hladan.preminger wrote:Jao ovih naših debilnih "stručnjaka" za pomorsko pravo. Učilo morske granice po miljacki crtati.
Čak i kad bi BiH prema međunardnom pravu (konvenciji o pravu mora) mora bili priznati maksimalistički zahtjevi (srednja crta razgraničenja oko kleka), Hrvatska most pravi u svojim teritorijalnim vodama koje se prostiru 12milja od polaznih crta. Pa dok povuče polazne crte ona je došla do pola mosta.
U njenim teritorijalnim vodama važe njeni zakoni kao i na njenom kopnu. Ko ne vjeruje neka uzme brod iz neuma i bez dozvole se pokuša vozati gdje se treba praviti most.
Jedina obaveza je da dopusti neškodljiv prolaz do teritorijalnog mora BiH. I to se mjeri prema sadašnjem stanju a ne prema nekoj budućoj neizvjesnoj okolnosti. To su njene tertorijalne vode.
Izgleda da Bakir debila svjatuju isti stručnajci koji su ga svajetovali oko revizije presude protiv srbije, gdje idiot mrtav-hladan, nakon što je svoj narod lagao najmanej godinu dana, kaže da je reviziju odbio registrar suda kao da je to security na ulazu.
Pelješki most - ko koga zeza
-
Novak20
#101 Re: Pelješki most - ko koga zeza
- animals
#102 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Sta mostovi..
nek se grade krstovi i ljiljani..
ko je vidio jos koristi od mostova...
nek se grade krstovi i ljiljani..
ko je vidio jos koristi od mostova...
- Matzan
#103 Re: Pelješki most - ko koga zeza
dječak sa šibicama wrote:Polako sa lukom, prvo dzemat u Neumu pa onda ostalo.
Nije ni tebi lako...
- Warashii
#104 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Meni taj most vise izgleda kao as u rukavu jednih, drugih a Boga mi i trecih. U Hrvatskoj se kupe glasovi zbog njeg a i u BiH.
Most prave od kad i kad, stalno obecavaju evo sad ce, samo sto nisu, poceli, stali, zapeli. Ovi nasi isto tako, te slozili se, te nisu, hoce, nece, Dodik, Covic, ma svi koristi imaju od njeg dok se ne napravi.
Kad se izgradi jbt ga onda nikom nece biti zanimljiv.
Most prave od kad i kad, stalno obecavaju evo sad ce, samo sto nisu, poceli, stali, zapeli. Ovi nasi isto tako, te slozili se, te nisu, hoce, nece, Dodik, Covic, ma svi koristi imaju od njeg dok se ne napravi.
Kad se izgradi jbt ga onda nikom nece biti zanimljiv.
- animals
#105 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Neko je vec napisao negdje..
nije BiH SDA, tako da..
nije BiH SDA, tako da..
- DaysleepeR
#106 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Bakir bi da glumi državnika a mahalac je i diletant
-
The 51st State
#107 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Čekaj. Ako Bakir i njegova stranka sukladno svojim objektivnim mogućnostima mogu dijeliti savjete što bi bilo najbolje za Hrvatsku u svezi rješavanja njenog prometnog diskontinuiteta (tunel i sl.), valjda može i predsjednica RH i njena stranka davati savjete BiH u svezi rješavanja njenih međuetničkih nesporazuma.
nema medjuetnickih nesporazuma, ima samo bundzijanje lokalne ispostave predsjednicine stranke, a njeno djeljenje savjeta je relevantno samo za istangrama i slicnih atributivnih medija.
sto se mene tice neka grade tu dubioznu opciju od mosta, a vamo vatrogascima i slicnim sluzbama fali svega.
- Banksy
#108 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ako žele, praviće ga, sve s podrškom EU, samo ga mi moramo što bolje istrgovati.
- volta dzontra
#109 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Novak20 wrote:hladan.preminger wrote:Jao ovih naših debilnih "stručnjaka" za pomorsko pravo. Učilo morske granice po miljacki crtati.
Čak i kad bi BiH prema međunardnom pravu (konvenciji o pravu mora) mora bili priznati maksimalistički zahtjevi (srednja crta razgraničenja oko kleka), Hrvatska most pravi u svojim teritorijalnim vodama koje se prostiru 12milja od polaznih crta. Pa dok povuče polazne crte ona je došla do pola mosta.
U njenim teritorijalnim vodama važe njeni zakoni kao i na njenom kopnu. Ko ne vjeruje neka uzme brod iz neuma i bez dozvole se pokuša vozati gdje se treba praviti most.
Jedina obaveza je da dopusti neškodljiv prolaz do teritorijalnog mora BiH. I to se mjeri prema sadašnjem stanju a ne prema nekoj budućoj neizvjesnoj okolnosti. To su njene tertorijalne vode.
Izgleda da Bakir debila svjatuju isti stručnajci koji su ga svajetovali oko revizije presude protiv srbije, gdje idiot mrtav-hladan, nakon što je svoj narod lagao najmanej godinu dana, kaže da je reviziju odbio registrar suda kao da je to security na ulazu.
Koliko sam shvatio barbu Ibrahima i barbu Sevala oni traze da se bh obalno more prosiri teritorijanlnim vodama do medjunarodnih voda. U stvarnosti bh more bi bilo sve od Neuma pa kroz neretvanski kanal, pa izmedju Peljesca, Korcule, Hvara pa sve do Visa. BH obalna straza bi legitimirala svakog korculanskog i hvarskog ribara koji bi se usudio isploviti dalje od pedalina dometa...
ta dva morska vuka upravo savjetuju Bakira i dozivljavaju profesionalne vrhunce
- Maraschino
#110 Re: Pelješki most - ko koga zeza
isti karinas.sportman1 wrote:
jel to tema ili peljeski most?
i onako pricamo o iluzijama.
- Lincoln-Burrows
#111 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Malostonski zaljev (od Malog Stona do ušća Neretve) je 1983.g proglašen rezervatom prirode u moru.
U rezervatima prirode se ne smiju polagati tuneli po dnu mora (upitni su i noseći stupovi mosta), dalje
se ne smije vršiti balastiranje voda niti ikakvo ispuštanje štetnih tekućina iz brodova, znači i luka
je vrlo upitna (pogotovo nekakav gas-oil terminal).
I eto nakon godina studija došlo se da je most najbolje riješenje, kad će ga počet raditi nije me briga.
Vjerojatno je da nikada i ne prođem tim mostom.
U rezervatima prirode se ne smiju polagati tuneli po dnu mora (upitni su i noseći stupovi mosta), dalje
se ne smije vršiti balastiranje voda niti ikakvo ispuštanje štetnih tekućina iz brodova, znači i luka
I eto nakon godina studija došlo se da je most najbolje riješenje, kad će ga počet raditi nije me briga.
-
Hafis
#112 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ja ne bih minimizirao njihove savjetodavne uloge iz oblasti pomorskog prava. Ipak je barba Ibro ekspert za geomorfologiju a barba Ševal stalni sudski vještak saobraćajne struke, što nije lako postati na ovoj skupoći.volta dzontra wrote:Novak20 wrote:hladan.preminger wrote:Jao ovih naših debilnih "stručnjaka" za pomorsko pravo. Učilo morske granice po miljacki crtati.
Koliko sam shvatio barbu Ibrahima i barbu Sevala oni traze da se bh obalno more prosiri teritorijanlnim vodama do medjunarodnih voda. U stvarnosti bh more bi bilo sve od Neuma pa kroz neretvanski kanal, pa izmedju Peljesca, Korcule, Hvara pa sve do Visa. BH obalna straza bi legitimirala svakog korculanskog i hvarskog ribara koji bi se usudio isploviti dalje od pedalina dometa...
Tasko da se ja ne bih složio s tvrdnjom da se Bakir nije okružio s dovoljno kompetentnim ekspertima iz ove oblasti.
- Maraschino
#113 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Inat, kao sto se iz inata i gradi.Novak20 wrote:Kakve koristi ima BiH od toga da se most u Hr ne napravi ?Point. wrote:Nemas potrebe da se ibretis, ti uljdbeni hercegovacki kladionicari su nauceni od glavnog stozera da ne misle svojom glavom, nego samo da klimaju sta god ovi sa druge strane Banovine odluce. Sad da ga pitas kakve on, iz Mostara, ima koristi od mosta nebi ti znao reci.Matzan wrote:Ne mogu da vjerujem da ovaj @Hafis zastupa interese RH, a naš čovjek!?
-
Hafis
#114 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Tako je. A EU će ga iz inata financirati.Maraschino wrote:Inat, kao sto se iz inata i gradi.Novak20 wrote:Kakve koristi ima BiH od toga da se most u Hr ne napravi ?Point. wrote: Nemas potrebe da se ibretis, ti uljdbeni hercegovacki kladionicari su nauceni od glavnog stozera da ne misle svojom glavom, nego samo da klimaju sta god ovi sa druge strane Banovine odluce. Sad da ga pitas kakve on, iz Mostara, ima koristi od mosta nebi ti znao reci.
- dječak sa šibicama
#115 Re: Pelješki most - ko koga zeza
http://saff.ba/dzamija-na-moru-muftija- ... a-u-neumu/Matzan wrote:dječak sa šibicama wrote:Polako sa lukom, prvo dzemat u Neumu pa onda ostalo.
Nije ni tebi lako...
samo citiram muftiju, strateski plan je takav
- Maraschino
#116 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Nece biti jedini promaseni projekat EU.Hafis wrote:Tako je. A EU će ga iz inata financirati.Maraschino wrote:Inat, kao sto se iz inata i gradi.Novak20 wrote: Kakve koristi ima BiH od toga da se most u Hr ne napravi ?
- Streptokok
#117 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Al si ga shvatio svaka ti cast. Ostali su samo dugmici.volta dzontra wrote:[
-
hladan.preminger
#118 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Toliki experti u BiH, a na pravnom faxu u Sarajevu sam medjunarodno javno pravo koje ukljucuje i pravo mora ucio po udzbeniku prof. Degana.
Imamo mi svakojakih experata ali su proznati u okviru mjesne zajednice.
Beogradska pravna skola nam ocitala lekciju, a sad trebamo i hrvatima dati priliku.
Beogradska pravna skola nam ocitala lekciju, a sad trebamo i hrvatima dati priliku.
- Streptokok
#119 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Sta fali vladimiru?hladan.preminger wrote:Toliki experti u BiH, a na pravnom faxu u Sarajevu sam medjunarodno javno pravo koje ukljucuje i pravo mora ucio po udzbeniku prof. Degana.![]()
Slabo si ti to naucio, prije bih rekao da si prepisao.
- Sanjarko
#120 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ma stoka sitnog zuba ne konta. Dzaba ba objasnjavas. Ja sam odmah napisao da je ovo sve ubleha. Eno na prvoj stranici u prvim komentarima.stari grad Visegrad wrote:Istrazivao sam o gradnji peljesackog mosta prije oko 5 godina ili vise.
Peljesacki most je postalo nacionalno pitanje Hrvta. Medjutim ima jedna druga istina. Mnogi bivsi Hrvatski politicari *koji su znali da se planira graditi ost) i offshore firme *koje su takodje znale za taj plan) kupile su jefino zemlju na Peljescu jos prije 10 i vise godina. Vec ima i projekat ogromne marine odmah iza tog strasnog mosta. Kada se izgradi most tada ce ti bivsi politicari i te strane firme prodavati tu zemlju po 10x visoj cjeni. Ili ce praviti hotele i tako se bogatiti. U time je fol.
Gradnja peljesackog mosta je pitanje bogacenja pojedinih Hrvata, bivsih i sadasnjih politicara i stranih firmi. Dobice masu love kad se izgradi marina i ostali objekti, hoteli i kuce po Peljescu. Cijena zemlje ce skociti 10x od one za koju su kupili. Dok hrvati smatraju Peljaski most nekim nacionalim pitanjem. To je pitanje bogacenja vlasnika zemlje na Peljescu.
Da sam u pravu mozete sami odkriti ako dobijete spisak vlasnika zemlje na Peljescu od Dubrovacke zupanje.
- Sanjarko
#121 Re: Pelješki most - ko koga zeza
zlo zlo wrote:Turizam i luka ne idu skupa, ne na tako malom području. Bajke su tko sanja tankere u Neumu, tankeri i ostale ogromne mrcine od brodovlja i kupanje ne ide skupa. Nitko ne ide na more u Ploče turistički.
abramovicheva jahta može proći, drugo nije bitno
Napulj.
PS. Ne znam mozda grijesim, nek me neko ispravi ako grijesim.
-
hladan.preminger
#122 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ko kaze da nesto nedostaje prof. Ibleru, osim sto je on u kontekstu ove raprave takodjer hrvatski strucnjak.Streptokok wrote:Sta fali vladimiru?hladan.preminger wrote:Toliki experti u BiH, a na pravnom faxu u Sarajevu sam medjunarodno javno pravo koje ukljucuje i pravo mora ucio po udzbeniku prof. Degana.![]()
Slabo si ti to naucio, prije bih rekao da si prepisao.
Inace se ispit koji se sprema iz knjige sa preko 1000 strana lako prepise, ali ipak mislim da za prepisivanje projiciras svoja srednjoskolska iskustva.
- Sanjarko
#123 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Umjesto da traze da im grade autoput pored Neuma da se Neum poveze.BHCluster wrote:Znaci hrvatskoj dijaspori u BiH drago i podrzava sto Hrvatska gradi ovaj most i u tom procesu zaobilazi Neum?
Ma rekao im je Franjo sta su, ali ne kontaju ba oni to. Ni ovi nasi isto tako. Franjo je ipak doktor bio.
- Sanjarko
#124 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Odkud vama da nece biti luke u Neumu. Ono vi se pitate. Mislite da ce Elita pitati stoku sitnog zuba hoce li gradit luku ili nece. Samo dodze ferman i graditi se mora, ili vas nag-ze.džakailibu wrote:Prica o luci u Neumu je jednostavna. Mjerenjima je dokazano da se moze izgraditi luka u Neumu koja bi prihvacala brodove velike nosivosti. To je jedino bitno. Da li ce BiH graditi luku ili ne nije u sferi promisljanja Hrvatske. Ovo je unutrasnje pitanje BiH i ona mora zastititi svoj interes. Neko tamo rece ne ide turizam i tankeri. Saglasan sa tim i vjerujem da tamo nikada nece i ne treba biti luka no niko od nas niti od bajnih politicara niti od HDZ ekipe niti gradjana Neuma koji se nesto pitaju u svemu ovome ne zna sta ce biti za 50 godina. Mozda ce oni prvi uvidjeti da od luke imaju vise interesa. Nebitno, ovdje se radi o tome da postoji mogucnost da se luka izgradi i da hrvatska tu mogucnost mora prihvatiti kao relevantnu i tako se postaviti. Niko ne moze dozvoliti da mogucnost gradnje luke (nekada u buducnosti) propadne ili da se kapacitet moguce luke suzi zbog gabarita mosta. Postoje nacini dogovora, neki medjunarodni propisi i to je to. Da je imalo pameti neumljani bi se sami malo digli jer im taj most unistava krajolik i vidik,ponasaju se kao da to i nije njihovo ali nisam iznenadjen ako se zna na koji nacin je izgradjeno sve ispod magistrale.
- Sanjarko
#125 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Lincoln-Burrows wrote:Malostonski zaljev (od Malog Stona do ušća Neretve) je 1983.g proglašen rezervatom prirode u moru.
Rezervat se nikad nijedan nije ukinuo, i nikada se neki ugovor nije prekrsio, i nikada nije neko u nekom rezervatu nesto gradio.