U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
anchor85

#101 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by anchor85 »

detroit-mercy wrote:
insomnia78 wrote:To ono pet godina ubacuje sljunak u mjesalicu pa sljedecih pet vadi eksere iz dasaka. Jel vi nas zajebavate? Zaboravljate kolege da nismo svi top menadzeri
Jebote i meni ovo naumpade, cuj svakih pet godina mijenjas karijeru :mrgreen: a lik pocinje sa jebenom srednjom skolom, o kojoj karijeri pricamo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nije još počeo. Trčite pred rudu.
djevojka bez imena

#102 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by djevojka bez imena »

dječak sa šibicama wrote:
djevojka bez imena wrote:Ja mislim da ovakav slucaj ne postoji i da se frontal malo s nama zeza.
Kako mislis ne postoji, u drzavi sa enormnom stopom nezaposlenosti.

Ovaj trola, ali kod nas je sasvim normalno da SSS keti na budzetu jer mu je amidza u stranci, a VSS keti na birou. Niti je ta strucna sprema vise bitna, u drzavi u kojoj fakultet kupis uplatom "skolarine" u Kiseljaku, Sokocu ili Travniku.

Sve sto nigdje ne postoji, postoji kod nas. A trol je odlucio da malo opipa puls foruma.
Kaze 4 godine trazi posao, i kad dobije sansu dvoumi se. To ne postoji.
dječak sa šibicama

#103 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by dječak sa šibicama »

djevojka bez imena wrote: Kaze 4 godine trazi posao, i kad dobije sansu dvoumi se. To ne postoji.
Au takvih puno drustvo, traze posao mole Boga da ga ne dobiju :D

Meni samo nije jasno, on je pisao da mu tetak drzi gradj. firmu u Kanadi... sta se tu ima dvoumiti. Mada, ovo je trol.

Moj prijatelj otisao prije 15 i vise godine takodje kod tetka, u Hamilton, Kanada... tetak drzao privatni molerski obrt, ovaj radio dvije tri godine, nasao bolji laksi posao, zavrsio koledz itd. Kupio kucu, ozenio se, niko ne kaze da bi dozivotno vezao zicu na gradjevini, ali kako rekosmo, ovo je ocito trol :D
moonca

#104 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by moonca »

Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...
Postby frontal2 » 03/08/2017 05:39

gledajte, treba mi odgovor tipa vaseg misljenja sta bi vi uradili da ste na mom mjestu.....eto opcija:
1. radit u klasu u proizvodnji (plata minimalac 500KM,prijavljen jesi,rad u 3 smjene, po citav dan na nogama, ne mozes znanje nikakvo steci,zanat)
2. napustiti drzavu, tamo bez krova nad glavom, vazda si postanar,znaci radis za staz i penziju ,dobro je sto je razvijena drzava,dobro zdravstvo.
krediti i zenit se , ne pada mi na pamet,plasim se toga.
3. ? nesto drugo

to sto vi pisete ja to vec sve znam i sto mi je puta kroz glavu proslo, jbga ima i ljenosti u meni, zato se i ne pokrecem
Nije ljenost, ti si tkz'mentalni ' slucaj. :roll:

TACKA 2-ako te rodzko joj uvijek prima za pocetak -- pakuj se i prvim avionom -Kanada .Neces se pokajati. Sa tim, da promjenis svoj stav, bez kukanja, radi sta ti kaze za pocetak dok sam ne skontas kako sistem radi.
Kakva je tebi razlika biti podstanar ili imati svoju kucu. I za jedno i drugo , moras mjesecno izdvajati odredjenu sumu
ho oponopono

#105 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by ho oponopono »

frontal2 wrote:Imam priliku da radim u firmi klas, u proizvodnji, 30 mi je godina. imam SSS sa nekim dodatnim kursevima i nadogranjom ali nemam VSS.
Dvoumim se jer ne vidim tu nikakvu perspektivu, plata minimalna, radis u 3 smjene. Da radim jedan period i odustanem nisam taj tip, hocu da nadjem firmu u kojoj cu raditi dugo vremena, po mogucnosti do 65-e, da nesto mogu nauciti, da mogu napredovati,razviti znanje.Sta mogu u klasu nauciti ? mozda pravit hljeb i peciva i danas sutra mogu biti pekar ?
Poceo sam posla traziti prije 4 g tek i uspio sam bolje naci poslove, ali sam odbijao jer sam se bojao posla. Moja greska, znam.

Mozda pocet raditi ovdje u proizvodnji pa ako bolje nadjem da se prebacim?
sto se tice odlaska vani, imam tu opciju kod rodjaka ali me odbija to sto moram gradjevinu raditi, ne mislim bas da sam za toga, dopizdilo bi mi, onda nemam svoj krov nad glavom, vazda si postanar, ono sto je dobro je to sto je razvijena drzava i zdravstvo i penzija bi bila super ja mislim i za 20g staza. (kad kazem super mislim ono da mozes pokriti zivotne troskove,kiriju i da ti ne fali)

vase misljenje ?

...naći ćeš ti svakom arbajtu mahanu...:pusi2:

...jednostavno si lelemudan, sve ti servirano haman, ne brigaš ni o čemu, niti plaćaš režije, niti puniš frižider...ajde ti i dalje povlači kožicu povazdan...i to ti je mrsko znam, al', jebaji ga...moraš se prazniti...:pusi2:
¤ jelena ¤

#106 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by ¤ jelena ¤ »

frontal2 wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Hajdebogati, tek ti je 30...imaš još fore da biraš firmu...ihahaaaj cijelih 15 godina do 20 godina staža sa 65...

Šta reče... SSS...

Moj ti je savjet da ne radiš ni slučajno još jedno 10 godina, i da dobro razmisliš (ovo ti je ključno! sjediš za kompjuterom, guglaš i razmišljaš!) a onda upišeš naki fakultet, po mogućnosti privatni, završiš to za godinu-dvije i tek onda kreneš u ozbiljnu potragu za poslom u nakoj firmi. Nađeš posao za 3 godine i onda si na konju.

A ako za te 3 godine ne nađeš posao koji tvom tipu odgovara, onda via dijaspora....nema ti druge...pa, kao što već neko reče, ne moraš ti tamo radit na građevini, moreš, između ostalog, prat suđe po restoranima, vidim i to je već spomenuto...ili sjeckat kupus, kuvat krompir...jest to malo stresan posao, pogotovo ovo s tanjirima, a i kičma strada što jest-jest, ali i to je bolje od nake građevine i plus upoznaćeš masu ljudi iz svijeta kulinarstva pa možda jednog dana, daće Bog, otvoriš restoran i budeš sam svoj gazda.

A taj Klas i to....ma, nikako....radićeš ko mahnit, plata mizerna, šta će ti to, a ništa naučit nećeš....msm...đes vidio da neko radeći nešto korisno i nauči. :-)

realno, sta bi ti uradila da si na mom mjestu ?
Realno...ja čekam da nam saopštiš kako je ova tema otvorena u svrhu nekakvog istraživanja javnog mnijenja....nešta...ko projekat ili seminar, naučni rad, članak...bla, bla tome slično...

i da nam se zahvališ što smo učestvovali....
probook

#107 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by probook »

Od biraca nema 'ebaca :lol:

Pocnes u klasu, ako budes dobar, vrijedan bla bla mozes napredovati sigurno.

Moj prijatelj ima fakultet i dvije godine radio dosfavu poste za privatnu firmu, sada napredovao i radi rasporede tura i tako to - veca plata i manje posla.

Najgore razmisljanje daj mi odmah kancelariju i 1500 KM. Moras od necega poceti.
SmokingMan

#108 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by SmokingMan »

Bitno je početi od nule. :)
Fudo387

#109 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by Fudo387 »

Dobro jarane, posto ti je 30 godina, fakultet nisi zavrsio, posla nemas, majke ti, sta si radio zadnjih desetak godina?
detroit-mercy

#110 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by detroit-mercy »

Fudo387 wrote:Dobro jarane, posto ti je 30 godina, fakultet nisi zavrsio, posla nemas, majke ti, sta si radio zadnjih desetak godina?
drko kurac :D sto bi narod reko :skoljka: .
Njanjavi

#111 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by Njanjavi »

:lol: :lol:
zavezata-vreca

#112 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by zavezata-vreca »

Iskreno momak ispravno razmislja. Sta treba odmah prvo prihvatiti. Drug drugi ce te cijeniti koliko sebe cijenis. Pekara i gradjevina je za ambiciozne horizontale ... Trazi posao kakav zelis i ne prihvataj njihove uslove. Moras imati svoj stav i gard. Ja sam tako i evo me sad human recources director in bank. Plata fixna 4780eur plus bonusi. I dalje trazim bolji posao
¤ jelena ¤

#113 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by ¤ jelena ¤ »

zavezata-vreca wrote:Iskreno momak ispravno razmislja. Sta treba odmah prvo prihvatiti. Drug drugi ce te cijeniti koliko sebe cijenis. Pekara i gradjevina je za ambiciozne horizontale ... Trazi posao kakav zelis i ne prihvataj njihove uslove. Moras imati svoj stav i gard. Ja sam tako i evo me sad human recources director in bank. Plata fixna 4780eur plus bonusi. I dalje trazim bolji posao
Stepen obrazovanja?
insomnia78

#114 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by insomnia78 »

:lol:
Fudo387

#115 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by Fudo387 »

Tito dragi :lol: , pa sta je ovo?
insomnia78

#116 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by insomnia78 »

Works at sam svoj gazda :lol:
medvjed23

#117 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by medvjed23 »

šef kadrova u gazda i sinovi
djevojka bez imena

#118 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Radi u Sam svoj gazda, a u dzepu ni feninga
insomnia78

#119 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by insomnia78 »

Bgm se opasno dvoumim da oceram ovu svoju a napa'nem makar dvije mladje. Ta sta je ovo na pravdi boga
djevojka bez imena

#120 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Uhvati se u kostac dok ne probas neces znati mozes li :lol:
¤ jelena ¤

#121 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by ¤ jelena ¤ »

Strašno kako ste neozbiljni...

čoeku gori pod nogama...godine lete, niđe posla, niđe prilike da nešto nauči, a vi tako.
Fudo387

#122 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by Fudo387 »

¤ jelena ¤ wrote:Strašno kako ste neozbiljni...

čoeku gori pod nogama...godine lete, niđe posla, niđe prilike da nešto nauči, a vi tako.
Ako je iskren, u sta sumnjam, moj savjet je da iz istih stopa pocne praviti kifle. To mu je zadnji voz da ne zavrsi na ulici kad babo preseli.
medvjed23

#123 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by medvjed23 »

ma voza nas trolom.. niko nije tako lijen, čak ni pande..
animals

#124 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by animals »

frontal2 wrote:Imam priliku da radim u firmi klas, u proizvodnji, 30 mi je godina. imam SSS sa nekim dodatnim kursevima i nadogranjom ali nemam VSS.
Dvoumim se jer ne vidim tu nikakvu perspektivu, plata minimalna, radis u 3 smjene. Da radim jedan period i odustanem nisam taj tip, hocu da nadjem firmu u kojoj cu raditi dugo vremena, po mogucnosti do 65-e, da nesto mogu nauciti, da mogu napredovati,razviti znanje.Sta mogu u klasu nauciti ? mozda pravit hljeb i peciva i danas sutra mogu biti pekar ?
Poceo sam posla traziti prije 4 g tek i uspio sam bolje naci poslove, ali sam odbijao jer sam se bojao posla. Moja greska, znam.

Mozda pocet raditi ovdje u proizvodnji pa ako bolje nadjem da se prebacim?
sto se tice odlaska vani, imam tu opciju kod rodjaka ali me odbija to sto moram gradjevinu raditi, ne mislim bas da sam za toga, dopizdilo bi mi, onda nemam svoj krov nad glavom, vazda si postanar, ono sto je dobro je to sto je razvijena drzava i zdravstvo i penzija bi bila super ja mislim i za 20g staza. (kad kazem super mislim ono da mozes pokriti zivotne troskove,kiriju i da ti ne fali)

vase misljenje ?
Imas 30 god i razmisljas da li bi poceo raditi..
ma nemoj, bolje cekaj, mozda ti sa 55 iskoci kakva bolja ponuda,,
animals

#125 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by animals »

zavezata-vreca wrote:Iskreno momak ispravno razmislja. Sta treba odmah prvo prihvatiti. Drug drugi ce te cijeniti koliko sebe cijenis. Pekara i gradjevina je za ambiciozne horizontale ... Trazi posao kakav zelis i ne prihvataj njihove uslove. Moras imati svoj stav i gard. Ja sam tako i evo me sad human recources director in bank. Plata fixna 4780eur plus bonusi. I dalje trazim bolji posao
I sa takvim poslom zujas po forumu :D :D
Locked