreno.
- Zasto sto bolje isbalansirati dijelove motora, kada mozes staviti plivajuci i zaradjivati na servisima. Realno danas autoindustrija najvise zaradjuje na servisiranju istih vozila, a ne na prodaji. U tome je razlika
-Stavi ti ekrane, da te zabavi, pa zatim mora uvesti neki sistem da te zastiti jer su ti oduzeli paznju sa same voznje.