Glupi teroristi!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cookie85

#101 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Cookie85 »

Vizionar 1985 wrote:
Cookie85 wrote:
Naravno da prate rijeci i nije u pitanju masina nego software ili ti ga skripta kao sto imas scriptu spider pa nesto na taj fazon. A odredjene ljude prate sve sta radi na netu (socijalne medije, forume i sl.)
Vidis ja se tu ne slazem. Ja odavno evo vec mislim da imaju ili istu ili slicnu masinu kao u seriji Stalna Meta.
Predomislio sam se ;)

Ipak mi objasni , a pogotovo kako i na koji nacin, po kojem principu nadgleda deep web i dark web??

Znaci cekam tvoj argument na moja prosla pitanja i ova sada.

Ja sto sam ti rekao mogu ti objasniti po koje principu i kako ;)
aratet

#102 Re: Glupi teroristi!!!

Post by aratet »

insomnia78 wrote:100%. To se ne moze objasniti dok se ne dozivi. Taj mentalni sklop
Ni ovi iz azijskog dijela nisu nista bolji, dapace, gori su.
Meni je najsmjesnije sto ljudi sebe na temi o Siriji ubjedjuju kako je tamo do "americke agresije" zivjela sve fina gradska raja koja je poznavala sve vrste umjetnosti, u slobodno vrijeme se bavila naukom, a jedini sportovi koje su priznavali su macevanje i umjetnicko klizanje. :lol:
Sanjarko

#103 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

Cookie85 wrote:
Ok hajd idemo tvojom idejom.
Ta masina na kojem principu radi? Jel AI? Sta tacno prati ? Rijeci ? Ti kazes ne , onda ip adrese? Kako znati na prvi pogled cija je cija ip??
Ta masina bi morala nekako imati pristup svakog moguceg servera na svijetu.kako postici to?

Eto objasni mi kako ? Sta? I okani me se serija/film .

Edit: ustvari mi ne moras nista objasnjavati jer vidim da se tvoji komentari na ovoj temi "vidio na filmu ovako" ;) okani se bolan hollywood-a :)

Edit2: i ja sam davno gledao hackers sa Angelina Jolie, ali ona klinac zna i sta je sta , mislim da ne zna ni isprintati stranicu!
Pa dobro eto kako ti kazes nemaju. Nemaju nista sta je bilo u serijama, filmovima, knjigama kao ideja, masta, fikcija, zamisao, teorija.
Sanjarko

#104 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:
Vizionar 1985 wrote: A umno programiranje ne postoji. Bio je jedan onako, solidan film od Kurt Rasela gdje on glumi vojnika koji je od kada je dijete bio obucavan i programiran da bude vojnik, i da izvrsava naredzenja bez pogovora. U tom filmu je i Dzejson Skot Li glumio, samo negativca.

Ovo je i Sparta radila, a mi smo u nedavnoj historiji slicno nesto imali kod Osmanlijskog carstva, zvalo se dervisirma ili janicari. Nije naravno bas toliko ekstremno bilo ali bilo je, postojalo je. Zar mislite da toga i dan danas nema.
Kako je to povezano sa Marokancem iz predgradja Brisela koji jednog divnog dana odluci ćafire nauciti pameti. Nije bas da su ovi teroristi bahnuli odnekud oni su tu medju nama.
Programiranje da ali unutar porodice, lokalne zajednice, dzamije. Slicno ko komsije nam 90-tih. Programirani od koljevke
Dobro nikako kako ti kazes.
Cookie85

#105 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Cookie85 »

Vizionar 1985 wrote:
Odgovorio sam vec.
Vidio ;) steta bas sam htio da saznam kako je to moguce :(
Sanjarko

#106 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Sanjarko »

Cookie85 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Odgovorio sam vec.
Vidio ;) steta bas sam htio da saznam kako je to moguce :(
Znam ne bi bilo moguce. Vjerujem u zvanicnu verziju u vezi svega. Plus jb mi se.

PS. Samo cudno kako mi ne nestaju stvari neke, ne preciznije neki ne dokumenti. Ali eto zbog toga sto imam dijagnozu i sto sam lud vjerovatno haluciniram da mi ne nestaju neke stvari, ne preciznije neki ne dokumenti, i lazem da imam ideja za nesta.

:kakoste:
Hakiz

#107 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Hakiz »

Svjet se promijenio od 9. 11. A takve promjene u svijetu ne mogu napraviti glupani. Kada države natjeraš na donošenje zakona koje do tada nisu imali, kada natjeraš milione pa i milijarde ljudi na promjene sistema vrijednosti, na promjene uobičajenog načina života, na odustajanje od nekih sloboda u zamjenu za sigurnost itd to ne mogu napraviti glupani.

Jesu zlo, ali nisu glupi.
tranquil

#108 Re: Glupi teroristi!!!

Post by tranquil »

Edit: Originalni post ocijenjen neukusnim od strane autora. Izbrisano.
uglavnomja

#109 Re: Glupi teroristi!!!

Post by uglavnomja »

penelope garcia iz crimina minds i ekipa iz csi cyber kao parametri :D
tranquil

#110 Re: Glupi teroristi!!!

Post by tranquil »

Dozer wrote:Ako sam uopste ista fulio. Vehabizam nije inicirao MI5, to je tacno
Ne možemo ovako pričati, sve dok tvrdiš nepogrešivost u jednoj rečenici a priznaješ grešku u idućoj. Svako pogriješi, i kad prizna grešku, može se dalje razgovarati, ali nemoguće je voditi racionalnu raspravu sa stavom "pogriješio sam u nečemu, možda, ali nisam ni u čemu pogriješio".

Ekstremni pokreti su bili prisutni u Islamu od 7. vijeka tako da se to teško može dovesti u vezu s Englezima.
Tvrdnja "Ameri naoružavaju IS" je velika i bombastična i ne mogu ti vjerovati na riječ bez ijednog dokaza. I nemoj samo "svako zna", daj konkretno a ne frazu koju si sto puta čuo u krugu istomišljenika (nije u međuvremenu postala istinita).
Šta si napričao o istoriji Interneta nema veze sa životom, Internet je nastao vezan za akademske institucije, a ne vojsku.
I ne vjerujem medijima i "elitama" kako nazivaš neimenovane mistične protivnike, i imam dovoljno skepticizma prema informacijama, kako onim koje dolaze iz "zvaničnih" kanala, tako i "alternativnim". Najlakše je oponentu u raspravi pripisati neki djetinjasti stav koji on stvarno nema, i onda se raspravljati s njim i obarati ga.
Dozer

#111 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Dozer »

Cookie85 wrote: Ta masina bi morala nekako imati pristup svakog moguceg servera na svijetu.kako postici to?
Hajde probaj razmisljati ovako...
Ako ti danas imas u ruci mobitel s mogucnostima kakve ima, sta mislis - sta ima npr. CIA? Kakvu oni tehnologiju imaju na raspolaganju kad je komercijalna ovakva kakva jeste?

Ili, naivno, mislis da oni koriste sve isto kao ti, ja, i ostali obicni ljudi?
Navedoh maloprije primjer, tj. cinjenicu za servere u Nevadi. Nisu to serveri kakve imaju internet provideri, ili kancelarije, nego se radi o super-racunarima koji rade sa par TB brzine, i hiljadama TB memorije. I sve sto bilo ko klikne na internetu na planeti, ukljucujuci i ovo sto mi sad radimo, prolazi kroz te servere na toj jednoj lokaciji.
Obrati paznju na lijevi donji cosak svog browsera kada nesto otvaras. Vidjeces da se tu mijenjaju razni nod-ovi, tj. serveri kroz koje prolazi tvoja konekcija prema zeljenoj adresi. I to bez obzira sta otvaras, da li je to Klix, sa serverom u susjednoj zgradi, ili je neki site u Japanu.

Filtriranje informacija je druga stvar.
Last edited by Dozer on 25/08/2017 10:34, edited 2 times in total.
Dozer

#112 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Dozer »

tranquil wrote: Ekstremni pokreti su bili prisutni u Islamu od 7. vijeka tako da se to teško može dovesti u vezu s Englezima.
Tvrdnja "Ameri naoružavaju IS" je velika i bombastična i ne mogu ti vjerovati na riječ bez ijednog dokaza. I nemoj samo "svako zna", daj konkretno a ne frazu koju si sto puta čuo u krugu istomišljenika (nije u međuvremenu postala istinita).
Pa jesu li Rusi nedavno, prije mjesec-dva, bombardovali ISIL negdje u Siriji na sta su Ameri skocili i nakon cega je doslo do zatezanja odnosa. I onda su Rusi javno rekli da Ameri naoruzavaju ISIL i da imaju dokaze za to. AMeri su na to sutili. Citas li/gledas li ista osim Klix-a i Hayata....
Šta si napričao o istoriji Interneta nema veze sa životom, Internet je nastao vezan za akademske institucije, a ne vojsku.
Jesi ikad cuo za ARPANET? Ko je trazio da se to razvije? Akademske institucije? Ne lupaj, ziv bio... To je trazilo Ministarstvo odbrane USA krajem '60-ih, kako bi se povezali Pentagon, objekti u planini Cheyenne i drugi komandni centri. Onda se razvijalo tokom '70-ih i '80-ih, i tek je pocetkom '90-ih komercijalizovano.
A to sto su se prve konekcije i slanje podataka ostvarile u i kroz akademske institucije, sto je i logicno, ne znaci da su ih one zamislile i izmislile.
I ne vjerujem medijima i "elitama" kako nazivaš neimenovane mistične protivnike, i imam dovoljno skepticizma prema informacijama, kako onim koje dolaze iz "zvaničnih" kanala, tako i "alternativnim". Najlakše je oponentu u raspravi pripisati neki djetinjasti stav koji on stvarno nema, i onda se raspravljati s njim i obarati ga.
Nista ja ne obrcem i ne obaram. Cinjenica je da mediji kreiraju vecinu misljenja i stavova javnosti, a elite, odnosno ti "misticni protivnici" su uvijek vlade. Po pravilu - vlade najmocnijih zemalja. Logicno, svaka drzava ima i svoj lokalni nivo i svoje "elite".
I tu se uvijek igra na vrlo jednostavnu cinjenicu - sta god da se plasira, 99% javnosti koja ce to slusati i gledati nema mogucnost da provjeri da li je to zaista tako, a onih 1% koji to mozda i mogu provjeriti i znati da li je zaista tako - nemaju kanale kroz koje bi tu istinu distribuirali prema onih 99%. I ovo funkcionise perfektno.
Samo mi nemoj poceti spominjati "nezavisne medije". To danas ne postoji nigdje na planeti. A cak i kada se desi da neki nadobudni novinar nesto izlaje, bude automatski diskreditovan na 1001 nacin.
tranquil

#113 Re: Glupi teroristi!!!

Post by tranquil »

Dozer wrote:
tranquil wrote: Ekstremni pokreti su bili prisutni u Islamu od 7. vijeka tako da se to teško može dovesti u vezu s Englezima.
Pa jesu li Rusi nedavno, prije mjesec-dva, bombardovali ISIL negdje u Siriji na sta su Ameri skocili i nakon cega je doslo do zatezanja odnosa. I onda su Rusi javno rekli da Ameri naoruzavaju ISIL i da imaju dokaze za to. AMeri su na to sutili. Citas li/gledas li ista osim Klix-a i Hayata....
Kako je sada natezanje Amera i Rusa dokaz da Ameri naoružavaju IS? Pitam te fino za dokaz za jedno i ti odgovaraš sa drugim stvarima. To što ti u glavi povezuješ te stvari kako tebi pašu, to je druga priča.

Za Hayat sam čuo, ali ga ne konzumiram, klix uglavnom preskačem niti generalno vjerujem medijima. Opet pokušavaš stvoriti lažnog tranquila i raspravljati se sa njim.
Dozer wrote:
Jesi ikad cuo za ARPANET? Ko je trazio da se to razvije? Akademske institucije? Ne lupaj, ziv bio... To je trazilo Ministarstvo odbrane USA krajem '60-ih, kako bi se povezali Pentagon, objekti u planini Cheyenne i drugi komandni centri. Onda se razvijalo tokom '70-ih i '80-ih, i tek je pocetkom '90-ih komercijalizovano.
A to sto su se prve konekcije i slanje podataka ostvarile u i kroz akademske institucije, sto je i logicno, ne znaci da su ih one zamislile i izmislile.
Dakle da preformulišem, drugim riječima kažeš "to što je Internet inicijalno kreiran kako bi se prve konekcije i slanje podataka ostvarile u i kroz akademske institucije, to ništa ne znači jer su fondovi 60-ih došli od ministarstva odbrane, iz čega neminovno izvodimo zaključak da u 2017 vojska kontroliše i nadzire Internet."

Popriličan skok logike.
Dozer wrote:
Nista ja ne obrcem i ne obaram. Cinjenica je da mediji kreiraju vecinu misljenja i stavova javnosti, a elite, odnosno ti "misticni protivnici" su uvijek vlade. Po pravilu - vlade najmocnijih zemalja. Logicno, svaka drzava ima i svoj lokalni nivo i svoje "elite".
I tu se uvijek igra na vrlo jednostavnu cinjenicu - sta god da se plasira, 99% javnosti koja ce to slusati i gledati nema mogucnost da provjeri da li je to zaista tako, a onih 1% koji to mozda i mogu provjeriti i znati da li je zaista tako - nemaju kanale kroz koje bi tu istinu distribuirali prema onih 99%. I ovo funkcionise perfektno.
Samo mi nemoj poceti spominjati "nezavisne medije". To danas ne postoji nigdje na planeti. A cak i kada se desi da neki nadobudni novinar nesto izlaje, bude automatski diskreditovan na 1001 nacin.
Neću ti spominjati "nezavisne medije". Po ko zna koji put kreiraš nepostojeću verziju tranquil-a s kojom se raspravljaš. Kada kažem "ne vjerujem nikome", to znači doslovno "ne vjerujem nikome" a ne "imam set medija koje smatram nezavisnim pa njima vjerujem".

U tvom mindsetu očito postoji set providera informacija kojima vjeruješ bez pogovora. Ja svaku informaciju do koje dođem podvrgavam kritičkom ispitivanju, da li je tačna ili ne, bez obzira na izvor. Naravno da ne mogu provjeriti istinitost svake informacije, ali mnoge ne izdrže čak ni jednostavan test logike.

Ako dobijem informaciju da su Englezi kreirali radikalni Islam, provjeriću dostupne historijske izvore Islama, naročito radikalnog, i vidjeti da li je ta informacija tačna,i vidjeti da je radikalni Islam ipak nešto starija pojava, možda kojih hiljadu i kusur godina.
Ako dobijem informaciju da US naoružava IS pokušaću da provjerim, i neću pronaći niti jedan relevantan izvor koji ukazuje na direktnu vezu. "Ameri i Rusi se rokaju oko Sirije" je dokaz toga da se Ameri i Rusi rokaju oko Sirije, a ne put oružja koji mi treba.
A naročito neću od nekih tačnih informacija da donosim naprečac zaključke kako bi se uklopili u moj svjetonazor, npr. upravo taj skok logike sa Amerima i Rusima i naoružavanjem IS, ili finansiranje ministarstva odbrane 60-ih tada zatvorenog sistema korištenog u akademske svrhe koristiti kao krunski dokaz da 50 godina kasnije američka vojska kontroliše prilično decentralizovani Internet.

Ili što si naveo u svom prethodnom postu, "ako ti koristiš moderan telefon, šta tek ima čiko u Langley-u". To je ultimativni nivo špekulisanja, "svijetu su dostupne moderne stvarčice, elite mora da imaju nešto još zajebanije". Imaš li nešto konkretnije od špekulacija, ili samo nagađaš da su stvari onakve kakve ti želiš da budu?
aratet

#114 Re: Glupi teroristi!!!

Post by aratet »

Dozer wrote:
Cookie85 wrote: Ta masina bi morala nekako imati pristup svakog moguceg servera na svijetu.kako postici to?
Ako ti danas imas u ruci mobitel s mogucnostima kakve ima, sta mislis - sta ima npr. CIA? Kakvu oni tehnologiju imaju na raspolaganju kad je komercijalna ovakva kakva jeste?

Navedoh maloprije primjer, tj. cinjenicu za servere u Nevadi. Nisu to serveri kakve imaju internet provideri, ili kancelarije, nego se radi o super-racunarima koji rade sa par TB brzine, i hiljadama TB memorije. I sve sto bilo ko klikne na internetu na planeti, ukljucujuci i ovo sto mi sad radimo, prolazi kroz te servere na toj jednoj lokaciji.
Obrati paznju na lijevi donji cosak svog browsera kada nesto otvaras. Vidjeces da se tu mijenjaju razni nod-ovi, tj. serveri kroz koje prolazi tvoja konekcija prema zeljenoj adresi. I to bez obzira sta otvaras, da li je to Klix, sa serverom u susjednoj zgradi, ili je neki site u Japanu.

Koji je interes CIA-e da ndgleda mene i tebe sta radimo?
Nemojte nasjedati na te gluposti, ne hebe nas CIA, nas hebu ljudi koji ne znaju kontrolisati ljude sto im gaze ljude po glavnom gradu, a kamoli da nas kontrolisu preko interneta.
tranquil

#115 Re: Glupi teroristi!!!

Post by tranquil »

aratet wrote:
Dozer wrote:

Koji je interes CIA-e da ndgleda mene i tebe sta radimo?
Nemojte nasjedati na te gluposti, ne hebe nas CIA, nas hebu ljudi koji ne znaju kontrolisati ljude sto im gaze ljude po glavnom gradu, a kamoli da nas kontrolisu preko interneta.
:thumbup:

Ovo sto puta kažem.

Jebu nas ljudi sa imenom i prezimenom, koji imaju zvanične funkcije. I svaki put kada zaškripi u sistemu, počinje se priča prebacivati na nevidljive elite, k'o biva, "nek' se oni pozabave nevidljivim neprijateljem kojeg ne mogu ni dokazati ni oboriti, a mi ćemo svoj pos'o".
Dozer

#116 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Dozer »

tranquil wrote: Kako je sada natezanje Amera i Rusa dokaz da Ameri naoružavaju IS? Pitam te fino za dokaz za jedno i ti odgovaraš sa drugim stvarima. To što ti u glavi povezuješ te stvari kako tebi pašu, to je druga priča.
Hajmo prostom logikom - odakle ISIL-u oruzje?
Za Hayat sam čuo, ali ga ne konzumiram, klix uglavnom preskačem niti generalno vjerujem medijima. Opet pokušavaš stvoriti lažnog tranquila i raspravljati se sa njim.
Lijepo je to. A iz cega se informises, ako nije tajna?
I, nista i nikoga ja ne poksuavam stvoriti. Sam se stvaras, ako nisi primijetio... Sve sto si uradio do sada jeste da si napao sve sto sam ja napisao, ali ni jedne sekunde nisi ponudio nikakav kontra argument...
Dakle da preformulišem, drugim riječima kažeš "to što je Internet inicijalno kreiran kako bi se prve konekcije i slanje podataka ostvarile u i kroz akademske institucije, to ništa ne znači jer su fondovi 60-ih došli od ministarstva odbrane, iz čega neminovno izvodimo zaključak da u 2017 vojska kontroliše i nadzire Internet."
Popriličan skok logike.
Ovo je vec rijetko vidjen spin ... :-)
Ne znam po kojoj logici si ti dosao do ove kvazi-konstrukcije, ali ja to ni izbliza nisam napisao ovako kako si ti predstavio.
Ono sto sam ja rekao jeste da je danasnji internet inicijalno zamisljen i nastao kao vojni intranet. Ako mislis da ovo nije tacno, daj ponudi bar neki argument umjesto ispraznog prozivanja i tumbanja onoga sto sam ja napisao.
Neću ti spominjati "nezavisne medije". Po ko zna koji put kreiraš nepostojeću verziju tranquil-a s kojom se raspravljaš. Kada kažem "ne vjerujem nikome", to znači doslovno "ne vjerujem nikome" a ne "imam set medija koje smatram nezavisnim pa njima vjerujem".
Ovaj tvoj mindset je prelijep. Iz cega onda ti crpis svoje "znanje" o bilo cemu, ako vec ne vjerujes nikome? Na osnovu cega ti zakljucujes bilo sta u svom zivotu?
U tvom mindsetu očito postoji set providera informacija kojima vjeruješ bez pogovora. Ja svaku informaciju do koje dođem podvrgavam kritičkom ispitivanju, da li je tačna ili ne, bez obzira na izvor. Naravno da ne mogu provjeriti istinitost svake informacije, ali mnoge ne izdrže čak ni jednostavan test logike.
Ako dobijem informaciju da su Englezi kreirali radikalni Islam, provjeriću dostupne historijske izvore Islama, naročito radikalnog, i vidjeti da li je ta informacija tačna,i vidjeti da je radikalni Islam ipak nešto starija pojava, možda kojih hiljadu i kusur godina.
Ako dobijem informaciju da US naoružava IS pokušaću da provjerim, i neću pronaći niti jedan relevantan izvor koji ukazuje na direktnu vezu. "Ameri i Rusi se rokaju oko Sirije" je dokaz toga da se Ameri i Rusi rokaju oko Sirije, a ne put oružja koji mi treba.
LIjepo, nema sta. Logika na vrhuncu. A, ako nije tajna, kako sve ovo provjeris? Googlajuci? :D
Vrh... I ocekujes da ces na Googlu naci precizne info o tome kako Ameri naoruzavaju ISIL? Kako su ga oni i stvorili? Seriously...?
A naročito neću od nekih tačnih informacija da donosim naprečac zaključke kako bi se uklopili u moj svjetonazor, npr. upravo taj skok logike sa Amerima i Rusima i naoružavanjem IS, ili finansiranje ministarstva odbrane 60-ih tada zatvorenog sistema korištenog u akademske svrhe koristiti kao krunski dokaz da 50 godina kasnije američka vojska kontroliše prilično decentralizovani Internet.
Ako nije problem, daj mi citat u kojem ja kazem da americka vojska kontrolise internet :D
Vlada je nesto drugo od vojske.
Ili što si naveo u svom prethodnom postu, "ako ti koristiš moderan telefon, šta tek ima čiko u Langley-u". To je ultimativni nivo špekulisanja, "svijetu su dostupne moderne stvarčice, elite mora da imaju nešto još zajebanije". Imaš li nešto konkretnije od špekulacija, ili samo nagađaš da su stvari onakve kakve ti želiš da budu?
Imam puno toga zajebanijeg od spekulacija, jer sam jos prije 21 godinu (imas li ti toliko godina uopste...?) imao priliku posjetiti FBI centar za obuku u Nevadi, blizu Las Vegasa, i vidjeti sta tamo sve ima i sta se tamo jos tada sve koristilo.
Ukratko, i vjerovao ti ili ne, tamo je tada bilo toliko stvari koje nikada ni jedan civil nece ni vidjeti, a kamoli imati sansu da koristi. I - nemoj se ni truditi da nagooglas taj centar jer ga neces nagooglati. Dobices samo info o terenskom FBI office-u. A, vjeruj mi na rijec - i te kako postoji tamo. Quantico nije jedini centar za to.
uglavnomja

#117 Re: Glupi teroristi!!!

Post by uglavnomja »

jah ...

nego oklen pasosi na licu mjesta? :D

kako je mohammed rodejeni begijanac odlucio da pobije nevin narod?

ti iz fbi-a, kvanitka, dileri oruzjem, kontrolori neta, blabla ... mu ugradili cip u glavu, ono bezicno, signalom ... da mu smanje urodjeni iq :D ... i sad zarradjuju po mrtvoj glavi :?:
Dozer

#118 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Dozer »

uglavnomja wrote:jah ...

ti iz fbi-a, kvanitka, dileri oruzjem, kontrolori neta, blabla ... mu ugradili cip u glavu, ono bezicno, signalom ... da mu smanje urodjeni iq :D ... i sad zarradjuju po mrtvoj glavi :?:
Pa upravo je to ono sto vec rekoh - ne moze se kontrolisati svaki pojedinac. Nikada. Pogotovo ne njegov um.
Taj Muha, rodjeni belgijanac, pri tome balavac, odlican je materijal za oblikovanje, tj. ispiranje mozga. A cak ne mora biti ni to, nego je sam, kao i mnogi nasi ovdje recimo, "skontao" da treba da se bori za svoju vjeru.

Imamo i mi kamaru takvih koji su zavrsili po Siriji, Iraku i Afganistanu, a otisli da "brane" svoju vjeru. Nebulozno, naravno. Ali, ovo su i vise nego ocigledni primjeri individualnog kontanja i donosenja odluka na bazi individualnih zakljucaka o necemu.
uglavnomja

#119 Re: Glupi teroristi!!!

Post by uglavnomja »

Dozer wrote:
uglavnomja wrote:jah ...

Pa upravo je to ono sto vec rekoh - ne moze se kontrolisati svaki pojedinac. Nikada. Pogotovo ne njegov um.
Taj Muha, rodjeni belgijanac, pri tome balavac, odlican je materijal za oblikovanje, tj. ispiranje mozga. A cak ne mora biti ni to, nego je sam, kao i mnogi nasi ovdje recimo, "skontao" da treba da se bori za svoju vjeru.

Imamo i mi kamaru takvih koji su zavrsili po Siriji, Iraku i Afganistanu, a otisli da "brane" svoju vjeru. Nebulozno, naravno. Ali, ovo su i vise nego ocigledni primjeri individualnog kontanja i donosenja odluka na bazi individualnih zakljucaka o necemu.

pa upravo ti individualci su tema ove price i svake druge vezane za terorizam. oni su ti koji ubijaju, i na zapadu i na istoku ... stoka bez mozga koja nije ni cula za nevadu ...ne ubijaju ti tamo iz amerike ...

i ubijaju za licnu korist, 72 djevice :oops:
Dozer

#120 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Dozer »

Pa da.
I to je i logicno. Tesko ces natjerati nekoga inteligentnog da se raznese negdje, ili zaleti kamionom u masu ljudi i sl.

Jedino ako je, mozda, tesko bolestan, a ponudi mu se dobra cifra za to. A cisto sumnjam da je to bio slucaj s bilo kojim od ovih pacijenata...
aratet

#121 Re: Glupi teroristi!!!

Post by aratet »

Dozer wrote: Hajmo prostom logikom - odakle ISIL-u oruzje?
Odakle ostalim jedinicama oruzje?
Dozer

#122 Re: Glupi teroristi!!!

Post by Dozer »

Kojim ostalim?
tranquil

#123 Re: Glupi teroristi!!!

Post by tranquil »

Dozer wrote:
tranquil wrote: Kako je sada natezanje Amera i Rusa dokaz da Ameri naoružavaju IS? Pitam te fino za dokaz za jedno i ti odgovaraš sa drugim stvarima. To što ti u glavi povezuješ te stvari kako tebi pašu, to je druga priča.
Hajmo prostom logikom - odakle ISIL-u oruzje?
Pa recimo ovako - ne znam. Ako postoji samo jedan izvor naoružanja na svijetu, i ako je to USA, onda od Amerikanaca. Ako postoje 2 izvora od koga su mogli kupiti / zarobiti oružje, u nedostatku informacija možemo reći 50% šansi da je USA. Ako je trgovaca oružjem desetine, stotine, hiljade, jebiga, ne traži da upirem prstom, jer ću se provaliti. Kao neki koji ukazuju na tačno jedan izvor, a pri tome ne mogu dokumentovati.
Dozer wrote:
Lijepo je to. A iz cega se informises, ako nije tajna?
I, nista i nikoga ja ne poksuavam stvoriti. Sam se stvaras, ako nisi primijetio... Sve sto si uradio do sada jeste da si napao sve sto sma ja napisao, ali ni jedne sekunde nisi ponudio nikakav kontra argument...
Ne ide to tako.

Ti moraš dokazati da su englezi stvorili radikalni islam u sedmom vijeku.
Ti moraš dokazati put oružja od US do IS.
Ti moraš dokazati da američka vojska danas kontroliše Internet.
Itd.

Sve što imaš su tvrdnje, ne dokazi. Ja samo ukazujem na nelogičnosti tvojih tvrdnji. A ti spremi dokaze, pa onda da ih vidimo. Promijeniću mišljenje ako su solidni.
Dozer wrote:

Popriličan skok logike.
Ovo je vec rijetko vidjen spin ... :-)
Ne znam po kojoj logici si ti dosao do ove kvazi-konstrukcije, ali ja to ni izbliza nisam napisao ovako kako si ti predstavio.
Ono sto sma ja rekao jeste da je danasnji internet inicjalno zamisljen i nastao kao vojni intranet. Ako mislis da ovo nije tacno, daj ponudi bar neki argument umjesto ispraznog prozivanja i tumbanja onoga sto sam ja napisao.
Kako ti možeš znati kako je nešto "zamišljeno"? Sam si rekao sljedeće:
Dozer wrote:A to sto su se prve konekcije i slanje podataka ostvarile u i kroz akademske institucije, sto je i logicno, ne znaci da su ih one zamislile i izmislile.
Dakle slažemo se za upotrebu inicijalnog Interneta, i kako iz toga ti vidiš kako je Internet "inicijalno zamišljen"? Sastavom donatora?
I to fundiranje 60-ih ti je glavni "dokaz" za američku kontrolu Interneta? Ah da, i neka navodna soba u Nevadi, koja radi magične stvari kao npr. privlači svaki klik da prođe kroz nju, kao i klik bosanskog korisnika Interneta na bosanskom serveru, i za čije postojanje i funkcionalnost ti moramo vjerovati na riječ.

Ikad čuo za tracert? Iz priče o sobi u Nevadi pretpostavljam ne. Neka ti neko tehnički stručan objasni kako radi tracert, eto ti protivdokaza kojeg tražiš.
Dozer wrote:
Ovaj tvoj mindset je prelijep. Iz cega onda ti crpis svoje "znanje" o bilo cemu, ako vec ne vjerujes nikome? Na osnovu cega ti zakljucujes bilo sta u svom zivotu?
Objasnio sam, informacije procjenjujem pojedinačno, a ne prema izvoru iz kog su došle. Svaki lažljivi medij objavi i nešto istinito, svaki pouzdani nekad slaže. Ne mogu se osloniti na jedne (kao što ti možda činiš). Nešto što nema logike, tipa "engleske tajne službe su stvorile radikalni Islam" mogu odbaciti čak i bez dubljeg provjeravanja, zbog dovoljnog poznavanja skripturalne pozadine Islama. Osim ako nećeš tvrditi da je Lorens od Arabije diktirao Buhariji hadise?

S obzirom da napadaš i mainstream i "nezavisne" medije, živo me zanima koji je tvoj izvor informacija?
Dozer wrote:
tranquil wrote:U tvom mindsetu očito postoji set providera informacija kojima vjeruješ bez pogovora. Ja svaku informaciju do koje dođem podvrgavam kritičkom ispitivanju, da li je tačna ili ne, bez obzira na izvor. Naravno da ne mogu provjeriti istinitost svake informacije, ali mnoge ne izdrže čak ni jednostavan test logike.

LIjepo, nema sta. Logika na vrhuncu. A, ako nije tajna, kako sve ovo provjeris? Googlajuci? :D
Vrh... I ocekujes da ces na Googlu naci precizne info o tome kako Ameri naoruzavaju ISIL? Kako su ga oni i stvorili? Seriously...?
Dakle šta ovdje vidimo. Priznaješ da ne postoji doslovno nikakav dokaz koji bi sugerisao da Amerikanci daju oružje IS. Odakle onda tebi te informacije? Ili si ih doslovno izmislio ili te neko filuje sa tim informacijama. Ako si čuo od nekog, od koga, i zašto mu vjeruješ? Ako si izmislio ili zaključio, zašto?

U današnje doba pa makar jedan relevantan dokaz bi procurio. Makar bio namješten. Čak ni namješten? Nemaš ništa? Ni loš fotošop? Znači doslovno izmišljaš, ili vjeruješ nekome na riječ. I to ti zoveš nekim argumentom?

U svakom slučaju pomalo se ukazuje odgovor na u ovom postu postavljeno pitanje "koji su tvoji izvori informacija".
Dozer wrote:
Ako nije problem, daj mi citat u kojem ja kazem da americka vojska kontrolise internet :D
Vlada je nesto drugo od vojske.
Poteto potato. Implicirao si mistarstvo odbrane, ne cjepidlači.
Dozer wrote:
Imam puno toga zajebanijeg od spekulacija, jer sam jos prije 21 godinu (imas li ti toliko godina uopste...?) imao priliku posjetiti FBI centar za obuku u Nevadi, blizu Las Vegasa, i vidjeti sta tamo sve ima i sta se tamo jos tada sve koristilo.
Ukratko, i vjerovao ti ili ne, tamo je tada bilo toliko stvari koje nikada ni jedan civil nece ni vidjeti, a kamoli imati sansu da koristi. I - nemoj se ni truditi da nagooglas taj centar jer ga neces nagooglati. Dobices samo info o terenskom FBI office-u. A, vjeruj mi na rijec - i te kako postoji tamo. Quantico nije jedini centar za to.
Prije 21 godinu sam već imao odsluženu vojsku. Patetičan pokušaj ad-hominema.

Sada se u priču odjednom uvode čuda koja si kao bosanski građanin navodno lično vidio u tajnoj bazi FBI. Pa podijeli s nama, i ne zaboravi povezati s time kako je to što si vidio povezano sa kontrolom svih servera na svijetu.

BTW stvara li ti imalo nervozu činjenica da se na Internetu koji kako tvrdiš nadzire i kontroliše američka vlada hvališ kako si bio u njihovoj tajnoj bazi, odajući time njihove tajne? Mislim, ako je priča tačna, nije da nemaju spisak bosanskih posjetilaca 1996., možda su ti već na tragu. Evo koliko je pregleda bilo od kako si postavio tu informaciju, toliko puta je sve prošlo kroz tu sobu u Nevadi. Kako možeš pomiriti svoje djelovanje na Internetu sa tvrdnjama koje postavljaš? Ili čak ni sam ne vjeruješ u tačnost svega što pričaš?
tranquil

#124 Re: Glupi teroristi!!!

Post by tranquil »

Dozer wrote:Kojim ostalim?
Pa valjda postoji i neka vojna formacija osim IS, ne ratuje IS valjda sam protiv sebe (pri tome se naoružavajući od Amerikanaca).
aratet

#125 Re: Glupi teroristi!!!

Post by aratet »

Dozer wrote:Kojim ostalim?
Mozda nisi informisan, ali u pocetku rata u Siriji mi nismo ni culi za ISIL, oni su tek nesto kasnije dosli do izrazaja, bili su dio sirijskih pobunjenika, a pobunjenickih skupina ostalih ima ne zna im se broja.
Post Reply